ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2009
Příspěvky: 151
Díky, platil jsi clo a daň?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/24/2018
Příspěvky: 730
Dándý napsal:
Díky, platil jsi clo a daň?


To sú myslím Slovinci, tak asi nie Happy
ČASY JSOU ZLÉ, KAMILE...
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2010
Příspěvky: 174
Nie bez cla a dane este mi dali 10% zlavu takze koncova cena aj s dopravou bola 235 € v pondelok odoslali a v utorok o 12:10 uz zvonil kurier .
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2010
Příspěvky: 174
Tento chlapík ho použil v pár videách



Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/27/2009
Příspěvky: 350
Když jsme se s rodinou rozhodovali, jaké nože pořídíme bratrovi jako dárek k narozeninám, vzpomněla jsem si na tady dřív ukázané Due Cigni a bylo rozhodnuto. Dlouhý kuchařský nůž a malý na zeleninu jsem doplnila ještě dvojicí od Victorinoxu. Due Cigni rozhodně nezklamaly, za ty peníze jsou zpracované jako o dost dražší nože a z výroby jsou krásně ostré. Dlouhý kuchařský má perfektní prohnutí čepele, bude se s ním skvěle krájet. Jsem zvědavá, co bude brácha říkat po delším užívání, nicméně vypadají fakt dobře.

Pro sebe jsem si do objednávky přihodila malé santoku od Kanetsune. Zpracovaní je dobré, nůž přišel velmi ostrý, ale úplně jsme si nesedli. Překvapilo mě, že nápis na čepeli je vyražený, ne pouze natištěný Ok Kdyby o něj někdo měl zájem, budu ho dávat do inzerce.


Egilcambe vložil tyto přílohy:
DSC01378.JPG.jpg
DSC01379.JPG.jpg
DSC01380.JPG.jpg
DSC01381.JPG.jpg
DSC01384.JPG.jpg
DSC01385.JPG.jpg
DSC01383.JPG.jpg


Kráčím, tedy jsem.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/24/2018
Příspěvky: 10
Ahoj,
chtěl jsem vás poprosit o radu, nechávám si vyrobit kuchyňsky nůž na zakázku. Nuž bude z damaškové ocele, dostal jsem na vybranou klasickou damaškovou ocel a nerezovou ocel damasteel. Nejsem si jist kterou si vybrat, máte někdo nějaké zkušenosti?

Předem všem děkuji za radu Admire
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,911
Jestli chceš aby nůž dobře a pořád stejně vypadal i při používání tak nerez. Pokud máš ten nůž na hraní nebo jen ozdobu tak si pořiď uhlíkový damašek a takové potraviny jako hovězí maso cibule a jiné ti ho budou barvit a ty si ho můžeš prohlížet nebo leštit.
Pokud ovšem chceš opravdu kvalitní nůž na používání tak se damašku na ostří vyhni a soustřeď se výbrus a správné/vhodné tepelné zpracování použitého materiálu.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/24/2018
Příspěvky: 10
Nepotřebuji aby nůž vypadal pořád stejně. Nůž chci pravidelně používat v kuchyni, určitě nebude na ozdobu. Nechapu co znamená že mi ho budou potraviny barvit.......
Ano jde mi o kvalitní nůž na používání, který bude ukován kovářem...
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,911
Nástrojové ocele ze kterých se dělá damašek reagují s potravinami a na noži se vytváří takzvaná patina, takže budeš mít kresbu damašku a přes ní kresbu od potravin. Někomu se to líbí, docela to chápu na nedamaškových nožích z nástrojových ocelí kde aspoň po čase přestane být v řezu cítit chuť železa, ale damašek má v dnešní době, a na kuchyňském noži obvzlášť, funkci jen okrasnou a tu patinou budeš překrývat.
Ukován kovářem je hezký, ale u nože jde o řezání a řezání ovlivňuje hlavně geometrie čepele/výbrusu kterou tvoří brusič. Damasteel kovářem kovaný není takže pokud chceš nůž který koval člověk na bucharu/ručně nebude z damasteelu, ten se vyrábí složitěji, pokud si tedy nepleteš damasteel s nerezovým damaškem který sem tam někdo umí ubouchat.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/24/2018
Příspěvky: 10
Patina mi nějak zvláště nevadí, ono hodně náčiní v kuchyni má patinu a u ocelové pánve, je to věc žádaná kvůli přilnavosti. Ano asi si pletu damasteel a nerezový damašek, nicméně kovář který mi bude nůž dělat, nevyrábí nerezové damašky...
Kovář který mi nůž vyrobí není žádný amatér, má za sebou spousty vyrobených nožů, tudíž o geometrii čepele nemám strach.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,911
A v čem se teda nedokážeš rozhodnout? Chceš li nůž kovaný kovářem jak píšeš tak si Damasteel vyloučil, nebo ti ten kovář bude Damasteel překovávat? Ne že by to nešlo, ale moc lidí se do toho nepouští, je s tím víc práce a rizika než užitku.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/24/2018
Příspěvky: 10
Tak to netuším zda ještě damasteel překová... No chtěl jsme vědět jestli to není úplná hloupost, kuchyňak z Damašku a trochu jsem doufal, že se někdo ozve a řekne že napsoto v pohodě :D Každopádně asi než damasteel bych šáhl po něčem "klasickem".... Tady ale netuším vůbec co za materiál použít. Líbí se mi, když se například povrch nálepka a posléze je matný.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/1/2011
Příspěvky: 1,118
já mám od nožířů Elmax, N690 asi by šla i D2. A vzhledem k tomu, že jsi měl rozpočet na damašek, tak se musíš vejít. Všechny ty materiály se dají patinovat, opískovat, vyleptat, DLC...a já nevím stonewash. Co takhle zkusit projít inzerci nebo nabídku nožířů pro inspiraci, jistě tam pár moc hezkých kousků najdešWinkHappy
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/24/2018
Příspěvky: 10
Jo pořád hledám a dívám se co vlastně nakonec nechám vyrobit :) no cenový rozpočet na damašek je cca 10 až 12 tis. Tak snad se za to něco dobrého bude dát pořídit, baví mě vařit a chtěl bych mít pořádný nástroj který mi snad vydrží celý život.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,911
To už je slušná hromada peněz za jeden nůž když jde koupit perfektní japonský nůž za třetinu. http://www.nipponshop.cz/78/japonsky-nuz-sakai-takayuki-gyuto-210mm-damasek-33-vrstev.html
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/24/2018
Příspěvky: 10
Jooo na to jsem se dival taky, některé kousky jsou hezké. Jen nevim teda, kolik jich tam denně ti Japončici nasekají? A moc tomu nevěřím, že je to kvalitní japonský nuz za 3,5 tis.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,911
Kovaný nůž nikdo líp a levněji než japonec neudělá. Maj v tom 600 let praxe, dole pod nožem je k tomu něco málo napsané.
Tam nůž nedělá jeden člověk, kovář kove celej život jeden materiál, brusič brousí a ručky dělá zas někdo jinej a díky tomu to dělají perfektně a zároveň rychle. Koukni na nějaká videa jak tenký sendvič dokáže japonský kovář ubouchat a zakalit a pak mi ukaž stejné video aspoň jediného českého kováře který to dokáže taky, ani to nemusí být tak rychle a s tak malou zmetkovostí.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/24/2018
Příspěvky: 10
To já rozhodně nepopírám, že nůž z Japonska bude kvalitně a dobře vyrobený. Jen netuším zda tohle jsou ty nože, jelikož cena je dle mně celkem nízká. Je to ale jen můj vlastní názor, můžu se klidně šeredně mýlit. Zkusím si o tom ještě něco přečíst.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,911
Na nipponshop.cz jsou pouze nože z japonska, není to tak že by byly levný, to nože od českých nožířů jsou tak drahý. Nože podepsaný kováři jsou dražší ale i tak nejsou tak drahý jako od našich nožířů. Z části je to i tím že u nás si nožíř dělá vše sám, japonský mistr kovář jen kove a kalí a mistr brusič brousí. Další velký podíl na tom má množství použitého materiálu obzlášť toho drahého co řeže, u nás ho polovina ne-li víc skončí v odpadu.
Pokud u nás najdeš nožíře schopného vyrábět takovou kvalitu za takovou cenu jako v japonsku tak od něj rád bude majitel nipponshopu nakupovat, to řekl už několikrát.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/7/2013
Příspěvky: 4,896
Cena není zárukou kvality !!!! Viděl jsem a pořídil drahý nože který nesahaly těm laciným ani po kotníky......
V kuchyni (pro pravidelné používání) je daleko víc než někde venku důležitý aby byly nože “vychytaný” co se týká ergonomie a všech drobností což je dle mého názoru bez větší série téměř nemožné.
Každý originál který je jediný, je vlastně prototyp a šance že bude dokonale odladěný je velmi malá, pokud by to tak mělo být pak je kovář mistr nad mistry a nebo ten originál bude vyrábět tak dlouho, že cena těch 12 000 násobně překročí.
Mám to tak, že pokud si chci vaření užít jako proces beru kudlu podle nálady a typu jídla i prostředí ve kterém vařím, prostě jako zábavu a nedostatky konkrétního nože mi nevadí.
Je to jako, když spíš pod širákem i když máš doma pohodlnou postel....
Pokud prostě vařím nebo vaří moje přítelkyně beru (bereme) do ruky téměř výhradně nože tovární, většinou Kasumi nebo Fallkniven a ten komfort krájení jakéhokoli materiálu je neuvěřitelný......
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris