ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
bandy7 napsal:
Mam dilemu ktory z tychto nozov kupit

Osobne bych bral Fällkniven. Lepsi ocel, evropsky nuz, obe zeme v EU. Jsou tu ale jine, podle me lepsi alternativy (JCK).

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/27/2001
Příspěvky: 2,762
daPaule, můžu tě o něco požádat? Žiješ v naprosto jiném světě (to myslím zcela vážně, my jsme spíš na jiný typ nožů), můžeš ke svým doporučením přidávat i internetový odkaz či alespoň plné jméno firmy? Např. naprosto netuším, co je JCK. Díky
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/24/2004
Příspěvky: 953
Ted mam ale penzi. Moje sada kuchynskych nozu se stava ze znacek Satake, Itou (Japanese Chef's Knives), Frosts, KJ Eriksson, Bergo Tools, EKA, Anders Petter a KN (Karlsson/Nilsson).


Souhlas se Slonem.Mas sakramensky zajimavou sadu kuchynaku Razz
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
slon napsal:
daPaule, můžu tě o něco požádat? Žiješ v naprosto jiném světě (to myslím zcela vážně, my jsme spíš na jiný typ nožů), můžeš ke svým doporučením přidávat i internetový odkaz či alespoň plné jméno firmy? Např. naprosto netuším, co je JCK. Díky

Samozrejme. Promin. JCK je tedy firma Japanese Chef's Knives. Tato firma ma plno nozu, ktere by vyplnili vsechny kriterie bandy7, co se tyka ceny kontra kvality, kdyz to clovek porovnava s jeho dvema alternativama.

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Mical napsal:
Ted mam ale penzi. Moje sada kuchynskych nozu se stava ze znacek Satake, Itou (Japanese Chef's Knives), Frosts, KJ Eriksson, Bergo Tools, EKA, Anders Petter a KN (Karlsson/Nilsson).


Souhlas se Slonem.Mas sakramensky zajimavou sadu kuchynaku Razz

Dekuju Happy . Jsem s nima docela spokojeny. Ten Itou je z nich samozrejme nejlepsi. Ta cena se mi nezdala tak prehnana. Dal jsem za nej 345$. Podle pana Itou a jinych, je lepsi nez podobny nuz z Hattori KD series, ktery stoji dvakrat tolik.

To by me vubec neprekvapilo. Jak jsem rikal, neni ani treba ho ostrit, staci ho obcas obtahnout na remenu. Bojim se toho dne kdy se o nej riznu Wink .

~Paul~
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/1/2006
Příspěvky: 18
dePaul napsal:
bandy7 napsal:
Mam dilemu ktory z tychto nozov kupit

Osobne bych bral Fällkniven. Lepsi ocel, evropsky nuz, obe zeme v EU. Jsou tu ale jine, podle me lepsi alternativy (JCK).

~Paul~

ale ta cepel vg10 do fallknivena je stejne kovana v japonsku - podud dobre, vim v seki city neprodavaji ocel. (predtim meli kuchynaky z sgps)
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
mudd napsal:
dePaul napsal:
bandy7 napsal:
Mam dilemu ktory z tychto nozov kupit

Osobne bych bral Fällkniven. Lepsi ocel, evropsky nuz, obe zeme v EU. Jsou tu ale jine, podle me lepsi alternativy (JCK).

~Paul~

ale ta cepel vg10 do fallknivena je stejne kovana v japonsku - podud dobre, vim v seki city neprodavaji ocel. (predtim meli kuchynaky z sgps)

Ano, ja jsem porovnaval VG-10 s MBS-26. VG-10, nebo "Victory Gold 10" je japonska ocel vyrabena v Takefu-fabrice (mesto na Hokkaido ostrove, jestli se nemylim) ze zacatku na rezani Bonzaiovych stromku.

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Omyl, Takefu lezi na Honshu ostrovu.

~Paul~
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/1/2006
Příspěvky: 18
dePaul napsal:
Bojim se toho dne kdy se o nej riznu Wink .
~Paul~


ani si to nevsimnes :P a navic, rany po ostrych predmetu se hoji lepe, nez po tupich :D
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
mudd napsal:
dePaul napsal:
Bojim se toho dne kdy se o nej riznu Wink .
~Paul~


ani si to nevsimnes :P a navic, rany po ostrych predmetu se hoji lepe, nez po tupich :D

To je pravda. Bohuzel jsou ale hlubsi Wink

~Paul~
dmz
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/30/2006
Příspěvky: 1,868
A od Busseho - jeden model do (zřejmě velké) kuchyně. Sice se u tohoto modelu explicitně neuvádí, že je určen do kuchyně, ale tvar ho k tomu přímo předurčuje ...


dmz vložil tyto přílohy:
IMG_0866.jpg
IMG_0868.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
dmz napsal:
A od Busseho - jeden model do (zřejmě velké) kuchyně. Sice se u tohoto modelu explicitně neuvádí, že je určen do kuchyně, ale tvar ho k tomu přímo předurčuje ...


Fantasticky vzhled. Infi??

~Paul~
dmz
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/30/2006
Příspěvky: 1,868
Pro dePaul: http://www.japanesechefsknife.com je opravdu dobrý tip. V rychlosti jsem to projel a mají tam řadu velmi zajímavých kousků za velice zajímavé peníze - např. řada Tojiro (fulltang, 62-63 HRC, prášková ocel ...) - pod 100 USD.

Ten Busse bude pravděpodobně z INFI, ale k obrázku žádný popis nebyl. Je to z bladeforums z busse galerie.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
dmz napsal:
Pro dePaul: http://www.japanesechefsknife.com je opravdu dobrý tip. V rychlosti jsem to projel a mají tam řadu velmi zajímavých kousků za velice zajímavé peníze - např. řada Tojiro (fulltang, 62-63 HRC, prášková ocel ...) - pod 100 USD.

Ten Busse bude pravděpodobně z INFI, ale k obrázku žádný popis nebyl. Je to z bladeforums z busse galerie.

Jo, maji plno peknych nozu. Na toho Tojiro jsem se take uz nekolikrat dival Wink .

Ten Busse bude asi z Infi. Vypada bytelne!

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Příspěvky: 5,984
mudd napsal:
dePaul napsal:
Gero napsal:

...
2. Jsem toho názoru že na kuchyňák nepotřebuju zrovna nejmodernějíší práškovku a při běžném kuchyňském použití nebude rozdíl oproti průměrně dobré oceli tak markantní.

...
2. To je omyl. Rozdil je monumentalni!!

~Paul~

nechapu proc bere vetsina kudlofanatiku kuchynaky jako marginalni zalezitost. prave tyto noze jsou pouzivany nejcastejic - denne i vicekrat. pak proc na tom setrit? proc ma mit kudla ktera velebi ve vitrine lepsi matros, nez ta, ktera maka furt?
Prostě to tak mam,stejně jako nejsem ochoten dát za zavírák tak vysokou částku jako za pevný nůž,zatim.Nevylučuju že se to časem změní.Ale v kuchyni si bohatě s těmito noži vystačim a jsem spokojený,tak nemam důvod měnit.(Myšleno kuch.nože střední třídy výše zmiňované).
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Příspěvky: 5,984
mudd napsal:
dePaul napsal:
Bojim se toho dne kdy se o nej riznu Wink .
~Paul~


ani si to nevsimnes :P a navic, rany po ostrych predmetu se hoji lepe, nez po tupich :D
Asi to mam obráceně,když se fiknu hodně ostrým nožem tak je rána bolestivějíší a hůř se mě hojí,než podobné zranění,třeby špičatým sukem.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Gero napsal:
mudd napsal:
dePaul napsal:
Bojim se toho dne kdy se o nej riznu Wink .
~Paul~


ani si to nevsimnes :P a navic, rany po ostrych predmetu se hoji lepe, nez po tupich :D
Asi to mam obráceně,když se fiknu hodně ostrým nožem tak je rána bolestivějíší a hůř se mě hojí,než podobné zranění,třeby špičatým sukem.

Jo, absolutne ta rana je hlubsi. Rika se ale, ze se lepe hoji. Nevim, jestli to je pravda, ale zni to dost logicky. Ma matka se rizla o muj Satake a dost dlouho to krvacelo a bylo to dost hluboke. Ona ale pouziva Trombyl, tak to je mozna proto.

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/16/2004
Příspěvky: 204
Rány ostrym nožem se hojí líp, to je má zkušenost. Dvakrát se mi na prstu povedla radost až na kost brrrrr, krve jako z prasete, ale řez hladký a do čtrnácti dnů to bylo ok - bez šití akorát jsem si to zadlahoval Happy . Potrhaný rány od šutru šroubováku nůžek plechu apod se i po vydesinfikování hojily podstaně hůř.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
hrobník napsal:
Rány ostrym nožem se hojí líp, to je má zkušenost. Dvakrát se mi na prstu povedla radost až na kost brrrrr, krve jako z prasete, ale řez hladký a do čtrnácti dnů to bylo ok - bez šití akorát jsem si to zadlahoval Happy . Potrhaný rány od šutru šroubováku nůžek plechu apod se i po vydesinfikování hojily podstaně hůř.

Ano, presne tak si myslim, ze to funguje. Jednou jsem chtel utrit o nohavici muj nove nabrouseny nuz EKA fillét. Po chvilce jsem citil, ze se noha jaksi citi takova studena. Nesikovne jsem totiz nuz trochu naklonil a pekne se riznul do nohy. Nuz byl tak ostry, ze jsem to nejdriv necitil. Taky jsem na to jenom dal leukoplast.

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Příspěvky: 7,590
dePaul-kdybys na začátku utrousil,že jsi býval kuchař profesionál,diskuse se mohla ubírat trochu jiným směrem.Já jsem brusič,a brousil jsem mnoha lidem,co tvrdili,že jsou kuchaři,nebo řezníci,a stav jejich nožů byl vždy k pláči.A tady v čechách existuje rčení:"Nač házet perly sviním..."Tím se myslí,že pro většinu "profíkůů "stačí jako pracovní nůž ledasco.Tyto stránky navštěvují nadšenci různých ůrovní,a tedy proto možná takto.Mě by samotného zajímalo,jaké preferuješ výbrusy,co máš osvědčené.Mě to páni odborníci nedokázali popsat."Oto to zrob tag,aby to bylo ostre,jak cip"No,to se toho jeden dozví.Takže,pokud máš zkušenosti,poděl se.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris