ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/6/2019
Taky jsme riskly koupi nožů přes internet a spokojenost.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2016
Bezva a jaký jste pořídily? Wink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/28/2010
Dobry den uz sem se tu ptal na ocilku ale tet to trochu specifikuji jaka ocelka je lepsi kulata nebo plocha a hlavne z jakeo materyalu mam doma keramicky brousek a na tom mi moc noze nabrousit nejdou mam i brousek od viktorinoxu a tam je to omoc lepsi ale je mali muzete mi prosim poradit dekuji a hlavne z cenou je lepsi ocilka lenejsi nebo drasi dekuji.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Štamgast
Dobry den uz sem se tu ptal na ocilku ale tet to trochu specifikuji jaka ocelka je lepsi kulata nebo plocha a hlavne z jakeo materyalu mam doma keramicky brousek a na tom mi moc noze nabrousit nejdou mam i brousek od viktorinoxu a tam je to omoc lepsi ale je mali muzete mi prosim poradit dekuji a hlavne z cenou je lepsi ocilka lenejsi nebo drasi dekuji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/16/2015
https://www.mikov.cz/z31833-nuz-400-nd-20-ruby-kucharsky
Už tohle někdo testoval?
Nikdo nic nikdy nemá míti za definitivní......
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/16/2011
brom: Ocílka neslouží k broušení (neubírá materiál čepele), ale k ostření nožů (rovná ostří). Materiál by měl být ocel s tvrzeným povrchem (existují i "ocílky" keramické, či s diamantovým povrchem, ty už brousí). Lepší je určitě oválná ocílka než kulatá. Co se týče ceny, určitě i zde platí, že dražší bývají kvalitnější. Nemůžu si vynachválit ocílky Dick, které nejsou z nejlevnějších, ale jsou perfektní a na celý život. Jinak při užití ocílky to chce cvik, protože když to neumíš, tak nůž ztupíš.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Nejlepší je najít si Sandorovo video kde testoval ocílky a pod mikroskopem je vidět srovnání co která ze stejným nožem udělala, www.youtube.com/watch?v=6X205Q529GE
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/18/2011
Pořád mi nejde do hlavy, proč i tak vyhlášení výrobci jako je Wusthof, nebo Dick dělají tak hloupě patu čepele. ty nože jsou na dlouhodobější profesionální použití k ničemu. Při broušení a ostření ubývá na čepeli materiál a nedá se zachovat rovina čepele kvůli rozšířené patě. Snad jen Santoku a podobné japonské typy nožů mají čepel stejně širokou až po záštitu, což je z dlouhodobého hlediska výborné.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/10/2019
martas38 napsal:
brom: Ocílka neslouží k broušení (neubírá materiál čepele), ale k ostření nožů (rovná ostří). Materiál by měl být ocel s tvrzeným povrchem (existují i "ocílky" keramické, či s diamantovým povrchem, ty už brousí). Lepší je určitě oválná ocílka než kulatá. Co se týče ceny, určitě i zde platí, že dražší bývají kvalitnější. Nemůžu si vynachválit ocílky Dick, které nejsou z nejlevnějších, ale jsou perfektní a na celý život. Jinak při užití ocílky to chce cvik, protože když to neumíš, tak nůž ztupíš.
Zalovím v paměti....bývaly časy, kdy jsme dělali na fušku řezníkům ocílky z tankových čepů. Ti co ještě žijí, ji mají dodnes. Asi kvalita, co by na to řekl Herr Dick?
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
BunGee1 napsal:
Pořád mi nejde do hlavy, proč i tak vyhlášení výrobci jako je Wusthof, nebo Dick dělají tak hloupě patu čepele. ty nože jsou na dlouhodobější profesionální použití k ničemu. Při broušení a ostření ubývá na čepeli materiál a nedá se zachovat rovina čepele kvůli rozšířené patě. Snad jen Santoku a podobné japonské typy nožů mají čepel stejně širokou až po záštitu, což je z dlouhodobého hlediska výborné.

S tím musím souhlasit. Máme v práci dva nože od F.Dick a je to fakt na prd ty patky. Samo se daj vzít na pásovce a zarovnat, ale přijde mi že nůž bez patky je pořád o kousek hezčí i po úbytku materiálu, než s tou patkou.
Posláno:
Štamgast
Pořád mi nejde do hlavy, proč i tak vyhlášení výrobci jako je Wusthof, nebo Dick dělají tak hloupě patu čepele Co tim mislite nemate obrazek dekuji.
Posláno:

Štamgast
brom napsal:
Pořád mi nejde do hlavy, proč i tak vyhlášení výrobci jako je Wusthof, nebo Dick dělají tak hloupě patu čepele Co tim mislite nemate obrazek dekuji.

Wink

Jinus12 vložil tyto přílohy:
31gMF79LQjL._SX342_.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/16/2015
Wüsthof dělá nože i bez té "patky"
https://www.nuz.cz/eshop/vyhledavani?keyword=Cordon+Bleu&limitstart=0&option=com_virtuemart&view=category
Nikdo nic nikdy nemá míti za definitivní......
Posláno:
Štamgast
Jinus12 dekuji ani mi to nak nepride ja ty noze mam a pouzivam a sou super a ono se casem zbrousi kazde ostri a tady to podle me bude za hdne dlouho a hlavne sikovnej nozir to dokaze spravyt a jest jena otazka kcemu sou na cepeli ty prolisky dekuji https://www.nuz.cz/eshop/akcni-nabidka/classic-santoku-14-cm-kapesni-brousek-zdarma-detail
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Na takovém noži nezůstavají potraviny tolik přilepené jako na kompletně plochém.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
brom>>>>....a jest jena otazka kcemu sou na cepeli ty prolisky dekuji .....Ako pise Meiming aby sa tolko nelepilo ,ale hlavne ked za par rokou dojjdes brusenim az po tie "vybrania" aby ta malo co sratWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Jak se tady řešilo to "kování" u kuchyňáků,
pár jich teď brousím a tak sem to obrousil pryč, ať to nezavazí.
Doporučuju si to rozmyslet u nožů, který sou celokovový, nebo můžete dopadnout takhle Grin
Rukojeť je z plechu a je celá dutá.
Je to ten nůž druhej z vrchu. U těch dvou spodních je to plnej materiál.

Raďas vložil tyto přílohy:
IMG_20190511_111537.jpg.jpg
IMG_20190511_111452.jpg.jpg

" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/27/2015
Dnes jsem si udělal trochu radost. Když jsem minule vařil venku, všimnul jsem si, jakej mám už hnusnej futrál. Pak jsem si uvědomil, že ho mám od roku 1990. Takže dnes mapa wusthof, magnetická ochrana ostří a nová ocílka téže značky.Stejná jakou jsem měl mraky let. Ta si teď odpočine v domácí kuchyni.
Mimochodem asi příští měsíc si budu muset udělat ještě jednu radost, protože jsem se zamiloval do kudličky
https://www.wusthof.cz/kucharske-noze-solingen/classic-ikon-creme-nuz-kucharsky-23-cm
Držel jsem v ruce černej a bylo rozhodnuto.
Tak kvalitnímu vercajku zdar borci Happy

zlingo vložil tyto přílohy:
IMG_20190605_114907.jpg.jpg
IMG_20190605_114716.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Raďas napsal:
Jak se tady řešilo to "kování" u kuchyňáků,
pár jich teď brousím a tak sem to obrousil pryč, ať to nezavazí.
Doporučuju si to rozmyslet u nožů, který sou celokovový, nebo můžete dopadnout takhle Grin
Rukojeť je z plechu a je celá dutá.
Je to ten nůž druhej z vrchu. U těch dvou spodních je to plnej materiál.

Happy páni tak to čučim, to bych taky asi nečekal, dík za varování. Minule jsem brousil F.Dick a tam tento problém naštěstí nebyl. Taky jsem obrušoval páč mě to tam neskutečně s... Wink
Posláno:

Štamgast
zlingo napsal:
Dnes jsem si udělal trochu radost. Když jsem minule vařil venku, všimnul jsem si, jakej mám už hnusnej futrál. Pak jsem si uvědomil, že ho mám od roku 1990. Takže dnes mapa wusthof, magnetická ochrana ostří a nová ocílka téže značky.Stejná jakou jsem měl mraky let. Ta si teď odpočine v domácí kuchyni.
Mimochodem asi příští měsíc si budu muset udělat ještě jednu radost, protože jsem se zamiloval do kudličky
https://www.wusthof.cz/kucharske-noze-solingen/classic-ikon-creme-nuz-kucharsky-23-cm
Držel jsem v ruce černej a bylo rozhodnuto.
Tak kvalitnímu vercajku zdar borci Happy

Mapa pěkná. Wink Taky jsem pokukoval po nějaké takové, moje futro je už taky letité. Trošku jsem urobnul u toho 5-tého nástroje z leva, nevadí ti tam trošku ta pata? Razz
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum