ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2010
Příspěvky: 166
Zwilling mi moc nesadol tak dnes prišla náhrada.


maško vložil tyto přílohy:
Image2133542291611380783.jpg.jpg

vaf
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/1/2009
Příspěvky: 317
Trochu bych se bál těch děr, ale i kdyby to byo třeba někdy čistit... Třeba s uhlíkajdou si člověk někdy tak sedne, že péče o ní není jen "otrava", nýbrž normální věc, pokud ne přímo rituál.😉
U mě se v roli malé žiletky usadil Dick "Klassik". Je opravdu tenoučký, takže žádné páčení, ale na to používám Poka vedle - resp. dle orientace fotky dole. (ať to otáčím jak chci, fotku na výšku ne a ne vložit... 😐)


vaf vložil tyto přílohy:
WP_20200728_17_21_44_Pro__2_.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2010
Příspěvky: 166
Diery sú veľké takže čistenia sa nebojím oproti Zwilling-u vyzerá oveľa lepšie , "hodnotnejšie " je ako zmenšený nôž šéfkuchára rúčka je síce kratšia ale aj tak sa dobre drží problém v mojom prípade je že drevo na rúčke bolo prasknuté takže ide na výmenu.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/23/2020
Příspěvky: 3
Premyslim uz o vanocnim darku pro zenu, i kdyz teda bude nakonec spis pro me Evil Chtel bych nejakyho kuchynskeho japonce, ale moc se v tom nevyznam. Dival jsem se na neajky prehled tady a ted uplne nevim jestli zvolit gyuto, santoku nebo snad i nakiri nebo snad i chukabocho. Mel by to byt nejaky takovy univerzalni nuz do kuchyne, ale zase klasicky nuz sefkuchare uz mam od wusthof jsem s nim spokojen, takze bych asi chtel neco trochu zajimaveho, ale zase aby se to fakt pouzivalo a nebyly to vyhozene penize. noze zatim nesbiram jenom abych se na ne dival.. Takze, jaky japonsky kuchynsky nuz by vhodne v kuchyni doplnil ten wusthof classic.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2010
Příspěvky: 2,495
K "šefkuchárovi" by som zobral santoku na jemné krájanie zeleniny Wink

Vyššia čepeľ = bezpečnejšie krájanie Ok
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2018
Příspěvky: 70
Ja si takhle k velkému šéfovskému noži přikoupit Hiromoto Saku Hocho ve verzích santoku a malý šéfovský gyuto a jsem naprosto spokojený. Jsou to sendviče s uhlikovkou ve středu, takže to trochu chytá patinu kolem ostří, dobře se brousí, drží. Mě se líbí ten japonský vzhled. A za tu cenu...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
Příspěvky: 4,859
Ok Ok


razorshark koukni na předchozí stránku...
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2009
Příspěvky: 2,650
U mne k plné spokojenosti už nějaký ten rok tyhle...Applause


Dudulik vložil tyto přílohy:
IMG_20201015_135622.jpg.jpg


Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 9/19/2018
Příspěvky: 101
Máme od Vildy stejné (až na značku P, sakra, tu bych chtělHappy ) už hezkých pár let a byl to ten naprosto nejlepší kup. Celý zbytek rodiny nám je závidíGrin )
VXP
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/22/2008
Příspěvky: 46
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2015
Příspěvky: 153
...no a budeš pracovat jako profesionální kuchař v japonské restauraci VXP?
I když z alíku... Já bych do toho nešel, ale je to na osobních preferencích každého.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 1,981
VXP napsal:
co říkáte na tyhle?........


Že kdybych chtěl mocí mermo japonce, koupím raději něco takového:
https://www.youtube.com/watch?v=bpMs5_GXJmk&feature=emb_title

Už kvůli standardní dvouleté záruce a osvědčenému e-shopu. Ona je teď móda japonských kudel do kuchyně, otázka je jak se s nimi člověku dělá. Neříkám, že nutně špatně, ale je to přece jen trochu něco jiného, než na co jsme po generace zvyklí. Já jsem konzerva, tak mám rád evropskou klasiku. Ale to už je na vkusu každého soudruha. Happy

Zdenek
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2018
Příspěvky: 70
No, o těchto saku hocho jsem psal o pár příspěvků výše. Mám je doma všechny 3 a nedám na ně dopustit.
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 90
Pokud má někdo návyky evropského kuchaře, to znamená po pár řezech přetáhnout nůž na ocílce, bude se s japonskými noži trápit, protože na ně by se neměla používat ocílka, dělá do tvrdých japonců zuby. Maximálně použít hladkou pulírku a táhnout jen váhou nože. Pro takového člověka je daleko lepší evropská, např. německá klasika.
Ostří japonce by se mělo udržovat na jemném vodním kameni, takže budeš brousit docela často.Taky se tyto nože docela rády lámou, takže to co si člověk dovolí s masivním kuchařským nožem (kosti atd) by se subtilním japoncem vůbec neměl dělat. Pokud se teda nejedná o debu.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,434
Sidney napsal:
VXP napsal:
co říkáte na tyhle?........


Že kdybych chtěl mocí mermo japonce, koupím raději něco takového:
https://www.youtube.com/watch?v=bpMs5_GXJmk&feature=emb_title

Už kvůli standardní dvouleté záruce a osvědčenému e-shopu. Ona je teď móda japonských kudel do kuchyně, otázka je jak se s nimi člověku dělá. Neříkám, že nutně špatně, ale je to přece jen trochu něco jiného, než na co jsme po generace zvyklí. Já jsem konzerva, tak mám rád evropskou klasiku. Ale to už je na vkusu každého soudruha. Happy

Zdenek


A ta dvouletá záruka kryje co? Myslím,že s vylámaným ostřím ze sekání/páčení v kostech mě stejně pošlou do dupele... Když už se rozhodnete pro extrémně tvrdé,subtilní ostří,tak si záruku (dle mého) nesete sami na svých bedrech.

Ale ty kudly z alíka bych klidně prubnul... Až to polámu,moje chyba. Reklamace bude podobně zábavná jako u nás... A bude úplně jedno jestli reklamuji česky nebo čínsky...
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 1,981
Muscatel napsal:
Sidney napsal:
.................................


A ta dvouletá záruka kryje co? ........................

Ale ty kudly z alíka bych klidně prubnul... Až to polámu,moje chyba. Reklamace bude podobně zábavná jako u nás... A bude úplně jedno jestli reklamuji česky nebo čínsky.........


Máš pravdu, že dvouletá záruka toho asi moc nepokreje. Uznávám. Nicméně je pro mě rozdíl za jak dlouho to zboží dostanu a že když ho koupím, nikdo mě nebude uhánět kvůli clu, což se mi už u zboží z Ali stalo. Kdyby něco bylo špatně už při dodání, náš e-shop mi vadný kus vymění bez keců a velmi rychle. Takže věci, které jsem si mnohokrát ověřil v praxi. Poslední objednávku na Ali jsem po třech měsících reklamoval, protože zboží nedorazilo. Peníze vrátili v podstatě obratem, ale než se všechno vykorespondovalo a dořešilo, trvalo to skoro čtyři měsíce. Tak tolik času nemám. Jo, měl jsem smůlu, ale tohle bych s českými shopy, kde nože kupuju, měl vyřešené za týden. Nicméně, je každého věc co a kde si koupí. Tohle je jenom můj názor, který nechci nikomu vnucovat.

Zdenek
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Příspěvky: 798
Dobry den me se japonske noze liby ale jak tu bylo psano maji jine ostri a jinak se brousi ja osobne pouzivam tyto noze https://www.noze-pok.cz/wusthof-classic-sada-nozu-3-ks-9608/ sou trosku tesi ale i ja je dokazu nabrousit dokoupil sem si knim vykostovaci nuz a tento nuz https://www.noze-pok.cz/noze-cinsky-nuz-chai-dao-17-cm-wsthof-dreizack-solingen-classic-4177/ a sem spokojen sou semnou uz 10let v moji praci noze zasadne nikomu nepujcuji protoze lide se kpujcenym vecem chovaji jako prasata tak to je a ja sve noze i jin veci mam rat a na cestovani sem si koupil nuz od Pana Poga tady ten http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-v/146-nuz-pok-v-3.html a ten tahlam hlavne na dovolenou kdys na miste varm a sem spokojen daji se unej vybrat noze za rozumnou cenu me vadi ze je lechci nez ty solingeny ale zvykl sem si ale stejnejne vsechno je otom jak clovek ktomu pristupuje hezky den.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/15/2008
Příspěvky: 508
Wolfes napsal:
Tak dnes při vyklízení kuchyňské linky jsem objevil toto. (berte to jen jako kuriozitu)
Tak úžasnej a skvělej kuchyňskej nůž, že s ním nikdy nikdo neřezal a, že už něco pamatuje Laugh Laugh Laugh . Vůbec nevím kdo nám ho kdysi koupil, asi se chtěl pomstít Laugh Laugh Laugh .



Taky máme tenhle skvost doma. Manželka si ho kdysi koupila ve snaze, aby krájela rovné krajíce chleba jeden jako druhý (návštěvy atd.). Opak je pravdou. lezou z toho takové patvary, že normálním nožem by to člověk nedokázal tak vytvarovat. Jediné vysvětlení by bylo, že "soudruzi v NDR udělali nějakou chybu." Grin Ale po ověření je to už výrobek po sloučení NDR s NSR. Tak nevím, asi s tím neumím zacházet s patřičným fortelem.Happy
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 11/18/2020
Příspěvky: 1
Dobrý den.
Přemýšlím, že bych koupil jako rodinný dárek nové nože. Představoval bych si nůž cca 20 cm, pak nějaký menší cca 12 cm.
Váhám mezi - https://dellinger.cz/cs/kuchynske-noze/273-sada-3-nozu-dellinger-mirror-ss-3-layers-v-drevene-darkove-krabici-8594195880544.html
a jednotlivými -https://www.electroworld.cz/zwilling-31071-201-kucharsky-nuz
nebo - https://www.kuchynskepotreby.cz/wuesthof-silverpoint-nuz-kucharsky-20-cm/#2190976008
Který byste doporučili?
Díky všem.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/28/2009
Příspěvky: 7
Doporučte někoho z českých nožířů, kdo umí kuchyňské nože. Sada 3 kousků by se mi hodila. Nepotřebuji nic "japan" a podobně, pěkný český (evropský) styl. Pár www jsem projel, ale netrefil jsem vyloženě kuchyňskou tvorbu. Děkuji za konkrétní info.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris