ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2009
Příspěvky: 2,945
U mne k plné spokojenosti už nějaký ten rok tyhle...Applause


Dudulik vložil tyto přílohy:
IMG_20201015_135622.jpg.jpg


Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 9/19/2018
Příspěvky: 110
Máme od Vildy stejné (až na značku P, sakra, tu bych chtělHappy ) už hezkých pár let a byl to ten naprosto nejlepší kup. Celý zbytek rodiny nám je závidíGrin )
Dílna U medvěda - S láskou tvořené kožené výrobky
VXP
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/22/2008
Příspěvky: 46
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2015
Příspěvky: 174
...no a budeš pracovat jako profesionální kuchař v japonské restauraci VXP?
I když z alíku... Já bych do toho nešel, ale je to na osobních preferencích každého.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 2,502
VXP napsal:
co říkáte na tyhle?........


Že kdybych chtěl mocí mermo japonce, koupím raději něco takového:
https://www.youtube.com/watch?v=bpMs5_GXJmk&feature=emb_title

Už kvůli standardní dvouleté záruce a osvědčenému e-shopu. Ona je teď móda japonských kudel do kuchyně, otázka je jak se s nimi člověku dělá. Neříkám, že nutně špatně, ale je to přece jen trochu něco jiného, než na co jsme po generace zvyklí. Já jsem konzerva, tak mám rád evropskou klasiku. Ale to už je na vkusu každého soudruha. Happy

Zdenek
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2018
Příspěvky: 73
No, o těchto saku hocho jsem psal o pár příspěvků výše. Mám je doma všechny 3 a nedám na ně dopustit.
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 105
Pokud má někdo návyky evropského kuchaře, to znamená po pár řezech přetáhnout nůž na ocílce, bude se s japonskými noži trápit, protože na ně by se neměla používat ocílka, dělá do tvrdých japonců zuby. Maximálně použít hladkou pulírku a táhnout jen váhou nože. Pro takového člověka je daleko lepší evropská, např. německá klasika.
Ostří japonce by se mělo udržovat na jemném vodním kameni, takže budeš brousit docela často.Taky se tyto nože docela rády lámou, takže to co si člověk dovolí s masivním kuchařským nožem (kosti atd) by se subtilním japoncem vůbec neměl dělat. Pokud se teda nejedná o debu.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,578
Sidney napsal:
VXP napsal:
co říkáte na tyhle?........


Že kdybych chtěl mocí mermo japonce, koupím raději něco takového:
https://www.youtube.com/watch?v=bpMs5_GXJmk&feature=emb_title

Už kvůli standardní dvouleté záruce a osvědčenému e-shopu. Ona je teď móda japonských kudel do kuchyně, otázka je jak se s nimi člověku dělá. Neříkám, že nutně špatně, ale je to přece jen trochu něco jiného, než na co jsme po generace zvyklí. Já jsem konzerva, tak mám rád evropskou klasiku. Ale to už je na vkusu každého soudruha. Happy

Zdenek


A ta dvouletá záruka kryje co? Myslím,že s vylámaným ostřím ze sekání/páčení v kostech mě stejně pošlou do dupele... Když už se rozhodnete pro extrémně tvrdé,subtilní ostří,tak si záruku (dle mého) nesete sami na svých bedrech.

Ale ty kudly z alíka bych klidně prubnul... Až to polámu,moje chyba. Reklamace bude podobně zábavná jako u nás... A bude úplně jedno jestli reklamuji česky nebo čínsky...
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 2,502
Muscatel napsal:
Sidney napsal:
.................................


A ta dvouletá záruka kryje co? ........................

Ale ty kudly z alíka bych klidně prubnul... Až to polámu,moje chyba. Reklamace bude podobně zábavná jako u nás... A bude úplně jedno jestli reklamuji česky nebo čínsky.........


Máš pravdu, že dvouletá záruka toho asi moc nepokreje. Uznávám. Nicméně je pro mě rozdíl za jak dlouho to zboží dostanu a že když ho koupím, nikdo mě nebude uhánět kvůli clu, což se mi už u zboží z Ali stalo. Kdyby něco bylo špatně už při dodání, náš e-shop mi vadný kus vymění bez keců a velmi rychle. Takže věci, které jsem si mnohokrát ověřil v praxi. Poslední objednávku na Ali jsem po třech měsících reklamoval, protože zboží nedorazilo. Peníze vrátili v podstatě obratem, ale než se všechno vykorespondovalo a dořešilo, trvalo to skoro čtyři měsíce. Tak tolik času nemám. Jo, měl jsem smůlu, ale tohle bych s českými shopy, kde nože kupuju, měl vyřešené za týden. Nicméně, je každého věc co a kde si koupí. Tohle je jenom můj názor, který nechci nikomu vnucovat.

Zdenek
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Příspěvky: 882
Dobry den me se japonske noze liby ale jak tu bylo psano maji jine ostri a jinak se brousi ja osobne pouzivam tyto noze https://www.noze-pok.cz/wusthof-classic-sada-nozu-3-ks-9608/ sou trosku tesi ale i ja je dokazu nabrousit dokoupil sem si knim vykostovaci nuz a tento nuz https://www.noze-pok.cz/noze-cinsky-nuz-chai-dao-17-cm-wsthof-dreizack-solingen-classic-4177/ a sem spokojen sou semnou uz 10let v moji praci noze zasadne nikomu nepujcuji protoze lide se kpujcenym vecem chovaji jako prasata tak to je a ja sve noze i jin veci mam rat a na cestovani sem si koupil nuz od Pana Poga tady ten http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-v/146-nuz-pok-v-3.html a ten tahlam hlavne na dovolenou kdys na miste varm a sem spokojen daji se unej vybrat noze za rozumnou cenu me vadi ze je lechci nez ty solingeny ale zvykl sem si ale stejnejne vsechno je otom jak clovek ktomu pristupuje hezky den.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/15/2008
Příspěvky: 534
Wolfes napsal:
Tak dnes při vyklízení kuchyňské linky jsem objevil toto. (berte to jen jako kuriozitu)
Tak úžasnej a skvělej kuchyňskej nůž, že s ním nikdy nikdo neřezal a, že už něco pamatuje Laugh Laugh Laugh . Vůbec nevím kdo nám ho kdysi koupil, asi se chtěl pomstít Laugh Laugh Laugh .



Taky máme tenhle skvost doma. Manželka si ho kdysi koupila ve snaze, aby krájela rovné krajíce chleba jeden jako druhý (návštěvy atd.). Opak je pravdou. lezou z toho takové patvary, že normálním nožem by to člověk nedokázal tak vytvarovat. Jediné vysvětlení by bylo, že "soudruzi v NDR udělali nějakou chybu." Grin Ale po ověření je to už výrobek po sloučení NDR s NSR. Tak nevím, asi s tím neumím zacházet s patřičným fortelem.Happy
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 11/18/2020
Příspěvky: 1
Dobrý den.
Přemýšlím, že bych koupil jako rodinný dárek nové nože. Představoval bych si nůž cca 20 cm, pak nějaký menší cca 12 cm.
Váhám mezi - https://dellinger.cz/cs/kuchynske-noze/273-sada-3-nozu-dellinger-mirror-ss-3-layers-v-drevene-darkove-krabici-8594195880544.html
a jednotlivými -https://www.electroworld.cz/zwilling-31071-201-kucharsky-nuz
nebo - https://www.kuchynskepotreby.cz/wuesthof-silverpoint-nuz-kucharsky-20-cm/#2190976008
Který byste doporučili?
Díky všem.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 4/28/2009
Příspěvky: 7
Doporučte někoho z českých nožířů, kdo umí kuchyňské nože. Sada 3 kousků by se mi hodila. Nepotřebuji nic "japan" a podobně, pěkný český (evropský) styl. Pár www jsem projel, ale netrefil jsem vyloženě kuchyňskou tvorbu. Děkuji za konkrétní info.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/8/2008
Příspěvky: 260
R&H knives. Tady na fóru
Tax
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/14/2021
Příspěvky: 4
Zdravím,
sháním nože/nůž pro denní krájení. Hledám nějakou zlatou střední cestu. - ve zkratce nejsem náročný ale chtěl bych něco trochu lepšího.

Nemám v plánu investovat tisíce ideální cena je do 1500 za jeden případně do 2,5k za nějakou dobrou sadu. Nemám ale nutně potřebu nahrazovat všechny nože. Délku bych si představoval kolem 21cm (čepel). Nemám problém se o nůž starat (nevadí mi náchylnost ke korozi, do myčky u nás nože nepatří) a neplánuji ho týrat (nevadí mi křehkost/náchylnost na vylamování ostří).

Chtěl bych ale něco co chvíli vydrží nabroušené, nepotřebuji aby to krájelo satén už při pohledu ale zas bych to nechtěl brousit každý týden (jednou za 2 měsíce by mohlo stačit)

Momentálně mám akorát nějaké Tescoma, nějaký no name po dědovi celkem tenký dá se nabrousit a i chvíli vydrží (tak 14 dní) a pak nějaké no name bláto co vydrží jedno zakrojení. Nevaříme každý den, ale tak 3x do týdne určitě, často peču chleba a mám rád křupavou kůrku, krájíme hlavně zeleninu včetně tvrdé (kedlubny, mrkev, celer, batáty), maso krájíme (ale poměrně zřídka) ale kosti nesekám ani nekrájím/neobkrajuji, občas dělám sushi (vč nigiri) a máme výhradně dřevěná prkénka (i když asi koupíme jedno plastové na maso a do myčky). Ocílku nepoužívám.

Koukal jsem tak různě a na zkoušku jsem uvažoval nad Hiromoto Saku Hocho, Santoku:
http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php

Pak jsem ale hledal ještě i trochu levnější alternativy a někdo tady pár příspěvků nazpět zmiňoval ECHTWERK :
https://www.lidl-shop.sk/p/echtwerk-suprava-damaskovych-nozov-s-magnetickym-drevenym-blokom-7-dielna/p100313944

2,7k je už pro mě docela velká investice ale zase myslím si, že bych uživil všechny (až na tu pilku) a vyházel většinu starých. Psal jse mvýrobci a odpověděli mi, že materiál je 9Cr15MoV. Konkrétně:
Quote:

The damascus knives are made of stainless steel with 67 layers: 9Cr15MoV core.
The handle is made of Pakka wood.


Moc jsem toho nenašel akorát, že jedni to zatracují jako obyčejný materiál (srovnávají se 440C nebo AUS8, což by mi ta cena ale přišla asi celkem vysoká) a jiní zase tvrdí že to není na běžné krájení špatný materiál. Zároveň jsem se ale díval, že Kaufland měl akci na x50 cr mo v15 za pár stovek a na bazoši se dá koupit za 150kč. Myslím, že ten echtwerk by mi mohl stačit ale zase bych nerad zbytečně přeplácel.

Zajímaly by mě proto Vaše zkušenosti, návrhy, rady.

Díky,
Tax

Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2018
Příspěvky: 73
Ahoj,
Mám doma všechny 3 nože Hiromoto - santoku, gyuto a usuba - a nedám na ně dopustit. Dají se dobře brousit, nyní je mám na 12,5° stranových, na me potřeby dobře drží ostří, semtam lehce vezmu ocílkou. A pak mám rád asijský design, pro mě další plus. Já jsem s nimi spokojený. (samozřejmě nedávat do myčky, střed je uhlíková ocel)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2010
Příspěvky: 2,551
Napr. https://www.kulina.sk/sada-nozov-gourmet-s-organizerom-do-zasuvky-wusthof-3ks/
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2017
Příspěvky: 8
Já používám Zwilling professional S. Kupuji mimo ČR, třeba na Amazon.de, je tam sada 3 nožů cca za 100€, což je cena jednoho v ČR.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/15/2021
Příspěvky: 628
Tax napsal:
Zdravím,



tak šef kovanej, fultang, integrál, ocel jak wust, 20cm od Bokera je TADY za 1550.- .... na střence POM, stejně jako wust, Zwilling ad.

Za ty peníze lepší těžko seženeš


ps. můžeš ještě využít slevovej kod 10% slevy, takže se dostaneš na 1400.- a to už nemá konkurenci Ok
Tax
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/14/2021
Příspěvky: 4


Díky za tip. Nikde na stránce ale nevidím uvedený materiál. Proč tedy právě tuhle sadu? Máte s nimi zkušenost?

husakmartin napsal:
Já používám Zwilling professional S. Kupuji mimo ČR, třeba na Amazon.de, je tam sada 3 nožů cca za 100€, což je cena jednoho v ČR.

Jak drží ostří?
Díval jsem se na jejich stránky ale nikde tam neuvádějí materiál, teda krom "Gernan stainless steel". A taky jsem tam teda nenašel sadu pod 150€. amazonu moc nevěřím.
https://www.zwilling.com/us/zwilling/cutlery/professional-s/


Kohn napsal:
Tax napsal:
Zdravím,



tak šef kovanej, fultang, integrál, ocel jak wust, 20cm od Bokera je TADY za 1550.- .... na střence POM, stejně jako wust, Zwilling ad.

Za ty peníze lepší těžko seženeš


ps. můžeš ještě využít slevovej kod 10% slevy, takže se dostaneš na 1400.- a to už nemá konkurenci Ok

Díky za tip ten Boker vypadá použitelně. Jenom pořád nechápu proč jsou tak velké rozdíly v ceně když stejný materiál používá asi (co jsem zatím viděl) snad většina "levnějších" kuchyňských nožů.
Kaufland to dával dokonce "za nálepky" a na bazoši se dá sehnat za 150kč O_o

Nebo třeba Berndorf za 520
https://www.luxusni-noze.cz/detail/berndorf-sandrik/kuchynske-noze/berndorf-sandrik-kucharsky-nuz-20-cm/

V čem se to tak liší když materiál je stejný?

Díky
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Aktuálně


Účet pro dary pro Milana a Xaxu
2300513210 / 2010
více a QR zde
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris