ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/15/2008
Čus, na drůbež používám raději nůž Tojiro DP Honesuki 150mm ( https://www.chefknivestogo.com/todputkn15.html ). Také jednostranné ostří. Zpracovávám s ním větší kuřata a jde to fakt rychle...Happy mam s ním zpracováno asi 250kg kuřat a neměnil bych. Debu (16cm a je malá) mam taky, ale jen na ryby... už připravuji 24cm Laugh

icebear vložil tyto přílohy:
20200905_120351.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
vaf napsal:
Koukni na YT, uvidíš, že i na to filetování...Wink

Tak jde asi leccos, ale (alespon na filetovani nasich velikosti ryb, s trimetrovym tunakem to muze byt jinak) mi prijde neprakticka
Dovezl jsem si ji jako "suvenyr" ze sluzebky z Tokia. Bohuzel mi nejak nedocvaklo, ze potrebuju na opacnou ruku, takze sedi nekde ve spalku.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/4/2021
krezac napsal:

Tak jde asi leccos, ale (alespon na filetovani nasich velikosti ryb, s trimetrovym tunakem to muze byt jinak) mi prijde neprakticka
Dovezl jsem si ji jako "suvenyr" ze sluzebky z Tokia. Bohuzel mi nejak nedocvaklo, ze potrebuju na opacnou ruku, takze sedi nekde ve spalku.

A není možno že Ti přijde nepraktická právě proto že ji máš na druhou ruku? Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Vliv to urcite taky ma. A mozna ze se do kategorie "deba" schova vic cepeli, ale ta moje je proste flak oceli, neco jako 5-6mm ve hrbete, nuz primarne na rovne rezy.
Micmene verim, ze clovek, co to umi, by s nim klidne slanecka vyfiletoval ;) Jen si proste myslim, ze na tohle pouziti je "evropsky" filetak lepsi.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/23/2009
Pri rozhodovaní, či ísť do tých Japoncov, som našiel takéto videjko, kde vysvetľuje, na čo jednotlivé nože slúžia ... možno niekomu pomôže k výberu.
https://www.youtube.com/watch?v=FDNNG9doFe4

Ináč, mňa najviac zaujal ten Honesuki, čo používa aj icebear. Mám pocit, že ho používa aj tento pánko z japonské bistra.
https://www.youtube.com/watch?v=cvR4DYEKlD8

Chcem veľmi nejaký pekný ostrý Japonský nôž. Už som ich mal niekoľkokrát v košíku na japanesechefsknife a to rôzne druhy. Cena mi nerobí až taký problém, len stále zisťujem, že by mi bol na nič. Teda len na pozeranie a že ho chcem Laugh
Ja doma v podstate používam iba jeden 20 cm kuchyňák od Zwillingu zo série PRO a to úplne na všetko. Ináč tá séria PRO je celkom fajn, máme celú sadu. Ja ale iné nože do ruky neberiem, ostatné sú pre mňa malé a ľahké.
Ale raz si toho Japonca objednám aj keď nemajú nôž na všetko ... sú naozaj krásne.
Posláno:
Pozorovatel
Ivan13 napsal:

Ináč, mňa najviac zaujal ten Honesuki, čo používa aj icebear. Mám pocit, že ho používa aj tento pánko z japonské bistra.
https://www.youtube.com/watch?v=cvR4DYEKlD8

.

Honesuki je super na vyhošťování. Rozbourání drůbeže, vyhoštění kolene atp. Je krátký a silnější, ostrá špička, jednostranné ostří s velkým úhlem ostří, takže se o kost nevylomí. Není na krájení větších kusů např. filetů z masa, a ani kosti se s ním nesekají nejlépe, na to je krátký, nízký a tlustý. Na malé kousky je samozřejmě v pohodě. Ale jinak super nůž a má své místo a účelHappy

Edit: koukám na to první video a na vykostění kolene se ještě lépe hodí Honkotsu, to ještě nemámHappy
vaf
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/1/2009
Laugh ...já vím, že jde o překlep, ale tak jsem si chvilku dovolil pohrávat s myšlenkou "vyhoštění" Laugh
Posláno:
Pozorovatel
vaf napsal:
Laugh ...já vím, že jde o překlep, ale tak jsem si chvilku dovolil pohrávat s myšlenkou "vyhoštění" Laugh

Laugh Laugh Laugh někdy se tomu autocorrectu povedou vtipné opravy Razz
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
To je něco - pán si s kuřetem hrál jak kosatka s tuleněm. To si udělám. To mi v kukyni chybí..Happy .
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/29/2021
Ahoj, našel jsem různé názory na novou verzi nože Saku hocho z noze-nuz, že kvalita je nyní horší. Máte někdo nějakou aktuální zkušenost? Nebo tip na jiný nůž v poměru cena/výkon?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
ThomasB napsal:
Ahoj, našel jsem různé názory na novou verzi nože Saku hocho z noze-nuz, že kvalita je nyní horší. Máte někdo nějakou aktuální zkušenost? Nebo tip na jiný nůž v poměru cena/výkon?

Tuhle novější verzi mám asi čtyři měsíce. S původní verzí jí nejsem schopen porovnat, ale za ty peníze mi to přijde jako rozumná investice. Je lehký a obratný, pěkně se s ním pracuje, ostří drží dobře a brousí se docela snadno. Jediné, co bych mu vytkl, je délka čepele, která je 14cm. Jsem zvyklý na větší nože, takže mám v plánu pořídit si santoku kolem 18cm. Nicméně tohle je můj problém, který s kvalitou nože nemá nic společného. Mnoha jiným může tahle velikost naopak vyhovovat.

Zdenek
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Co tohle https://www.kuchynske-noze.cz/xin-cutlery-chef-knife-304cu-red-210mm/ je to čínská fabrika na nože, ale práškovka s vysokou tvrdostí na ostří a nerez na bocích za slušné peníze. Objednal jsem ho páč jsem zvědavej jakej bude v reálu.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
ThomasB napsal:

Dostaly se ke mě před časem na broušení 2 kusy, které dělí asi 10 let, starší pocitově tvrdší a hlavně měl výrazně lépe udělaný výbrus, nový byl kopyto, viz fotky...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
20200211_165704.jpg.jpg
20200211_165732.jpg.jpg
20200209_081632.jpg.jpg
20200209_081626.jpg.jpg
20200209_081616.jpg_big.jpg.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Meiming napsal:
Co tohle https://www.kuchynske-noze.cz/xin-cutlery-chef-knife-304cu-red-210mm/ je to čínská fabrika na nože, ale práškovka s vysokou tvrdostí na ostří a nerez na bocích za slušné peníze. Objednal jsem ho páč jsem zvědavej jakej bude v reálu.

Pokud by to někoho zajímalo jako mě tak neporučuji kupovat, na první pohled krásné balení a přišel dobře naostřený, ale už při druhém pohledu jsem musel nevěřícně vrtět hlavou, čepel lehce prohnutá cca v poslední třetině asi si to má každý srovnat doma sám, OK srovnám, ale hřbet nože je křivej a hrubě zbroušenej navíc výrazně šikmo viz fotka kde je nůž hřbetem na stole nebo je to vidět u přechodu do rukojeti, bohužel tohle půjde srovnat těžko protože rukojeť srazit nejde, možná se rozhodnu jí odbrousit protože je to pravidelný osmihran a je dost těžká, zakončení čepele na obou koncích taky nic moc, špička divně kulatá a "oblouček" pro prostředníček není oblouček ale patvar. Jak bude držet ostří nepojmenovaná údajná prášková ocel na jádru těžko říct, leda že by se chtělo Sandorovi nařezat nějaké lano Confused

Meiming vložil tyto přílohy:
20230309_142312.jpg.jpg
20230309_142156.jpg.jpg
20230309_141923.jpg.jpg
20230309_141826.jpg.jpg
20230309_141615.jpg.jpg

Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/17/2007
Ahoj, co si myslíte tady o těchto nožích, má někdo zkušenost? Docela o jednom uvažuju, aspoň budu mít něco ostrého v kuchyni než se mi podaří udělat kuchyňák který nebude úplně kopytp.

https://www.culilux.com/

odkaz na obchod na Amazonu.de

hlavně to Gyuto s 240 čepelí vypadá zajímavě.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/15/2009
Zdravím Infernal,

z fotky sa vždy ťažko posudzuje kvalita, no pozrel som si aj ich stránky a amazon (odporúčam prečítať si recenzie).
V tomto prípade platí, že človek dostane za čo si zaplatí. Cena je proste za dobre spracovaný kuchynský nôž vskutku nízka. Oceľ fajn, profil fajn, doma do kuchyne človek nepotrebuje nič viac. Avšak treba rátať s tým, že je to na 100% čína a spracovanie je kus od kusu. V recenziách sa často spomína, že hoci čepele sú vydarené, rukoväte nemajú zabrúsené hrany, prípadne trčia nity a podobne... Isteže, nič čo by si človek nedorobil doma sám.
Taktiež, čepeľ sa "hrá" na laminovanú, pritom je vyrobená z jedného kusu.

Podľa mňa do toho kľudne choďte, nemám nič proti čínskym nožom, najmä v tejto cene. Uvítal by som potom možno krátku recenziu k tejto, pre mňa neznámej, značke Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/20/2022
Není lepší než kupovat pochybného Číňana jít do pravého (byť ne damasteelového) Japonce ? Takové Kai Black Wasabi nadělá docela dost parády… byť je to levná alternativa k dražším Shunům… a je to made in Japan, žádný PRC…
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Na papíře to vypadá fajn, na živo to bude patrně stát za hovno, jako ta kudla výše. Originálního Japonce z VG10 koupíš od nějakých 15 stovek, tak bych se orientoval spíš tímhle směrem...

Alfie: Damasteel a damašek (damascus) není to samé, je dobré to rozlišovat.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Nebo evropská varianta?
Za málo peněz spousta muziky a za čas i duše Applause

Böker Cottage-Craft

Totoro vložil tyto přílohy:
1.jpg.jpg
2.jpg.jpg
3.jpg.jpg
4.jpg.jpg
5.jpg.jpg
PAT.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/20/2022
Já mám rád tenhle. Je to základní Miyabi (není damaškový-dik za upozorněni na rozdíl mezi damaškem a damasteel) ale je krásný i diky té "katana lince", pěkná rukojeť, pomérně lehký...

https://www.zwilling.com/uk/miyabi-4000-fc-24-cm-gyutoh-33951-241-0/33951-241-0.html?cgid=our-brands_miyabi_cutlery_koh-4000fc

A spokojený jsem i s malým Shunem.

Nebo jak jsem psal, i o polovic levnější Kai Black Wasabi je super, jen není tak "navoněný" po estetické stránce...

Budu se opakovat - krom Kai/Shun a Miyabi(což je dcera ZWILLINGU) mám rád i klasický německý Zwilling. Tuhle značku používáme doma roky, drží ostří, jde fajn brousit. Ale je to evropsky styl.

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum