ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/15/2021
Meiming napsal:
Kohn napsal:
.......................krájíš, krájíš a pak to hodíš do myčky a krájíš a krájíš a hodíš to do myčky, nebrousíš nic a jen dál a dál krájíš. Mám to doma snad tři roky a pořád to krájí a krájí Shocked

Horst by to neprodal líp Laugh Nůž který se nikdy neztupí z ocele ala AK5Surprised Mám doma taky nějaké normální KDSka a brousím spoustu nožů spoustě příbuzných známých kolegů apod. Od 60 let starých po moderní práškovky. Dýl jak rok nikomu podobný nůž ostrý nevydrží ani při sebevětší opatrnosti, vždy se v rodině najde někdo kdo nůž hodí mezi příbory, talíře apod a tím ho ztupí. Spousta rodin to zvládne za pár dní, jestli tvůj nůž je ostrý po třech letech používání jaké jsi popsal tak máš doma zázrak.

jenže se bavím o tom zoubkatým a ne plain . tam s tebou souhlasím - ostatně někteří to vidí podle té slavné karmy stejně, tak to nebude asi takový zázrakHappy Ale jo, prostě musíš rozlišovat takovou jako nadsázku - míněnou samozřejmě vážně Grin

jinak jak výše píši, doma jsou v permanenci uhlíky od Bokeru, a pak dva wusthofy - ikon a classic chef - k tomu dick a vykošťovák za 150.- kč od Jera (ten je s tou cenou uplně super - ve dřevě.) Japonce jsem měl a vrátil.

...a ty zoubkaté vinoxy ty prostě bereš do ruky od rána do večera jako první.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Se zubatými mám stejnou zkušenost já i všichni, kterým jsem ho koupil, v podstatě není důvod brát do ruky cokoliv jiného. Snad jediné omezení je měkké maso jako kuřecí prsa a tak, ale i to se dá. A zubatý zavírák je už úplná bomba Grin .
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/9/2009
Máme to doma stejně, jiné nože než zubaté viktorinoxy se nepoužívají.Akorát je nedáváme do myčky.Grin Zavírací jsem koupil synovi a veliké nadšení.Ok
Hiromota mám taky už dlouho,za ty prachy super kuchyňák.Ten používám jenom já.Grin
Cokoli děláš, s rozumem čiň a na konec mysli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2018
a nebo ?!

univerzál za pětistovku Happy

janm vložil tyto přílohy:
12crante1.jpg.jpg

Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
Kohn napsal:
Pak si koupíš tento

https://www.svycarskenoze.cz/nuz-na-rajcata-11cm/

a všechny nože končí až na druhém místě - věř mi.

Bez legrace,

Ok
Lepší poměr cena/výkon neexistuje. My sice kupujeme drahé super nože, ale ve skutečnosti je to jen obsese a nakrájet rychle a přesně to jde právě touhle mrňkou i ty rajčata na průsvitno. Je to blbuvzdorné, krájíš, krájíš a pak to hodíš do myčky a krájíš a krájíš a hodíš to do myčky, nebrousíš nic a jen dál a dál krájíš. Mám to doma snad tři roky a pořád to krájí a krájí Shocked

Zubatce používám jen na řezání v ruce a často. Je to nůž na řezání a ne na krájení - je to konec konců pila bez šranku. Jestli s ním někdo krájí, tak ve skutečnosti nekrájí - vždycky se ten pohyb musí dokončit tahem, aby oddělil to, co se nedořízlo mezi zuby,
Když jsem si všiml, jak dobře rajbuje prkénko, na prkénku i nadále používám nože s hladkým ostřím. Proto se s kuchařským nožem houpe a netahá.
A to je asi tak všechno.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
Dog
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/18/2013
Nečekal jsem, že sem budu psát takhle často.
Ze zvědavosti jsem v Lidlu vzal kuchařský nůž ERNESTO. Když jsem ho doma brousil, překvapilo mě, že je tvrdší než obvyklá čína, vzájemným rejpáním má tvrdost kolem 56 HRc jako Fiskars nebo Victorinox. Nedořesává, protože má vyšší patku, ale kdo má doma nářadí a nože běžně brousí to není problém.
Pro místní fajnšmekry asi nezajímavé, ale jako náhrada za "značky" do zahradní kuchyně nebo na chalupu za 59,-dobrý.
Mluv jen tehdy, jsou-li Tvá slova moudřejší než mlčení.
PJ
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/1/2021
-BaRD- napsal:
Kolega jde na služebnou cestu do Číny a možná se staví i v Tokiu. Přemýšlím, že by jsem ho požádal nakoupit pár kuchyňských nožů. Nevíte jak je to pak s dopravou v letadle když pojede z Tokia znova do Číny a pak sem? Nezabaví mu to na letišti?

Ahoj, ten přesun do Číny nevím, ale z Japonska sem mi teď v únoru bratránek dva nože přivezl a v pohodě bez nějaké detailnější kontroly. V zákoně mají pouze podmínku, že při sobě můžeš mít kudličku do 6,5cm, v kufru zabalené a bez možnosti okamžitého použití můžeš mít cokoliv…
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/30/2023
Tak nakonec jsem stejne skoncil u Kai Wasabi Black. Musim rict, ze za tu cenu je to snad lepsi nez jsem si predstavoval. Kudly jsou ostre jako svina az se mi nechce verit, ze neco krome skalpelu muze byt ostrejsi Happy Zpracovani hezke, nic nikde vevycniva, nelicuje a baleni odpovida cene... Nedelam si iluze, ze takto ostre vydrzi extra dlouho, ale to uvidime casem. Kazdopadne diky vsem za rady Wink
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/1/2016
Ahojte, este otazka na odbornikov, keby ste mali na vyber kuchynsky noz bud Roselli z ocele wootz uhc alebo cinsky Xinzuo zo ZDP189, ktore by bolo lepsie zvolit?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2010
Ja mám z ocele ZDP 189 tento odkaz a úplná spokojnosť.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/28/2018
fatter napsal:
Ahojte, este otazka na odbornikov, keby ste mali na vyber kuchynsky noz bud Roselli z ocele wootz uhc alebo cinsky Xinzuo zo ZDP189, ktore by bolo lepsie zvolit?

Zdp-189 na kuchynskom noži je to najlepšie čo môžeš na japonskom noži dostať. Všetky tie reči, že uhlíkovky sú lepšie ako nerezovky sa hovoria iba preto, že ignoruješ práškové ocele ako zdp-189 a SG2.

Ale nemohol by som ti s čistým svedomím odporučiť kuchyňák z Číny na ktorom bude napísaná akákoľvek oceľ, pretože ja osobne by som tomu neveril kým neuvidím, ako ho niekto otestuje a potvrdí, že tá oceľ v Číne je tepelne spracovaná rovnako dobre ako z Japonska.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
fatter napsal:

Vzal bych ZDP189 nebo SG2, ale určitě z Japonska.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Predajca pise, ze noz je z japonskej ocele zdp 189. Ale verit cinanovi je ako verit Ficovi.Inak zo zdp189 mam jedno Spyderco, pred 5 rokmi mi ho nabrusil p.Sandor a odvtedy som ho nebrusil, pritom ho bezne pouzivam.Sice uz neholi ale inak je furt ostry
Posláno:

Štamgast
Dej sem pls. odkaz na tu kudlu. Jsem zvědavý. Jinak moc se mi nechce věřit, že by fakt kupovali v Jap. ocel. Aby to nebylo jako ta jejich VG10, která má sice prakticky shodné složení, ale od té japonské se v praxi dost liší...

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Posláno:

Štamgast
Za tyhle prachy seženeš Japonce z téhle oceli, takže mi to fakt nedává smysl.
Posláno:
Začátečník
Nukaju mi to za 170E
Posláno:

Štamgast
To je fajn cena, pokud to je opravdu ZDP189. Ale to je otázka...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ahoj,
Otázka na Wasabi Black Deba 21 cm....kolik má ve hřbetu?
Má 4,5 mm jako ta menší 15 cm nebo je to jinak? Nedaří se mi to dohledat, děkuji!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Taktický Happy kuchyňáky.

hanes vložil tyto přílohy:
20230509_165458.jpg.jpg
20230509_082718.jpg.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum