ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Dej sem pls. odkaz na tu kudlu. Jsem zvědavý. Jinak moc se mi nechce věřit, že by fakt kupovali v Jap. ocel. Aby to nebylo jako ta jejich VG10, která má sice prakticky shodné složení, ale od té japonské se v praxi dost liší...

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/1/2016
Posláno:

Štamgast
Za tyhle prachy seženeš Japonce z téhle oceli, takže mi to fakt nedává smysl.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/1/2016
Nukaju mi to za 170E
Posláno:

Štamgast
To je fajn cena, pokud to je opravdu ZDP189. Ale to je otázka...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ahoj,
Otázka na Wasabi Black Deba 21 cm....kolik má ve hřbetu?
Má 4,5 mm jako ta menší 15 cm nebo je to jinak? Nedaří se mi to dohledat, děkuji!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Taktický Happy kuchyňáky.

hanes vložil tyto přílohy:
20230509_165458.jpg.jpg
20230509_082718.jpg.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/17/2007
Tak jsem měl narozeniny a udělal jsem si hodně radosti.

Příčně skládané prkénko odTruhlářství Duspiva spolu s 15cm petty a 24cm gyuto od Tojiro v sendviči Cool

Posláno:

Štamgast
Prkénko máme stejné, ale začalo se nám rozlézat a taky se prohlo, a to jenom stojí na lince. Jinak na Japonce jsem si na doporučení pořídil japonské prkénko Hasegawa, které nože tolik netupí, je tvarově stálé a dá se hodit do myčky. Jak miluju dřevěná prkénka, tak tohle je pecka...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Díky za tip!Ok
To se zrovna velice hodí...Cool
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Ja jsem k japonskym nozum poridil prkenko z japonskeho cyprise (hinoki). Co jineho? Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
no já si koupil před 17lety bukové prkénko (20x30cm silné 2cm)v domácích potřebách, mám ho položené na borovicové spárovce (90x90cm silné 4cm), která mi zbyla z výroby stolu, takže když mi ujede ruka jsem stále na dřevě Laugh
dohromady bych to pořídil asi 4x za to jedno poloplastové hagasakipaky cosi Happy A to mám Japonsko moc rád, jen tyhle alibaba sajrajty s červeným kolečkem "jap", no já ti nevím.
Posláno:

Štamgast
Vyrábí se v Japonsku a zpracování je naprosto špičkové, stejně tak použité materiály, viz normy, které to splňuje. Hlavní výhoda je ale v tom, že výrazně šetří kudlu, takže není potřeba tak často brousit a nůž ti výdrží déle.

https://hasegawakagaku.com/products/pro-soft-lite/
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
ok, každému své Ok
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Problem s koupi noveho prkenka je, jak to zduvodnit? Moje stare prkenko se neda znicit Happy Jeste porad ho mam jako zalohu, je bambusove, vypada jako latovka z tencich pulcentimetrovych latek.

O tom cyprisovem taky pisou, ze se k nemu noze rady lisaji a netupi se Happy

Jinak nemam nic proti modernim. V motivacnim videu jsou skutecni Japonci Happy https://www.youtube.com/watch?v=9X5GI3cCoqo
A Hasegawy je plny youtube s pozitivnimi komentari.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Zlatý buk...... bohatě mi stačí a když se časem prořeže, přebrousím ho a je zas OK.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2010
Za rovnaké peniaze ako za dosku od Duspivu alebo za toho japonca by si mal oveľa kvalitnejšiu od jedného pána z Trenčína len škoda že už ich asi prestal vyrábať.

maško vložil tyto přílohy:
20220209_141805.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Deset let používám prkénko DIPRO. Pravda, poslední rok začalo lehounce klapat. No a co? Až mi to začne vadit, koupim za pakatel další.
Duspivu mam hned za rohem, ale nevim, jestli je za tolik peněz taky tolik muziky.

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/15/2008
Infernal napsal
Příčně skládané prkénko od Truhlářství Duspiva spolu s 15cm petty a 24cm gyuto od Tojiro v sendviči Cool

Jo mam to samé prkénko v záloze, ale používám od fa Duspiva jiné. Nože mam ale trochu větší Grin gyuto od Tojiro 27cm a 24cm sujihiki.

Pánové myslím si, že kdyby v Japonsku měli náš buk, určitě by na prkénka používali je ten.Admire Japonský cedr, magnolie a další používají proto, protože jsou ve vlhku stabilní, nakroutí se, jsou velmi měkká a proto tolik netupí ostří. Ale jsou dříve pokrájená. Já jsem pro buk nebo luxusní třešeň.
Prkénko na mé fotce stojí aktuálně 1777 Kč. A když vezmu množství práce a materiál (váží cca 3,7 kg) tak bych jej koupil znovu. Jo a nezapomínejte při údržbě prkének používat potravinářský minerální olej, ty prkénka si to zasloužíHappy Jo a prkénko je používané 6 let, mam 5-ti člennou rodinu, tak vařím docela dostConfused

icebear vložil tyto přílohy:
nože.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Když je slovo o kuchyňských prknech... Tohle mi před víc než dvaceti roky přivezli z Austrálie. Je k tomu i lahvička oleje pro údržbu. Nikdy jsem prkénko nepoužil, protože je docela malé, ale i po té době hezky voní. Snad by to mohl být matroš na střenky nožů.

Zdenek vložil tyto přílohy:
prk_01.JPG.jpg
prk_02.JPG.jpg
prk_03.JPG.jpg

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum