ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/17/2007
Tak jsem měl narozeniny a udělal jsem si hodně radosti.

Příčně skládané prkénko odTruhlářství Duspiva spolu s 15cm petty a 24cm gyuto od Tojiro v sendviči Cool

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Prkénko máme stejné, ale začalo se nám rozlézat a taky se prohlo, a to jenom stojí na lince. Jinak na Japonce jsem si na doporučení pořídil japonské prkénko Hasegawa, které nože tolik netupí, je tvarově stálé a dá se hodit do myčky. Jak miluju dřevěná prkénka, tak tohle je pecka...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Díky za tip!Ok
To se zrovna velice hodí...Cool
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/8/2021
Ja jsem k japonskym nozum poridil prkenko z japonskeho cyprise (hinoki). Co jineho? Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/15/2021
no já si koupil před 17lety bukové prkénko (20x30cm silné 2cm)v domácích potřebách, mám ho položené na borovicové spárovce (90x90cm silné 4cm), která mi zbyla z výroby stolu, takže když mi ujede ruka jsem stále na dřevě Laugh
dohromady bych to pořídil asi 4x za to jedno poloplastové hagasakipaky cosi Happy A to mám Japonsko moc rád, jen tyhle alibaba sajrajty s červeným kolečkem "jap", no já ti nevím.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Vyrábí se v Japonsku a zpracování je naprosto špičkové, stejně tak použité materiály, viz normy, které to splňuje. Hlavní výhoda je ale v tom, že výrazně šetří kudlu, takže není potřeba tak často brousit a nůž ti výdrží déle.

https://hasegawakagaku.com/products/pro-soft-lite/
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
ok, každému své Ok
Posláno:
Pokročilý
Problem s koupi noveho prkenka je, jak to zduvodnit? Moje stare prkenko se neda znicit Happy Jeste porad ho mam jako zalohu, je bambusove, vypada jako latovka z tencich pulcentimetrovych latek.

O tom cyprisovem taky pisou, ze se k nemu noze rady lisaji a netupi se Happy

Jinak nemam nic proti modernim. V motivacnim videu jsou skutecni Japonci Happy https://www.youtube.com/watch?v=9X5GI3cCoqo
A Hasegawy je plny youtube s pozitivnimi komentari.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Zlatý buk...... bohatě mi stačí a když se časem prořeže, přebrousím ho a je zas OK.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/8/2010
Za rovnaké peniaze ako za dosku od Duspivu alebo za toho japonca by si mal oveľa kvalitnejšiu od jedného pána z Trenčína len škoda že už ich asi prestal vyrábať.

maško vložil tyto přílohy:
20220209_141805.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Deset let používám prkénko DIPRO. Pravda, poslední rok začalo lehounce klapat. No a co? Až mi to začne vadit, koupim za pakatel další.
Duspivu mam hned za rohem, ale nevim, jestli je za tolik peněz taky tolik muziky.

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/15/2008
Infernal napsal
Příčně skládané prkénko od Truhlářství Duspiva spolu s 15cm petty a 24cm gyuto od Tojiro v sendviči Cool

Jo mam to samé prkénko v záloze, ale používám od fa Duspiva jiné. Nože mam ale trochu větší Grin gyuto od Tojiro 27cm a 24cm sujihiki.

Pánové myslím si, že kdyby v Japonsku měli náš buk, určitě by na prkénka používali je ten.Admire Japonský cedr, magnolie a další používají proto, protože jsou ve vlhku stabilní, nakroutí se, jsou velmi měkká a proto tolik netupí ostří. Ale jsou dříve pokrájená. Já jsem pro buk nebo luxusní třešeň.
Prkénko na mé fotce stojí aktuálně 1777 Kč. A když vezmu množství práce a materiál (váží cca 3,7 kg) tak bych jej koupil znovu. Jo a nezapomínejte při údržbě prkének používat potravinářský minerální olej, ty prkénka si to zasloužíHappy Jo a prkénko je používané 6 let, mam 5-ti člennou rodinu, tak vařím docela dostConfused

icebear vložil tyto přílohy:
nože.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Když je slovo o kuchyňských prknech... Tohle mi před víc než dvaceti roky přivezli z Austrálie. Je k tomu i lahvička oleje pro údržbu. Nikdy jsem prkénko nepoužil, protože je docela malé, ale i po té době hezky voní. Snad by to mohl být matroš na střenky nožů.

Zdenek vložil tyto přílohy:
prk_01.JPG.jpg
prk_02.JPG.jpg
prk_03.JPG.jpg

“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:
Štamgast
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/3/2009
Nové kuchyňáky MKM PrimaCool

Design Jens Anso, Takefu damašek, Fat carbon... Ok

Rahmed vložil tyto přílohy:
mkm_prima_limited_edition_gyuto_gold_black_03cc002dam.jpg.jpg
mkm_prima_limited_edition_santoku_black_03cc003dam.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
Třicet let rasování plastového prkénka tupými noži a sekáčkem vyrobilo 2mm lavor. Můj názor VYHODIT. Oponence ho chce zachovat, že pasuje do odkapávací desky dřezu BLANCO, ale e ten vzhled není estetický. Tak chlapi poraďte jak to hodit do roviny, když nemám horizontální frézku. Vlastním jen pásovou brusku "1 HELL" a "ruční" elektrický hoblík CCCP (o váze 8 kg) oboje se šířkovým záběrem 100 mm. Tož babo co s tím.Shocked

dagger vložil tyto přílohy:
IMG_1807.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Dalsich 30 let rezat a mlatit po stranach Happy

S tou rucni pasovkou by to melo jit. A treba ji i spalite a budete mit duvod koupit si aspon narexku Happy

Ja mam jenom vibracni s kruhovou gumou na kterou se lepi smirgl suchym zipem. Zaobloval jsem s ni hrany na konci nasady kalace, kde bylo poslednich par cm nastavenych nejakou pogumovanou koncovkou a ta se odtrhla. Zbyl po ni konec s jakoby cepem a hranou. Obrousit to slo dobre, ale smirgl se docela rychle zanesl a byl na vyhozeni. Mozna jsou specialni smirgly na umelou hmotu, co se tak nezanasi. Nebo to byl jenom ten material nasady tak "agresivni".

Celou sirku by asi vzala hoblovka, co je vetsinou u cirkularky, ale bojim se, ze to by se kouslo a vystrelilo Happy

Nebo si muzete na par minut pujcit brusku na parkety, prkynko dat pod ni a zapnout Happy

Anebo zajdete tajne k truhlari, at vam vyrobi stejny rozmer z buku, a potichu to vymente. Treba se dockate pozitivni reakce Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/25/2007
dagger napsal:
Třicet let rasování plastového prkénka tupými noži a sekáčkem vyrobilo 2mm lavor. Můj názor VYHODIT. Oponence ho chce zachovat, že pasuje do odkapávací desky dřezu BLANCO, ale e ten vzhled není estetický. Tak chlapi poraďte jak to hodit do roviny, když nemám horizontální frézku. Vlastním jen pásovou brusku "1 HELL" a "ruční" elektrický hoblík CCCP (o váze 8 kg) oboje se šířkovým záběrem 100 mm. Tož babo co s tím.Shocked

Jestli je to spis takovy sranda projekt, tak to muzu zkusit na moji mini frezce. Nemam asi kapacitu na to abych to vzal na jedno upnuti, ale kdyz je to jen krajeci prkenko, tak nejaka setinka se asi vstreba:) Pokud to stoji za postovne, tak mi to zkus poslat postou (dohodneme se v soukromych zpravach). Kdyz to nevyjde, kompenzaci poresime:)
Reddit: reddit.com/user/AlmostOk
Aukro - Nůž pro dobrou věc: aukro.cz/uzivatel/NuzProDobrouVec/nabidky
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/10/2021
Ahoj, delší dobu se poohlížím po nějakých pěkných kuchyňských nožích a zaujala mě tato sada. Nemá někdo zkušenosti s touto značko?, Kvalita, popř.doporučení na nějaké jiné v tomto stylu?
https://japonskenoze.sk/c/shippu/sada-nozov-gx201
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Tahle válcovaná záležitost je použitá u vícero nožířských firem. A že ji mám už dost dlouho, můžu posoudit. Jo VG1 je dobrý materiál. Čepel santoku má 1,8 mm ve hřbetu. Takže žiletka - pozor na kosti!!!!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum