ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/1/2011
Příspěvky: 1,055
Kohn napsal:
Kup si Němce. Wusthof a k tomu ocilku.

Nebudeš nic řešit 35let. Pak už jen urna.


Stačí pozorněji číst...Mám a přesně tohle už nechci!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2009
Příspěvky: 2,738
Gyrl napsal:
Kohn napsal:
Kup si Němce. Wusthof a k tomu ocilku.

Nebudeš nic řešit 35let. Pak už jen urna.


Stačí pozorněji číst...Mám a přesně tohle už nechci!


Zkus Vildu Pokludu - LAMU jestli ještě tvoří... Spoustu let mám od něj nože z M390 a naprosto spokojenost a nebyla to žádná řacha za sadu. Mužu Ti jeden poslat na vyzkoušení (pokud Vilda ještě dělá a dohodli by jste se. Nože dělá, ale nevím jestli ještě kuchyňákyWink ).


Dudulik vložil tyto přílohy:
IMG_20201015_135622.jpg_big.jpg.jpg


Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/15/2021
Příspěvky: 616
Gyrl napsal:
Kohn napsal:
Kup si Němce. Wusthof a k tomu ocilku.

Nebudeš nic řešit 35let. Pak už jen urna.


Stačí pozorněji číst...Mám a přesně tohle už nechci!


chápu a nečettl jsem to pozorně - nicméně rada je stejná. Nebo ještě lepší varianta užitné hodnoty jsou Jero nože z Portugulaska - vpodstatě zadarmo s nepatrně ekonomičtější ocelí. Pokud jdeš do Japonska, tak jdi rovnou "nahoru". Na Nipponshopu mají krásné nože v topu. U japonců nemá cenu se srát s nějakými polokvalitami - to dostaneš čínu.

Ps. pokud nožíře z CZ, pak jedinou kvalitu za rozumný peníz dostaneš od POKa ze z Plzně Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Příspěvky: 7,354
Šéfkuchař z Elmaxu od Michala nebo Petra Dohnalových... Na ručku si vymyslíš, co chceš, od G10 po různá stabilizovaná dřeva. Výbrus krásně dotenka, drží ostří jak čert. Michal ti udělá i DLC, ale na Elmax je zbytečný. Jo, a kdybys chtěl M390, tak by neměl být problém taky.

Za cca sedmičku máš kuchyňák stoprocentně do konce života, navíc od nožířů s tradicí a jménem, ke všemu krásnej.

Dvě fotky pro inspiraci, nahoře z Michalovy galerie, dole mnou dříve vlastněný od jeho táty a bráchy.


Tyler vložil tyto přílohy:
Dohnal_Michal_chef__1_.jpg.jpg
IMG_20200717_183027.jpg.jpg


"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/15/2021
Příspěvky: 616
Tyler napsal:
Šéfkuchař z Elmaxu od Michala nebo Petra Dohnalových... Na ručku si vymyslíš, co chceš, od G10 po různá stabilizovaná dřeva. Výbrus krásně dotenka, drží ostří jak čert. Michal ti udělá i DLC, ale na Elmax je zbytečný.


to jsem míval. Od Petra a Petra - a ano super. A stejně jsem skončil na němci a portugalovi. Happy Ne nutně navždy. Taky mámm tři nože s uhlím na čepeli a švestkou na střence - Boker cotage - naprosto vyjimečné za super peníz. (na ty jsem zapomněl v radách) - no a tak se dostávám k jádru pudla: Je to uplně jedno, stejně to bude mít jak se zavírákama. Laugh


Kohn vložil tyto přílohy:
20230722_195504.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Příspěvky: 7,354
Vidíš, dokud jsem žil v původní domácnosti, tak jsem při vaření (až na EDC zavírák na drobnější práce) do ruky nic jinýho než Dohnala nevzal. Ani mě to nenapadlo. Fantastickej nůž.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,502
Já včera kuchyňák do karavanu . Překvapila mne řezivost a hlavně skladnost


tolokan vložil tyto přílohy:
ooo.jpg.jpg
oooo.jpg.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 9/5/2022
Příspěvky: 134
kdyby někdo hledal magnetickou lištu, v poměru cena/výkon doporučuju Xin Zuo, stojí cca 1200, verze dub a tušim ořech. v sadě 3M samolepicí oboustranka i vruty, žádná kovová hrana, poměrně úzký profil (není to 40mm blok jako např u KAI),čisté zpracování,a magnety jsou dostatečně silné.


AdamFF vložil tyto přílohy:
IMG_20230723_085741_01.jpeg.jpg


CUM SPUMIS ORIS
instagram.com/forgottenkustoms
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/1/2011
Příspěvky: 1,055
Dušane děkuji za velkorysou nabídku! Ozval bych se, když tak, osobně na mailAdmire Ok

Děkuji za podněty i všem ostatním!Ok
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 8/14/2023
Příspěvky: 1
Dobrý den, chci se zeptat, zdali náhodou někdo nemá zkušenosti s kuchařskými noži značky Giesser

vybírám mezi těmito třemi značkami
Giesser
F. Dick
De. Buyer
( a zatím se cenově přikláním ke značce Giesser)

V minulosti jsem měla veliký problém, že každý se nůž otupil už po pár použití a tak chci tentokrát dát na rady a zkušenosti ostatních.

Plus k tomu se váže doplňující otázka, jestli někdo nemá zkušenosti s eshopem masoprofit kde zvažuji nákup (https://masoprofit.cz/e-shop/noze-strouhani-sekani-a-rezani/noze/kucharske-noze)

Moc děkuju za každou odpoveď!
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Příspěvky: 611
Důležitá a někdy opomíjená věc. Velký kuchařský nůž je lepší bez ,,patky,,. Tak, aby když se nůž během používání postupně brousí, ostří stále po celé délce(než se začne zvedat ke špičce) doléhalo k povrchu, na kterém krájí. Přikládám foto pro lepší představu toho, co mám na mysli Happy
(ten velký nůž patku nemá, menší ano)


Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
26D5D9CA_D8E5_4E9F_8885_4E8B0B4B4809.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2011
Příspěvky: 1,368
Tady máš naprostou pravdu, ale někdy tam ta záštita je, někdo ji chce kvůli bezpečnosti. Řeším to tak, že ji prostě jednou za dva tři roky ubrousím a zapravím.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Příspěvky: 611
Já měl ten Ikea aji velkej a ten jsem ubrousil během asi roku tak, že už to nešlo dál. Takže teď už to na velkým nechci. Ten používám opravdu hodně a brzo by to dopadlo stejně. Malej beru výjmečně.


Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
EEDCB2B1_2409_40D5_B08E_1FAC04EBEF07.jpeg.jpg
DAA2671E_F7FE_455C_AF5A_39ED91ADD2C3.jpeg.jpg

vaf
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 9/1/2009
Příspěvky: 318
Že to mám zkusit nabrousit. Prý to neřeže... Surprised
Jedna stará paní, co vaří pro celou rodinu a zeťák... Abych byl taktní - nevím, co umí, ale vím, co neumí... Oh No
Zprvu tankem z Lidla upnutým na zádech(chlazeno), pak na diamantu z téhož Lidla a snad OK. Grin


vaf vložil tyto přílohy:
20230820_083030.jpg.jpg
20230820_121816.jpg.jpg
20230820_121935.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/28/2008
Příspěvky: 4,136
Měl jse u sebe na nabroušení, tyhle dva FEŠÁKY.
Velice povedené zpracování, krásný tvar výbrusu a kvalitní ocel = teda podle "chování" při broušení.


hanes vložil tyto přílohy:
20231001_122737.jpg.jpg
20231001_122716.jpg.jpg


POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/29/2011
Příspěvky: 1,161
Ten horní má zajímavou povrchovku. Vypadá to jako jako leptané, asi kvůli snížení tření...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2019
Příspěvky: 1,352
Jojo - VG-2 a VG-10. Kdyby SG 2 - ještě lepší.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/5/2010
Příspěvky: 1,117
tak po x letech opět sháním kuchynské nože.. chci se zeptat, kdysi jsem měl Azza tescoma (vizualně), ale nyní mi to přijde jako blato (odpoved od tescomy - japonská nerezavějící nožířská ocel o tvrdosti 52-54 HRC)..

starý pan Pok už také nefunguje to vypadá...

kds řeznické moc nechci .. nějaký tip na "provozní nože" do 1000/kus typu "azza"? díky
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Příspěvky: 611
pepe12345


Ono právě těch 1000,- je tak nějak ten zlomovej bod. Do 1000,- seženeš značkovej(tescoma apod.), ale rozhodně to nebude žádnej zázrak. A řekl bych, že už mírně přes 1000,- dostaneš dobrej nůž z kvalitní oceli. Myslím, že i na noze-nuz nabízí zajímavý kuchyňáky např. z aus-8, a to lehce přes 1000,- mám dojem.

Jinak z mých kuchyňských zkušeností. Měl jsem kdysi kuchyňák z ikea za asi 500,-. Vařím často a rád. Ubrousil jsem ho(brousek občas a ocílka furt)za rok a půl, až jsem ho po pár letech vytáhl a srovnal(vlákno domácí úpravy nožů).
A posledních asi 5 let používám Solingen Burgvogel master line. Spokojenost.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/5/2010
Příspěvky: 1,117
díky, to všechno znám, mám nože za 1-10k... ale řeším "běžnou provoz".. na zabíjačky mám řeznické nože od pana Poka (starého 10 let) a super.. hledám ale ted něco tak nějak na provoz domů... nechci dávat za nůž 2-3 000,- to si nechám vyrobit.. chci prostě lepší kvalitu než nůž za 200, ale zase ne bláto.. před 15 lety jsem koupil Azza a vydrželi mi 10 let dobře na běžné domácí, ale vím že už to není co bývalo..

Gieser co propaguje Málek mi přijdou moc úzké - nenabrousím na KMFS..Happy))

asi nakonec zkusím tu "bláto" novou Azzu...
Azza mi hodně sedla do ruky ručka, i výška "choilu" u velkých... a ceklově ergonometrie...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris