ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/1/2011
Ahoj,
Dost jsem zvažoval tyhle a myslím, že lepší než Tescoma budouWink Cenově splňují a i materiálově by mohly být ok :

https://www.morakniv.cz/kuchynske-noze-kucharske/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/3/2023
Také ti sem lupnu jeden tip, po kterém jsem pokukoval.
Co tahle sandviková Brisa, za hezkou cenu?

Chef' Knife 185 - Mustard Micarta
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/30/2011

R

virtual1jk vložil tyto přílohy:
IMG_20221222_130625_259.jpg.jpg

Není moudrý ten, kdo ví mnoho, ale ten, kdo ví co je třeba.
Nůž slouží mě, nikoli já jemu.
Posláno:

Štamgast
Totoro
Co tahle sandviková Brisa...

Nevíš náhodou na kolik to kalí? Nenašel jsem ani na Jataganu ani Brise samotné...
Posláno:

Štamgast
Gyrl napsal:
Nevíš náhodou na kolik to kalí?

Nic moc, našel jsem 56-57 HRC.
Dva zdroje, jeden údaj pro 160-ku, druhý pro tuhle 185-ku.
Mimochodem také důvod, proč jsem ji nechal plavčit.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
Gyrl napsal:
Ahoj,
Dost jsem zvažoval tyhle a myslím, že lepší než Tescoma budouWink Cenově splňují a i materiálově by mohly být ok :

https://www.morakniv.cz/kuchynske-noze-kucharske/

díky, to je další do uvažování, máš je? fungují? na fotkách to vypadá trochu gumově ale zajímavě...

Posláno:

Štamgast
Nemám...jen byly v hledáčku, ale proč by nefungovaly? Prostě MoraWink
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
moru mám všechny socko verze v lese autě rybách za 150... ale do kuchyně zatím neHappy ta ručka je "divná" Happy))
Posláno:

Štamgast
Klasický tvar, vypadá pohodlně. Asi double inject, podobně jako Kansbol.
Oproti té Azze bych moc neřešil…

Edit: Ano, lítá do myčky, stejně jako zbytek, který říká “pane” mé paní 😄

Totoro vložil tyto přílohy:
IMG_6372.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Tohle za ty prachy vypadá jakou super deal...

Martin Morávek vložil tyto přílohy:
Výst_ižek.JPG.jpg

“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Martine, po něm jsem nedávno pokukoval i s ohledem na poměr cena-výkon, ale opakovaně jsem na narazil na info, že držení ostří nic moc a taky o relativně tlustým výbrusu nad fasetou i ve srovnání třeba s Wüsthofy, tak jsem ho raději nezkoušel.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
Zdravím všechny kuchyňáře. Dotaz. Kamarád chce k narozeninám filetovací nůž cca 1500 Kč . Já s tím nemám zkušenost tak hledám . Jo a měl by být dlouhý.
Posláno:

Štamgast
Tyler: díky za info, chtěl jsem ho koupit domů našim, takhle se poohlédnu jinde...
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/19/2022
zdravim vsetkych, chcem poprosit o radu, jeden znamy sa nevie rozhodnut aky noz si kupit, vyuzitie bude vseobecne v kuchyni, chce jeden z tychto

https://japonskenoze.sk/c/tojiro-oboro/petty-f1310-univerzalny-noz

vs

https://brusnekameny.cz/sk/serie-classic-1891/4888-classic-1891-univerzalni-nuz-13-cm-morakniv-12313-7391846015543.html

s tojiro a vg10 uz mam nejaku skusenost a su ok ale ten morakniv kde je ocel 14C28N som nemal moznost skusit, iba co som na webe cital ze ocel v morakniv je na tom skoro podobne ako pri tojiro vg10 a ze ta ocel 14C28N o trosku lepsie drzi ostrie a menej sa vytvara otrep

mate s tym morakniv skusenost?, ktory by ste vybrali?
Posláno:

Štamgast
Z těhle určitě Tojiro, VG10 mají super zpracovanou (60 HRC), určitě bude držet ostří déle. A je to Japonec, lepší kuchyňáky nikdo nedělá...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Musím se přidat k Martinovi. Mám tyhle dva a za příjemnou cenu jsou to i příjemné nože, se kterými je radost pracovat.

https://www.nejostrejsinoze.cz/tojiro_western_japonsky_kucharsky_nuz_santoku_170_mm_F-311/
https://www.nejostrejsinoze.cz/tojiro_western_japonsky_kucharsky_nuz_nakiri_165_mm_F-310/
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/6/2020
Martin Morávek napsal:
Z těhle určitě Tojiro, VG10 mají super zpracovanou (60 HRC), určitě bude držet ostří déle. A je to Japonec, lepší kuchyňáky nikdo nedělá...

Japonci dělají nejlepší kuchyňáky…..no nejlepší pro japonskou kuchyni/japonský způsob přípravy jídla/fanoušky. Jinak v kuchyni evropského, klidně i konkrétně českého prostředí(neberu fandy asie)bych rozhodně něrekl, že japonci dělají nejlepší kuchyňáky. To ani náhodou. Zde se připravují jiné potraviny, zcela odlišným způsobem a s úplně jiným vnímaním ,,krájení,, než v japonsku. U kuchyňáku obecně asi nelze říct kdo to dělá nejlíp…..
Pro a proti na téma evropskej kuchyňák vs japonskej tady toho už bylo hodně. Sám jsem taky jakožto vášnivý kuchař musel vyzkoušet japonce Happy
Posláno:

Štamgast
Ok, za sebe musím říct, že se mi s Jap. kuchyňáky dělá nejlíp. Jsou tenké, fantasticky řežou a vydří ostré dlouho (VG10 a hlavně prášek SG2). Všechny ty Zwillingy, Dicky, Wüsthofy atd. jsou vedle toho tupá tlustá kopyta. Ale chápu, že to není pro každého a poškodit takový nůž jde poměrně snadno. Jako dobrý kompromis řezivosti a odolnosti vidím třeba kuchyňák z Elmaxu od Dohnala, co mám.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Sidonius.Fortis napsal:
...Zde se připravují jiné potraviny, zcela odlišným způsobem a s úplně jiným vnímaním ,,krájení,, než v japonsku. U kuchyňáku obecně asi nelze říct kdo to dělá nejlíp…

Pokud bereš jako "japonce" jejich jednostranně broušené nože, pak ano, krájí se s nimi opravdu jinak. Jestliže je třeba santoku či jiný nůž vyrobený v japonsku broušený oboustranně, nevidím v technice krájení oproti evropským kuchyňákům žádný rozdíl. Zwillingy, Wüsthofy a jiné nože evropské provenience mi kuchyní prošly a zase odešly, protože, jak píše Martin, jsou to tlustá kopyta a musel jsem je dost často brousit. Sendvič Tojiro s VG10 zakalený na 60-61 HRC a vytažený pěkně do tenka, krájí lépe a výdrž ostří je taky o kus jinde. Sestava na fotce je to, s čím si bohatě vystačím. Vlevo dvakrát Tojiro, vpravo dvakrát TP Knives. Fotku jsem cvakl teď, takže blbé světlo, ale snad je na tom vidět o co jde.

Sidney vložil tyto přílohy:
1000003825_01.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Jo, tohle jsou asi nejlevnější japonský kudly z VG10, co se dají koupit...za ty prachy se nic lepšího sehnat nedá...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum