ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
No viděl a držel jsem ten GLOBAL po použití - eee, no, nebude to můj "cup of tee"
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/2/2007
Příspěvky: 587
Přeji pěkného dne. Listoval jsem v manželčině katalogu "ORION" a ejhle, něco co by některé co si vaří sami mohlo zajímat. Tady je adresa:

http://www.zasilkovyobchod.cz/inshop/scripts/detail.asp?kat=140622X

větší obrázek:

http://www.zasilkovyobchod.cz/katalog-02/kuchyne/nadobi.asp

Cenově vycházejí velice dobře.

Optimismus je způsoben nedostatkem infomací.
ijk
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 10/13/2007
Příspěvky: 41
Ceny vycházejí podezřele dobře. Jeden jsem měl:
keramika.kyocera.cz/kuchynske-potreby/noze-fk-revolution/fk-130wh
Řezal dobře, ale nic nevážil a vypadal jako dětská hračka a mně se po domácnosti potuluje dost dětí (a pořád se o hračky přetahujou), tak jsem ho raději dal mámě. Nejdřív nic, ale teď si ho pochvaluje a jinej nepoužívá - prý by letošní úrodu hub bez něj krájela ještě o vánocích.
Dostal jsem ho jako "dárek" k nákupu laserové tiskárny Kyocera za cca 3000,-. Dělají z té "ceramiky" i "ceramické" válce do tiskáren (i do těchhle low-endových) a ty hravě přežijou tu tiskárnu.
Jen měl zakulacenou (ale nabroušenou) špičku - prý nějaké bezpečnostní předpisy.
A je to křehký.

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/8/2004
Příspěvky: 352
Na výstavě v Hodoníně jsem koupil dva kuchynáky od pana Poka řežou ,krají všechno jak má být.Uvažuju o zakoupení dalších kousků.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/22/2007
Příspěvky: 1,584
patrio napsal:
Přeji pěkného dne. Listoval jsem v manželčině katalogu "ORION" a ejhle, něco co by některé co si vaří sami mohlo zajímat.


Toho bych se dost bál. U keramických nožů je hodně důležitá pevnost - aby nebyl křehký. A keramický nůž za 360,- je něco podobného, jako obyčejný kuchyňák za 20Kč. Sad
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Příspěvky: 21
Já jsem si v pominutí smyslů nůž GLOBAL Santoku koupil. Zásadní problém je integrál rukojeť. Při mém způsobu držení, kdy se tak nějak opírám ukazováčkem o čepel, končí nakrájení čtyř kilo cibule odporným puchýřem. Jinak všechno ostatní je fajn, ostří drží, santoku je báječný tvar, dobře se myje, v ďolíčkách se nic nedrží... Kvůli tomu integrálu bych už do něj nešel.
Rootbeer je pěknej hnus, kdo neochutnal, neuvěří.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/31/2005
Příspěvky: 897
Neznáte někdo náhodou značku Butcher´s knives?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Příspěvky: 4,364
@ Poutník - zkus rovnou mailem SurgaWink

@ malá předělávka kuchyňské servírovácí vidličky (sorry vím, že je to vlákno o kuchyňských nožíchSad Laugh ), je to Sandrik, pouze očištěno , rozpadlá dřevěná střenka nahrazena "babě odolným materiálem", teda doufám, jsem zvědav, jak bude servírovat štědrovečerní řízečkyHappy


westy vložil tyto přílohy:
Snímek_033.jpg
Snímek_035.jpg.jpg


Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
P.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/11/2005
Příspěvky: 6,447
Tak tahle repase se ti opravdu povedla!Happy
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 3,089
Moc pěkná práce, ještě jsi měl nafotit kompozici s něčím masitým Razz
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Příspěvky: 2,656
vidím, že ses zrovna velmi nudil, a prožíval nožířský absťák. Laugh Jsem rád, že jsem mohl pomoci. Dílo se Ti zdařilo. To je umělý šutr?

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/31/2005
Příspěvky: 897
westy: byl to fake, chytil jsem se Happy, ale měl jsem dobrou vůli to vyřešit... jenže bav se s volem o rozumu, když chce seno... dík
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2007
Příspěvky: 16
Asi před týdnem jsem přez kámoše sehnal nového miláčka do kuchyně.
Je to parádička.


ICE MAN vložil tyto přílohy:
JAP..jpg.jpg
JAP.jpg.jpg

dmz
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/30/2006
Příspěvky: 1,868
No tak to je fešák. Gratuluji.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/8/2007
Příspěvky: 1
Nazdar.
Pozná niekdo nože GGS Solingen.?
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/17/2008
Příspěvky: 7
Chtěl bych poprosit o radu odborníky, proto budu moc vděčný pokud by mi prosím někdo věnoval pár slov...
Doma máme několik noname "příšerných" nožů a již mnoho let se chystám koupit něco kvalitního. Po dlouhém vybírání mám konečně svého favorita - Wüsthof Classic:

Špikovací nůž 9 cm:

http://www.wuesthof.de/en/database3.asp?id=863

Dranžírovací nůž 20 cm:

http://www.wuesthof.de/en/database3.asp?id=1079

Nůž na chleba 23 cm:

http://www.wuesthof.de/en/database3.asp?id=915

Kuchařský nůž 20 cm:

http://www.wuesthof.de/en/database3.asp?id=1148

Ocílka 23 cm:

http://www.wuesthof.de/en/database3.asp?id=1021

- rád bych koupil tuto sadu (cca 6.000 Kč) a k ní ještě jeden keramický nůž tvaru Santoku - Kyocera Revolution (cca 2.500 Kč):

http://keramika.kyocera.cz/kuchynske-potreby/noze-fk-revolution/fk-160bk

Potřeboval bych poradit, zda do toho jít, nebo zda by jste měli třeba i jiný tip. Co třeba Eberhard Schaaf (Solicut)?
Budu vděčný i za radu ohledně nejvhodnějších (v kuchyni nejpoužívanějších) tvarů a délek nožů, abych koupil jen to co bude opravdu využito na 100%.

PS:
podobnou sadu mají tady v celku, ale přijde mi že tam mají namíchané nepraktické délky nožů:
http://www.wuesthof.de/en/database2-classic.asp?a=9746&s=cl


Zdenek55 vložil tyto přílohy:
paring.jpg
carving.jpg
bread.jpg
cook.jpg
ocilka.jpg
fk160bk.jpg.jpg
9746000.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/9/2002
Příspěvky: 4,987
Tu Kyoceru jistě neolituješ, chce to počítat s možnou křehkostí (tedy - křehčí než ocel, ale sklo to není Happy), manželka už jiný než keramiku skoro nepoužívá. Dreizack je jistě dobrá značka, já bych vynechal ten vlnkovitej - měl jsem podobných několik a velmi brzo jsem je přestal používat i na chleba - dobře nabroušený nůž je lepší. Já osobně mám ještě rád "drápek" - tím myslím tenhle tvar:

Wüsthof ho má v katalogu taky - 4062, nebo taky docela fajn je nůž na zeleninu - 4000.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/9/2005
Příspěvky: 1,455
Já jsem viděl docela dobré kuchyňáky v Penny za 999 asi šest. Šlo o integrály, což mě zaujalo, ručka nějaká lisovaná překližka, materiál ocele neuveden, nejspíš nějaká variace AK 5. Nemá je někdo už doma?
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/17/2008
Příspěvky: 7
Díky moc za užitečné rady. O tom zahnutém jsem taky uvažoval, akorát jsem se snažil ušetřit tak jsem ho potom vyloučil. Ten 4000 na zeleninu jsem myslel že by nahrazoval ten "můj" špikovací. A co se týká toho na chleba tak ten jsem chtěl hlavně z toho důvodu že celá rodina má nejradši čerstvý, takový ten rozpraskaný velmi křupavý chleba, a na ten i když jsem šel s čerstvě nabroušeným nožem tak se akorát chleba zmáčkl ale tu tvrdou křupavou slupku nůž nezdolal.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/22/2007
Příspěvky: 1,584
S tím vlnkovaným u toho čerstvého chleba taky moc velkou parádu neuděláš - kůrku prořízneš, ale rozsype se ti střídka.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris