ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/17/2005
Zkus se podívat ještě sem a porovnat ceny, firma F.DICK je stará, vysoce kvalitní značka
http://www.noze.cz/index.php?action=section&id=9
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Sice mám jiné nože, ale myslím, že s tou sadou chybu neuděláš. Můj osobní názor je, že dranžírák je v kombinaci s univerzálním kuchařským nožem navíc, raději bych volil vykosťovák nebo něco kratšího tak do 12cm (čepel). Ten na chleba, dle mých zkušeností, není naškodu. Co se týká keramiky, neposloužím, páč jsem ho nikdy neměl ani v ruce, jenom doporučuji tvar santoku, na zeleninu jako stvořený.
ijk
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/13/2007
Ten na chleba je dobrej i na rohlíky (i měkký rohlík podélně přepiluješ v ruce - bezbolestně), ale podle mého stačí obyčejný - třeba od IKEA - tenhle je zbytečně drahý (možná tak porcovat zmrzlý maso). Zvaž, jestli je doma využiješ. Kdysi jsem si opatřil velký Dreizack a teď bych si za ty prachy raději koupil něco od místních pánů nožířů (třeba Gurmána od Želvy).
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/26/2006
Ještě než se definitivně rozhodneš - zkus se podívat k Pokovi. Alespoň pro srovnání. Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
pánové, když už se to tu načalo, zeptám se na něco, co mě vrtá hlavou už dlouho..

TAKY NEUMÍ VAŠE MANŽELKY UKROJIT ROVNĚ KRAJÍC ČERSTVÉHO CHLEBA? Laugh

jedno jestli na prkýnku, na hrudi.. leda na kráječi je to výjimka.. děs Wink
už to chce jen nechat nafotit krajíc ukrojený našima ženama a udělat tu soutěž o nejkřivější krajíc Laugh
myslím že bych vyhrál.. to má vždycky povrch jak tsunami, jeden konec 3cm a druhý 2mm Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
ani nečerstvého Laugh
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Teď zkouším v kuchyni tyhle moje damasteelovské předvánoční pokusy - dobře se s nimi krájí (chleba i salám), blbě se s nimi maže máslo (moc ho zůstává na čepeli)Happy

Ad rovné krajíce: Když se nesnažím, tak taky dovedu křivuli a moje žena na prkýnku zvládá velmi pěkný krajíc.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/6/2007
Tak to si jen myslíš, že bys vyhrál. Už si chystám foťák a jak začne žena krájet chleba, vložím fotky. Jsme spolu už 25let a za tu dobu neukrojila žádným nožem ani kráječem ani jediný!!! rovný krajíc.
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Já tyhle "soutěže" nemám rád. Připadají mi gender-nekorektní.
Happy

dmz vložil tyto přílohy:
beerisheavy.jpg

ijk
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/13/2007
Mně se teda nejlíp krájí chleba zavírákem od Hloha, který má 9 cm damaškovou čepel od Kendy a výbrus od Blacka (všem třem tímto děkuji, dokonalá souhra) - ten teda ukrojí jakýkoliv chleba jako by to bylo máslo.
A můj děda vždycky krájel krajíce do podkovy (z jedné strany 0, z druhé 4 cm) - jedním tahem. Asi tak byl zvyklý z doby, kdy bochník byl kulatý a měl půl metru v průměru (chtěl bych vidět, jak by ho krájely ty naše baby).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
[quote=Samurai]pánové, když už se to tu načalo, zeptám se na něco, co mě vrtá hlavou už dlouho..

Neumí a nemá cenu je vyměňovat, stejně si nepomůžeš.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
bojovník napsal:
[quote=Samurai]pánové, když už se to tu načalo, zeptám se na něco, co mě vrtá hlavou už dlouho..

Neumí a nemá cenu je vyměňovat, stejně si nepomůžeš.

Na hrudi to baba ani dokázat nemůže, zkus pevně zapřít o "vlnivý" kozisko bochníkLaugh ...pravda, některým by to jít mohlo.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Štamgast
Galil napsal:
zkus pevně zapřít o "vlnivý" kozisko bochníkLaugh ...

o těžko, mezi naprosto v pohodě Laugh
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
Galil napsal:
...zkus pevně zapřít o "vlnivý" kozisko bochníkLaugh ...

Jako bicykl do stojanu Happy
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/17/2008
Tak jsem si všechny vaše rady vzal k srdci Happy a trochu ten výběr přehodnotil. Malý zahnutý nůž jsem dle rady přibral, vybral jsem ho z levnější řady Gourmet. Dlouhý dranžírák by byl opravdu zbytečný v kombinaci s velkým kuchařským nožem, tak jsem místo něho vybral menší porcovací nůž. Chlebový nůž vezmu taky, ten využijeme docela často.
S panem Pokem jsem to konzultoval hned na začátku a sám mě řadu nožů Wüsthof "Le Cordon Bleu" doporučil, takže až se definitivně rozhodnu, rád bych tyto nože u něho objednal a zakoupil. Musím říct, že mi pan Pok ochotně poradil a velmi dobře na mě zapůsobil.
Jediné co bych si ještě rád nechal poradit od někoho kdo má praktické zkušenosti, zda je rozdíl mezi keramickým nožem a kvalitním ocelovým jenom v tom, že keramika vydrží déle ostrá nebo i v tom, že by keramika měla být i tak ostřejší než dobře nabroušený ocelový nůž? Prostě jde mi o to, že pokud budu udržovat ocelové nože perfektně nabroušené, tak jestli i tak má keramika význam v tom, že poznám rozdíl, že s ní půjde lépe krájet. Protože pokud to tak není tak je potom zbytečné ji kupovat. Proto ještě nad tou keramikou váhám.
Na obrázku je můj výběr:

Zdenek55 vložil tyto přílohy:
noze.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
když vidím ten obrázek musím se přiznat, že magnet na nože máme v kuchyni taky, takže je to faux-pas nebo ne?
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Samurai napsal:
pánové, když už se to tu načalo, zeptám se na něco, co mě vrtá hlavou už dlouho..

už to chce jen nechat nafotit krajíc ukrojený našima ženama a udělat tu soutěž o nejkřivější krajíc Laugh
myslím že bych vyhrál.. to má vždycky povrch jak tsunami, jeden konec 3cm a druhý 2mm Laugh

Pozdě ale.. Same, tohle je bohužel smutně rozšířený fenomén - kdysi jsme na akci zkusili soutěž a většina ženských naprosto propadla. Téměř každá se přiznala, že doma používá takovej tej kulatej chlebořez...Od tý doby mi to nesmí do baráku, žena prodělala intenzivní školení / no, je to tak na 2 až 2- /, dnes už to zvládají i děti - od nejstarší dcery /13 let/ po nejmladšího syna /6,5/ . Jo - a loni jsem dostal chlebořez /!/ a vím, jak ho použít - rozmontovat a vyrobit z něj půlměsíc na kůži - tolik ostatním pro inspiraci...Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/1/2008
Téma " krájení chleba " mě zaujalo natolik, že jsem se asi po dvou letech přihlížení vybičoval k registraci. Tímto co by " bažant " Vás všechny zdravím. Kuchyňáky od Wüsthofu máme asi půl roku. Spokojenost veliká. Proti Tescomám velké zlepšení. Když jsem se s mojí ženou seznámil, byl pro ni ostrý nůž zavilý nepřítel. Teď je tomu naopak. Dospělo to tak daleko, že jejím snem je mít nůž do kuchyně od Hattoriho - no i po 20ti letech mě umí překvapit. Krajíce má mnohdy lepší než já Sad no musím chválit Wink . Nám se na velmi čerstvý chleba spíše osvědčil ten se zuby. Sice víc drobků, ale kůrčička zůstane v celku.
,,Je dobře, že se štěstí nedá koupit. Kdo by pak vydržel ty reklamy..."
,,Mít pravdu příliš brzy, je téměř vždy nebezpečné".
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Takže keramika je ostřejší než jakýkoliv nůž z jakékoliv oceli.Je to dáno jemností její struktury-když koukneš na mikrosnímky břitů ocelových nožů které jsou lapovány třeba až do zrnitosti 8000 porovnáš je se snímkama keramiky je to děs(ta ocel)

Jo ženský a rovnej krajíc chleba v drtivé většině případů bída....Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Mi povídej,doma to krájím sám.Wink Jinak to nejde. Bytná to řeší tak,že kupuje raději krájený..
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum