ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/17/2007
Na čerstvý chleba nebo rohlíky používáme s úspěchem taky nůž se zuby.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
To je otazka toho, co mas k dispozici. Potrebujes bud opravdu hodne ostry nuz (o takove je v kuchyni vetsinou nouze), kterym i cerstvy rohlik prekrojis jednim tahem nebo nuz se zuby Happy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/17/2008
To Ládes:
díky za vysvětlení, to jsem nevěděl. Tím pádem ta keramika smysl má...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Je to tak.Pokud máš tak ostrý nůž jako je keramický neřešíš čerstvé pečivo rajčata a nic podobného.Já většinou krájím čerstvý chléb tlakem(taky je zapotřebí ostrý nůž a pevná ruka)nejvíc se mi k tomhle osvědčil vysokej dutej výbruss klínem dole.Jinak ta keramika má cosi do sebe(dlouho o ní uvažuju,ale když vidím jak manželka ke kuchyňským nožům přistupuje a zachází s nimi je tak 70 na 30 že by to byly vyhozený peníze a nůž z talonitu nebo stelitu kvůli ní kupovat nehodlám)Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Štamgast
honza36 napsal:
To je otazka toho, co mas k dispozici. Potrebujes bud opravdu hodne ostry nuz (o takove je v kuchyni vetsinou nouze), kterym i cerstvy rohlik prekrojis jednim tahem nebo nuz se zuby Happy

Přesně tak - o takové je u nás v kuchyni nouzeSad a proto zuby.
Bez broušení řeže spolehlivě hóódně dlouho.
Posláno:
Štamgast
Ládes napsal:
Je to tak.Pokud máš tak ostrý nůž jako je keramický neřešíš čerstvé pečivo rajčata a nic podobného.Já většinou krájím čerstvý chléb tlakem(taky je zapotřebí ostrý nůž a pevná ruka)nejvíc se mi k tomhle osvědčil vysokej dutej výbruss klínem dole.Jinak ta keramika má cosi do sebe(dlouho o ní uvažuju,ale když vidím jak manželka ke kuchyňským nožům přistupuje a zachází s nimi je tak 70 na 30 že by to byly vyhozený peníze a nůž z talonitu nebo stelitu kvůli ní kupovat nehodlám)Wink

Taky dlouho uvažuju o keramice, ale jak píšeš - to zacházení...Sad
Občas najdu nože s hrníčkama, talířkama v dřezu jak se k sobě pěkně mačkajíAngry
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/17/2008
Tak to mě se podařilo manželku docela "vycvičit" jak se chovat k nožům Happy Kvalitní nože už se chystám koupit asi dva roky, takže u nás probíhala jakási přípravná doba Happy kdy jsem ženu trénoval na obyčejných nožích, takže teď už nemám strach že by zprznila nějaký nůž. Ona moc dobře ví jak bych "řádil" Laugh Už si dokonce všechny ty základní pravidla pamatuje nazpaměť (dokonce i v jakých případech použít keramiku a na co ji nebrat atd.) No a pro takový ty prasečiny co občas ženský dělaj, jako je řezání na plechu, vyškrabování konzerv, šroubování atd., doma nechám sadu nožů od větnamců za pár korun a s těma ať si dělá kdo chce co chce Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2007
bukybenny napsal:
honza36 napsal:

Přesně tak - o takové je u nás v kuchyni nouzeSad a proto zuby.
Bez broušení řeže spolehlivě hóódně dlouho.

Problém je taky v tom, že ženský jsou zvyklý na "neostrý" nože a vhovuje jim to.
Manželce jsem dal do šuplíku Moru Hunter (zdravím Gorshiho) a první, co bylo, tak si při krájení ukrojila špičku prstu. Se standardním kuchyňákem se jí to stát nemůže, protože ty obyčejné (ženské je mají rády) se ztupí po pár ukrojeních.
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
honza36 napsal:
Problém je taky v tom, že ženský jsou zvyklý na "neostrý" nože a vhovuje jim to.
Manželce jsem dal do šuplíku Moru Hunter (zdravím Gorshiho) a první, co bylo, tak si při krájení ukrojila špičku prstu. Se standardním kuchyňákem se jí to stát nemůže, protože ty obyčejné (ženské je mají rády) se ztupí po pár ukrojeních.

- ne všechny, ale některé ("ženské")
- ve svém okolí (krom profesionálů jako jsou řezníci) tak "chlapů", co by je zajímala ostrost kuchyňských nožů mnoho neznám, takže bych to procento pohlaví vs. tupé nože považoval za docela podobné Happy
- např. moje žena umí brousit nože lépe než já ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Znám chlapa, který vezme ostrý nůž a jde krájet cibuli na skle. Samozřejmě na jeden guláš použije asi tak 3 nože, se kterými potom chleba neukrojíš. Angry

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Sad jo,jo.. vzal jsem si k mámě svůj kuchyňák..když utírala nádobí, rozfikla utěrku vejpůl a ještě se řízla do dlaně..když jsem se rozčiloval co dělá za kraviny, že utírá proti ostří (Shocked ) řekla mi že to tak s ostatníma dělá taky..ty její křusy maj ostrý hřbet stejně jako ostří..práce s nima je k vzteku..neni nad to mít svůj "konzumační" nůž hnedle při ruce,nejlépe stále u sebe...člověk nikdy neví kdy narazí na zdroj masa..šmarja mam hlad a tady neni nicSad
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:
Štamgast
On to asi bude problém zvykový.
Když chci ostrý nůž tak ho přetáhnu na ocílce nebo vezmu Gatora.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Pomáhal jsem kamarádovi vykošťovat krocana, protože neměli nůž, vzal jsem svůj drápek od Blacka. Když jsem potřeboval jít na WC, dal jsem mu ho do ruky ať pokračuje. Samozřejmě obrátil ostří a zatlačil ukazovákem. Málem přišel o maso na prvním článku, zastavil o nehet (muzikant, výborný kuchař) Laugh
edit: krocan byl téměř jelitovitý.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2004
Je pravda že chování k nožům kromě nožofilů málokdo řeší, a když je nůž tupý je to zase pro nás příležitost si s nožem broušením pohrát a nevypadat před okolím jako snad nějaký maniakWink , takže třeba u nás mi přítelkyně dává tupé nože s úsměvem a slovy ,,tebe to přece baví´´, a potěšila mě mimoděk věta její matky co byla u nás na návštěvě ,,jak to že máte doma tak ostré nože v kuchyni, co kdyby se někdo pořezal´´Happy
"To ale není spravedlivé!" vykřikl zoufale Mort. "Není spravedlnost, jsem jenom já...." odvětil Smrť
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
ahaswehr napsal:
Pomáhal jsem kamarádovi vykošťovat krocana, protože neměli nůž, vzal jsem svůj drápek od Blacka. Když jsem potřeboval jít na WC, dal jsem mu ho do ruky ať pokračuje. Samozřejmě obrátil ostří a zatlačil ukazovákem. Málem přišel o maso na prvním článku, zastavil o nehet (muzikant, výborný kuchař) Laugh
edit: krocan byl téměř jelitovitý.

No,nejsou ti filipínci mazaní kluci? Laugh
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Samurai napsal:
pánové, když už se to tu načalo, zeptám se na něco, co mě vrtá hlavou už dlouho..

TAKY NEUMÍ VAŠE MANŽELKY UKROJIT ROVNĚ KRAJÍC ČERSTVÉHO CHLEBA? Laugh

jedno jestli na prkýnku, na hrudi.. leda na kráječi je to výjimka.. děs Wink
už to chce jen nechat nafotit krajíc ukrojený našima ženama a udělat tu soutěž o nejkřivější krajíc Laugh
myslím že bych vyhrál.. to má vždycky povrch jak tsunami, jeden konec 3cm a druhý 2mm Laugh

Toto som pred chvíľou našiel v kuchyni. Po krátkom vypočúvaní sa priznala dcéra.
Možno si niekto povie - no...deti.
Ale toto moje bude mať o mesiac dvadsaťdva....Týmto ju prihlasujem do súťaže Laugh

cykloturista vložil tyto přílohy:
2008_02_24.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
No a co má bejt? Ten chleba vypadá tak krásně, že bych měl zrovna na takovou velkou patku chuť a mohla by klidně bejt jenom posolenáHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
z mýho pohledu to vypadá na ukousnutí žralokem menšího vzrůstu..no ještě to neni tak hrozný..Laugh
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
KIR
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 4/27/2007
Cykloturista: Měl by jsi ji pochválit za zručnost. Happy Ukrojit chleba rovně umí kde kdo, ale oblouček je věda.Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/6/2005
Honza J. napsal:
Ten chleba vypadá tak krásně, že bych měl zrovna na takovou velkou patku chuť...

Ale to bys to mel rezat obracene, ne?
neca eos omnes, deus suos agnoscet
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum