ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/6/2004
Po nekolik let se pan Pok objevoval take na prazske vystave <b>Lovecke a sportovni zbrane</b>, ktera se kona na podzim. Jen ta lonska vystava byla od tech predeslych trochu divna - nebyl tam ani jeden noriz. Doufam, ze to byla vyjimecna situace...

Zdenek
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/28/2004
Připojuji se s doporučením pana Poka, taky mi jeho nože slouží několik let a taky je rád rozdávám rodině a kamarádům a zatím nikdo nenadával... Prodává je jednotlivě, dokonce je schopen udělat ti rukojeť na míru- pokud máš obrovské kamarády, jako já...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/29/2002
Kupuju set pro kamarada, od Poka, a kamarad je myslivec, takze jsme vcera skladali, aby tam byl dranzirak (porcovaci nuz), klasickej nuz na maso, filetovaci nuz, vykostovaci nuz, a "normalni" a "malej" nozik. Jenze v te sade nebyl malej nozik, ale malej se stejnym drevem mel zrovna rozdelanej, tak ho do ctvrtka dodela a vymeni ho v te sade. Fakt nadhera, neni problem cokoliv poskladat, domluvit se . . . takhle si to predstavuju . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/7/2004
Tes napsal:
Ahoj, rád bych se zeptal, o jakou řadu od KDS šlo. Tátovi jsem kdysi kupoval jeden nůž z jejich nejlepší řady King's Row, přišel mi poměrně dobrý a táta si ho chválí, ale rozhodně mi nepřišel lehký. Potřebuju teď pro kamaráda koupit dobrý kuchyňský nůž a tak váhám. Zvažuju Victorinox, který je sice lisovaný, ale má čepel perfektně se zužující směrem k ostří, takže bude dobře pronikat do materiálu (mimochodem nejlepší nůž, který doma mám v kuchyni je starý řeznický porcovák z uhlíkaté oceli, který přechází v ostří úplně plynule a i ten nejvysušenější špek krájí jak máslo) a má doživotní záruku. Druhý v pořadí je kovaný od KDS a třetí některý z nožů od pana Poka. Jenže pan Pok nemá na webu ani aktuální kontakty. Nevíte někdo, kde se dají v Praze jeho nože sehnat? Do Plzně se mi kvůli tomu nechce. Nevíte někdo, jestli bude v Praze na výstavě?
slavik napsal:
Nazdar kedze som prof. kuchar neda miaby som sa nezapojil do debaty.Uputali ste ma az dnes.
Pocas mojej kariery som vystriedal viac nozov[Sedlcany,Solingen,Tescoma].Japonske alebo azijske noze som v ruke ani nedrzal tak sa nebudem ani vyjadrovat.
Noz zo Sedlcan mi vydrzal najdlhsie a verim ze by mi sluzil aj nadalej keby som ho nezabudol v reichu.Lahko sa brusil,drzal ostrie[na jedno nabrusenie som pokrajal 12 kilo hovadziny na gulas alebo drzky na polievku na sto p.]nebol moc tazky a lahko sa snim manipulovalo.

No tak na nazov tej sady si uz fakt nespomeniem.Sorry

Nebojím sa zajtrajška,prežil som včerajšok a milujem dnešok.
mad
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/13/2003
Ahoj. Hele a nejsou prosím tě někde na netu ty kuchyňský nože vidět? Na stránkách pana Poka jsem je nenašel ...
Posláno:
Pokročilý
Orientační foto z výstavy...
Posláno:
Pokročilý
No nevyber si...
Tes
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/14/2002
Nevíte někdo, kde se dají sehnat takové klasické krásné kuchyňské univerzální nože jako na obrázku?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/31/2005
Máme doma různé nože, ale od té doby, co jsme k svatbě dostali nože Fiskars se u nás ničím jiným nekrájí. A já je velmi rád také dávám jako dárky ženským Happypoměr cena/výkon špica. Za čtyři roky jsem brousil ten nejpoužívanější 2x (po dvou letech) a jeden jednou. Třetí jsem ještě nebrousil.
Skvěle se drží, dobře vypadají, dobrej matroš. cena cca 300-400 Kč podle velikosti...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/28/2005
Pánové,zvažuji momentálně nákup kvalitních kuchyňských nožů. Mohl se,prosím, někdo kdo má nejlépe praktické zkušenosti pokusit udělat srovnání - resp. seřazení podle kvality?

Wüsthof - classic serie,
F DICK - premier
E. Schaaf - first class
Josef Pok

KAI Wasabi a Magoroko - nevím, jak jsou na tom s kvalitou při srovnání s výše uvedenými, ale zdají se mi, "podezřele" levné
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
skypi napsal:
Josef Pok

Nemohu bohužel srovnat tvé favority, ale s noži od Poka budeš jistě spokojen. Já je doporučil/koupil už asi 20 lidem a zatím si nikdo nestěžoval. Navíc tě jejich koupě nezruinuje.

David
( . )( . )
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/7/2002
skypi napsal:
Pánové,zvažuji momentálně nákup kvalitních kuchyňských nožů. Mohl se,prosím, někdo kdo má nejlépe praktické zkušenosti pokusit udělat srovnání - resp. seřazení podle kvality?
kup si set od pana Poka a k tomu jeden KAI a mas vystarano. Nozi od pana Poka jsem vybavil sebe i celou rodinu a doporucil je svym znamym a vsichni ksou spokojeni. Jeden slusnej KAI na praci i pro poteseni staci
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
skypi napsal:
Pánové,zvažuji momentálně nákup kvalitních kuchyňských nožů...
Souhlas s předřečníkyWink, nože od pana Poka jsou opravdu velmi dobré, mám. Nože KAI - mám dva, model nevím (nemám je teď po ruce): plastová rukojeť, na jedné straně čepele "hrbolky", potažené plastem - kvalita vynikající, rovněž doporučuji, ovšem záleží na zvyku na tvar čepele, mě vyhovují dokonale a nabrousil jsem je poprve po roce intenzivního kuchyňského používání.
Tes
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/14/2002
Dneska jsem se dovolal do Nožířství POK, kde jsem se ptal na prodejnu v Praze, kde by se dali jejich nože koupit a bylo mi řečeno vnukem pana Poka, že o žádné takové neví. Snad je nějaká v Brně, ale v Praze ne. Jinak samozřejmě v jejich prodejně v Plzni. Telefonní číslo je 377225518, na stránkách www.pok.cz nefunguje část Kontakty.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Pan Pok pošle nože i na dobírku. Stačí vytisknout obrázek, zakroužkovat nůž, který člověk chce a je to. Nejlépe je ovšem mrknout na nože někde na výstavě a s panem Pokem osobně pohovořit.

D
( . )( . )
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/10/2005
Já bych doporučil sendvičové, vysoce kvalitní (a drahé) Fällkniveny řady PP, ale nejsem kuchař. Můj soused kuchař tvrdí, že už by si jiný, než japonský nůž nekoupil...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/28/2005
Díky za názory.
Můj "tajný tip" byly ty schaafy - first edition.

Ty F Dicky

www.noze.cz/index.php?action=section&id=11)

jsou zase za zajímavou cenu a někdo tady už dříve psal ,že "profíci nechtěj nic jinýho než dickovky"

Japonské nože jsou sice super, ale není japonec jako japonec - a vzhledem k tomu, za jaké peníze se prodávají opravdu kvalitní japonské nože,tak, se mi právě cen mnou zmíněných KAI (wasabi, magoroko) zdála poněkud "poddimenzovaná" - tím nechci říct, že by byly špatné. Navíc mám nějak podvědomě problém s jednostranným brusem, ale uznávám, že to může být věc zvyku a osobního vkusu.
Video s výrobou absolutních "top" japonských nožů je zde:

www.kabeleins.de/info/al/themen_a-z/?11286
pododkaz Japanische Messer

Nože od pana Poka určitě ještě zvážím, má je objednaný kamarád a nechám si nějakej zapůjčit
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 6/10/2005
Ještě jsem si vzpomněl - docela dobré kuchyňské nože prodává ve svých prodejnách a pod svou značkou IKEA. Kdo je ve skutečnosti vyrábí, to nevím, ale pravděpodobně se jedná o švédské výrobky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/31/2003
Ahoj, pánové
dostal jsem se k tomuto tématu trochu pozdě, ale rozhodně kromě nožů pana Poka ,které jsou výborné bych doporučil kuchyňské nože pana Tydrycha(prodává je pan Hlaváč) cenově jsou zhruba na úrovni Poka. Jinak nože pana poka jsou vystavené v hale hotelu nevím přesné jméno,ale pok by vám to určitě napsal.Jinak nože z IKEA jsou vyráběné v Číně, ale kvalita je velmi slušná. Viktor
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/31/2005
Včera jsem byl u kámoše příjemně zaskočenej kuchyňskýma nožema od Victorinoxu...
Nicméně bavíme se o stejný cenový hladině?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum