ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/8/2008
Nazdar vospolok! Happy Dostal som jeden malý nôž do kuchyne. Vyrába ho firma v Zlíne - Je to - Univerzálny nôž Tescoma Azza - dĺžka čepele - 9 cm, , celková dĺžka 20 cm , má plochý výbrus a klinový prierez. Uvádzajú tam 55 - 57 HRC. Ja osobne som s ním naozaj spokojný, reže nad moje očakávanie , dobre sa drží, čistí, má ergonomickú rukoväť, masívne nity, ostrie drží veľmi dobre furt, čo som prekvapený, občas ho prelíznem keramickou tyčinkou. Je vyrobený celý z jedného kusu. Uvádzajú, že je KOVANÝ z japonskej ocele a ručne dobrusovaný. Moja otázka znie, ak teda - a snád áno - máte s ním niekto skúsenosť z AKEJ tej japonskej OCELE KONKRÉTNE je vyrobený??? Happy Diki.

gudea vložil tyto přílohy:
Azza_a_K_K_D_001.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_002.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_004.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_005.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_006.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_007.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_008.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_011.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_003.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_060.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_061.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_062.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_063.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_058.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_059.jpg.jpg
Azza_a_K_K_D_012.jpg.jpg

Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Takže nikto presne nevie aká je to ocel? Razz no to sú mi teda veci? hmmm
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
mohla by to byt daido s-star ocel Wink
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
To čo je za ocel, to mi nič nehovorí, vedel by si , prosím Ťa, poslať niečo bližšie k tomu?
Inak, čo je zaujímavé, má 10 rokov záruku Happy
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Niečo som na nete našiel, ohladom Daida s- star ocele, ale nič zrozumitelné Razz
Ničoho príliš
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Jest-li Križo nemá na mysli japonskou verzi americké super steel nebo ruské super stal popř. české x.-factor inox oceli Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/22/2004
dmz napsal:
Jest-li Križo nemá na mysli japonskou verzi americké super steel nebo ruské super stal popř. české x.-factor inox oceli Happy

Já bych to viděl na Supreme surgical steel Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
dmz+kruha to uhadli celkom presne mno a podrobnosti
DAIDO
BRAND JIS GB-YB AISI DIN
S-STAR SUS420J2mod. 3Cr13 420mod. 1.4034 X40Cr13
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Pokročilý
Takže koukám standardní pružinovka..
Posláno:

Štamgast
Diki za informácie, konečne niekto do tejto "záhady" vniesol trocha svetla Happy
Ničoho príliš
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/28/2008
Ahoj. Nechci se dotknout firmy ze Zlína, ale hodně jejích výrobků není vyrobeno v ČR , nýbrž v Asii. Pokud mohu porovnat kvalitu ostatního zboží (z vlastní zkušenosti), spíše se jedná o předražené výrobky s velkou reklamou. Je pravda, že s jejich noži vlastní zkušenosti nemám. Osobně bych šel spíše do obyč. série Profesional od KDS. Ty se opravdu vyrábějí v ČR, je na nich ocel T7MO od Bonpertuiss France. Reálná tvrdost cca 56-57 HRC. Dost dobré. Co se týče zlínské záruky- pokud použijí stabilizovaný plast a nerezové nýty, nemá se na noži co pokazit. Když ho zlomíš, stejně ti záruku neuznají. Název Japan steel je hodně neurčitý a nepočítejte , že na tom bude nějaká ATS 34 nebo VG10. Je to spotřebák , tak že v lepším případě ekvivalent AK5.
Koki
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
Před časem jsem koupil loupací nožík a pracuje skvěleHappy

cb058374 vložil tyto přílohy:
PICT0003.jpg.jpg
PICT0003b.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
cb058374 napsal:
Před časem jsem koupil loupací nožík a pracuje skvěleHappy

Tohle je rozhodně kvalitnější volba Wink
Posláno:

Štamgast
ale největší mazel je ShunHappy

cb058374 vložil tyto přílohy:
PICT0002.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Sámoška, že je kopec kvalitnejších, lepších, drahších nožov a aj z lepšej ocele Happy Ale toto bol dar, ktorý som dostal, mne v kuchyni veľmi dobre slúži a som s ním úprimne spokojný, len som chcel vedieť, z akej ocele asi tak je a to bolo všetko Laugh
Ničoho príliš
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/1/2008
cb058374 napsal:
ale největší mazel je ShunHappy

Ten Shun se mi moc líbí, také jsem o této značce uvažovala, ale ještě jsem neměla možnost zeptat se na zkušenosti někoho, kdo takový nůž používá. Podle označení mazel soudím, že slouží k velké spokojenosti, že ano? Máme doma velkou sadu kuchyňáků od Wusthofu -nemůžu ani za boha najít přehlasované u, kde proboha je? Happy - a docela jsem k nim přilnula. Ale nějaký japonský, nejlépe damaškový, je v pořadí. Myslela jsem si na něco od Hattoriho, ty jeho nože se mi hodně líbí, ale na objednávání v Japonsku se nějak necítím. Takže Shun by byl asi pro mne schůdnější Happy
Posláno:

Štamgast
Shun jsem objednal přez internet na www.ovis.cz
Mám ho už 4 roky, je lehký, vyvážený, naprostá spokojenost.
Damas. ocel (VG10)
A jednoduchá údržba, omýt teplou vodou a jednou za čas obtáhnout
keramikou.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Katy, široká nabídka japonských kuchyňáků je na http://dick.biz/ , mám odsud tohle a je to úžasný. Zmiňuju to proto, že nabídku dicka můžeš už objednávat přes www.noze-nuz.com , což ti dost zjednodušuje situaci.

Galil vložil tyto přílohy:
hayashi.jpg

"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/1/2008
No ne, jsem upřímně překvapena tak rychlou reakcí - díky. Přes Ovis jsem si již kdysi něco od KAI objednala, myslela jsem si, že ten Shun je asi od nich. Damašek z VG10 stojí za úvahu, věřím, že se sním pracuje skvěle.S objednáváním na noze-nuz mám také dobrou zkušenost, nabídku Dicka jsem zkoumala, hned jak se tam objevila Happy Je to docela těžké rozhodování, líbí se mi ledacos Happy Ale kdo to má platit! Našla jsem tak pěkný výtvor svého oblíbence Hattoriho (mokume), v přepočtu to vychází lehce pod 25 000 Kč Happy To si asi budu muset odpustit. Ale fakt je, že je tam řada cenově dostupnějších nožů, také ze zajímavých materiálů. Například Suminagashi, která mne docela láká, ještě z ní nic doma nemáme. Zkoumala jsem trochu ty japonské oceli a jsou mi více než sympatické. Zatím jsem stále ve stadiu prohlížení, rozhodování, těšení se Happy
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Pro: Katy

psal jsem několik stránek před, ale tento tip stojí za zopakování:

-- Pokud se ti líbí japonské kuchyňské nože, tak dePaul zde uvedl link: http://www.japanesechefsknife.com/products.html
(dobré ceny, dodávají do celého světa, velice slušný výběr, plánuji zde nákup) - očividně pobočka jak v Japonsku, tak v USA
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum