ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Příspěvky: 5,985
Ahoj Zdeňku,tak je hotov?Moc pěknej sekáč,ten zvládne v pohodě i maso,ne?Co je to za dřevo na ručce?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/5/2007
Příspěvky: 513
To určitě zvládne, je pěkně jedovatej, není problém se říznout. Dřevo na ručce jsem určil jako meruňku, teda snadWink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/14/2007
Příspěvky: 2,657
ad Bojovník: to čumím Shocked
takovej škaredej kus železa a takovej krásnej nožík z něho udělals. Razz Wink Laugh Shocked

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 536
Vážení nožomilové,
obracím se na Ty z Vás, kteří již máte zkušenosti s výrobou nožů.
Již delší čas si pohrávám s myšlenkou vyrobit kuchyňský nůž z katru - tedy z katrového listu.
Tloušťka je, myslím, dostačující a i s mými skromnými prostředky zvládnu vypilovat požadovaný tvar.
Jaká je však kvalita oceli - je postačující k práci v kuchyni a lze vyhřátý kus listu opět zakalit ?
Nedělám si přílišné iluze o výsledné kvalitě, ale vzhledem k pracnosti výroby ručními nástroji, bych se nechtěl pouštět do předem zbytečného boje.
Děkuji předem za Vaše rady a doporučení.
S pozdravem
Brumik
mám rád medvídky, protože jsou tudliví
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/12/2005
Příspěvky: 1,247
Tohle je na probání spíše zde takže zbytek tam. Wink
TO
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/10/2008
Příspěvky: 20
Má niekto skúsenosti s rúčkou, ktorá nie je v ose noža?


TO vložil tyto přílohy:
rúčka.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/12/2007
Příspěvky: 37
Ahoj. Od 23. budou podle letáku mít v Německu v síti prodejen Aldi tenhle nůž SANTOKU z damašku vyrobenej v Solingenu. Cena je 25 EUR. Ten by nemusel bejt vůbec špatnej, až na tu kovovou rukojeť. Happy Co na to říkáte...?

Klinge aus 65 Lagen Damaststahl – hergestellt in Solingen.
Griff aus hochwertigem, rostfreien Edelstahl 18/10.
Klingenlänge ca.: 18 cm
Grifflänge ca.: 12,5 cm


MARKUS vložil tyto přílohy:
kw2608_mo_04_d.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/6/2004
Příspěvky: 1,243
Damašek a za 25 EUR, no nevim.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 553
mě se absolutně nelíbí ta ručka Sad
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/12/2007
Příspěvky: 37
Já myslim, že to nebude tak zlý, je jasný, že od markeťáku se nemůže čekat tolik jako od značkovýho nože, ale na druhou stranu. V Aldi se neprodávaj takový klumpy, jako třeba v jinejch obchoďácích - Mluvim z vlastní zkušenosti, ale s jinými věcmi, než jsou nože. Vim ale, že pokud napíšou do letáku, že je z damašku, pak bude z damašku... Wink No a pokud jde o tu ručku - Ta je fakt nevkusná a asi i nepraktická. Lepší by byla ze drěva...
Uvažuju, že ho zkusím, ale zatím nevím .....
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 3,093
takhle z letáku se to nedá posoudit. Tvar čepele je klasika, tvar ručky nemusí být až tak špatný, ale musel by mít nějaké zdrsnění, páč celokováky strašně kloužou, stačí jenom trochu vlhká ruka a je to naho...Mám pár známých kuchařů a Ti tvrdí, že kovová rukojeť je dobrá z hygienického hlediska, ale makat se s ní nedá, leda bys ji nějak zdrsnil a tím už zase ztrácí tu výhodu snadného čištění Happy . Ale pokud krájíš jednou denně nějakou zeleninu a maso na véču, tak by to nemusela být špatná kudla, je to otázka priorit Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Příspěvky: 536
Pozor !
Z osobní zkušenosti Vás Varuji před kovovou rukojetí na kuchyňském noži.
Není nic, co by lépe klouzalo v ruce, nejlépe mastné, mokré, nebo od krve.
Již NIKDY více.
JEDINĚ DŘEVO.
S pozdravem
Brumik

mám rád medvídky, protože jsou tudliví
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/8/2008
Příspěvky: 520
Alebo nejaký dobrý plast, ten nekĺže a navyše nenapáchne a nenasaje, ako práve drevo. Aj ked nakoniec prírodný materiál je prírodný Razz
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Příspěvky: 6,909
ono je spíš blbé, že se neví způsob připevnění té kovové ručky na čepel..
pokud to je hliníková ručka (tipuju podle vzhledu) tak bude spoj buď na trn + lepidlo a kolík..

teoreticky je možný tuning dvěmi způsoby:

- buď to rozebrat na trn a vlepid epoxidem do celodřevěné rukojeti
- když to nepůjde rozebrat tak na kotoučovce zbrousit boky ručky a po stranách přidat
dřevěné příložky na epoxid a nýtky..

oboje by dalo noži o řád lepší vzhled..
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/1/2008
Příspěvky: 342
Ahojky :
Já jen tak na okraj. Pod názvem Solingen se může skrývat cokoliv - dokonce i kopie od šikmáčů. Tím samozřejmě nechci říci, že se to týká zmiňovaného nože. Jen nabádám k opatrnosti, neb Solingen je město v Německu ( což většina z Vás jistě ví ). řídil bych se raději výrobcem, např. Wusthov Dreizack, kde kvalita bývá z 99,99% zaručena.
Již jsem se s kopiemi pod tímto názvem setkal. Npíší na to ,, Sollingen ", čili o jedno ,, l " navíc, a jsou v pohodě. Lidi si toho většinou vůbec nevšimnou. Jinak 65 vrstev na 25 Euro - no nevím.... Wink
,,Je dobře, že se štěstí nedá koupit. Kdo by pak vydržel ty reklamy..."
,,Mít pravdu příliš brzy, je téměř vždy nebezpečné".
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 2/1/2008
Příspěvky: 98
Pro Markuse:

Ta rukojeť se mi jako ženě, která velmi často vaří a tedy i krájí, vůbec nezdá. Že to bude klouzat je nepochybné, ale navíc ten tvar není podle mého názoru dobrý pro úchop. O 65-ti vrstvém nerezovém damašku za 25 EUR asi nemá cenu debatovat, pokud by to bylo z něčeho solidního, cena by byla minimálně třikrát a spíše vícekrát vyšší Sad Ale samozřejmě záleží na nárocích, které na to kladeš. Já jsem docela rozmazlená Happy , raději bych si připlatila za kvalitu a pořídila něco z Damasteelu nebo od japonců. Ale samozřejmě ta cena by byla úplně jinde Sad
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2004
Příspěvky: 387
Trocha OT. Videl som dokument kde porovnavali kuchynske dosky z hladiska hygieny. Tvrde drevo, umela hmota a mramor. /Netusil som ze aj mramor sa v kuchyniach pouziva. No nechcel by som to potom brusit./ Naniesli na stred a jeden roh nejake neskodne bakterie potom dosku umyli saponatom a po nejakom case zobrali vzorky. Predstavte si ze najlepsie obstalo drevo...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/8/2007
Příspěvky: 725
Další pomocník do kuchyněHappy
Skvělá ergonomická klasika


cb058374 vložil tyto přílohy:
DSC02915.JPG.jpg
DSC02918.JPG.jpg
DSC02919.JPG.jpg
DSC02920.JPG.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
[quote=Katy]Pro Markuse:

Ta rukojeť se mi jako ženě, která velmi často vaří a tedy i krájí, vůbec nezdá. Že to bude klouzat je nepochybné, ale navíc ten tvar není podle mého názoru dobrý pro úchop.


Mám shodnej názor.

Z toho, co jsem měl zatím v ruce , měly nejlepší ergonomii (i když je je to do jisté míry i individuální záležitost) rukojeti nožů F.DICK , které jsem sem linkoval 28. září 2007.

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 3,093
bandy7 napsal:
Trocha OT. Videl som dokument kde porovnavali kuchynske dosky z hladiska hygieny. Tvrde drevo, umela hmota a mramor. /Netusil som ze aj mramor sa v kuchyniach pouziva. No nechcel by som to potom brusit./ Naniesli na stred a jeden roh nejake neskodne bakterie potom dosku umyli saponatom a po nejakom case zobrali vzorky. Predstavte si ze najlepsie obstalo drevo...


Jo jo, taky jsem to někde četl, ale ta moja ne a ne uvěřit, že prej v tom dřevu se ty breberky musí držet víc než v umělé hmotě. Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris