ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/1/2008
cb058374 napsal:
Další pomocník do kuchyněHappy
Skvělá ergonomická klasika

No to je jiná káva. Ale tento ,, W.D. " vidím poprvé. Koukám,že je z řady Classic. Pár z této řady u nás v kuchyni též bydlí. Je o ně dobře staráno k velké spokojenosti na obou stranách. Ručka vypadá velice dobře, jednoduše, je hladká, materiál bude asi ten samý co na těch našich. Velmi dobře se udržují. Happy Tohle je asi novinka - na první pohled mi ten tvar trocha připomíná Al-Mara. Přeji ať dobře slouží. Razz Wink
Ps : Ty naše mají ty běžné ručky s hrankami - teď vidím, že ten tvůj je Classic Ikon. Happy
,,Je dobře, že se štěstí nedá koupit. Kdo by pak vydržel ty reklamy..."
,,Mít pravdu příliš brzy, je téměř vždy nebezpečné".
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
Míra G. napsal:
cb058374 napsal:
Další pomocník do kuchyněHappy
Skvělá ergonomická klasika

No to je jiná káva. Ale tento ,, W.D. " vidím poprvé. Koukám,že je z řady Classic. Pár z této řady u nás v kuchyni též bydlí. Je o ně dobře staráno k velké spokojenosti na obou stranách. Ručka vypadá velice dobře, jednoduše, je hladká, materiál bude asi ten samý co na těch našich. Velmi dobře se udržují. Happy Tohle je asi novinka - na první pohled mi ten tvar trocha připomíná Al-Mara. Přeji ať dobře slouží. Razz Wink
Ps : Ty naše mají ty běžné ručky s hrankami - teď vidím, že ten tvůj je Classic Ikon. Happy

http://www.paulsfinest.com/Wusthof-Classic-IKON-6-inch-16cm-Utility-Knife-p-554.html

http://eshop.rosler.cz/index.asp?menu=896
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/18/2001
Tak jsem dneska vyrazil na nakup do Penose, zrovna tam byly noze Fiskars, tak jsem si koupil japonce Primo, neni to zadna krasa, ale za ty prachy (199) se to da. Pravda na netu se najde samo levneji, ale takhle jak clovek jen tak jde kolem a rekne si beru to na par kackach nesejde. Jinak se uvidi, je to prvni japonecek u me doma, zatim se tvari, ze bude dobrym universalem.

petr vložil tyto přílohy:
DisplayImage.aspx.jpg

petr
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/17/2007
Zdarec mám dotaz a nechci zakládat nové vlákno snad už to tady nebylo nic jsem nenašel, chci si koupit nějaký ten kuchyňák na koleje a docela se mi zalíbil tady tenhle http://www.noze-nuz.com/boker/BOM415.php (asi za to může ta klobáska na fotce Happy ) tak se ptám jestli s ním nemá někdo nějaké zkušenosti jak moc je využítelný, jak sedí v ruce, jak řeže prostě otázky jako vždycky popřípadě nějaké alternativy Wink díky

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Infernal: Mám ho - dostal jsem ho od bráchy na jednu cestu a od té doby se stal stálou součástí mého cestovního kuchyňského vybavení. Jako kuchyňák na koleje určitě neprohloupíš. Dobře krájí chleba i maso a zeleninu, dobře se s ním maže (což obvykle běžné zavírací nože nezvládají). Není drahý, dobře se brousí (u kuchyňáku nepředpokládám, že by měl rozřezat škodovku a zůstat ostrý - obtahuju pravidelně).
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/17/2007
super doufal jsem že uslyším něco takového Happy a co vůle a kvalita provedení?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Kvalita provedení rozhodně vyšší než cena. Vůle čepele seříditelná šroubem, já ho mám hodně volný, aby se dal otevřít švihem, ale i přesto se čepel neviklá. Ovšem větve s ním neřežu...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Já mám přímo ten,co krájel tu klobásku,dostal jsem ho se slevičkouHappy .No a je super,jak píše Surg.A na prasátku je taky velice výkonnýLaugh .Zpracování nožíku je za tu cenu velmi dobré,neprohloupíš.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2004
Fajn článek o kuchyňácích (pro začátečníky). Happy
http://www.bydlet.cz/bydlet/bpg_124337.htm
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
V Makru je od zítra v katalogu Epikure pár kuchyňáků od Dicka, tak jestli to někoho potěší... Ceny? No... Makro ... Sad
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
nefotografoval som to ja, tak neviem, či nakoniec preliezol, zdá sa, že sa nevie rozhodnúť..Happy

cykloturista vložil tyto přílohy:
blade_snail__0_.jpg.jpg
blade_snail__1_.jpg.jpg
blade_snail__2_.jpg.jpg
blade_snail__3_.jpg.jpg
blade_snail__4_.jpg.jpg
blade_snail__5_.jpg.jpg
blade_snail__6_.jpg.jpg
blade_snail__7_.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Dobrý večer všem, potřebuji poradit, Kuchyňák čepel jak tady nahoře, ale bez ulitky a menšííí Wink a jedostranný brus, damašek cca 250 vrstev. Mam dilema, protože se probíralo, že u brusu na psí kule se maso lepí... Dvě možnosti:
1. brus na psí k... cca 2000 a pak hluboký lept, ... nebo
2. brus tak do 600 - 800 "skočbrajt" - nevím, jak se to čte a píše Sad a pak lept na efekt...
Pro moji ženu bude překvapení v kuchyni už žiletkou řezat, ne ještě aby ji to zůstávalo na čepeli...
Děkuji všem za zkušenosti a názory , styl :pokus - omyl je mi dost blíííízko....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
co moznost

c.3 - drazky nad ostrim ? Toto funguje docela dobre , nevim jak je to realne ...

pripadne c.4 - nechat opiskovat ?

EDIT : nebylo by zase vyhodnejsi z duvodu korozivzdornosti povrch vyblejskat ?
Posláno:

Štamgast
M4...
Drážky určitě ne. A opískovat damašek ? Shocked
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Vezmi to P800 a pak to hluboce leptni, ono to leptadlo doleštíHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
Slon už to má na svejch damasteelovejch kuchyňácích vyzkoušený (mimochodem hodně podobných tomu tvýmu), máš to teoreticky podložený ode mně, tak na co čekat?Razz
Ps: takže šutr se osvědčil?

Cykloturista: kdysi jsem podobnou fotku viděl v ábíčku, hlemýžď si to tam docela hustě rozdával s břitvou, článek byl v tom smyslu, že to v pohodě dá, s následným rozborem anatomie a proč tomu tak je.
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
cykloturista: přelezeHappy Viděl jsem ho jednou na žiletce a přežil (přelez). Pomáhá mu v tom ten jeho sliz.
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2007
Dušan napsal:
cykloturista: přelezeHappy Viděl jsem ho jednou na žiletce a přežil (přelez). Pomáhá mu v tom ten jeho sliz.

Hm, myslím že to bude jako s tím Tvým čmelákem.. tem hlemýžděk nezná co je ostré a proto přeleze i břitvuWink

Optimismus je způsoben nedostatkem infomací.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
S tím čmelákem už je to vymyšlený, zjistilo se, že čmelák vykonává křídly zvláštní pohyb, kterým vytváří vztlak, proto lítá. Žádná záhada se nekoná, svět je zas o něco obyčejnějšíSad
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/2/2007
No já kdysi dokonce viděl i natočený dokument, kde měj ten meďák hlavní roliHappy tam byly ty pohyby křídel i krásně vidět ... já jen že těm co nevědí a neznají se žije někdy líp a jednodušeji, bez starostíWink

Optimismus je způsoben nedostatkem infomací.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum