ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/8/2004
Dřevěné ručky jso v pohodě akorát se nehodí do myčky. Ta je ničí.Tohle jsem mněl na mysli
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
kdo dá nůž do myčky tak si ho nezaslouží !!!
do myčky patří jenom příboráky Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Vencál napsal:
kdo dá nůž do myčky tak si ho nezaslouží !!!
do myčky patří jenom příboráky Happy

Kdo dává nože do myčky nemusí přemýšlet o jeho kvalitě, ostrosti ani používání. Stačí mu za 20kč od východních šikmooků.Angry

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Nemám myčku...Sad Sad Sad
Laugh
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/14/2008
cykloturista napsal:
Na výstavy nožov v Brne pán Pok chodieva. Či tam bude aj teraz 22.11. neviem, ale zo Znojma to ďaleko nemáš....

Díky ti za tip, určitě se tam podívám!Wink Ještě si musím zjistit, jestli tam bude.Happy Ze Znojma to mám, jako když zmrzlou řepou dohodíš!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Zdravím všetkých!
Vedel by mi niekto poradiť kvalitný FILETOVACÍ nôž??? Tak do 2000,- Sk ( asi 1500,-Kč )
Vďaka za každý seriózny dotaz Razz
Ničoho príliš
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/8/2007
gudea napsal:
Zdravím všetkých!
Vedel by mi niekto poradiť kvalitný FILETOVACÍ nôž??? Tak do 2000,- Sk ( asi 1500,-Kč )

Mám tenhle a spokojenost:
http://www.kvalitninoze.cz/zbozi/1321-nuz-filetovaci-grand-prix-ii-18cm-solingen
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 9/22/2008
Když už se tu rozebíral vliv myčky,neví někdo jakej vliv má na ostří používání plastové podložky místo klasického prkénka,protože zrovna u nožů od Poka je napsáno že se má používat dřevěné prkénko.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/8/2008
cb058374 napsal:
gudea napsal:
Zdravím všetkých!

Mám tenhle a spokojenost:
http://www.kvalitninoze.cz/zbozi/1321-nuz-filetovaci-grand-prix-ii-18cm-solingen

Diki - ten vyzerá good - aj cena sedí - paráda Razz neni nad osobné dobré referencie
Ničoho príliš
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/4/2008
ynuyta napsal:
Dobrý den
já jsem si koupil čepel kuchyňského nože na nože-nůž od Camilusu a naprostá spokojenost za ty peníze.Myslím že hotový nůž by byl cenově o třídu výše.Drží ostří
a dobře se s ním dělá je to u nás doma momentálně jeden ze dvou nejoblíbenějších
nožů v kuchyni
hezký den ynuyta

ynuyta: Ten kuchyňák od Camilusu, nevíš z jaké oceli je vyrobený. U toho kuchyňáku to není napsaný a ostatní čepele jsou většinou z uhlíkovek, což není na kuchyňský nůž zrovna nejlepší.
Optimismus je totiž odjakživa cesta do pekla. Všechna velká neštěstí v dějinách lidstva byla vždycky provázena jásotem.
VLADIMÍR KÖRNER
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Krabat: Měla by to být taky uhlíkovka. Do kuchyně je taky v pohodě, používám tam hodně nožů z uhlíkovek. Možná chvíli, než se udělá patinka, budeš mít cibulku s jemnou příchutí oceliHappy.
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pokročilý
Galil napsal:
Krabat: Měla by to být taky uhlíkovka. Do kuchyně je taky v pohodě, používám tam hodně nožů z uhlíkovek. Možná chvíli, než se udělá patinka, budeš mít cibulku s jemnou příchutí oceliHappy.

A taky cenné vitamíny z ovoce a zeleniny jsou v pr... tedy nenávratně ztracenyLaugh .

Nedávno jsem viděl reklamu na keramické nože, kde v podstatě tvrdili, že krajení potravin ocelovým (i nerez) nožem je naprosto znehodnotíme (ty potraviny). Z nože z uhlíkovky by patrně rovnou omdleli (ti výrobci a prodejci keramických nožů)Laugh .
Optimismus je totiž odjakživa cesta do pekla. Všechna velká neštěstí v dějinách lidstva byla vždycky provázena jásotem.
VLADIMÍR KÖRNER
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/11/2008
ahoj
nevím z jaké ocele je ten nůž udělaný ale je to nerezovka a podle toho z čeho dělali zbytek produkce tak bych si tipnul na 154cm
ynuyta
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/14/2008
Krabat : straty vitaminov sa neboj - napr. tepelnou upravou zoxiduje viac vitaminu C ako krajanim hrdzavym nozom. Pokial sa to teda nekraja v mikrometrickej hrubke. Nespominam taky provitamin A, ktory sa tepelnou upravou lepsie uvolnuje, ale to je na dlsie citanie. Je toho popisaneho dost a netreba sa obavat velkej straty dolezitych latok z potravy pri krajani nozom (prichut tu uz bola spomenuta). Hlavne nepouzivat hlinik a jeho zliatiny - je to hnus, velebnosti.

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/14/2008
Mám dotaz kolega v práci chce jít do toho typu nožů.

Keramické nože CERATIO
www.ceratio.cz/

Co si o tom myslíte?
šel by jste někdo do toho?
Já osobně i manželka používáme mory2000 a nože od Poka , k tomu nějaké to KDS-ko.
Maximální spokojenost a tvrdit tu netečnost k oxidaci potravin se mi zdá jako reklamní kecy.
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
[quote=semi]Mám dotaz kolega v práci chce jít do toho typu nožů.

...Laugh na jejich webu píšou,že ty nože ti ušetří měsíčně 2000 kč za vitamíny Laugh asi bych si kolegovi možná řekl o půjčku...nože šetří víc než stojí toj e jako v tom starém vtipu kde dítě vysralo víc než vážilo...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/14/2008
EM napsal:

...Laugh na jejich webu píšou,že ty nože ti ušetří měsíčně 2000 kč za vitamíny Laugh asi bych si kolegovi možná řekl o půjčku...nože šetří víc než stojí toj e jako v tom starém vtipu kde dítě vysralo víc než vážilo...

dost dobrá poznámka Laugh Laugh
Posláno:

Pokročilý
Keramické nože CERATIO:
No vida! Já to říkal! "Hlavní předností keramicko-zirkoniového nože CERATIO® je bezesporu možnost ukončit konzumaci "neživé" zeleniny a ovoce a úspora až poloviny prostředků zbytečně vynaložených na její nákup".
Laugh Po zakoupení nože ceratio už budu jíst rajče jen zaživa.Razz

VLADIMÍR KÖRNER
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
EM napsal:

ten neznám! sem s nimWink Laugh
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/3/2008
Mal som možnosť vyskúšať nôž s keramickou čepeľou a rezal celkom slušne, ale vonkoncom nemôžem tvrdiť, že by bol reznými schopnosťami lepší, ako kvalitná oceľová čepeľ. Je však možno pravdou, že v rukách / sorry za vyjadrenie / kuchynských "nožobarbarov", to ostrie keramiky vydrží o poznatok dlhšie.
S reklamnými kecami o vitamínoch si však myslím svoje.....Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum