ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/3/2005
Příspěvky: 178
A co tohle? Máte s nimi někdo zkušenosti?
www.volny.cz/starp-mt/
... a nemyslel to snad ani zle - starosta. (Pražský výběr)
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/3/2005
Příspěvky: 178
skypi napsal:
...
Video s výrobou absolutních "top" japonských nožů je zde:
www.kabeleins.de/info/al/themen_a-z/?11286
pododkaz Japanische Messer
...
Skypi, díky za zdroj!
Když se to tam proleze, tak se najdou i další zajímavý videa, linky dám do knife.cz/diskuze/philboard_read.asp?id=498, ať tady nejsem OT.
... a nemyslel to snad ani zle - starosta. (Pražský výběr)
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/3/2005
Příspěvky: 178

... a nemyslel to snad ani zle - starosta. (Pražský výběr)
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
Ještě jsem vybádal tuzemského prodejce japonských nožů:
www.michalmolin.cz/index.php

menu vpravo dole "nože"
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/11/2003
Příspěvky: 20
Zaujala mne nabídka na serveru Jatagan.
čepele na kuchyňské nože z materiálu AUS8.
Příklad:
Kuchyňská čepel 2
Celková délka 22,2cm
Délka čepele 15,3cm
Tloušťka 2mm (hřbet), 0,8mm (ostří)
Mat. AUS8, 57-58HRC
Naše cena:
27,73 Kč (bez DPH), 33,00 Kč (vč. DPH) DPH: 19%

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s ocelí AUS8 v souvislosti s kuchyňským nožem.
Přemýšlím že bych si nakoupil více čepelí a udělal si vlastní kolekci kuchyňských nožů.
A ceně za čepel nemůžu do teď uvěřit.
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
Nazdar, no chyba to asi nebude,páč "zdroj" bude asi odtud:
www.noze.sk/noze/Material/cepele.html
v nabídce jsou i střenky
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 3/7/2002
Příspěvky: 41
zkusil bych ještě www.ovis.cz
skypi napsal:
Ještě jsem vybádal tuzemského prodejce japonských nožů:
www.michalmolin.cz/index.php

menu vpravo dole "nože"
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/2/2004
Příspěvky: 405
Jikrka napsal:
Zaujala mne nabídka na serveru Jatagan.
čepele na kuchyňské nože z materiálu AUS8.
Příklad:
Kuchyňská čepel 2
Celková délka 22,2cm
Délka čepele 15,3cm
Tloušťka 2mm (hřbet), 0,8mm (ostří)
Mat. AUS8, 57-58HRC
Naše cena:
27,73 Kč (bez DPH), 33,00 Kč (vč. DPH) DPH: 19%

Chtěl bych se zeptat na zkušenosti s ocelí AUS8 v souvislosti s kuchyňským nožem.
Přemýšlím že bych si nakoupil více čepelí a udělal si vlastní kolekci kuchyňských nožů.
A ceně za čepel nemůžu do teď uvěřit.
Taky mě to zaujalo a tak jsem si je objednal. Už je mám doma. Vypadají celkem slušně - za tu cenu.
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
Jestě jedno video a popis výroby tradičních japonských nožů:

hocho.o-1.jp/tec1.html

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 8/2/2005
Příspěvky: 268
..jen jsem zabrouzdal..díváte se někdo občas na Roztančenou kuchyni na Nově ráno okolo 10.30hod?? Ten týpek fakt umí a používá velkej kuchyňskej nůž, kterej má na čepeli japonský znaky a červený logo - řekl bych že to je AL-MAR, ale na stopro to nevím, páč je to vždycky rychle pryč (ten záběr na nůž..)
chcete snad žít věčně ?
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
Kluci, můžete mi poradit, čím by se daly napustit ( ošetřit) dřevěný střenky starýho (předválečnýho) kuchyňáku z uhlíkaté oceli?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/27/2005
Příspěvky: 885
skypi napsal:
Kluci, můžete mi poradit, čím by se daly napustit (ošetřit) dřevěný střenky starýho (předválečnýho) kuchyňáku z uhlíkaté oceli?
Doporucuji fermez, mam s ni dobre zkusenosti.
Vysmirlglovanou rukojet tak 2x - 3x natri fermezi a po kazdem nateru po zaschnuti presmirgluj jemnym smirglemem (krome toho posledniho nateruHappy).
Na zaver doporucuju navoskovat a jemne prelestit.
A rukojet bude jako pred valkou Happy.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2005
Příspěvky: 499
skypi napsal:
Kluci, můžete mi poradit, čím by se daly napustit ( ošetřit) dřevěný střenky starýho (předválečnýho) kuchyňáku z uhlíkaté oceli?
NEDÁVAT DO MYČKY !!!to je to nejlepší,co pro to můžeš udělat.Až budeš jednou krájet hodně pomerančů,napajcuj střenky tím sajrajtem,co se uvolňuje z kůry,dřevo trochu zmatní,ale je to brzo zaschlé a má to údajně i nějaké antibakteriální účiky.Pokud to máš do vitríny,je to úplně jiná situace ,pak fermežuj,lakuj spíše s ohledem na zvhled..
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2005
Příspěvky: 89
Tak do myčky jsem nikdy žádnou kudlu nedal,páč žádnou myčku nemám a ani mít nehodlám...
Ještě mne tak napadlo - teakový olej nikdo nezkoušel?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/30/2005
Příspěvky: 2,688
Měl bych dotaz, brouzdal jsem po newgrahamu a nabízí tam kuchyňské nože Ala Mara za super ceny mj. z oceli VG2, máte někdo zkušenosti s touhle ocelí? Díky za odpovědi.
Rád vařím a sleduju roztančenou kuchyni Jamieho Olivera a musím říct, že ten kluk s tím nožem válí a mám pocit, že to je právě Al Mar.

"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
IMO, nejlepsi kuchynske/kucharske noze vyrabeji Japonci. Nemyslim ty jejich tradicni, nybrz normalni noze.

Masamoto VG Series Gyuto 180-300 mm (HRC 60)

~Paul~


Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Pristi prispevek: Tojiro Ultimate Series, Gyuto. Praskova ocel, laminatovy damasek (Nahore). HRC 61-63

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Tojiro
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Misono UX10 Series, svedska Uddeholm ocel, 59-60 HRC
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Misono UX10, dimpled
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris