ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
cecko napsal:
Rad bych se zeptal,zdali ma nekdo zkusenosti s nozi o Calphalon
Bohuzel. Ani jsem o nich nikdy neslysel. Proto jsem trochu googloval a tohle si myslim o jejich kucharskem nozi.

Je to tradicni nemecky zpusob vyrabeni kucharskych nozu (i kdyz to je americka firma). Tlusty hrbet, tezky, vyrobeny ze Solingen oceli, HRC kolem 56. Vypada trochu jak Henckel a pod.

Me tehle styl nozu nic nerika. Maji obvykle dobrou balanci, ale to je vse. Jsou zbytecne tezke a cepel je tez zbytecne tlusta.

Osobne davam prednost tencim cepelim. Neni treba tolik sily na rezani a material neklade tolik odporu. S takovymi nozi se da rezat mnohem dele bez namahy.

Co se tyce pece na detaily - nevim, na to bych musel takovy nuz drzet v ruce.

~Paul~
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
Dostal se mi ruky katalog firmy Tescoma, kde nabizeji prkénka na krájení z tvrzeného skla. Jak si tímto poradí nůž? Nebude se tupit? Jestli máte někdo zkušenost, podělte se.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
mr.karno napsal:
Dostal se mi ruky katalog firmy Tescoma, kde nabizeji prkénka na krájení z tvrzeného skla. Jak si tímto poradí nůž? Nebude se tupit? Jestli máte někdo zkušenost, podělte se.
Ženský si to určitě pochvalují, že to není poškrábaný, ale nůž bych potom brousit nechtěl!Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/14/2005
mr.karno napsal:
Tupí to nože jako prase Angry, je sice super na údržbu, ale stejně jsem ho ženě musel zakázat - pořád ty kuchyňáky přebrušovat (jelikož ona to neudělá) mě už vážně nebavilo...
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:
Štamgast
Tak čekal jsem takové odpovědi, jen jsem se chtěl ujistit, že zde není něco co mi uniká.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/7/2004
taky se zeptám .... v Carrefouru teď nabzejí kuchňáky Sabatier. Víte o nich někdo něco?
Mají na ně jakousi tu jejich akci se sbíráním bodů, nůž s těma bodama vychází asi na 350,- Kč, jinak ceny uvádí okolo 1200,- což by celkem i odpovídalo cenám z netu. Mě tyhle akce moc sympatický nejsou, ale ...
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/7/2005
Tak jsem koupil zkusmo dvě ty kuchyňský čepele z Jataganu a vypadá to celkem OK. Včera jsem jednu začal brousit a je to tvrdý slušně, tak jsem zvědavHappy Za ty prachy je to celkem bomba, hlavně jsem zvědav, jak to bude držet ostří.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
Kokám skleněný prkýnko na krájení je dobrej fórHappymě stačí že po léta ženě marně říkám na porcelánu se nekrájíAngry
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/31/2005
Skleněný prkýnko byl hit vloni,kdy ho dostala celá rodina. Manželka dostala zákaz rovnou, byla zklamaná, ale pochopila. Švagrový ten nůž nikdo nenabrousí, takže když se mi dostal po půl roce do ruky, tak jsem brousil DMT čerňochem (říkám mu brousek na krumpáče) a docela jsem si s tím vyhrál. Pak už to prkýnko nepoužívala a pochopila sama...
Posláno:

Pokročilý
Cim tvrdsi material, tim vic se nuz tupi. To se tyka i prkynek. Ale Bohuzel, mekke prkynka jsou po nejake dobe na nic Laugh. Takze mame k vybrani zachovat bud prkynko nebo nuz Wink.

~Paul~
Posláno:
Štamgast
To se tím složením tolik zvýší životnost? A ty části musí mít různou orientaci růstu, nebo to platí i pro prkénka složená ze stejně rostlých částí (doufám, že otázku pochopíš, nějak nevím jak to jinak vyjádřit)

quote]

...to dělají jen současný prkénka(výstižný název) z jednoho kusu.Pokud pracovní vál sestavíte z vícero dílu (například jasanových prahů)sboucháte na péro a pro jistotu orámujete,budou na něm pižlat vnoučata vpohodě...[/quote]
Posláno:

Pokročilý
mr.karno napsal:
a) To se tím složením tolik zvýší životnost?

b) A ty části musí mít různou orientaci růstu, nebo to platí i pro prkénka složená ze stejně rostlých částí (doufám, že otázku pochopíš, nějak nevím jak to jinak vyjádřit)

quote]

3. to dělají jen současný prkénka(výstižný název) z jednoho kusu.Pokud pracovní vál sestavíte z vícero dílu (například jasanových prahů)sboucháte na péro a pro jistotu orámujete,budou na něm pižlat vnoučata vpohodě...
[/quote]1. Ano
2. Ta druha veta
3. Ne
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/27/2004
koblih napsal:
Tak jsem koupil zkusmo dvě ty kuchyňský čepele z Jataganu a vypadá to celkem OK. Včera jsem jednu začal brousit a je to tvrdý slušně, tak jsem zvědavHappy Za ty prachy je to celkem bomba, hlavně jsem zvědav, jak to bude držet ostří.
Nieco podobne, teda polotovary kuchynských nožov, mam od pana A. Mareka. Spravol som pár nožov otcovi na zabíjacky a celkom si pochvaloval. Boli to najme vykostovacie noze.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/7/2005
No vyhrál jsem si s nima a povedlo se. Ostrý jako sviňa, už mám od manželky objednávku na další menší Wink
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/26/2006
Dnes jsem koupil Seki magoroku 210d, udavana tvrdost je 58 RHC, kdyztak sem postupem casu napisi kdy ho pujdu dat nabrousit a jak se s nim pracuje...
www.ovis.cz/web/View_Photo.asp?pf=gallery.asp&pn=/img/kai/SekiMagoroku/mg-210d.jpg&Cat=15&SortBy=fileName&Page=1&atyp=&find=

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2005
Je ten seki brúsený objstranne, alebo jednostranne?
Prosím skutočne daj vedieť aké sú Tvoje dojmy z tohto noža. Zaujímalo by to určite nielen mňa.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/31/2005
Jednostranne, už som to našiel.Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
ty zkušenosti by mě taky zajímaly.. už jsem ho očučával před pár lety v hanatouru a pak i v jedněch loveckých potřebách na palmovce..
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/26/2006
Ano jak jste spravne nasel je brousen jednostrane. Do ruky padne bezvadne a rajce kraji, ze o to ani nevite. Pokukoval jsem i po damacenskych nozich, ale cena trochu rozhodla...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
roland:
sehnal jsi ho levněji než u dovozce?
www.nakupka.cz/japan/d-noze/907/pa-2/index.php
nebo tady:
www.ovis.cz/web/gallery.asp?Cat=15
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum