ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/31/2005
Příspěvky: 515
No keď tak na to čumím, tak na ovis.cz sú SEKI lacnejšie.A to je výhradný dovozca nie?
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/26/2006
Příspěvky: 5
Samurai napsal:
roland:
sehnal jsi ho levněji než u dovozce?
www.nakupka.cz/japan/d-noze/907/pa-2/index.php
nebo tady:
www.ovis.cz/web/gallery.asp?Cat=15

Koupil jsem ho u OVIS nic levnejsiho jsem nesehnal a jeste jsem si dobre popovidal s p. Loudou
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/26/2006
Příspěvky: 5
obevil jsem bezva shop, vse je zpracovano s nemeckou presnosti, nechybi podrobne informace: tvrdost, ocel, pocet vrstev DO...

www.messerkontor.de/dpshop/shop.cgi



Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/25/2006
Příspěvky: 41
Rád bych se zeptal, jestli náhodou někdo nezná matroš na nožích od tescomy. Mám konkrétně na mysli nože řady cosmo a professional. Děkuji.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/23/2002
Příspěvky: 19
svab napsal:
Rád bych se zeptal, jestli náhodou někdo nezná matroš na nožích od tescomy. Mám konkrétně na mysli nože řady cosmo a professional. Děkuji.
Materiál neznám, ale Tescomu professional jsem měl a nic moc. Ani jako nové nic moc neřezaly, po nabroušení to nikdy dlouho nevydrželo. Teď jsem koupil na radu z fóra Fiskarsy a je to úplně o něčem jiném, řežou jedna báseň.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/26/2006
Příspěvky: 5
No nuz od Tescomi bych ti nedoporuzoval. Kamaradovi v jednom nozistvi ho nechteli pomalu ani nabrousit jaky to je shit.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/13/2004
Příspěvky: 5
roland napsal:
No nuz od Tescomi bych ti nedoporuzoval. Kamaradovi v jednom nozistvi ho nechteli pomalu ani nabrousit jaky to je shit.
Zas tak černě bych to neviděl. Mám jeden z řady cosmo a když jej občas přejedu na ocílce řeže docela dobře. V Brně jsem si koupil nůž od p. Poka a že by byl nějak lepší se mi nezdá. A to i co se držení ostří týká. Jestli je ten Pok lepší, tak jen nepatrně.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 10/24/2003
Příspěvky: 85
mam taky oba jak teskomu tak pokovy noze a srovnavat se to absolutne neda nebot u teskomy asi po tydnu pouzivani praskl rap za prvnim nytem(zrejme pokus o zavirak)a ze by nejak zvlast drzel ostri sem si take nevsiml zato pokovy noze zatim pouze obtahuji na ocilce obcas.Uvazuji ze teskomu tedy ten zbytek pouziju na prvni neumely pokus o nuz no co stejne uz neni co zkur...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/5/2005
Příspěvky: 975
REDWIN napsal:
mam taky oba jak teskomu tak pokovy noze a srovnavat se to absolutne neda nebot u teskomy asi po tydnu pouzivani praskl rap za prvnim nytem(zrejme pokus o zavirak)a ze by nejak zvlast drzel ostri sem si take nevsiml zato pokovy noze zatim pouze obtahuji na ocilce obcas.Uvazuji ze teskomu tedy ten zbytek pouziju na prvni neumely pokus o nuz no co stejne uz neni co zkur...
mno noz od pana POKA nemam ale mam tescomu a nie profi seriu ale tu s tym zelenym pasikom tzw noz sefkuchara velka cepel ako v horore
tym nozom som zdolal bez akehokolvek brusenia 20kg bravcovej slaniny s kozou teda ehm ten noz a ja sme zvladli to odkozkovanie Happy bez jedineho prebrusenia celkom v pohode

myslim si ze za cca 350 Sk to bola dobra kupa
kazdopadne ale hodlam kupit len a len sebe aspon 3 dielnu sadu fakt dobrych kuchynakov len a len pre moje vlastne potreby a ked je tu tak pan pok vychvalovany ... mno asi neodolam

viem ze tu ta otazka padla uz casto ale mohol by mi niekto co fakt robi masiara a podobne odporucit kvalitnu ocilku resp ma niekto z vas ocilku od firmy swibo ? ak ano, tak ako ju hodnotite ?
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2005
Příspěvky: 499
...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/14/2005
Příspěvky: 2,317
ad. Tescoma - no já mám malej "Professional" (no tedy já - koupil jsem ho kdysi dávno do kuchyně manželce, bo ta si nic lepšího nezaslouží Wink ) a nezdá se mi zase tak špatnej (a to ho mám už dost let), neříkám že je to něco extra, ale dělá se mi s ním v kuchyni docela dobře (i když je fakt, že já tam zase tak moc často něco nedělám Laugh ), nijak ho nešetřím a pořád "funguje", potvora...
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/14/2005
Příspěvky: 2,317
@Maxeem: to myslíš tohle?
To by se snad v případě potřeby dalo upravit i bez sundávání střenek (trochu pilník a pak Lansky či DMT a malinko trpělivosti)...



Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/21/2005
Příspěvky: 499
...
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/8/2004
Příspěvky: 352
No a co nože Kai Sun myslím že tak nějak se to piše
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/6/2004
Příspěvky: 1,237
janstanek napsal:
No a co nože Kai Sun myslím že tak nějak se to piše
Jako britva. Pri krajeni cibule se odkrojene platky "lepi" na cepel (narozdil od cepeli normalniho noze), coz mi jde trochu na nervy. Jinak spokojenost.
Z
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/24/2006
Příspěvky: 2,499
Odpověď k novému vlánu "Jaký kuchyňský nůž doporučíte?"
... K těm Fiskarsům Happy: Mám sadu s gumovou rukojetí, cena za kus byla cca 350 kč, řežou dobře. Drobné výhrady k univerzálnímu noži - malej zubatej prcek - znatelně lepší byl z předchozí série /s plastovou rukojetí/, nebo victorinox za k 80,- z loňské Příbrami. Další výhrada k noži na pečivo - zubaté ostří má díky jednostrannému výbrusu snahu o zatáčení v řezu, na špici je cosi jako výstupek, který má zřejmě zamezit styku ostří s talířem pod krájeným pečivem/je vidět, že tvůrci jsou ženatí pánovéLaugh/. Tento výstupek je vhodné zabrousit, má ostré hrany a má snahu trhat nebo rýt podložku. Závěrem - série je materiálově, dizajnově i cenově nad běžným průměrem - koupi doporučuji, užij si to! Happy A TO JE VŠE, PŘÁTELÉ! tádýdádýdá, týdádáda...
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/1/2006
Příspěvky: 18
Mr. Smith napsal:

... K těm Fiskarsům Happy: Mám sadu s gumovou rukojetí, cena za kus byla cca 350 kč, řežou dobře.


ty fiskarsy jsou v cechach strasne drahe. v madarsku jsem koupil cca za 400 czk (v prepoctu) 3 noze ze serii functional form (maly santoku, na chleb a stredni kuchynak).

tescoma ma ted nejakou novou serii azza, vypadajji pekne, pouzivaji nejakou japonskou ocel - na dotaz prozradili, ze je to "410/16/20" a ma tvrdost 55 hrc.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2005
Příspěvky: 1,354
Fiskarsy (nové) se například v Praze často objevují za levno porůznu v bazarech. Koupil jsem takhle jejich velkej kuchyňák. Moc ho ale už nepoužívám, protože jsem si zamiloval nože od pana Poka. Koupil jsem je loni na pražský výstavě a od té doby v kuchyni vévodí.
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
dmz
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/30/2006
Příspěvky: 1,868
Vařím, vařím často a rád. Fiskar jsem měl též (gumová rukojeť), ale odcestoval do zásuvky. Ocel mi připadala příliš měkká, brousit se musel pořád (nakonec jsem někde našel, že ony kuchyňské nože fiskar mají 52 HRC, ale není to ověřená informace)

Pak jsem koupil "zřejmě ala" japonské (na obrázku je 5 kusů, já vzal sadu, kde jsou první tři)

Poznatky:

- jsem evropan, jednostranný výbrus je mimo moje chápání. U zeleniny je to jedno, ale salám krájí "za roh"
- nicméně nejoblíbenějším a nejpoužívanějším se stal nůž č. 2 (ten, naštěstí, nemá jednostranný výbrus). Není to žádný sekáček, čepel je poměrně tenká, díky šířce čepele se nůž velice dobře vede po kloubech při rychlém krájení/sekání
- ocel je tvrdá, výborně drží ostří, používá se každý den a brousí je jednou za čas.


dmz vložil tyto přílohy:
d4_1.JPG

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
dmz napsal:
Ocel mi připadala příliš měkká, brousit se musel pořád (nakonec jsem někde našel, že ony kuchyňské nože fiskar mají 52 HRC, ale není to ověřená informace)
Fiskars pouziva převážně AISI 420J2 ves svych nozich. Tvrdost kolem 52 HRC je tedy dost logicka.

~Paul~
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris