ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Potřebuju poradit Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2019
Příspěvky: 848
Chloupek napsal:
@Richardos
Osobní zkušenost nemám, ale pár známým mojí přítelkyně zabralo tohle, účinná látka je geraniol, je to nablízko dost cítit, na volné ploše je to v pohodě, když nečucháš přímo k tomu Happy

https://agrobio.cz/odpuzovac-divoke-zvere-atak/28569


Ahojky, dík za tip. O víkendu jsem na to koukal na netu.
Sousedka testovala Hagopur. Fungovalo to krátce a to i přes doplnění po nějaké době.....
Možná vyzkouším.Ok
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 1,550
Sidney napsal:
Tak trochu odlehčíme. Happy


Koukám, že jsem se poněkud překliknul. Tohle patřilo do Volného pokecu. Sorry za plevel ve vlákně. Hlavně, že jsem chytrej, jak maďarský rádio! Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh

Zdenek


Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/24/2011
Příspěvky: 831
Přátelé,

kde je nejvhodnější nechat zakalit jednu čepel N690 - 30cm (kuchyňák)?

Myslím to poměrem cena/výkon.

Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2016
Příspěvky: 34
Vážení nožomilové, jdu si pro dobrou radu.. Happy. Můžu čepel z uhlíkovky v pohodě ošetřit týkovým olejem, když už ho dávám i na ručku?
A jinak když bych nůž chtěl používat i na potraviny, tak asi radši třeba lékárenskou vazelínu..?
Omlouvám se když tak za blbý dotaz, je to můj první nůž z uhlíkovky..
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,556
Ja by som na uhlikovu cepel nepatlal ziadnu umelinu. Najlepsi je


Motorkar vložil tyto přílohy:
velky_66461_vyrez.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/8/2008
Příspěvky: 899
Ako píše Motorkar, alebo olivový olej.Happy
" Najväčším vzrušením nie je zabíjať, ale nechať žiť. "
J. O.Curwood
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2016
Příspěvky: 34
Jo jasný.., rozumím. Takže naopak ho co nejvíc používat na potraviny a hlavně na takové laskominy, jako na fotce.. Happy
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2011
Příspěvky: 633
zdenki napsal:
Vážení nožomilové, jdu si pro dobrou radu.. Happy. Můžu čepel z uhlíkovky v pohodě ošetřit týkovým olejem, když už ho dávám i na ručku?
A jinak když bych nůž chtěl používat i na potraviny, tak asi radši třeba lékárenskou vazelínu..?
Omlouvám se když tak za blbý dotaz, je to můj první nůž z uhlíkovky..


Lekarska vazelina urcite neni pro vnitrni pouziti (ani nechci vedet, jak by chutnalo jidlo tim nozem ukrojene).

Dej normalne libovolny jedly olej, co mas v kuchyni (nebo ten spek).
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2016
Příspěvky: 34
Jasně, díky všem.. Happy
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/4/2017
Příspěvky: 120
Ad lékárenská vazelína: Záleží, co se v té lékárně koupí. Minerální olej dostupný v lékárnách na údržbu uhlíkové čepele plně postačuje a je minimální pravděpodobnost, že by člověku ublížil. Chuťově bývá nevýrazný. Na čepeli ho zůstává minimum a i po přímém menším předávkování si člověk maximálně posedí na toaletě bez trvalých zdravotních následků. Ostatně se bílý minerální olej, mimo jiných, mnohdy vhodnějších, alternativ, používá na ošetřování dřevěných lžic nebo kuchyňských prkének.
Osobně na uhlíkové, i jiné, nože, u nichž očekávám kulinářské používání, aplikuji primárně kokosový olej, jelikož si ulítávám na jeho aroma. Zakládá na něm třeba populární komerční řešení FrogLube (food grade). To však každému nemusí sedět. Proto bych se přiklonil také k možnosti olivového oleje, ideálně lisovaného za studena.
Je dobré si dát i pozor na to, aby takový olej nežlukl, což ale u aktivně používaného kuchyňáku při průběžném čištění určitě nehrozí.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2017
Příspěvky: 2,322
Ahojte, potreboval by som nasmerovať. Rád by som si nechal vyrobiť parožie črienky na svojho Snow Leoparda, lenže naozaj neviem na koho sa obrátiť. Vopred ďakujem a prajem veľa zdravia, Števo.
Mea culpa, maxima...
Peine forte et dure Ich heisse Lars und ich bin Smogebrotformer. Don Corleone aus Schweden.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 6/7/2020
Příspěvky: 16
Ja na uhlíkovku používam kaméliový olej a zaujímalo by ma, či je "jedlý" ? Inak je tiež nevysychavý.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/4/2017
Příspěvky: 120
V Japonsku se používá kaméliový olej coby fritovací a viděl jsem ho už i v několika tamních receptech, avšak kuchtit jsem podle nich nezkoušel. Při výrobě domácí kosmetiky, hydratačních patlanin apod. se používá jako nosný olej do základů. S tím už jsem trochu experimentoval - domácí šampon.
V čisté podobě by neměl, samozřejmě v přiměřeném množství, mít na zdraví při náhodném pozření negativní vliv.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/9/2002
Příspěvky: 4,638
Vidím, že se nám všem moc dobře daří, když si takhle vymýšlíme Happy.
Špek nebo stolní olej naprosto stačí, ale asi je to moc jednoduché...
Mimochodem -
krezac napsal:
Lekarska vazelina urcite neni pro vnitrni pouziti (ani nechci vedet, jak by chutnalo jidlo tim nozem ukrojene).

- čím si myslíte, že si lékař přimázne sondu nebo endoskop, aby to šlo hladce, když vám ho zasouvá do jícnu? Čím si myslíte, že vám zubař natře oschlé rty, aby vám při ošetření nepraskaly? A co si myslíte, že je běžná vazelína na rty?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2019
Příspěvky: 1,016
Einherjer napsal:
Ja na uhlíkovku používam kaméliový olej a zaujímalo by ma, či je "jedlý" ? Inak je tiež nevysychavý.


Bože, jak jsou lidi kreativní, když stačí ukrojit kus salámu....

Apropos, kaméliový olej funguje pouze ve spojení s vonnými tyčinkami a pohádkou na dobrou noc..Ok Laugh Laugh Laugh
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/4/2017
Příspěvky: 120
Ježour: Ale jenom s tou pohádkou, bez ní to totiž nefunguje Laugh

Reálně - poslední zimu mi třeba namíchaný pomohl na vysušenou kůži na hřbetu jedné ruky. Ačkoliv s pohádkou by možná pomohl víc Grin

Kdo mastným jídlům, jako třeba já, zrovna neholduje, tak holt musí používat alternativní řešení. Proto to ze svého úhlu pohledu chápu. Ad příspěvek o olivovém oleji.
A když už jsem někde výjimečně pohoštěn něčím domácím a mastnějším, tak si pochopitelně nedonesu desatero nožů a nebudu žádat, aby byl každý plátek krájen jiným nožem. Nebo abych se snad jal krájet, když hostí někdo jiný NoNoNo
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 1,550
Většina mých pevných nožů je z uhlíkovek. Tři ze čtyř kuchyňáků, které používám denně, taky. Žádný z těch nožů neviděl nic jiného, než omytí, osušení, eventuálně pokrájení něčeho mastného. Pak stačí utřít ubrouskem a je nakonzervováno. Rzí se za ty roky zatím nepochlubil ani jeden z nich.

Pánové, nic ve zlém, ale chtěl bych mít jenom takové starosti. To by byl život......Laugh Laugh Laugh

Hezký večer! Zdenek
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/3/2015
Příspěvky: 566
Sakra... Kameliový oleje a podobný? Kupte si pixlu sádla a tím to namažte. Já sádlem mažu všechno. A funguje skvěle. A to, že ho nejíte, to přece nevadí. Mám prostě už několik let v lednici pixlu sádla a mažu nože, kůži, kdeco... Levné a efektivní.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2019
Příspěvky: 1,016
Sidney napsal:
Většina mých pevných nožů je z uhlíkovek. Tři ze čtyř kuchyňáků, které používám denně, taky. Žádný z těch nožů neviděl nic jiného, než omytí, osušení, eventuálně pokrájení něčeho mastného. Pak stačí utřít ubrouskem a je nakonzervováno. Rzí se za ty roky zatím nepochlubil ani jeden z nich.

Pánové, nic ve zlém, ale chtěl bych mít jenom takové starosti. To by byl život......Laugh Laugh Laugh

Hezký večer! Zdenek


Jo Zdenku, kdysi naše babina myla svoje letité kuchyňské uhlíkáče v mycím stole, bez chemických sraček jenom v horké vodě. Rezavé nebyly nikdy. Na připáleniny používala " Mycí písek ŽABKA" a pomyje dostalo prase.

Ale vykládej to dneska......
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/8/2011
Příspěvky: 633
Surg napsal:

krezac napsal:
Lekarska vazelina urcite neni pro vnitrni pouziti (ani nechci vedet, jak by chutnalo jidlo tim nozem ukrojene).

- čím si myslíte, že si lékař přimázne sondu nebo endoskop, aby to šlo hladce, když vám ho zasouvá do jícnu? Čím si myslíte, že vám zubař natře oschlé rty, aby vám při ošetření nepraskaly? A co si myslíte, že je běžná vazelína na rty?


Myslel jsem na jidlo (puvodne jsem to chtel dat do uvozovek), ale je fakt, ze doktori tim mysli neco jineho. Nicmene jeleni luj nebo indulonu taky nebastim i kdyz verim, ze bych to prezil.

U zubare me nikdy nicim nemazali. Ale mel jsem na jednom kurzu cest si vyzkouset nosni vzduchovod a tu vazelinu jsem pak citil cely den, nic co bych touzil mit na chlebu.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Vaše připomínky pište na support@knife.cz Powered by Progris
pendik escort
ankara escort
antalya escort bayan
antalya escort
gaziantep escort gaziantep escort
beylikduzu escort lara escort istanbul eskort bayan maltepe escort pendik escort
erzurum escort
sikis
porno
sincan escort
istanbul escort maltepe escort
replica watches