ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kukri-nůž obávaných nepálských bojovníků Gurkhů Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2009
Applause AYO GURKHALI!! Tomáši, díky, že sis dal tu práci, pěkný...jseš velkýOk
A zápis hodnocení do přehledné tabulky na závěr korunuje tvé dílkoWink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/10/2008
Také gratuluji tvůrci recenze za pěkný a kvalitní počin Ok
Zajímavý je i poměr ceny a obodované užitné hodnoty.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Krakene máš to super. Dík za recenzi Ok
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/21/2010
Gratuluji krecenzi Tome. Dobrý nápad srovnat tři druhy kukráků. A na závěr ta tabulka je přehledná a jasná. SuperOk
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
Takže kdybych si teď pořizoval na cesty kukrák, zvolil bych ten nejmenší a nejlehčí, když použitelnost je vlastně srovnatelná. A navíc je to originál. I když, ten Želvův jsem měl v ruce a je to prostě kus - dokonalé křivky, 90/60/90, černé vlasy, zelené oči Razz . Moc užitečná recenze, díky, Krakene.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Ahoj Tomáši.No tak snad se blízká na lepší časy a zase na nožířském foru půjde opět o nože.Ok Recenze zajímavá a hlavně od člověka o kterém vím že nepustí kukráka z ruky ,tak to beru jako velmi důkladně prověřené.Děkuju za další přínos Knife.Jo ale tu lžičku si teda mohl kámo.Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/24/2002
Nezvykle kvalitní a objektivní recenze, napsaná zkušeným uživatelem. Bravo. Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Pěkný počtení TomeOk.Něco takového bylo třeba a konečně se to tady zase hejbe.DÍKY!

Pro mě trochu překvapení,jak dobře si vede "klasik".Bude to samozřejmě dost individuální záležitost.Mě osobně po letech zkoušení vyšel nejlíp Ka-Bar.Sice to není žádnej krasavec,ale dělá se mě s ním hodně dobře,není těžkej a je dobře vyváženej,takže jde slušně do seku.Navíc komfortní ručka,která ovšem nemusí sedět každému a příjemný poměr cena-už.hodnota.
A hlavně,díky váze ideální na vícedenní vejšlapy.Tam má své místo na batohuWink.Tahal jsem jej sebou i když jsem makal v lese na nálety.
Želvovo kukri jsem měl možnost si podržet a je to nádhernej kousek-funkční skvost,přesně podle mého gusta.I když jsem s ním nemakal,věřím,že je to výbornej nástroj.
Zkoušel jsem tahat i tradiční MKII,ale na vandry už dost těžké.Navíc jsem vzhledem k jeho váze od něj asi čekal trochu víc.Je to prostě především válečník.
Mám tady pár fotek,snad nebude vadit když je sem dám.Wink

Gero vložil tyto přílohy:
P2140045.JPG.jpg
PA040008.JPG.jpg
P7230033.JPG.jpg
P7230032.JPG.jpg
P7240002.JPG.jpg
P4230001.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Parádní recenze Admire! Člověk má hned chuť si nějaké kukri pořídit Happy.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/8/2009
Jo Kraken se do toho umí pěkně opřít.Pořadí výsledků jsem tušil, ale překvapilo mě jak vyrovnaně hodnocení dopadlo. Měl jsem v ruce Želváka a s tím opletem z jelenice je to úžasný nástroj. U Ka-Baru jsem piloval ten výčnělek na konci ručky a držení se o hodně zlepšilo. Před tím mě vždycky bolel malíček. Taky jsem přemýšlel, že bych dotáhl výbrus až k ručce, černění je stejně už na některých místech pryč, ale to má čas.
Super počtení. Díky
Překonej svůj strach a poznáš kdo jsi
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Moc hezký čtení a je vidět, že to nejsou teoretické úvahy, ale zkušenosti někoho, kdo ty nástroje používá. Díky, sám s kukri tolik zkušeností nemám, rád jsem si doplnil zanlosti od fundovanýho praktika Happy

Že by se na fóru blýskalo na lepší časy? Happy
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Začátečník
Připojený: 11/18/2010
Skvělá práce! Takhle má vypadat recenze - objektivní, fakta a konkrétní údaje bez subjektivní náklonnosti a upřednostňování.

Ve srovnání s recenzí necků, kde autor testované výrobky staví nad zavíráky, aniž by je jakkoliv objektivně porovnával, je Tvůj článek jako nebe a dudy.Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/19/2009
Parada, konečne opäť téma o ktorom toto fórum je, pri tomto predvianočnom pracovnom strese doslova balzam na dušu.Ok
Posláno:

Začátečník
Připojený: 5/1/2010
Perfektné, jedna z najlepších recenzií a tá tabulka je super.

"Niektoré ženy sú všetky úplne rovnaké. Ale mnohé z nich ešte horšie."
jak
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Nejdřív jsem si článku nahoře nevšiml a rozklikl tohle vlákno. Samá chvála, nikdo nic nenamítá? Kruci, to musí být excelentní článek!
A taky že je. Napsat objektivní a přitom čtivé srovnání opravdu zasluhuje pochvalu Ok

Jako uživatele Browningu Crowell/Barker by mě docela zajímalo srovnání kukri s velkými noži kolem 40cm délky. Podle mě to jsou přímí konkurenti.
„Sebrat člověku zbraň, protože by mohl někoho zastřelit, je jako vyříznout mu jazyk, protože by mohl někoho urazit.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Jsem rád že se kukrák podařil! Taky se mi líbí že je Krakenovo prodlouženou rukou. Od té doby co ho má, mu viditelně posílilo zápěstíLaugh ..Z jinýho soudku..Měl jsem napsaný povídání ke kukri na svejch webovkách. Bohužel v rámci posrání a následné ztráty domény zmizel z hostingu veškerý obsah až na fotky..Nemáte to někdo uložené? Cd se zálohou nemohu najítSad
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
ljp
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/23/2008
jak napsal:
...Jako uživatele Browningu Crowell/Barker by mě docela zajímalo srovnání kukri s velkými noži kolem 40cm délky. Podle mě to jsou přímí konkurenti.

Mám oboje, megabowie od Romána a Survival kukri s 12" čepelí z Káthmándůůůů Wink Kukri House. Mám pocit, že kukráč seká líp. Možná je to tím, že je o poznání těžší, má čepel díky tvaru pádnější. Taky ostří je trochy jiného tvaru. Oba nože jsou srovnatelné délkou, ale kukri je cca o 200 g těžší. Ale zase se mi hůř drží a při posledním sekání mi asi praskl jeden nýt, protože mi začaly jezdit příložky (je to fulltang), spravil jsem to duckpáskou, což mu k lepší ergonomii nepomohlo Cry

ljp vložil tyto přílohy:
noze_ilja_kukri.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
želva napsal:
..Měl jsem napsaný povídání ke kukri na svejch webovkách. Bohužel v rámci posrání a následné ztráty domény zmizel z hostingu veškerý obsah až na fotky..Nemáte to někdo uložené? Cd se zálohou nemohu najítSad

Poslal som Ti to mejlom. Ahoj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Pokut mohu něco připojit k kukri vs velký nůž.Tak za mě osobně vede velký nůž ,pro změnu zas má úchylka.V seku se velký nůž samo podmíněno dobrou erkonomií výbrusem ve stejné váhové kategorii vyrovná kukri plus se dá použít na jemější úkony efektivněji .Není to prosím hanění kukri naopak sem rád že jsou nadšenci co nejdou vyšlapanou cestou a snaží se ať už je to nůž jakého koli tipu používat v co největší míře i k úkonům pro ně netypickým.Ale vždy to je o náklonnosti k danému tipu nože a hlavně o rukou potažmo zkušenostech. Jaku tyhle srovnávačky probíhají takřka na každém Nožnění takže už lidi co se účastní mají určité srovnání.Možná časem někdo z toho i něco sepíše.Zrovna tento víkend to bude vlastně velký srovnávací test co se kukri,mačet a velkých nožů týče.Berte to opět jako můj osobní názor na věc.Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum