ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Error Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/17/2010
Přidávám fotky "skoro" hotového kuchynáku, mám ještě dylema a byl bych rád kdyby mi kdyžtak někdo napsal přes SZ jak by volik uchycení. Mám to chytat jen epoxidem a nebo jen nýtama? Nýty nerez nebo by stačil mosaz? Jde mi o to, že nýty by byly poměrně vysoko, vzhledem k tomu jak má čepel dělanou ručku tak jestli by to nekazilo vzhled?! DíkyHappy

Error vložil tyto přílohy:
DSCF2448.JPG.jpg
DSCF2449.JPG.jpg
DSCF2450.JPG.jpg
DSCF2451.JPG.jpg

Sláva
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Máš PMWink
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Tak sem to konečně dokutil, já si nemůžu pomoct, možná je to tim x let starym fotákem, možná nedostatkem světla, ale ten nůž ve skutečnosti vypadá daleko lépe.
Materiál: Čepel byla poskytnuta od Imra, já jí obrousil a výbrus dělal opět Imro, ručka je jatoba, nýt je nerezový drát na sváření. napouštěno lněným olejem s včelím voskem.

EDIT: jelikož jsem shledal zbytek fotek za nekvalitní, nafotím pak k večeru a hodim je sem, zatim tu nechám aspon jednu.

finito.jpg.jpg
DSCF2498.JPG.jpg
DSCF2493.JPG.jpg
DSCF2488.JPG.jpg
DSCF2485.JPG.jpg
DSCF2487.JPG.jpg

Sláva
Posláno:

Štamgast
To vypadá pěkněApplause Zadlabávat tu čepel dovnitř té jatoby,nebo zařezávat,jak jsi to dělal,musela bejt hrozná fuška. Ale výsledek určitě stojí za toOk Edit: možná bych ještě trošku víc okulatil hrany,ale to je jen pocitové,záleží na tom,jak se to drží tobě,nebo uživateli...
Posláno:

Štamgast
Díky VsetoOk No celkem byla, já to dělal úzkou pilkou a pak smirkem no pak asi po 3h kdy mi přišlo, že to ubývá hrozně pomalu, a že bych to takhle dělal ještě 2krát tak dlouho, mě napadlo, že bych to mohl fréznout úzkým vrtákem a naštěstí to pomohlo.
Jinak ono to nevypadá, ale ta ručka je už poměrně úzká a drobná takže by se zaoblováním ještě víc zmenšila
Sláva
Posláno:

Štamgast
No tak to sis dalSurprised mě se zdá,že jatoba ubejvá pomalu i na hoblovceLaugh ,natož pilkouSurprised To kulacení chápu..... Ale jak jsem psal,dobrá práceOk
Posláno:

Štamgast
Ocením každý názor, ať už k vizuální stránce nebo ke konstrukci a budu rád za kždou radu. Error
Sláva
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/5/2007
Vypadá dobře a to dřevo je nádhera Ok Taky to budu muset s něčí takovým vyzkoušet Happy
Posláno:

Štamgast
Ahoj Honzo, děkuju, pokud bys měl zájem tak ti příště můžu přinést jeden hranolek té jatoby.. d,š,v : 14,7x1.5x3,4 (cm) kdyžtak mi napiš do Pm bo mail.
Sláva
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2010
ahoj sláva tak pekne si ho dorobylApplause
Co jsme udělali jen pro sebe,zemře s námi.co jsme udělali pro ostatní a pro svět,zůstane nesmrtelné.
Posláno:

Štamgast
Děkuju ImroOk
Sláva
Posláno:

Štamgast
Tak sem se tentokrát seznamoval s čepelí na trn, takže opět moje "poprvé."
Čepel je Lauri nerezovka 95mm, kterou mi věnoval Imro, za což mu velmi děkuju.
Na střenkách je bahenák (taktéž od Imra, ale směněný za jatobu od VsetymrGreen )
Červený a bílý fíbr, mosazné plátky a záštita.
Poznatky: Nikdy nevrtej v ruce když to vole neumíš, zkazil sem takhle dva špalíkyAngry a další nepříjemná věc a to bych potřeboval pomoct při identifikaci, nevim jestli dřívko nemá prasklinu, viz. spodní fotky (zjistil jsem to až po vyndání z lněného oleje). Táhne se to proti letokruhům.. Zkusim jetě nafoti zítra za světla

DSCF2544.JPG.jpg
DSCF2551.JPG.jpg
DSCF2553.JPG.jpg
DSCF2542.JPG.jpg

Sláva
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2010
Zdar sláva!tak až na tretí pokus?nevadí ja som minule stihol zlomit tri vrtáky na tvrdé materiáliLaugh a dva závitniky v priebehu hodinyLaugh .ináč finka vizerá dobreOk ,k tej možnej praskline neviem podla fotky posúdit.pozreme to v piatok u pivka.pekná práca u pisacieho stolaOk pac imro
Co jsme udělali jen pro sebe,zemře s námi.co jsme udělali pro ostatní a pro svět,zůstane nesmrtelné.
Posláno:

Štamgast
Díky Imro, jo v pátek beru s sebou. Jo možná se bude chílit k lepšímu a od psacího stolu se přesunu na balkonLaugh
EDIT ještě hážu tu napříč, ale je špatně zaostřená..

DSCF2552.JPG.jpg

Sláva
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
to holt dub vytaženej z vody dělává ... to je vždycky lotérie... deset kusů v pohodě a dva další ze stejnýho polena se rozpadnou .Sad
Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Posláno:

Štamgast
tak ono to zatim drží a když sem do toho štoural nehtem tak to nevypadalo nijak zle, no v pátek uděláme u piva rozborku a uvidí se.
Sláva
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/5/2007
No vidíš jaká se dá udělat kudla s minimem vybavení. Určitě bude dobře sloužit Ok V pátek tu prasklinu kolektivně posoudíme Happy
Posláno:

Štamgast
Jak tak koukám,pěkná práceApplause Jestli je to prasklina,byla by to škoda....ale pokud si kudlík necháváš pro sebe,uvidíš sám časem,jestli to povolí....pak to můžeš "prerobit",nemusíš to nutně řešit hned....
Posláno:

Štamgast
Děkuju pánovéHappy No chtěl sem být tak drzí a zkusit ho poslat do světa, že bych si za vyinkasované peníze udělal další, ale asi to vidim bledě, kor s touhle vadouHappy
Sláva
Posláno:

Štamgast
Tak sem ještě hážu fotky focené ted na sluníčku na balkoně.

DSCF2556.JPG.jpg
DSCF2557.JPG.jpg
DSCF2559.JPG.jpg
DSCF2560.JPG.jpg

Sláva
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum