ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek II. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,677
taky ovarové koleno


tolokan vložil tyto přílohy:
20241027_164142.jpg.jpg
20241027_164150.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Příspěvky: 733
Gulášek….


Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
IMG_3210.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/6/2020
Příspěvky: 733
Dneska trochu do asijska…


Sidonius.Fortis vložil tyto přílohy:
IMG_3232.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2008
Příspěvky: 900
…zelí kedlubnový a chlupáče…


abyrlev vložil tyto přílohy:
IMG_4001.jpeg.jpg


mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako obvykle…
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,557
U nás dneska zvonkobraní…. Říkáme jim zvonky,ale odrůda je známa… Bishop’s crown.
Příjemná ovocná chuť,pal 10-30k. Hlavně se jich nebojí žena a ráda s nimi vaří. Ok Ok Ok
Sušte se,mršky… Grin


Muscatel vložil tyto přílohy:
1730487258733.jpeg.jpg
1730487258714.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2009
Příspěvky: 2,735
Když jsme u papriček: nenápadné, ale chuťově bombastické papričky Aji Charapita a knedlici s vejci🤤👍


Rahmed vložil tyto přílohy:
IMG_20241101_145215_710_2.jpg.jpg


Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,557
Rahmed napsal:
Když jsme u papriček: nenápadné, ale chuťově bombastické papričky Aji Charapita a knedlici s vejci🤤👍


Ty neznám. Zajímavé korálky. Ok
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/17/2014
Příspěvky: 2,263
Malá snídaně.


Růža vložil tyto přílohy:
IMG_20241102_WA0000.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/18/2016
Příspěvky: 859


fusgal vložil tyto přílohy:
1000006050.jpg.jpg
1000006029.jpg.jpg
1000006039.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,557
Kousek kýty z daňka s červenou rýží.


Muscatel vložil tyto přílohy:
IMG_1946.jpeg.jpg
IMG_1947.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/13/2013
Příspěvky: 1,677
buřty na pivu


tolokan vložil tyto přílohy:
20241104_164615.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/21/2008
Příspěvky: 900
….a kérkonošská kulajda….


abyrlev vložil tyto přílohy:
IMG_3766.jpeg.jpg


mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako obvykle…
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,557
Dneska utopenci. Verze “na kolečka” ať se rychle proleží.
Ale stejně to bude k nevydržení… Cry


Muscatel vložil tyto přílohy:
1730814091364.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,557
Tož navečer eště třílitrovka.
Zele na kysani. A jak to tak krajam,tož čumim na tu čepel z N690 od Bodlaka… Zázrak!!!
Změnila se na vícevrstvý sandwich…. Akorat ju nesmim umyť…


Muscatel vložil tyto přílohy:
1730837148296.jpeg.jpg
1730837171773.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/4/2018
Příspěvky: 677
Pasta alla gricia.


kamzik vložil tyto přílohy:
20241106_191645.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,557
kamzik napsal:
Pasta alla gricia.


Hmmm… pasta bude zítra.
Dneska pečený karfiól s parmezánem.


Muscatel vložil tyto přílohy:
IMG_1952.jpeg.jpg

Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2019
Příspěvky: 1,601
kamzik napsal:
Pasta alla gricia.


S pancettou, nebo guanciale? To mě zajímá, kde by se právě guanciale dalo koupit..... Happy
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/1/2006
Příspěvky: 3,119
Mílo, jestli máš někde v okolí prodejnu Gran Moravia, tak tam guanciale mívají Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,557
Miloslav Zítek napsal:
kamzik napsal:
Pasta alla gricia.


S pancettou, nebo guanciale? To mě zajímá, kde by se právě guanciale dalo koupit..... Happy


Ahoj Mílo
Nejjednodušeji asi na rohlíku,pokud tedy k Tobě vozí…


Muscatel vložil tyto přílohy:
1731062576491.jpeg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/4/2018
Příspěvky: 677
Miloslav Zítek napsal:
kamzik napsal:
Pasta alla gricia.


S pancettou, nebo guanciale? To mě zajímá, kde by se právě guanciale dalo koupit..... Happy


Takto som to robil:

240 g cestovín, 120 g guanciale, 120 g Pecorino Romano D.O.P., čierne korenie a soľ.

Najprv nasucho na panvici opečieme čierne korenie, ktoré následne rozdrvíme v mažiari. Na veľmi slabom ohni opečieme guanciale a uvaríme vo veľmi málo vody pastu do polomäkka. Upečené guanciale som ja ešte deglazoval suchým bielym vínom. Pridáme korenie. Vychladené guanciale podlievame vodou z cestovín a priebežne pridávame Pecorino Romano tak, aby nám vznikla kréma, ale tak, aby sa nám syr nezgrcol. Následne pridáme cestoviny, poriadne zamiešame a podávame so zvyšným vínom 😊
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris