ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Úpravy fotografií, montáže Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/31/2006
Automaticky založená diskuze k článku Úpravy fotografií, montáže
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/30/2008
Já článek vidím.
Je nějakej volně stahnutelnej program na upravu fotek s podobným ovládáním jako photoshop abych to mohl zkusit?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/27/2010
Ja clanok nevidim, skusal som aj ine prehliadace ale stale nic.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/30/2008
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/27/2010
Uz sa to zobrazuje tak ako ma, diki, inak ja mam nainstalovany corel paintshop pro photo X2 a ako pozeram s photoshopom to ma vela spolocneho, mam aspon motivaciu konecne pozistovat na co vsetky tie cudliky sluzia Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Trman: na to co jsem čekal po obsáhlém článku o focení jsi to pojal docela spoře, ne? vždyť je ještě dost rad kolem právě kolem toho, jak vůbec ideálně nafotit nůž na koláž.. zmínil jsi jen manuální nastavení, ale chybí mi tam tip na to, fotit nůž ze stativu zaostřeném na jednu plochu větší než nůž, kde nůž fotíme pokaždé jinde a jinak natočený, tím je pak retušování o poznání lehčí..

taky to chce zmínku o tom, jak využít detily částí nože, jak lze nože dát na zcela jiné pozadí, vhodnou funkci razítka, rozepsání se trošku o vhodném výstupním souboru (proč zrovna 1000pix a proč 10-12 kvalitu), jak upravit přesvícenou nebo naopak tmavou fotku, jak odmazat nechtěný odraz aparátu na čepeli atd.. je toho víc..

jinak pěkné, ale stručné Cry Ok
Posláno:

Štamgast
Same a právě přesně to co popisuješ sou věci o kterejch psát nechci :)

foť nůž tak dlouho až nebudeš muset retušovat odraz foťáku, nafoť ho tak aby nebyl podexponovanej ani přeexponovanej k tomu byl minulej článek, proč 1000? protože to stačí je to horní hranice může bejt i nižší ať si každej zvolí sám, proč ze stativu nebo ne? já nikdy nepoužívám stativ při focení nože ani na koláž, bouchám to padni jak padni ... článek není o tom jak fotit nůž, o tom to bylo minule ...

já mám pocit jakýhosi očekávání spásy ale tak to není, můžu vám jen ukázat základní kroky a pak už je to na každým, nikdo to za nikoho neudělá a každej se musí naučit svoji cestu ...

pokud vás bude zajímat něco hlubšího můžu napsat další, ale co se týče základu koláže, bylo popsáno VŠE podstatný, dál je to na každým jak moc je nebo není línej učit se novejm věcem ....

nic víc nic míň :)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2008
Pronghorn napsal:
Já článek vidím.
Je nějakej volně stahnutelnej program na upravu fotek s podobným ovládáním jako photoshop abych to mohl zkusit?

Myslím, že GIMP je free.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/3/2008
Pronghorn napsal:

Je, napr. GIMP.
Stiahnuteľný je napr. zo stránky :

http://www.gimp.org/
http://downloads.zoznam.sk/program/gimp-49

a návody na ovládanie a fórum GIMP je :

http://www.gimp.cz/forum/

prípadne

http://www.grafickeprace.info/kategoria-navody.html
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/12/2010
Mě se to líbí pro mě jako člověka, který takové věci neumí a nikdy nedělal super návod. Díky Trmane. Ok Ok
Pijem dokud nepadnem a když padnem pijem v leže
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Trman: máš k tomu zvláštní přístup typu "tohle se dělá zhruba tak, tohle tak a na zbytek si přijďte sami praxí" .. to samozřejmě jde, ale myslím, že smysl článku je takový, aby už po přečtení článku bylo jasné vše kolem a chybělo si to jen praxí ověřit..

příklad: poslední článek jsem fotil fakt blbuvzdorně, 55 fotek na jeden postup trvající kolem 2 hodin je fakt dost.. taky jsem mohl vynechat fotky typu ustřihneme konce nití, nebo vtažení uzlu do dírky šlo popsat jen textem bez fotky.. atd. atd.. prostě ten návod šel i s 20ti fotkama a tvrzením, že na zbytek si každý přijde praxí..
Myslím ale, že právě ta neúplnost informací by zasela takové to semínko obavy, že se to třeba nepovede a řada lidí by si nad tím mávla rukou s tím, že to radši odloží na jindy..

takže proč zestručňovat něco, čím můžeš poradit jen kvůli tvrzení, že to pro tebe není potřeba?
Myslím, že fakt, že by se podle tvého minulého článku o focení, neměly už vyskytovat jiné fotky nožů než dokonalé, je naivní.. Dál tu budou odlesky, odrazy i temné kudly na gauči s kytičkama, návodem z lidí profíky fotografy neuděláš a probrat více možností by jim o dost pomohlo.. a to je myslím smyslem článků, neservírovat lidem podrobně spoustu informací, které má autor sice dávno zmáhlé, ale musí se při psaní textu vcítit do mysli začátečníků tématem nepolíbených (jako když radíte rodičům s počítačem, několikrát, blbuvzdorně a opakovat si pořád "buď klidný, neřvi.." mrGreen )

takže pokud už článek nedoplníš (jako že asi ne) , můžeme to aspoň probrat tady.. v diskusi na můj článek o pouzdře se taky objevila spousta vynikajících tipů a rad..
Posláno:

Štamgast
ale ono je v článku popsáno NAPROSTO VŠE co stačí vědět k tomu jak pracovat s výběrem, maskou, vrstvou a celej postup do DETAILU toho jak vzít jednu fotku a vložit ji jako část do druhý, jak to barevně sjednotit, jak s přechodem, jak s transformací atd. atd. atd., dál už sou to jen variace téhož, ale když to budu ukazovat na mnohem složitější montáži tak to pochopí o 2/3 lidí míń Happy

byl bych moc rád kdyby to někdo photoshopu zcela neznalý podle návodu zkusil a potom poreferoval jak to dopadlo nebo nedopadlo Grin

já věřím že když pude krok po kroku tak nebude problém
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Pronghorn napsal:
Já článek vidím.

Já používám Gimp, Ten je zadarmo. Já v něm udělám vše co photoshop.
(no dobře otáčení rastru neumím Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/18/2009
No, já si myslím, že napsat přesný článek jak "vyrobit" správnou fotku ani nejde. To můžeš udělat třeba u přesně definovaných věcí, jako je míchání nějaké chemikálie, kde musíš dělat přesně podle postupu, ale focení je tak kreativní věc, která je závislá na mnoho okolnostech. Tohle jsou věci, které se člověk učí velmi dlouho a pokud někdo myslí focení vážně, musí tomu věnovat nějaký čas. Musí prostě pochopit základní aspekty focení,čas,clona a citlivost a pak už je zkoušet a zkoušet.... No a aby s tebe byl dobrý fotograf, potřebuješ ještě něco víc a to tě nikdo nenaučí Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/3/2008
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
TRMAN napsal:
ale ono je v článku popsáno NAPROSTO VŠE co stačí vědět k tomu jak pracovat s výběrem,

Ono něco víc o přesném lasování, možnostech úpravy výběru a nástavení magické hůlky by neškodilo
LK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
Velmi dobré rady a tipy. S Photoshopem okrajově pracuju, ale max. křivky a vyvážení barev + úprava velikosti fotky.
Či-li, pro mě více než užitečná recenze.

PS: Vždycky bude někdo nespokojený, to záleží na úrovni znalosti každého jedince. Tak si z toho nic nedělej. Podle Tvého návodu jsem jel a udělal jsem pěknou koláž za chvíli. KONEČNĚ Happy

Uvědomme si, že toto není manuál jak pracovat s Photoshopem ale jak co nejjednodušeji vytvořit a uravit koláže nožů a to článek bezpodmínky splňuje.
Takže za sebe Applause Applause

Každopádně klidně tu můžou vyvstat i pokročilejší rady jak co použít.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Podle mě na začátek dostatek informací. Mám jen rychlý dotaz na znalce: dá se v photoshopu lehce udělat efekt "kachlička"?
( . )( . )
Posláno:

Štamgast
LK díky moc Happy

David ... zkus třeba filr ... textura ... slátanina

ale s těmadle efektama moc nedělám tak taky moc netuším :)

TRMAN vložil tyto přílohy:
slatanina.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Myslel jsem ztmavení okrajů fotky - viz obrázek. V Paint Shopu od Corelu to jde super, ale ten bohužel již nemám...

( . )( . )
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum