ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/29/2009
Hlavně plynovku ne !!!Confused
Místo “hustá “ může být dřív mrtvá!!!
Kdokoliv okolo vyhodnotí plynovku jako ostrou tak použije svoji opravdovou ostrou a je po …. !!!
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Dudulik napsal:
Hlavně plynovku ne !!!Confused
Místo “hustá “ může být dřív mrtvá!!!
Kdokoliv okolo vyhodnotí plynovku jako ostrou tak použije svoji opravdovou ostrou a je po …. !!!

Pre to odporúčam skôr malý slzák.
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
Dušan má pravdu!
Plynovka je nejnebezpečnější hlavně pro držitele.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/13/2015
Ahoj, prosím o radu.
Jednou za čas se mi šikne vybrat popel z kotle za provozu (zplynovací kombi Atmos C25ST). Trápí mě ale zplodiny, co z toho žhavýho popela po uhlí jdou. Používám nějakou 3M polomasku, ale pořád to není ono. Dokážete mi někdo poradit, čím chránit dýchací cesty? Vůbec netuším, co v tom prachu a vzduchu je za sajrajt Cry Děkuji
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2015
Osobně bych dámě doporučil nosit pepřák a tužší propisku.

Pepřák je účinný, rychlý, snadný, spolehlivý.

Propiska pouze kdyby nedejbože byl útočník moc blízko na pepřák, ale to už je asi příliš pozdě. Spíše jako psychická podpora/překvápko navíc. Pravděpodobně ale k ničemu moc nebude, dá se s ní psát. Hlavně ten pepřák. Propisku nikdy nevytahovat jinak než jako poslední překvapení, jinak ztratí význam úplně.

EDIT: A hlavně poučit, že nejdůležitější je vdy co nejrychleji se přesunout mezi lidi ještě než situace vznikne. Sice má skoro dvojnásobek mého věku, ale po dychtivosti po noži radši dodám.

EDIT2: A pokusil bych se vyzvědět, co tak najednou, že právě teď začly obavy a zájem o sebeobranu.
,,Všeliké kvaltování pro hovada jest"...J. A. Komenský; Nechceš-li vyrobit svůj 20. nůž, nevyráběj ten 1.!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
"A pokusil bych se vyzvědět, co tak najednou, že právě teď začly obavy a zájem o sebeobranu."

Německo, Hradec Králové - úplně stačí k přemýšlení.

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Križo napsal:
Ale malý slzák je podstatne nositeľnejší a s tekutou strelou aj účinnejší.

Kde se to dá koupit?

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/9/2011
ahaswehr napsal:
Križo napsal:
Ale malý slzák je podstatne nositeľnejší a s tekutou strelou aj účinnejší.

Kde se to dá koupit?

Kdekoliv, třeba tady:

https://www.police-shop.cz/tekuta-strela---paprsek
Pokud chceš štípat dřevo, použij sekeru.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
zase2 napsal:
Ahoj, prosím o radu.
Jednou za čas se mi šikne vybrat popel z kotle za provozu (zplynovací kombi Atmos C25ST). Trápí mě ale zplodiny, co z toho žhavýho popela po uhlí jdou. Používám nějakou 3M polomasku, ale pořád to není ono. Dokážete mi někdo poradit, čím chránit dýchací cesty? Vůbec netuším, co v tom prachu a vzduchu je za sajrajt Cry Děkuji

Obávám se, že tu je každá rada drahá, jelikož se jedná o zplodiny hoření, zaručeně ochrání dýchací cesty pouze maska s uzavřeným dýchacím okruhem, tedy to co mají hasiči, lahev se vzduchem na zádech+maska.
Filtry do masek, či polomasek např. 3M, mají filtry různé, na organické i anorganické plyny či výpary, dále pak filtry, které zachytávají prachové částice, ale nic z toho nezachytí sajraty z hoření.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
ahaswehr napsal:
"A pokusil bych se vyzvědět, co tak najednou, že právě teď začly obavy a zájem o sebeobranu."

Německo, Hradec Králové - úplně stačí k přemýšlení.

Z ryze praktického hlediska, a netýká se to jenom pepřáku, ale jakéhokoli prostředku pro sebeobranu, je podstatné a důležité kde a jak se bude ten (třeba) pepřák nosit, aby ho člověk mohl použít okamžitě a bez prodlení, když je to potřeba. Ženy tyhle spraye většinou nosí v kabelce. Tak si udělejte malou zkoušku. Postavte se každý na opačný konec obýváku, což bývá tak plus mínus pět metrů. Ty se rozeběhni a schválně jestli stačí ten poměrně malý váleček včas vytáhnout a uchopit tak, aby ho mohla použít.

Skoro bych se vsadil, že to nestihne, a to na to bude připravená. A teď si představ situaci, kdy k tomu dojde spontánně a člověk je ve stresu. Nechci nikoho odrazovat od toho, něco si na sebeobranu pořídit. Jen si každý musí uvědomit, že pokud nebude mít případné použití takového prostředku náležitě nacvičené, je to jen hra na náhodu. Třeba se to povede, ale spíš ne. Tohle je potřeba mít natrénované stejně, jako použití střelné zbraně. Volně jí nosit nesmíš a stačí jí mít za opaskem pod košilí a už může být problém s jejím včasným vyndáním a zamířením. Sušit, sušit a ještě jednou sušit!

To, co teoreticky vypadá jednoduše, se v reálné situaci může stát neproveditelným. Jak se říkalo v Republice Žižkovské: "Ono se řekne semenec, ale zkus ho zobat z flašky!"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
ahaswehr napsal:
Kde se to dá koupit?

TU

NA KĹÚČE

VIDEO

Odporúčam kúpiť aspoň dva tri kusy. S jedným nech si natrénuje základné triafanie, druhý do kabelky a tretí na kľúče.

"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/13/2015
Wrafane díky, asi se budu muset smířit s tím, že to prostě dělat nebudu
Zatím jsem nezažil nic, co bych nepřežil.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/10/2018
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Občas se tady vyskytne dotaz, čím ředit epoxyd. Tak prezentuju zbrusu novou a dobrou zkušenost.
Potřeboval jsem zalít rozdvojení kabelu. Mělo by to být neprůhledné a bílé.

Použito:
Epoxyd UHU Endfest 300 ve dvojité stříkačce (aspoň tři roky staré Happy )
plavená křída
metoxypropanol PM

Normálně rozmícháno UHU, od oka plněno plavenou křídou - tím to pochopitelně zhoustne a změní se prakticky v těsto. Opatrně po kapkách za stálého míchání přidáván metoxypropanol, až to má konzistenci cca smetany. Potom zalito. Ponecháno tuhnout za pokojové teploty, chce to 24 hodin. Výsledek je na fotce (fakt je to neprůhledné a bílé, jen to na makro vypadá trochu jinak... Neutral )
Upozorňuju, že jsem NELEPIL, jen zaléval!
Metoxypropanol PM seženete např. tady nebo tady, z Krustashopu mi to bez potíží poslali.

Surg vložil tyto přílohy:
A1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
Jaký je rozdíl mezi Tvým řešením a zalít to tavkou? Tu jsem nedávno v podobném případu použil.
Za všechno si můžu sám
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018

Tady by se možná dalo polemizovat, co líp zateče a vyplní objímku.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
vakovlk: Ale to víš, že by to šlo. Píšu to sem jen proto, že se mi konečně podařilo najít dobrý způsob, jak ředit epoxyd - někomu by se to mohlo třeba hodit. A ano, je fakt, že ten epoxyd teče líp a je tvrdší.
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Podle mých zkušeností je spoj tavnou pistolí pouze dočasné řešeni, které si stejně jednou vyžádá revizi a jiné řešení. Ale na výzdobu DIY adventního věnce dobrý....
Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/19/2010
Zdravim mate niekto skusenosti s impregnaciou nanoconcept?
Posláno:

Štamgast
Díky za dostatečný rozbor "slzavého obranářství". Předal jsem potřebným a výběr už je na nich. O výsladku budu, udržím-li v paměti, informovat. mrGreen Razz

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum