ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 10/15/2023
Předpokládám, že kolega myslel tenhle článek. Klik zde.
Předchozí účty: bolfiik.edc/Dabo/Bolfiik
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
To bude ono, i s tou fotkou, kterou sem před časem kdosi ne zrovna chytře postnul. Ale nepočítám, že by tam něco opravdu napsali. Ostatně v Německu se tohle téma probírá už celkem dlouho. Což se ale dá předpokládat, když už o tom konečně píšou i čeští novináři.
Je znakem jisté bezradnosti, když se sahá k restrikcím, které navíc jdou mimo hlavní příčinu problému; a je jedno, jestli jde o délku čepele nože anebo maximální rychlost na silnicích anebo třeba délku sukně… Vždycky to ale je cesta do pekel.
Pokud jde o Němce – inu což, budou mít stejně přísná pravidla, jako už dávno mají v sousedním Dánsku. Je to jejich věc. Ale potíží se nezbaví, dokud nepůjdou na dřeň problémů. Jenže to zase budou vykřikovat sluníčkáři, chcimíři a jiná opovrženíhodná individua. Nožová komunita to „skousne“, ostatně (zatím) nejde o zákaz nože vlastnit, „jen“ se zpřísňují pravidla pro jejich nošení na veřejnosti. Jen se bojím, že se takhle, aniž by to někdo opravdu chtěl, umetá cestička něčemu, co už tady jednou bylo a na co je, myslím, už dávno znovu zaděláno v mnichovských špeluňkách a asi nejen tam. On ten pamflet, který tam vznikl někdy okolo 1920, je tak „lákavý“… [Nicht-Deutschen…]

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Nejlepší je,že na tyhle pravidla zapomínám, když jsem v Německu. Trajdám co chvíli labskýma pískovcema, českosaským Švýcarskem nebo Krušnejma a na německý straně jsem často. Obvykle mám s sebou pevnej dpx nebo Korshun nebo pevnej od Dohnala. Už se mi stalo,že na mě křemílci koukali divně, když jsem si krájel chleba. 🙄
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/27/2015
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
Jedinej rozdíl oproti době za komára je ten, že (zatim) můžem cestovatKO
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Pod tím nesmyslem na Iděsu je podepsanej Janouš - a tím je titulek asi dán. A vy mu to pěkně žerete.
Takže: Platný zákon č. 219/1999 Sb., část dvanáctá:
PŘESTUPEK
§ 44c
(1) Fyzická osoba, která není vojákem v činné službě, se dopustí přestupku tím, že úmyslně na místě veřejnosti přístupném nosí neoprávněně vojenský stejnokroj, nebo takové součásti vojenského stejnokroje, které jsou s úplným vojenským stejnokrojem zaměnitelné.
(2) Za přestupek podle odstavce 1 lze uložit pokutu do 3000 Kč.

Znovu - toto PLATÍ! Ovšem vás chudáky v maskáčích už teď policie napořád sbírá, pokutuje a buzeruje, že?

Navržená změna (zatím není schválená), modrá slova se vyškrtávají:
§ 44c
(1) Fyzická osoba, která není vojákem v činné službě, se dopustí přestupku tím, že
úmyslně na místě veřejnosti přístupném nosí neoprávněně vojenský stejnokroj, nebo takové součásti vojenského stejnokroje, které jsou s úplným vojenským stejnokrojem zaměnitelné.
(2) Za přestupek podle odstavce 1 lze uložit pokutu do 3 000 50 000 Kč.

P.S. Nevěřil jsem, že to někdy řeknu - ale některým lidem bych ty komáry zpět opravdu přál, když se jim za nich dařilo skoro tak jako dnes. Mimochodem, nás trampy za maskáče VB pěkně buzerovala...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
A pokud nemám na součásti stejnokroje hodnostní označení, tak se taky nic neděje - to je pak to "neoprávněné".
A pro ilustraci - kdysi jeden ze zaměstnanců lesního závodu ( poskok fořta) nosil stejnokroj s označení, jakoby byl ředitel státních lesů 30 let.... A všechny tím bavil.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/17/2014
To mě spíše zaráží ,,právo vstoupit do domu"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2013
Miloslav Zítek napsal:
...A pokud nemám na součásti stejnokroje hodnostní označení, tak se taky nic neděje - to je pak to "neoprávněné"...

Myslím, že jde hlavně o vlaječku na rukávu, ani ne tak o hodnostní označení.

Surg napsal:
Mimochodem, nás trampy za maskáče VB pěkně buzerovala...

To si pamatuju. A taky to, jak se vyřazené "jehličky" ničily, aby se nedaly použít v civilu. Kamarád takhle nosil blůzu napůl rozstřiženou, kterou si sešil. No, nechtěl bych to vracet ani za nic...

Máš-li krátký nůž, potřebuješ dlouhou ruku.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Surg napsal:
Pod tím nesmyslem na Iděsu je podepsanej Janouš - a tím je titulek asi dán. A vy mu to pěkně žerete.
Takže: Platný zákon č. 219/1999 Sb., část dvanáctá:
PŘESTUPEK
§ 44c
(1) Fyzická osoba, která není vojákem v činné službě, se dopustí přestupku tím, že úmyslně na místě veřejnosti přístupném nosí neoprávněně vojenský stejnokroj, nebo takové součásti vojenského stejnokroje, které jsou s úplným vojenským stejnokrojem zaměnitelné.
(2) Za přestupek podle odstavce 1 lze uložit pokutu do 3000 Kč.

Znovu - toto PLATÍ! Ovšem vás chudáky v maskáčích už teď policie napořád sbírá, pokutuje a buzeruje, že?

Navržená změna (zatím není schválená), modrá slova se vyškrtávají:
§ 44c
(1) Fyzická osoba, která není vojákem v činné službě, se dopustí přestupku tím, že
úmyslně na místě veřejnosti přístupném nosí neoprávněně vojenský stejnokroj, nebo takové součásti vojenského stejnokroje, které jsou s úplným vojenským stejnokrojem zaměnitelné.
(2) Za přestupek podle odstavce 1 lze uložit pokutu do 3 000 50 000 Kč.

P.S. Nevěřil jsem, že to někdy řeknu - ale některým lidem bych ty komáry zpět opravdu přál, když se jim za nich dařilo skoro tak jako dnes. Mimochodem, nás trampy za maskáče VB pěkně buzerovala...

Admire Admire Admire Admire
Občas už mám pocit, že ztrácím víru……. a pak si vzpomenu, že o to přesně těm reichlovým poskokům v těch maskáčích jde…..
Jarda
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
Surg napsal:
...P.S. Nevěřil jsem, že to někdy řeknu - ale některým lidem bych ty komáry zpět opravdu přál, když se jim za nich dařilo skoro tak jako dnes. Mimochodem, nás trampy za maskáče VB pěkně buzerovala...

Pamatuju kamaráda, který někde sehnal battle dress a na zádech nosil originál "uzdu" i s tím nápisem US. Vedle něj jsme my ostatní v jehličí a s teletem byli neviditelní, protože "mlíkaři" vžycky neomylně mířili na něj.
Jo, ty byly časy!Laugh Nedej Bůh, aby se vrátily!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
...ahoj...s nošením šedesátek to taky bylo dost hustý,měli jsme už vytypovaný nádraží,kde chytali a "odebírali" neoprávněně nabyté součásti výstroje a neschválené nože atd...nádraží Smíchov,to byla specialita a když jsme jednou jeli do Domažlic,na Chodské slavnosti,tak nás ani nepustili z nádraží,zabavili nám občanky a vrátili nám je až ve vlaku,kterým jsme měli odjet jinam...naháňky policajtú a PSVB v okolí Amerik,to by taky vydalo na pořádnou bichli...a s těma vyřazenejma uniformama,u nás byla skládka a na ní se vozilo kde co,jednou taky celej valník rozpáranejch bund a a kalhot ,no ještě toho materiálu drobet doma mám,šili se z toho futrály na ešusy,kamarád si ušil celou usárnu a tak...a na tu haldu se vozili věci,které se dneska jen tak nikde nesmí ani povalovat,např.ženijní zápalný šňůry,třecí roznětky,světlice,jednou jsem tam odsud dokonce odvezl celý,nezničený dýchací přístroj,který byl snad v BVP...jo,to byla taková doba...
...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:
Štamgast
Nákupní centrum neboli "army tuzex" v Kotcích to jistil. Od bagrů, přes ešusy, opasky, kousavé zelené deky, jak z té písničky, kanady a části "šedesátek", to všechno se tam dalo schrastit. Jednou odtamtud brácha přinesl kompletní atombordel. Super věc! Do toho se člověk schoval i s báglem, žracákem a kytarou před jakýmkoli deštěm. Jen to mělo takovou maličkou vadu na kráse, že jak to bylo neprodyšný, tak jste se v tom zapařili jak jetel a kolik vody na Vás napršelo, tolik se vyskytlo i uvnitř. Takže výsledek byl ten, že jste nemokli zvenku, ale zevnitř. Jó, to byly časy!Laugh
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...docela velký kurvy byli taky "osožáci",ty to vyprovokovali a pak si brnkli pro policajty. Nebylo to většinou o tom,že se to nemá nositt,ale kde jsme to vzali,páč oni se ty hadry a taky kanady jinak než nelegálně pořídit nedaly a všechno se vyšpatnilo z vojny,od poldů nebo LM. Jinak co já vím tak se to skládkovat nesmělo,v Josefově byla tzv. hadrárna,kde se to srolovalo (hadry,celty,deky...) do válce a rozřezalo se to na proužky a ty se pak vozily do papíren,kanady se rozřezávali na bocích od vrchu po podrážku a ty se tuším pálily...vlastně je to zajímavý co toho bylo jakože v civilu...já jsem první funglovou cetu šlohnul na louce na broumovsku, kde bylo možná 30 kupek sena a každá byla přikrytá celtou...se dnes stydím ale tenkrát neConfused
Za mě je největší legenda a symbol tý doby "somračka"Ok
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Štamgast
MLÉKO NIČÍM NENAHRADÍŠ

Minulý týden v pátek přijel na navštěvu bráška z Německa. První cesta jako vždy vedla do směnárny a pak na nákup do hypermarketu. Mimo jiné bratr zatoužil po mléce, takže si koupil bio mléko, které produkuje jedna velká česká mlékárna. Na etiketě je napsáno "čerstvé mléko" a vedle, že je ošetřené vysokou pasterizací a je homogenizováno. To mě mělo varovat. Hned večer ho bratr načal, vypil čtvrtinu obsahu a zbytek zůstal v lednici do úterka, kdy jsem ho vyndal na pult, aby zkyslo a pak, že z něj udělám tvaroh.

Mléko otevřené čtyři dny v lednici a pak další čtyři dny na pultě, doposud nezkyslo, jen se na hladině začaly dělat černé tečky plísně. Zítra pokus končí a vyleju ho. Jen přemýšlím kam, protože jsme v chráněné krajinné oblasti a já bych nerad kontaminoval půdu a spodní vody. Napadlo mě, že bych mohl zavolat pyrotechnikům, protože, když dokázali zlikvidovat leteckou pumu v Litvínově, snad by zvládli i tuhle zbraň hromadného ničení.

K večeru jsem volal bratrovi, abych se přesvědčil, že je stále naživu a jestli bude schopen pondělního transportu zpět do svého bydliště. Zatím to přežil bez úhony. Je vidět, že není žádný zhýčkaný západoevropan.

Srandovní na tom je, že před čtyřmi týdny tu byla moje mamka, která si koupila obyčejné plnotučné mléko od stejného výrobce, takové to ve skle s červeným uzávěrem. Tohle mléko zkyslo v lednici za čtyři dny a byl z něj naprosto parádní tvaroh.

Značka BIO u mě dosud vyvolávála jenom nedůvěru, ale od teď už se jí skoro začínám bát. Laugh

Zdenek
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/7/2011
No já bych v tom nějakou vědu nehledal. Pokud bylo mléko ošetřené vysokou pasterizací (UHT) tak se to dělá proto aby to mléko opravdu nezkyslo. Mléčné kvasinky ti tam vzduchem nepřiletí pouze spóry plísní, což se stalo. Na výrobu tvarohu používáme origo sýřidlo, nebo se dá improvizovat- pár kapek citronové šťávy, někdo používá i ocet ale ten je tam trochu cítit.
Je to letitá praxe nikoliv gůgl, moje hodně krát spálená záda ze sklízení sena pro krávu mi jsou svědkem 🤣. Na výrobu tvarohu, nyní, jezdíme pro mléko na farmu, krabičák se hodí akorát tak na vaření.
My life, my rules! No pain,no gain!
Posláno:
Štamgast
Však já v tom žádnou vědu nehledám. Jen je vidět, že to mléko je v podstatě mrtvá hmota a spousta lidí si myslí, co úžasného si nekoupili, protože to má tu kouzelnou nálepku BIO.
Mléko nepiju od dětství, moje tělo ho neumí strávit, takže baštím sýry a tvarohy a nic mi neschází. Kdyby to nekoupil brácha, nikdy by se to u mě doma nevyskytlo. Obzvláště ne tenhle maskovaný krabičák.

Taky občas koupím mléko od doopravdické krávy, abych si udělal tvaroh. Ale sýřidlo nepoužívám. Do mléka hodím kus kůrky z kváskového chleba a stačí to. Takhle to dělala moje babička i mamka a tak v tom pokračuju i já. Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum