ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/22/2005
Nevím jak začít ..možná mi "hráblo"... sociální sítě jsem kdysi samozřejmě musel mít a po letech jsem vše opustil., nejen že je nepotřebují, ale i mi to vadilo, kdo tam co dává za každý prd co kde dělá. S lidmi co chci být v kontaktu jsem a soc site nepotrebuji.
Dneska jsem se hrabal v chytrém telefonu a v googlu, nestačil jsem se divit kolik různých uložených věci tam je. Adresy, synchronizace všeho možného, uložené zařízení kam jsem se kdy připojil, moje časová osa, hesla atd a omylem smazal Google účet z telefonu.
Telefon se mi i někdy sekal, tak jsem udělal čistku a dal jsem ho do továrního nastavení s tím že přeskočim Google a pojedu bez něj. Nastalo další zjištění, že vesměs aplikace googlu tam stále jsou, narazil jsem na problém stahování alespoň základních aplikací jako Seznam prohlizec, email, smartbanka (ostatní asi nepotřebují), prostě vše je asi jen na google play . Jediný whatsup jsem dokázal bez google. Ale zas nevidím kontakty co mám v telefonu a ne na googlu.....zjištění jak je člověk zavislý na mobilu a googlu.
Jak to máte vy, jde to bez googlu a iPhone uctů? Nebo jsem fakt jen po tich letech závislý 🤔
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Pokud má telefon Android, je to s Google závisle provázané, takže bez funkčního Google účtu nic nefunguje. Tebou zmiňované věci jako časová osa, ukládání různych dat, atd., vše se dá v nastavení Google účtu povypínat, ale oni stejně špehují, telefon nás neustále třeba i poslouchá, i když leží někde na stole, takovej je dnešní svět, závislost až za hrobGrin . U jabka nevím, nemám, někdo chválí, jiný nadává.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
To poslouchání jsem si už všiml, mluvil jsem s kamarádem na téma přestavba dodávky na obytnak a za chvíli všude články, reklamy, bazar obytnaku. A to jsme si o tom ani nepsali ani nevolali...
Takže android bez googlu nepůjde?
Prolezat vše v googlu a vypínat je strašný, u x věci ani nevím co znamenají nebo dělají.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/1/2014
Telefonovat asi půjde, ale vlastně téměř všechny aplikace jsou přes Google Play, takže bez účtu ani ránu. Taky mě to štve, ale tak to je.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/23/2021
S prihlasenim nevidim ziaden problem ,ale ak potrebujes vsetko ako popisujes ,tak :

- nepotrebne aplikacie odinstalovat
- tie ktore nejdu odinstalovat daj Vypnut - podrzanim prsta ako pri odinstalovani sa ti zobrazi tato moznost
- ak sa predsa najde nieco ,kde to nepojde ,tak si urob jeden "folder" kde si taketo aplikacie odloz a nepouzivanim by ich mohol telefon sam odpojit
-kontakty a ine ... zrus synchronizaciu na vsetko
- načúvanie telefonu co hovoris ,nasledne reklamy atd... treba zrusit povolenie aplikacii na pristup k mikrofonu - resp. ponechat len pre telefonovanie
- pre surfovanie si doinstaluj blocker reklam
- cookie subory ziadne nepotvrdzovat ,resp. vymazat komplet historiu prehliadania ,potvrdenia cookies atd

L
„Veľkí ľudia diskutujú o ideách, priemerní o udalostiach, a malí o iných ľuďoch.“ — Charles de Gaulle
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/23/2021
Navod na vsetky povolenia ... klikni v menu na Nastavenia ,potom Aplikacie :

LuPa7 vložil tyto přílohy:
Screenshot_20241023_201143_Settings.jpg.jpg
Screenshot_20241023_201156_Settings.jpg.jpg
Screenshot_20241023_201208_Permission_controller.jpg.jpg

„Veľkí ľudia diskutujú o ideách, priemerní o udalostiach, a malí o iných ľuďoch.“ — Charles de Gaulle
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
Prosím, jak je to ve Švýcarsku aktuálně s nošením nožů? Díky! 👍
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
Ahoj, mám tento kompas Silva, niekoľko rokov som ho nosil v batohu, asi sa mi prepoloval, Južna smerovka ukazuje na Sever a Severná na Juh. On je stále použitelný ,len ukazuje naopak, dá sa to nejak opraviť?

alone-rs vložil tyto přílohy:
IMG20241027110840.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/13/2015
alone-rs napsal:
Ahoj, mám tento kompas Silva, niekoľko rokov som ho nosil v batohu, asi sa mi prepoloval, Južna smerovka ukazuje na Sever a Severná na Juh. On je stále použitelný ,len ukazuje naopak, dá sa to nejak opraviť?

Jestli je ta karabina ocelová (feromagnetická), tak se nedivím. U baráku přistavěný skleník a v něm stůl z ocelových profilů ve tvaru do U. Tam buzola i chytrý telefén ukazují sever ve směru, kde v poledne svítí sluníčko. Tož babo raď.Shocked

Nevím jestli to pomůže, asi bych nahradil karabinu plastem a střelku zmermomocnil pomocí neodym magnetu.
Jura

P.S. - kdysi dcérka u nějakýho šitcompasu zacvakla aretaci a divila se, že sever je všemi směry.Laugh (není blondýna ale přesto...)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
alone-rs napsal:

https://www.youtube.com/watch?v=TuRFeXYTaTw

A sranda je, že na tom videu je rovnaká značka (výrobca) ako ten tvoj.
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
Ďakujem za info, vyskúšam to.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018
@Ppetr android bez google jde jen v omezené míře. Pak tě začne sr@t, že ti nejde tohle a onohle, nemůžeš aktualizovat tamto, nestáhneš bankovnictví atd...
Taky je docela hloupé, že i když se se službou smíříš a ledasco povypínáš, tak tě časem různými dotazy a povoleními zase začnou víc a víc synchronizovat. Bez digitální stopy se dnes člověk těžko obejde. Spíš to chce zvážit, co všechno takovému telefonu postupně svěřuješ a sem tam s nějakým povolením se smířit. Docela mě štve, že google umí v gmailu špehovat i obsah pdf souborů. Kdysi jsem si poslal na mail letenku a ten syčák mi psal druhý den z kalendáře, že mi za XY hodin letí letdlo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
Ahoj. Mám dilema. Nebo se spíše dohadujeme s manželkou. Odchází nám auto a řešíme jiné. No a jelikož nejsme milionáři tak toho moc na výběr není. Ona chce Citroena a já bych byl spíše pro Škodovku. Dám sem obrázky mezi kterými si vybíráme. Prosím poraďte. Nejlépe mechanici nebo nezaujatí odborníci. Děkuji.

Zeman vložil tyto přílohy:
Screenshot_2024_10_29_11_13_38_408_com.facebook.orca.jpg.jpg
Screenshot_2024_10_29_11_12_57_341_com.facebook.orca.jpg.jpg

Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
To si moc nevybereš, oboje to má docela malý kufrRazz Akorát Yeti je vyšší, tak se do něj mnohem líp nastupuje, obzvlášť když klouby začínají stávkovat.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2013
slon napsal:
To si moc nevybereš, oboje to má docela malý kufrRazz Akorát Yeti je vyšší, tak se do něj mnohem líp nastupuje, obzvlášť když klouby začínají stávkovat.Happy

Jasný. S tím tak nějak počítám. Jako rodina nejsme prostorově nároční 😁. Přemýšlel jsem ještě o Berlingu. To jsem kdysi měl. Ale prý už se nedělají tak spolehlivé. Ale to je konec konců už tak nějak se vším.
Za nocí nejtmavších na slunce pamatuj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2013
Motor 1,2TSI má u škodovek velmi dobrou pověst, ve fabce je skvělý dynamikou i spotřebou, yetiho asi taky utáhne Happy . Citroeny byly přes svou blbou pověst obvykle držáky (znám xsaru picasso a byla skvělá). U yetiho není na obrázku cena, cena kaktusu za r.v.2020 je celkem slušná, otázka je proč. Určitě bych zařídil, aby je naživo viděl někdo, kdo tomu rozumí, i kdyby prodejce sám poskytoval záruku. Osobně bych při srovnatelných podmínkách asi volil yetiho. Šťastnou ruku Happy .
Nejsou žádné velké věci, jsou jen malé krůčky na cestě ...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/28/2019
Teď do Berlinga dávaj zpátky i 1,5 diesel. Máme ho v Rifterovi a jezdí jak čert. I plně naloženej - 4 elkola, 4 osoby + proviant a výbava na 10 dní do Francie.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/5/2014
1,2TSI celkem v pohodě ale po letech je pravidlem, že rozvodový řetěz se musí vyměnit, dost pravidelně se na nich teď musí přetěsňovat odlučovač oleje a držák olejového filtru před STK a teď sem na několika autech měnil zapalovací kabely včetně cívky (zoxidovaný kontakty). Kufr u Yetiho fakt moc velkej neni

Bohužel dneska si v ojetinách člověk moc nevybere
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
1,2 PT má 3 válce
1,2 tsi má 4 válce
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 5/9/2005
prijde mi trochu divny vybirat mezi autem z roku 2014 a 2020 ... to uz je na muj vkus podstatnej rozdil ve věku.

U Áček sem par aut videl, kdyz sem si vybiral novou hracku, a byla to totalni katastrofa ... z jednoho chcal olej (kdybych nesundal spodni kryt motoru, tak bych to nezjistil), z druhyho taky, ale jinej :) ... a kdyz sem na to pred zkusebni jizdou poukazal, tak sem slysel "to jedině nový pane" ... ujeli sme tak dva kilometry a rozsvitilo se "peceny kure" = check engine light. Do acek fakt ne... sam sem tomu neveril a nekolikrat sem to zkousil - je to ztrata casu - psychologicky manipulace, shitovy auta ... durazne nedoporucuji.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum