ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kabík Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/8/2010
Kabík napsal:
Asi ho ještě po více než půlroce pojednám scotchbritem, snad se to nějak zatáhne.

Nic nebudeEvil když jsem přijel na návštěvu, takhle jsem ho našelAngry . Dejte uhlíkovku do ruky ženský. Tu patinu je vysloveně škoda sundávat.Beating

Kabík vložil tyto přílohy:
IMG_9573.JPG.jpg
IMG_9579.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2007
Surprised Myslím že patina přešla do jiného stadia "bytí" .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Teda ten nesmuk do kuchyně je hodně pěknej....sáááákra...jde Ti to.

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Další posun v technologii. Švagr má na zahradě svěrák, upnul jsem tam vrtačku hřídelí kolmo k zemi. Výhoda je v tom, že vidím, co brousím. Pořád používám lamelák, 120 grit je nejjemnější, co jsem sehnal, takže následná úprava brusnou a lešticí pastou je dost zdlouhavá. Zkoušel jsem to na odřezku pily, a takhle to dopadlo:

Jmenuje se Malá radost, ručka na dva prsty z prasečího zubu, zalito dentakrylem. Líbil se mámě, tak jsem jí ho dal (promiň, Bulisi). Pouzdro z kůže ze staré kanady. Neměl jsem malé nýtky, dal jsem tam nouzově hliníkový drát, a když jsem je koupil, tak to máma nechtěla vyměnitCry. Takže je to, bohužel, definitivní provedení.

IMG_9221.JPG.jpg
IMG_9222.JPG.jpg
IMG_9223.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Kabíku ty šoumene.Happy Ale vylekal sem tě když sem se po něm sápal viď.
Posláno:

Štamgast
Jo, vylekal Shocked . Myslel jsem, že něco tak malýho je pod tvojí rozlišovací schopnost.
Posláno:

Štamgast
MEli mě vydráždil, tak ho sem dám mimo pořadí. Ono je to vlastně jedno, vzhledem ke specifikům výroby.

Spácháno v lednu, pro dceřina spolužáka Boreckého k narozeninám. (Novgorodský vládce, kníže Boreckij, popraven r. 1471 po prohrané bitvě s Moskvany.) Hned šel z domu, nestačil jsem si zkontrolovat fotky, takže je to poněkud rozmazané, zejména ručka.

Čepel bukový damašek z Bauhauzu, 500x45x8xmm, konvex se zaoblenou fazetou.
Záštita tentýž materiál
Ručka zrcátkový buk ze staré palety.

Jsem zvědavej, kdo se první ozve, že tu špici jsem měl nakovat, a ne jen uříznout a zbrousit.

meč1.JPG.jpg
meč2.JPG.jpg
meč3.JPG.jpg
meč4.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/20/2007
No paráda,malej zbojník nebo rytíř si ten meč určitě užije jako každej malej kluk.Ale z vlastní zkušenosti tu špičku buď odstranit nebo nahradit tvrdou gumou.
Posláno:

Štamgast
Zpět k chladné oceli. Gveck měl pravdu, ty velké kudly byly pro holky špatně ovladatelné, musel jsem jim udělat něco menšího. K Velkému Kostěji přibyl Malý. Fotil jsem ho několikrát, nevycházel, ale aspoň je vidět, co udělá jiný podklad nebo vůbec jiné okolí s barevností.

čepel pila 9,5 cm
záštita hliník
ručka 9,5 cm kost, vepřové kolínko šunkové, bez záslepky
čepel v kosti zalita dentakrylem

Ano, máte pravdu, výbrus je nesouměrný.

Kostěj_malý_L.jpg.jpg
Kostěj_malý_P.jpg.jpg
Kostěj_malý_v_černé.JPG.jpg
Kostěj_malý_zadek.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ta menší dostala tohle:

čepel pila 10,7 cm
ručka 10,5 cm sobí paroh, záštita a koncovka buvolí roh

Je jasně vidět výsledek porušení pravidla nevylepšuj, zkurvíš. Hrana výbrusu u záštity se mi nezdála dost ostrá, tak jsem přebrušoval, a přebrušoval..... a přebrousit celou čepel na vyšší výbrus už se mi pak nechtělo.

Pouzdro je z jazyku ze staré kanady, doufal jsem, že po namočení půjde to zkrabacení narovnat, ale nechce se mu.

Zuzy_malý_L.JPG.jpg
Zuzy_malý_P.JPG.jpg
Zuzy_malý_s_pouzdrem.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Tak jsem si u Bulise v létě trochu kovnul.

Plášť ložiska, délka čepele 14 cm, výška 2,5 cm, tloušťka 5,3 mm.
Ručka 14 cm, oplet koženým řemímkem.

Dosud nezakaleno, Bulis mě postrašil, že ložisko rádo praská, tak s tím čekám na něj a nějak se nescházíme.

kelt_L.JPG.jpg
kelt_P.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Koupil jsem si tvrdý brusný kotouč do flexy a hned jsem ho u kamarádky vyzkoušel. Broušení je podstatně rychlejší, bohužel povrch je velmi hrubý a nepřesný, musí se to ještě dodělávat lamelákem.

Pracovní prostor úžasný, stará paleta přivázaná k verandě a vrtačka přisvěrkovaná k paletě, střídavě vodorovně a svisle. Místo stolku špalek.

Čepel pila, délka cca 10 cm
Ručka mosaz, jelení paroh

Jedna fotka je s vyplašenou majitelkou (9 let).

U_Soni_1.JPG.jpg
U_Soni_2.JPG.jpg
Běta.JPG.jpg
Běty_L.JPG.jpg
Běty_P.JPG.jpg
Běty_ve_špalku.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Heuréka! Zjistil jsem, že máme v paneláku dílnu. Je to minikumbál a v něm jen bordel a rozvrzaný maličký truhlářský ponk. Tak jsem přisvorkoval vrtačku na prkýnko a to upínám do svěráků toho ponku (foto snad později). Lepší než ve vaně.

Nůž je kamarádovi ke čtyřicátinám, spěchal jsem, povrchovka dostala na frak. Fotka je jen jedna, v hospodě na stole.

Čepel pila 13 cm
Záštita a koncovka cocobolo (snad, Trman to podle čichu určil jako palisandr a je to těžší než voda)
Ručka sobí paroh

Kundaba.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Další narozeniny.

Čepel pila 12 cm
Ručka kůže, kost, kůže, kost.
Ta kost je z vepřové plece, byla hezká, ale krátká, tak jsem ji musel nastavit.

Aleš_hřbet.JPG.jpg
Aleš_L.JPG.jpg
Aleš_P.JPG.jpg
Aleš_spodek.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Na poslednych dvoch nozoch je uz vidno naznak vybrusu. S takymto vybavenim docela dobry vykon. Pokial ti mozem poradit, tak ten lamelak zahod, kazdy pokus o vybrus s tym znicis. Kup si do vrtacky unasac na brusne vyseky (tak ako som ti posielal v PM ten link), je to za par korun. Hruby vybrus but s tym tvrdym kotucom ako vyssie na fotke alebo vysekom o zrnitosti cca 36-40, postupne zjemnuj 80, 120/150, 240, 400. Verim, ze poskocis vpred. Wink Ok
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Díky za radu, Bačo, už jsem si koupil. A asi mám ruce volšový, nebo jsem koupil blbej (měkkej) kotouč. Zkusím ještě potrénovat. Ovšem nože na fotkách jsou pořád historie, tohle je konec loňského září.

Na smetišti u hřbitova jsem našel zbytky tůjí. Ručka je ze špalíku průměru cca 8 cm, jádro je malé, ale vybíhá do hvězdice, takže na povrchu ručky se pěkně střídá s bělí. Druhý, silnější špalík, mi popraskal Sad .

Čepel pila 8,3 cm
ručka buvolí roh, thuja, 9 cm.

Při výbrusu stará nemoc, lamelák prostě neobrousí obě strany čepele stejně a při úpravách zajedu, kam nemám. U malých čepelek to ještě jde, u větších katastrofa. Druhá nemoc je leštění.

thuja_L.JPG.jpg
thuja_ručka_L.JPG.jpg
thuja_P.JPG.jpg
thuja_ručka_P.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Krasne drevoApplause Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Ahojte,hřbitovní thůje má většinou krásnou kresbu,ale bývá "řídká".Když se vyšmirgluje a opakovaně "odchlupí",je docela dobré jí napustit třeba včelím voskem rozehřátým ve sklenici (ve vodní lázni).Pozn,:Kabíku Ty rosteš kus od kusu.Beating K,
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Štamgast
Knajfíku, máš pravdu, hřbitovní tůje je řídká a měkká, nebýt té kresby, nepoužil bych ji. Je napuštěná olejem a voskovaná, na závěr přetřená voskovou leštěnkou na nábytek.
Posláno:

Štamgast
Můj dodavatel pil mi vyprávěl o kolegovi, který si na výstavě v Příbrami koupil nůž, ale s takovým divným názvem... Něco jako opuka. Říkám mu, to bude puukko, já ti z té tvé pily zkusím nějakou napodobeninu udělat. Pak se ukázalo, že koupený nůž byl Opinel.
Ovšem napodobenina je na světě. Ručka na přání parohová, a protože mi sob odpovídající velikosti došel, je z jelena.

Čepel: pila 9,5 cm, dlouho leštěno
Ručka: mosaz, kůže, mosaz, jelení paroh, mosazné zrcátko ze starého FAB klíče, dlouho leštěno

les_L.JPG.jpg
les_P.JPG.jpg
les_Z.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum