ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kabík Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/8/2010
Tak jsem zkusil ten kotouč na nízké otáčky, a fakt hází. A ten druhej ještě víc. Díky za upozornění, Mr. Smith.

Zavírák se líbil, tož jsem ustrouhal druhej. Je zase z pily, proti prvnímu o 3 mm delší a celkově robustnější. Dřevo krušina olšová (je to pro dámu), pojistka z pilky na železo.

Kabík vložil tyto přílohy:
zavírák2L.JPG.jpg
zavírák2P.JPG.jpg
zavírák2hřbet.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Abyste si nemysleli, že se flákám. Na Gweckovu radu jsem zkusil nádor z akátu, zase vařený nařtyřikrát, dohromady cca 30 hodin ve slané vodě. Ufik jsem ho z obrůstajícího pařezu asi před pěti týdny.

čepel: pila 12 cm, výbrus pokus o klín, leštěno (k téhle ručce a tvaru mi nějak neseděl matový povrch)

ručka: celkem 12 cm, mosaz, kůže, mosaz, kůže, nádor z akátu napuštěný včelím voskem (po oleji moc tmavl), lepeno epoxidem na trn.

akát_L.JPG.jpg
akát_ručka_L.JPG.jpg
akát_P.JPG.jpg
akát_ručka_P.JPG.jpg
akát_hřbet.JPG.jpg
akát_spodek.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/21/2004
Applause pěkné, to dřevíčko je parádní, ve sklepě se mi suší teď 4 akátové nádory (s vařením by mne žena vyhnala), tak se na to těším
Politická korektnost - pomýlená filozofie předstírající, že hovno lze zvednouti za čistý konec.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/17/2006
Ahoj, ten tvar jsi trefil a dřevo je taky parádní.
(nechceš vyzkoušet také jiný materiál na čepel? Wink )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Tak ten se poved Applause vem ho dneska sebouOk
Posláno:

Štamgast
Možná si dovoluju moc, ale u toho posledního jsem znovu ošetřil ručku, tentokrát horkou směsí včelího vosku a damary v poměru 1:1. Zdá se, že kresba je výraznější, povrch je tvrdší a líp se leští.

akát_nová_L.JPG.jpg
akát_nová_P.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Zkusil jsem vulkanfíbrové kotouče, ale kopírují terén ještě víc než lameláky. Takže zpět k výsekům na sucháč.

Tahle kudla je zas z pily a měla to být sestra jedné dřívější (viz poslední obrázek), ale asi neumím udělat dvě stejné. Možná je to dobře, tahle má lepší výbrus. Na ručce je březový nádor, syslím ho doma už od Silvestra. Byl bohužel nahnilý, musel jsem ho napustit vteřinovým lepidlem.

Čepel: pila na noviny, délka 9 cm, výbrus pokus o klín, místo fazety je mírný konvex.
Ručka: délka 10 cm, hovězí kost, kůže, nádor z břízy, povrch kyanoakrylát (vteřinové lepidlo), lepeno na trn.

Jana_L.JPG.jpg
Jana_ručka_L.JPG.jpg
Jana_P.JPG.jpg
Jana_ručka_P.JPG.jpg
Jana_srovnání.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/18/2010
Pekné nože.

Malé post scriptum: kvalita fotografií dosť degraduje celkový dojem zo super nožíkov.
Posláno:

Štamgast
Fotograf jsem nikdy nebyl a už asi nebudu, jenže když to dám nafotit ženě, dopadá to zhusta ještě hůř, protože to nepovažuje za důležité. Vymlouvá se na to, že neví, co chci, ale prohlédnout třeba Trmanovy fotky si nechce.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 12/18/2010
V konečnom dôsledku ide o nože - a tie vám, chválabohu, idú Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
sa ta tvoja tak stydí jo? Laugh
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/20/2011
Pekne noze....stale sa zlepsujes....skoda ze nemas pasovku...verim,ze by to bolo este lepsie.
...nôž ktorý holí,neznamena že aj reže...
Posláno:

Štamgast
Včera večer jsem ho dodělal, dnes jde pryč, tak radši špatnou fotku než žádnou.
Loni v létě zatoužil kamarádův synek mít nůž jako tatínek (Mikov pseudobowie s umělým parohem). Odpověď otce byla ,,Až budeš větší". Tak snad už vyrost, bude mu 11.
Čepelku jsem vybrousil před půl rokem, takže nehledejte pokrok ve zpracování. Jen se mi nechtělo do těch kožených kroužků.

Čepel: pila 14 cm, pokus o klín
Ručka: 11 cm, mosaz, kůže, mosaz, patka jištěna mosazným kolíčkem a zabroušeno.

Matěj_L.JPG.jpg
Matěj_P.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Masečínská ryba (velryba). Narval jednorohý (Monodon Monoceros) žije v severních mořích, dorůstá až 6 m a roh může mít i 3 m. Na hřbetě má tmavší skvrny.

Zavírák se selskou pojistkou.
čepel: pila na noviny, cca 9 cm použitelné délky
ručka: buk s výraznými zrcátky, 12 cm, povrchovka vosk s damarou.

narval_P.JPG.jpg
narval_L.JPG.jpg
narval_otevřený.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
V Masečíně byl se mnou ještě jeden pro Bulise. Bohužel jsem ho nestihl předat.

Čepel: délka 6,7 cm, tloušťka 3 mm, kotouč na řezání papíru (nějaká nástrojovka, ale na kolik je zakalená, to fakt nevím). Bohužel, kotouček byl malý, díře se nešlo vyhnout.
Ručka: jabloň, prasečí zub, vyplněno dentacrylem.

V._radost_L.JPG.jpg
V._radost_P.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2011
Ta díra tam je právě dobráApplause Ok
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/13/2010
Tak už jsi našel využití i pro kotoučky Laugh je to fešák a díra není vůbec na závadu Ok
Jsou jen dvě věci na světě naprosto spolehlivé, věrný pes a dobrý nůž
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Ahoj,tak protože i já jsem byl na Nožnění obdarován.Tak chci Kabíkovi poděkovat Ok za nůž z držadlem ze zvířete mě velmi blízkémho.Ač je nožík pro mě malí tak si jej hned přivlastnil Lukynka a počal jej testovat hned sekáním už na Nožnění tak i doma,pokom to asi má.Happy Je to asi jeden z mála nožů z dírou co toto testování přežil bez úhony.Happy Jinak ještě děkuji za srst z čertaOk , časem použiji.

bulis vložil tyto přílohy:
009.JPG.jpg
012.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Nouzovka. Kamarád mi přinesl z plastové ručky vylomenou čepel Tescoma, prý je to u nich doma nejoblíbenější nůž. Zbrpusil jsem trn na menší šířku a zkusil to epoxidem zalepit do nádoru třešně, snad to vydrží. Nádor se mi zdál nic moc, říkal jsem si, do kuchyně dobrý. Po napuštění lněným olejem vylezla docela hezká kresba.

Tescoma.JPG.jpg
Tescoma_ručka_L.JPG.jpg
Tescoma_ručka_P.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/22/2009
Pekny, ale na Tescomu to byla skoda prace.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum