ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kabík Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2011
Náhodou, barva i kresba se mi dost líbí. Jen ta Tescoma. Máme stejnou a podruhé bych ji už nekoupil. Výdrž ostří naprosto nulová.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
No jo, 3x jsem se zeptal, jestli to s tou Tescomou myslí vážně, proto jsem tam taky dal dřevo, které se mi před napuštěním moc nelíbilo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
hlásím aspoň částečnej návrat na síť ... esli maj tu tescomu rádi proč ne ... já se přiznám že sem teď koupil v kauflandu kudl za pade jen aby v kuchyni bylo aspoň něco a světe div se ... i po párdenním užívání pořád holí a to jakože dost ... za pade sem se ještě nesetkal ani s kudlem co by vůbec holil a najednuc totok Laugh
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Hurá, už udržím ocel u brusky. Bohužel jsem vyšel ze cviku, výbrus je trochu vlnitý.
Na přání jeden podobnej něčemu, co už tu bylo. Takhle asi vznikají série.
Čepel: pila na noviny, délka 12,5 cm, výška 3 cm, šířka 2 mm
Ručka: buvolí roh, sobí paroh, buvolí roh, délka 11 cm
lepeno epoxem na rýhovaný trn

Edit: Je úžasný, jak je Knajf blbovzdornej, když jsem tam cpal dvě stejný fotky, tak mě to nenechalo.

Kabík vložil tyto přílohy:
Mates1.JPG.jpg
Mates2.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Trénuju.

Čepel pila, délka 10,7 cm, výška3,3 cm, mírný konvex, lepeno na trn.
Ručka 10,5 cm hovězí kost, kůže a švestka, napuštěno lněným olejem.

Pavla_L.JPG.jpg
Pavla_P.JPG.jpg
Pavla_ručka_1.JPG.jpg
Pavla_ručka_2.JPG.jpg
Pavla_ručka_3.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
tak ten posledny sa mi paci! pekna praca..Applause
Posláno:

Štamgast
Traffic_juzz, díky, to potěší.

Tenhle kus měla být finka, ale kotouč s jemným šmirglem mi zase srazil linii výbrusu, tak jsem to přešudlal na konvex a dal jiný dřevo na ručku.

Čepel: pila, délka 9,2 cm, výška 2 cm
Ručka: délka 9,2 cm, merbau (snad, je to z Masečína), kůže, kořenice z čehosi slivoňovitého - asi špendlík (mirabelka), našel jsem to v křoví.

3 dny jsem čekal na světlo na focení, a zas to stojí za....

špendlík_L.JPG.jpg
špendlík_P.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2007
Ahoj Kabíku,

Moc pěkné nože ! Ok Moc se mi líbí ty ručky, je vidět, že si s tím opravdu vyhraješ Applause Hodně moc se mi líbí ten loveckej nožík co je hned na začátku stránky, ten s tím sobím parohem Wink ten je Ok

Posláno:

Štamgast
Dík, Luky.

Slíbená finka se skládanou březovou kůrou. Snad jsem to s tím severem nepřehnal.

Čepel: pila, délka 8,5 cm, výška 2,1 cm, povrchovka scotchbritem (jako v poslední době všechno)
Ručka: 9 cm (je to pro dítě), bříza, březová kůra, bříza. Dřevo i kůra jsou od Velkých Popovic, jen každé z jiného lesa. Kůry je jen kousek, chtěl jsem si to zkusit. Jak už jsem psal jinde, příště musím plátky kůry slepit vlákny přes sebe, takhle jsem měl kliku, že je na bocích vůbec nějaký tmavý flek.

Edit: teď koukám, že mám na čepeli prach z výroby futrálu. Tak futrál příště.

Dany_L.JPG.jpg
Dany_ručka_L.JPG.jpg
Dany_P.JPG.jpg
Dany_ručka_P.JPG.jpg
Dany_hřbet.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Člověče Kabíku pěkný Ok madélko ergonomie samaOk jen ta ručka by mi bila malá ale není to kudla pro mě že.Myslím že tu kůru dávat jednou tak a podruhé onak je dobré i kvůli pevnosti a vláknům utvoří to tak větší konzistenci asi.Happy Jinak bříza z brdského nokturna je vysušena, měl si pravdu že pod tmavím povrchem světlí se nachází.Akorát jak sem vařil poprvé pár kousků popraskalo po posledním varu .Ale neboj něco zbylo.Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/4/2011
Teda na to se kouká fakt dobře! Admire Šoupnu puntík.
Taky jsem se v létě díval po nějaké kůře, ale skoro všechno se mi zdálo moc tenké. Ty jsi našel něco jako korkovou břízu! Budu to muset u Popovic prosmýčit.
Posláno:

Štamgast
Bulisi, vždycky něco popraská. U toho vaření asi míň než u normálního vysychání. Jestli zbylo málo, tak mě vynech, mám slíbeno jinde.

Honzo, kůra byla plát cca 1x0,7 m, urvanej z poraženýho kmene při manipulaci strojem. Našel jsem to ležet vedle hromady klád. Když jsem viděl sílu 3 - 4 mm, tak jsem neváhal, ale teď mě mrzí, že jsem z toho kmene neurval ještě kus. Kůrová ručka je totiž úžasná do ruky, příjemnější než kůže.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Kabíku neboj,ty si to vláčel ty dostaneš.Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/4/2011
Březovou kůru silnou 4 mm nemají ani na Urale! Teď jsem to měřil na malém zlatoústém nožíku. Je tam v průměru jen 2,5 mm.
Březová kůra na rukojeti je fakt luxusní.
Nedávno se tu mihly PDF návody na rukojeť z březové kůry. Za boha je nemůžu najít...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/13/2010
Ahoj Kabíku ta finka je suprová zůstane u tebe pro případné pozdější očuchání na nožnění nebo jde z domu?
Jsou jen dvě věci na světě naprosto spolehlivé, věrný pes a dobrý nůž
Posláno:

Štamgast
Tak jsem to schválně přeměřil. Nejtlustší plátek kůry má 4 mm a nejslabší 2,5 mm (když nepočítám ubroušené kraje).

Klondajk: bohužel jde z domu před Vánocema.
Posláno:

Štamgast
Tak ještě ten futrál. Kůra má 2,5 - 3 mm. V tomhle směru už byla ohnutá, tak jsem ji po namočení jen lehce poladil. Tenkých smrkových kořínků v paneláku nemaje, sešil jsem to tkaničkou ze staré vojenské polobotky. Nůž tam drží fest přesně na hranici kůry a dřeva.

Dany_pouzdro_L.JPG.jpg
Dany_pouzdro_P.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2011
Happy ... no to je krááása... Applause Happy
Brezová kôra je supermateriál! Vraj sa v nej dokonca dá variť...Shocked
Finky moc nemusím, ale z tejto tvojej som nadšený... Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
hned se mám nač těšit do putiky Laugh
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
Futrál z český březový kůry - dóóóbrý.Ok Applause
Na jaře vytáhneš tkaničku a můžeš ho přešít kořínkama.Happy

Dneska jsem zkoušel českou břízu na ručku a řekl bych, že dá finský na prdel - jestli se všechno povede.Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum