ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kabík Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2009
Kabíku to je paráda, jak finka tak i futrál...už jsem podobnej březovej okukoval když si jel v Masečíně na šití Wink ....moc se mi ta bříza líbí, jak na ručce, tak na futrálu.Ok

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
Ty máš, Krakene, určitě lepší fotku. V Masečíně bylo tohle:

Kabík vložil tyto přílohy:
1._březový_futrál.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Žena odhodila rozpadající se kabelu, tak jsem jí z těch zbytků spíchnul futrál na jeden starší nožík. Protože futrály dělám nerad, dmu se pýchou, i když má k dokonalosti daleko.

IMG_1452.JPG.jpg
IMG_1450.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Tie brezové púzdra sa mi páčia. To posledné kabelkové by chcelo kožu dvojmo. Bo koža na kabelke bola isto tenká. Happy
Posláno:

Štamgast
Lotrhou si na volnym pokecu stěžoval, že není vidět jeho Mikov kuchyňské čepelky. Nemám je z výstavy, ale z Masečína, takže jsem měl proti ostatním víc času. Tady je první, dostala na ručku hovězí kost a dřevo z hrušky. Čepel má 11 cm, ručka 11,5.

mikov_hruška_L.JPG.jpg
mikov_hruška_P.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
Není to dřevo švestka? Hrušeň mi přišla vždy bez větší kresby...
Posláno:

Štamgast
Ruku do ohně za to nedám, ten kus dřeva jsem našel ve vykáceném sadu. Našel jsem ho ale u pařezu, který jsem podle kůry a zbytků větví určil jako hrušeň, a barva odpovídala jádru pařezu. Švestka bývá většinou o dost tmavší a má trochu jinou strukturu dřeva.
Posláno:

Štamgast
Druhá (a poslední) Mikov čepelka od Lotrhou, fileťák, čepel 14,5 cm, ručka 10 cm hovězí kost a švestka. Tahle švestka je jistá, upbraider mi ale nasadil brouka do hlavy ohledně toho předchozího dřeva. Takže na poslední fotce srovnání obou dřev, tmavší švestka, o světlejším si myslím, že je z hrušně. Prosím o vaše názory na ten světlejší kus.

mikov_švestka_L.JPG.jpg
mikov_švestka_P.JPG.jpg
mikov_srovnání.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Žádný názory, taky názory. Tak se přidržím hrušky, i když jsem někde viděl švestku s podobnou kresbou.

Protože nemůžu brousit, dal jsem se do pokusů s kalením. Ze zbytků starých vodovodních baterií a kusu trubky jsem spáchal plynový hořák na sporák. Na třetí fotce je první verze pícky z kusů tvárnic, naposledy jsem sestavil (a bohužel nevyfotil) užší model s obráceným směřováním plamene (od zadní stěny ke vstupu). Odhadem to dá tak 830 stupňů, pícka se musí chvíli zahřívat. Pokusně zakalená čepelka z pily ryje do skla , do původní 51 HRC pily i do hamonu od nejmenovaného nožíře, pilník od Ajaxů nemá vůbec nárok. Ještě si to nechám někde odpíchnout, abych věděl, a otestuju pružnost. Je to ale jen na malé čepele, zkusil jsem 11, ohaduji max. 15 cm. Ještě to vyzkouším na větší délku a na pérovinu. Když to klapne, budu spokojen Admire

hořák_1.JPG.jpg
hořák_2.JPG.jpg
pec_1.JPG.jpg
pec_2.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/23/2010
Tak to je mazec! Ok - "Hezkej nožík, jaks to kalil?" - "Na sporáku..." Laugh Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
je to magor Laugh Ok chceš 10kg kovadlinku na kuchyňskou linku k tomu? Laugh
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2011
Kabík, průběžně Tě sleduju a klobouk dolů. Tebe je škoda. U Tebe platí, že z hovna upleteš bič. Nestačím se divit. Applause
Ty jsi takový pražský "Mc Gyver"Happy
"ALEA IACTA EST"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/23/2009
Lord napsal:
Kabík, průběžně Tě sleduju a klobouk dolů. Tebe je škoda. U Tebe platí, že z hovna upleteš bič. Nestačím se divit. Applause
Ty jsi takový pražský "Mc Gyver"Happy

Jj.Z hovan bic uplete,ale uz s nim nezapraska.Laugh Laugh Laugh Jinak kudly a porichtung na kaleni palec nahoruOk Ok Ok Ok
,,Předstírat hloupost na správném místě je moudrost"
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/11/2011
Tak to by ma nenapadloOk
Posláno:

Štamgast
Trmane, díky za nabídku, poradím se s tou dámou, co se přistěhovala pod nás.

Co se týká bičů, radši pracuji s jiným materiálem, ale když je nouze...
Práskají potom jiní Cool .

Ještě nevím, proč je mě škoda. Nechystám se umřít, aspoň ne dobrovolně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2011
No chtěl jsem tím říct, že jsi borec. Mám rád lidi, co nenaříkají, nevymýšlí tisíc důvodů proč to nejde ale prostě to zkusí a umí dělat i s málem. To jsem si vždy cenil u svých zaměstnanců ale bylo jich jak šafránu. Happy

"ALEA IACTA EST"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2008
Kabík dobrýOk když si mi o tom říkal tak sem tomu nevěřil.akorát nevím co na těch 850 bude po čase říkat plech na sporáčku.Ale každopádně originální.Applause Jo a neumírej víš že ses přihlásil na Nožnění.Laugh
Posláno:

Štamgast
Bulisi, pod píckou je široká placatá tvárnice, tak snad to ten plech přežije.
Do Nožnění určitě přežiju i já.

Lorde, díky za uznání, až se rdím. Když není vybavení ani místo, musí se improvizovat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Ahoj, estli to budeš chtít píchnout, vem ho na pívo, co se týká těch dřev výše, jednoznačně to tmavší. Z
Posláno:

Štamgast
Anabáze skončena. Finka z pláště ložiska, před rokem a půl u Bulise narovnavého, v Masečíně na podzim kovaná, broušená (nakřivo, ale to jsem si nevšim), u Trmana na Mikuláše kalená, leptaná (to odstranilo okuje), znovu broušená (tentokrát rovně) a vlepená pokusně polyesterem do ručky. Při úpravě finiše se z ručky uvolnila, tak znovu vrtáno a vlepeno epoxydem. Nevím, jestli to nepatří do ,,když se v dílně nedaří".

čepel: kované ložisko, délka 10,5 cm, výška 2,4 cm hřbet 5 mm, ke špici se zužuje
ručka: 11 cm, sobí paroh, mosaz (FAB klíč), sobí paroh. Ty růžové fleky jsou původní povrch parohu, nevím, proč to má takovou divnou barvu.

Bridge_L.JPG.jpg
Bridge_P.JPG.jpg
Bridge_ručka.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum