ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/25/2007
Měl bych takovou prosbu uvažuji že si koupím novou dvoukotoučovou brusku mohl by mi někdo poradit co se týče treba značky či kvality,zkušeností s určitým výrobkem,či jak silnej motor by mel být ....děkujiWink
hledal jsem kde napsat tento dotaz do jakého fora ho zařadit ..ale nechtelo se mi to půl dne hledatWink tak sem to pisnul sem..
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/13/2006
Kup si elektromotor alespoň 1.1kW, hřídel na cirkulárku a kotouč, připevni na stůl a je to. Jako jáHappy . Jinak www.bow.cz
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/21/2007
Nevíte prosím někdo co je za materiál železniční koleje výraběné v československu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Materiál je podle železničních norem, ale má to kolem 0,5% uhlíku s asi 1% Mn pro dobrou otěruvzdornost. Akorát je to naprosto nevhodné na čepele, protože mají velmi nízkou houževnatost, takže ti čepel při prvním pořádném seknutí praskne.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/21/2007
Dík ale na nuž sem to nechtěl udělal jsem si babku na klepaní kosy .Problem to bylo zakalit zakalená vrstva se okamžitě utrhla chtělo hodně popustit vlastním teplem i tak je to tvrdší neš originál možná to má ještě víc uhlíku.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
david 75 napsal:
Nevíte prosím někdo co je za materiál železniční koleje výraběné v československu.

taky sem to onehdá zjišťoval tady to máš podrobně http://www.trz.cz/vyrd/FC5C9ADA14CFDB7FC125708100434D83 ........... a na tu babku doporučuju zakalit v oleji a popustit minimálně na 25O °C Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/8/2004
Z čeho je nůž do křoviňáku?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/17/2007
Ahoj chtěl bych se zeptat z jakého materiálu se dá udělat příložka zavíráku s linerlockem? Vím že se používá titan ale ten je moc drahý, už jen proto že první zavírák se nemusí povést, díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
dá se použít nerez
s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/17/2007
takže třeba AK5? btw má se to kalit a kdyžtak na kolik?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
AK5 by asi šla ale nevim na kolik jí zakalit já sem to vyděl z normálního konstrukčního nerezu.
s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
kámoš dělal linerlocky z ak5 nezakalený..když kov ohneš nikdy ho ve stejnym místě neohneš zpátky (leda v přípravku) tak nemusíš mít strach že se to vrátí..jako problém bych viděl jen místo dorazu k čepeli a jeho otěruvzdornost..to by možná šlo vyřešit ohřátím a zakalením toho místa..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Mám takový dotaz. Kdybych chtěl vyrazit delší nápis na čepeli raznicí, jak to udělat dokonalé? Já musím v práci vybíjet popisky na plechy raznicí,a tak vím, že i po dvaceti letech to mám furt křivě. Nechci to leptem. Chci to raznicí. co radíte?
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Black napsal:
Mám takový dotaz. Kdybych chtěl vyrazit delší nápis na čepeli raznicí, jak to udělat dokonalé? Já musím v práci vybíjet popisky na plechy raznicí,a tak vím, že i po dvaceti letech to mám furt křivě. Nechci to leptem. Chci to raznicí. co radíte?

Myslíš něco takového:
www.venim.cz/razidla_kufriky.htm
Ty nosiče by se daly koupit i samostatně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Razidla, domeček, a úderový lis. Mnoho tisíc korun. Asi tuhle záležitost pustím z hlavy. Na nože pro dobrý pocit, že tam někomu klepnu jeho jméno, příliš drahé. Takže, dál budu klepat jen od nárysu fixou.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Black napsal:
Razidla, domeček, a úderový lis. Mnoho tisíc korun. Asi tuhle záležitost pustím z hlavy. Na nože pro dobrý pocit, že tam někomu klepnu jeho jméno, příliš drahé. Takže, dál budu klepat jen od nárysu fixou.

A co si svařit jen takové pravítko do L podle kterého udržíš rovinu? Mlátíš to po jednom a máš to v přímce. Jen musíš hlídat rozteče a hloubku.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2008
chlapi mohli byste mi prosím poradít kde koupit ocel, ideálně 19 312 v plocháči 4mm tlustou za levnej peníz ? prošel jsem tu kde co ale našel jsem jen nastrojove-oceli.cz ale tam jsou to podle me zbytečně přesně obrobený kusy...

Díky za každou radu

....knives don't run out of ammo...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2008
nebo D2ku ocel, případně jinou uhlíkovku dobře zpracovatelnou za studena, ne nerezy...

....knives don't run out of ammo...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Black napsal:

Pro inspiraci se skus podívat na todle: http://www.c-n-c.cz/index.php
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Wojtyla napsal:
nebo D2ku ocel, případně jinou uhlíkovku dobře zpracovatelnou za studena, ne nerezy...

nechci nic říkat ale D2 je přesně na opačném konci než oceli dobře zpracované za studena Wink
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum