ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/13/2006
Kup si elektromotor alespoň 1.1kW, hřídel na cirkulárku a kotouč, připevni na stůl a je to. Jako jáHappy . Jinak www.bow.cz
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/21/2007
Nevíte prosím někdo co je za materiál železniční koleje výraběné v československu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Materiál je podle železničních norem, ale má to kolem 0,5% uhlíku s asi 1% Mn pro dobrou otěruvzdornost. Akorát je to naprosto nevhodné na čepele, protože mají velmi nízkou houževnatost, takže ti čepel při prvním pořádném seknutí praskne.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/21/2007
Dík ale na nuž sem to nechtěl udělal jsem si babku na klepaní kosy .Problem to bylo zakalit zakalená vrstva se okamžitě utrhla chtělo hodně popustit vlastním teplem i tak je to tvrdší neš originál možná to má ještě víc uhlíku.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
david 75 napsal:
Nevíte prosím někdo co je za materiál železniční koleje výraběné v československu.

taky sem to onehdá zjišťoval tady to máš podrobně http://www.trz.cz/vyrd/FC5C9ADA14CFDB7FC125708100434D83 ........... a na tu babku doporučuju zakalit v oleji a popustit minimálně na 25O °C Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/8/2004
Z čeho je nůž do křoviňáku?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/17/2007
Ahoj chtěl bych se zeptat z jakého materiálu se dá udělat příložka zavíráku s linerlockem? Vím že se používá titan ale ten je moc drahý, už jen proto že první zavírák se nemusí povést, díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
dá se použít nerez
s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/17/2007
takže třeba AK5? btw má se to kalit a kdyžtak na kolik?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
AK5 by asi šla ale nevim na kolik jí zakalit já sem to vyděl z normálního konstrukčního nerezu.
s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
kámoš dělal linerlocky z ak5 nezakalený..když kov ohneš nikdy ho ve stejnym místě neohneš zpátky (leda v přípravku) tak nemusíš mít strach že se to vrátí..jako problém bych viděl jen místo dorazu k čepeli a jeho otěruvzdornost..to by možná šlo vyřešit ohřátím a zakalením toho místa..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Mám takový dotaz. Kdybych chtěl vyrazit delší nápis na čepeli raznicí, jak to udělat dokonalé? Já musím v práci vybíjet popisky na plechy raznicí,a tak vím, že i po dvaceti letech to mám furt křivě. Nechci to leptem. Chci to raznicí. co radíte?
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Black napsal:
Mám takový dotaz. Kdybych chtěl vyrazit delší nápis na čepeli raznicí, jak to udělat dokonalé? Já musím v práci vybíjet popisky na plechy raznicí,a tak vím, že i po dvaceti letech to mám furt křivě. Nechci to leptem. Chci to raznicí. co radíte?

Myslíš něco takového:
www.venim.cz/razidla_kufriky.htm
Ty nosiče by se daly koupit i samostatně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Razidla, domeček, a úderový lis. Mnoho tisíc korun. Asi tuhle záležitost pustím z hlavy. Na nože pro dobrý pocit, že tam někomu klepnu jeho jméno, příliš drahé. Takže, dál budu klepat jen od nárysu fixou.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 2/8/2008
Black napsal:
Razidla, domeček, a úderový lis. Mnoho tisíc korun. Asi tuhle záležitost pustím z hlavy. Na nože pro dobrý pocit, že tam někomu klepnu jeho jméno, příliš drahé. Takže, dál budu klepat jen od nárysu fixou.

A co si svařit jen takové pravítko do L podle kterého udržíš rovinu? Mlátíš to po jednom a máš to v přímce. Jen musíš hlídat rozteče a hloubku.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2008
chlapi mohli byste mi prosím poradít kde koupit ocel, ideálně 19 312 v plocháči 4mm tlustou za levnej peníz ? prošel jsem tu kde co ale našel jsem jen nastrojove-oceli.cz ale tam jsou to podle me zbytečně přesně obrobený kusy...

Díky za každou radu

....knives don't run out of ammo...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2008
nebo D2ku ocel, případně jinou uhlíkovku dobře zpracovatelnou za studena, ne nerezy...

....knives don't run out of ammo...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Black napsal:

Pro inspiraci se skus podívat na todle: http://www.c-n-c.cz/index.php
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Wojtyla napsal:
nebo D2ku ocel, případně jinou uhlíkovku dobře zpracovatelnou za studena, ne nerezy...

nechci nic říkat ale D2 je přesně na opačném konci než oceli dobře zpracované za studena Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
No za levnej peníz mají občas ve Feroně plechy jenže tam se to kompenzuje množstvím nutným k odběru(min.celá tabule).O něco dražší už to je v JKZ,ale obecně vzato je stabilka poměrně dostupná ocel.S D2 bys moc štěstí neudělal a radost při opracovávání z ní neměl.
Edit:Nebo Pokud chceš můžu ti splašit celou tabuli od Bohlera-kvalita za rozumnou cenu ovšem kvalitě úměrnou.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum