ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
No za levnej peníz mají občas ve Feroně plechy jenže tam se to kompenzuje množstvím nutným k odběru(min.celá tabule).O něco dražší už to je v JKZ,ale obecně vzato je stabilka poměrně dostupná ocel.S D2 bys moc štěstí neudělal a radost při opracovávání z ní neměl.
Edit:Nebo Pokud chceš můžu ti splašit celou tabuli od Bohlera-kvalita za rozumnou cenu ovšem kvalitě úměrnou.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Dobře se v domácích podmínkách dělá s RWL34,a je to parádní materiál. Koupíš u H. Máry na www.jatagan.eu
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Ládes, s tou Feronou opatrně. Já od nich chtěl vzít celou tabuli 19 312, akorát mi ji chtěli prodat v Brně a na moji prosbu, že si ji vyzvednu v Hradci Králové (což mám kousek), mi nabídli, že mi ji převezou do Prahy, v HK mi ji prostě neprodají.SadAngry Shocked
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2008
Ládes napsal:
No za levnej peníz mají občas ve Feroně plechy jenže tam se to kompenzuje množstvím nutným k odběru(min.celá tabule).O něco dražší už to je v JKZ,ale obecně vzato je stabilka poměrně dostupná ocel.S D2 bys moc štěstí neudělal a radost při opracovávání z ní neměl.
Edit:Nebo Pokud chceš můžu ti splašit celou tabuli od Bohlera-kvalita za rozumnou cenu ovšem kvalitě úměrnou.Wink

díky moc, ale mohl bys mi to co jsi napsal přeložit do jazyla pro nožířský hovádko jako jsem já?...specielně vyrazy jako JKZ a stabilka mi bohužel nic neříkají..děkuju mockrát za rady i za vyvedení z omylu o D2

....knives don't run out of ammo...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/1/2007
JKZ = JKZ Bučovice - firma která prodává nástrojové oceli .
Stabilka = Ocel 19 312 stabil

Snad machruju správně Happy Happy

Jináč tu stabilku snad nabízeli i dohnalovic na svym webu , ale tloušťka byla myslim 6mm. Cena víc než slušná ...Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
slon napsal:
Ládes, s tou Feronou opatrně. Já od nich chtěl vzít celou tabuli 19 312, akorát mi ji chtěli prodat v Brně a na moji prosbu, že si ji vyzvednu v Hradci Králové (což mám kousek), mi nabídli, že mi ji převezou do Prahy, v HK mi ji prostě neprodají.SadAngry Shocked

Oni ti to klidně přivezou domu, ale neni to nejlevnější.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/7/2009
Chtěl bych požádat o radu vhodnosti oceli na čepel cca 200mm x 35-40mm x 5-6mm tvarově nejbližší Fallkniven Odin - nerezovka i s ohledem na možnosti sehnání u nás (popř. kde) Děkuji.
JD
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/13/2010
Sháním nějaký plech nástrojové oceli a narazil jsem na 2 typy prodávaných plechů. Jeden je lisovaný a druhý je obrobek. U obrobku předpokládám, že by neměl být problém ve struktuře materiálu pokud je určen pro výrobu nožů, ale jak je to s tím lisovaným? Zda je lisovaný za tepla či za studena prodejce neuvádí...
Jaké si to uděláš, takové to máš.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 12/15/2010
Ja som skúsil pouzit na vyrobu noza ocel z pruziny auta Moskvic Happy moze byt aj Volga, alebo Avia, proste auto s pasovymi pruzinami. Zeleznicné vozne majú uz prílis hrubé pásy.

Pred opracovanim som to nechal vyzihat na makko a po opracovani som to dal kalit.
Kalic povedal, ze to nie je az taká dobrá kvalita, ako originál pásovina pruzinovej ocele CSN 14260, ale aj tak po kaleni a tiez popusteni ostala na tvrdosti 54 HRC, takze vcelku prijatelne tvrdá.

Jasne, ze je lepsia ocel original pasovina CSN 14260, je to ocel ktorú údajne pouziva aj majster noziar pán Madaric na bojové noze.

Chyta hrdzu, no ak sa osetruje, utiera dosucha a naolejuje, nemal by byt problem.

Este pre porovnanie.. robil som zaroven dva rovnake noze, druhy bol z originál pásoviny CSN 14260 a ta po kaleni a popusteni ostala na 58 HRC, takze ma o 4 stupne vacsiu tvrdost..

Na nejaké namáhanie typu pácenie a sekanie to nemám v úmysle testovat.

Noze chcem normalne pouzivat, takze s nimi rezat, pripadne sekat, no nie do plechu ale maximálne do dreva.
I like really sharp things.. ;-)
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/22/2010
Black napsal:
Dobře se v domácích podmínkách dělá s RWL34,a je to parádní materiál. Koupíš u H. Máry na www.jatagan.eu

A dokážou to vykalit někde jako je Bodycote?
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
Stopařka napsal:
A dokážou to vykalit někde jako je Bodycote?

Přesně tak, v Bodycote RWL-ku už znají docela dobře :)
.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/24/2010
Poradte prosim, kde kupujete fiber, na Jatagane teraz nemaju, iny zdroj nepoznam.
Potrebujem cerveny a cierny..
Dakujem za radu.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/5/2008
Černý mají. Jen ho asi ještě nedali na stránky. Přišel jim prý v úterý. Zkus to telefonicky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
tlstoch napsal:
Poradte prosim, kde kupujete fiber, na Jatagane teraz nemaju, iny zdroj nepoznam.
Dakujem za radu.
Nepoužívá-val se fíbr na nějaké těsnění v autech,motorech,či tak něco? Jestli tuším správně,pak by to mohli mít i v nějaké mototechně.....Ale to je jen tušák,já ho nějak ještě neshánělConfused
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/5/2010
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat kde u nás sehnat G10? Spíš ale nějaké barvější, nejlíp digi camo.
Díky moc Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/1/2010
tlstoch napsal:
Dakujem za radu.

http://www.noziky.sk/
Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/3/2011
Zdravim vas, poradi mi niekto? Ako chlapec som nasiel velky masiarsky noz ktory som dlhe roky pouzival na ,,čundre" v prirode. Z akej je ocele netusim, vyborne drzi ostrie a krasne ,,zvoni" pri praci z drevom. V dnesnej dobe chodim casto do lesa ale uz netaborim. Napadlo ma ci by bolo mozne z neho vyrobit dva mensie sikovne buškrafty. Myslite ze by to slo? Jeden znamy mi hovoril ze velmi tazko, pretoze sa casto stava ze kalena ocel pri bruseni ztraca svoje dobre vlastnosti. Za vase rady a nazory vam predom dakujem. Inak na nozi je vyryte meno J.NOVOTNY PLZEN .
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/29/2009
Chcelo by to fotku a bližšie info,
Urobiť by to šlo ,musel by si to pri brúsení intenzívne chladiť,teplota nesmie presiahnuť 200stupňov,s takými prerábkami nemám dobré skúsenosti s minimálnym vybavením je to babračka a oriziku prehriatia materiálu ani nehovorím .Ja osobne by som ten nôž nechal taký,aký je už len kôly tej rytine.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/3/2011
MIESIŽELEZO napsal:
Chcelo by to fotku a bližšie info,
Urobiť by to šlo ,musel by si to pri brúsení intenzívne chladiť,teplota nesmie presiahnuť 200stupňov,s takýmito prerábkami nemám dobré skúsenosti je to babračka.Ja osobne by som ten nôž nechal taký,aký je už len kôly tej rytine.

za chvilku tu hodim foto, daj mi 10 minut

siross vložil tyto přílohy:
DSC00210.JPG.jpg
DSC00208.JPG.jpg
DSC00211.JPG.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/29/2009
tak ten by som rozhodne nechal tak ako je Wink maximálne vymeniť črienky a preleštiť
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum