ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2008
At se dilo dari...Happy
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2010
zdravím, opět bych potřeboval poradit ohledně fíbru (z jataganu) chci ho dát pod příložky a zajímalo by mě kolik dáváte standartně vrstev aby bylo poznat, že tam vůbec něco je,chápu, že s počtem vrstev poroste i tloušťka, ale jako základ většinou používáte 1 nebo 2 vrstičky? Mám ten červený tuším 0.4mm.
Druhá pro mě důležitá informace je, jestli fíbr po lepení epoxem nějak zásadně tmavne, nebo jestli dochází k nějaké razantní změně barvy když se společně s ručkou, na které je, dostane ke koupání v lněném oleji. Za odpovědi děkuju, pokud se jedná o pitomé dotazy tak se omlouvámred face
Sláva
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/5/2007
Určitě jsou to povolanější. Ale tuhle moji kudlu jsi měl v ruce, tak to můžeš sám posoudit. Je tam vždy jedna vrstva fíbru taky z Jataganu a lepeno epoxidem.

honzabe vložil tyto přílohy:
PC110015_2.JPG

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2010
Díky Honzo, ano měl, ale tehdy mě nenapadlo se na to zeptat: Tak dávám jednu vrsvu a snad se to po smočení ve lněnym nějak nesmrskne a nebo nějak výrazně nezmění barvu.Happy
Sláva
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/5/2007
Quote:
nějak nesmrskne a nebo nějak výrazně nezmění barvu.

To víš, tohle jsem v oleji nemáčel a zatím je to jediný nůž, na kterém jsem fíbr použil. I když za chvíli budu řešit stejný problém jako ty Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/4/2009
prosím vás nevieťe kde sa dá zohnať 19 312 ? v malom mnostve ? dik
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/6/2005
Kdyby někdo potřeboval nitě,
tak na aukru je k mání za 80 kč - 120x3.

ZDE

Sem tam něco dělám z kůže ...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/13/2009
Dudu:
včera jsem si jednu špulku vyzvednul u paní v Brně. Opravdu dobrý kaufOk .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/6/2005
Kouba napsal:
Dudu:
včera jsem si jednu špulku vyzvednul u paní v Brně. Opravdu dobrý kaufOk .

Dík, už jsem myslel, že se nikdo neozve, když to tak rychle zmizlo Grin

Sem tam něco dělám z kůže ...
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/7/2011
Ja mam vyborne zkusenosti s modrou papirovou oceli od firmy DICk. K domaci vyrobe kvalitnich nozu prodava vylozene optimalni rozmery.(5,5x35x380mm).Mekkost je optimalni pro rucni obrabeni(pilkou,pilniky,popripade bruskou)Posila to s navodem na kaleni a popisem slozeni.Zakalit se to da az na 62 Rockwelu. A 1 sina stoji cirka 37 euro a daji se z ni v pohode udelat 3 noze.Tady je odkaz na Dicka :
DICK
Tady je ukazka finalniho vyrobku-3 cepele z 1 siny (pred kalenim)

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/29/2008
Nevíte někdo kde bych sehnal šrouby Torx M4x5mm?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/17/2008
Jestli stačí imbus tak mrkni sem, možná tam objevíš i ten torx.
http://www.akros.cz/srouby-s-valcovou-hlavou-s-vnitrnim-sestihranem-din-912/a2/prod/
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/29/2008
dimo napsal:
Jestli stačí imbus tak mrkni sem, možná tam objevíš i ten torx.
http://www.akros.cz/srouby-s-valcovou-hlavou-s-vnitrnim-sestihranem-din-912/a2/prod/

Díky mrknu tam.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/26/2010
zdravím, potřebuju poradit, kde mají skladem perleť paua. Bral jsem ji na texasknive, ale tam je bohužel vyprodaná. díky za typy.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/29/2011
ahoj,
neporadi niekto, kde by sa dal zohnat kusok damasku na zastitu, cca 35x22x3mm? staci nejaky zbytok ... chcem skusit svoj prvy noz (skladacka, asi z Helle Turman) a na zastitu zvazujem aj titan, ale skor ten damasok.
vdaka
t.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
má niekto tip,kde na Slovensku kúpim fosforbronz podložky čapu ?
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
takovej dotaz:
mám znehodnocenou pušku (brokovnice) s tím že ta flinta má pro mě citový původ.. je to brokovnice cca 1900, belgie...
bavil jsem se se zbrojířem, při znehodnocení by to prý šlo 2 způsoby (záleží na polycajtech)
1) je to už znehodnocené, můžu to klidně dát kováři-hodit do pece
2) zničitel hlavní musí mít papír jako že to zničí..

moje otázky:
je to kvalitní materiál na pořádný nůž? hlavně z roku 1900, střílené, nějak kvalitní....
v případě že ano a byla by nutná papírová likvidace, je mi někdo schopný toto zajistit?- on to prý musí dovezt do firmy s tavicí pecí kteří to nasypou do vsádky takže od nich nic nedostanu jako materiál

flintu chci zlikvidovat a tak mě napadlo že nůž by byla dobrá památka...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Ke znehodnocení/likvidaci jistě existuje nějaký "prováděcí předpis" s popisem náležitostí co má jak být znehodnoceno.Subjekt zbraň likvidující by měl být schopen nějakou certifikací zajistit "předpisovou likvidaci"a mít k ní oprávnění.Minimálně doklad o způsobilosti a v oboru zbrojním.Dle mého úsudku a dosavadních zkušeností tedy.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
ládes: ano, ano, anoHappy
existuje, mě seženou certifikaci-zlikvidují to hozením do pece v příbrami... ale nebudu z toho mít nic než papír Happy

můj dotaz: je to železo nějak použitelný-kvalitní na nůž aby mi stálo za to nějak řešit likvidaci přes kováře? - je jedno jestli seženu kováře co má certifikaci nebo certifikátora kterej mi ty roury nehodí do pece ale dá do ruky aby se rozkovaly...

nevím z čeho se dělaly zbraně (brokovnice té doby)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/30/2008
Zbraň muže znehodnotit jen firma která na to má licenci a dá ti doklad o znehodnocení ,ta flinta nebude zničená ,viděl jsem provrtaný hlavně zespodu přes nábojovou komoru ,zalitý laufy ale že by někdo házel flintu do pece tak o tom sem neslyšel.Mužeš si pak flintu pověsit na zeď.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum