ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
No rouru ti do ruky asi nedá jelikož se jedná o hlavní část zbraně podléhající evidenci a právě kvůli možnosti jejího zneužití bývá právě hlaveň znehodnocená.
Jinak nezlob se ale tvá otázka na možnost použít hlaveň na výrobu nože je mimo mísu.Nikdo podle popisu neví co přesně máš za zbraň,natož aby tušil z jaké oceli je na ní hlaveň
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
Pronghorn: troška off-topic - ano, jenže je tu historie, komunismus, lověna... dřív se znehodnocovalo jnak než nyní (co dřív šlo, nyní nejde, zákony se mění..)
musíš i rozlišovat zbraň znehodnocená x zničená (zničená je to co říkáš, certifikovaný puškař to hodí do pece a dá ti papír, znehodnocená je to co říkáš - zalité železem, odvrtané komory .... )
záleží na době, na papíru co ti tam kdo napsal....

prostě teď jen otázka - nechá se z brokových hlavní cca rok 1900-1910 vyrobit kvalitní-slušný nůž na úrovni něčeho citového? ručně kovaný nůž který stojí za tu práci mistra kováře?

pak budu řešit jak mu ten materiál dodat a jaký papír od toho sehnat (v reálu mám flintu která je znehodnocená - existuje, není zničená, nestřílí, ale furt je evidovaná takže pro zničení (roztavení) musím sehnat papír)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
Bull: díky, to asi odpovídá.. materiálově to bude trošku bláto, olověné broky na černý prach nepožadoval nějakou kvalitu... je otázka jestli se to nechá překovat-zkovat do slušného základu... furt sem si myslel že zbrojaři používali kvalitní materiál, ale asi moc ne...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Jo-ještě jsem si vzpomněl-všechny flinty u nás v divadle-(brokovnice,rekvizity)jsou znehodnocené stejně-mají jen pilkou na železo zářezy těsně za nábojovou komorou,nic víc.HappyA je to úředně,jednou za rok chodí policajt,kontroluje,zda nějaký čípek ty zářezy nezavařil.Ale vím že řekl,že to by stejně na zprovoznění tý pušky nepomohlo,protože v místě sváru by při výstřelu ty laufy ulítly...Happy
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/8/2010
Kvalita materialu hlavni se lišila výrobce od výrobce ale i kus od kusu takže těžko poradit ... tim že to je belgie tak bych vsázel spíš horší (co se týče výroby nože) ja bych z toho nechal ukovat sendvič s kvalitním jádrem
a nepouštějte se chlapi do debat kolem zbrani boli mě z toho uši:D

mam pod ponkem parek rozpájených německých hlavní z brokovnice a z toho by šly nože hned, ale je to tak tenký matroš že než by prošel výhní tak by z něj moc nebylo

edit:
pepe12345
kde si přišel na ptákovinu že znehodnocené zbraně jsou evidovne? z pohledu zákona jsou to zbraně , ale zbraně kategorie D tzn od 18 let volně, na urovni vzduchovky
když je budu používat jako tyčku k rajčatum tak je to každému šumák
"Devět z deseti hlasů v mé hlavě říká že jsem normální..."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Pepe12345-hele jestli chceš materiál na kudlu,co se Ti ve výhni nevypaří a z kování dostaneš zaručeně třesavku-pošli mi maila s adresou a já Ti pošlu dvě HILTI špice do sbíječky,kované do kříže,takže to už máš takový polodamašekLaugh
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2008
Ahoj,
už jsem to psal v jiném vlákně,ale zatím bez odpovědi.
Dá se pilník vyžíhat na měkko od oka v domácím ohni?Respektive ,pokud to tak udělám(zkusil jsem,teplota a barva odhadem dle listu a tabulek,změklo to),nebrání ta nepřesnost nějak následnemu zakalení po opracování?

Dik

roza
Siempre es 26.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/12/2010
roza napsal:
Ahoj,
Dá se pilník vyžíhat na měkko od oka v domácím ohni?Respektive ,pokud to tak udělám(zkusil jsem,teplota a barva odhadem dle listu a tabulek,změklo to),nebrání ta nepřesnost nějak následnemu zakalení po opracování?

Dik

roza

Jistě že to jde , ohřeješ do červena a pak necháš pomalu vychladnout v popelu,klidně až do druhého dne ,jinak tady jistě najdeš i spoustu informací,chce to trochu hledat.
Sedím sám pod měsícem
Posláno:

Pokročilý
car1os
ok,já fakt hledám,je toho moc než se tím prokoušu a protože nejsem od fochu,někdy si takyz popisu tady neumim vyvodit všechny souvislosti,pokud to není polopatě Cry
Nerad bych to kurvil od začátku.

Dik

roza
Siempre es 26.
Posláno:

Pokročilý
No jo ,ale vždyť chybama se člověk učí,a pokud jde jenom o pilník ..... vyžíhat není takovej problem ,kalení je už horší ,až se ti to v tom ohni ohřeje do červena už nedávej palivo a nech to pomalu chladnout třeba 4-5 hodin,prostě až do studeného popela a pak by to mělo jít řezat pilkou na ocel ,sice blbě ale mělo by to jít.
Sedím sám pod měsícem
Posláno:

Pokročilý
car1os
jj,přesně tak jsem to udělal a změklo to pěkně,dá se do toho teď v pohodě zaject.
Já to právě umím zatím posoudit jen z téhle vnější stránky,bál jsem se jen,že na tom teď nechám ruce a pak to při kalení krachne kvůli nějaké chybě.Nevěděl jsem ,jak moc musím být přesný,co se týče teplot.Je mi jasný,že u kalení to bude o hodně náročnější na dodržení teplot,postupů a tak.
Některé věci,které jsou pro vás samozřejmost,jsou pro mne nové,proto ty dotazy.
A jak jsem psal,pokud na to nenarazím v historii nějaké diskuse polopaticky,těžko si to v záplavě těch nových informací dávám dohromady.

Ještě k pilníkům - dá se podle něčeho poznat ,jestli se jedná o starý poctivý (kalený 19255,19420),nebo nový typ s cementací?Mimo známého data výroby,samozřejměHappy
Vedle v diskusi bylo tohle rozdělení uvedeno,ale nevím,podle čeho to poznat - na mé úrovni.

Dik za odpověď

roza
Siempre es 26.
Posláno:

Pokročilý
To ti neporadím,já jsem rozdíl poznal jen u pilníků ajax,ty jsou dělaný z nějaký pružinovky a co jsem zkoušel bylo to dost křehký po kalení,jinak je mi jedno zda novej nebo starej pilník,a dokonce no name pilníky jdou podle mě taky dobře kalit,ale tím nechci říct že nemůžeš narazit na nějakej šmejd,výrobců je spoustu,zakal na magnet a do oleje,popustit hodinu 200 stupňů.
Sedím sám pod měsícem
Posláno:

Pokročilý
ok.
Popouští se hned po vyjmutí z kalícího média,nebo se nechá úplně vychladnout a pak šup do trouby?Vím že vedle v diskusi kluci psali o problému,když s popuštěním otáleli.
A když se popouští 2*(některá mat. listy to uvádějí),vyndá se čepel z trouby,počká se až úplně zchladne a pak šup podruhý?Nebo držet pouze sníženou teplotu a pak naject znova?
Bohužel mi to z popisu vedle ve vlákně "kalení-kovařina" neni úplně jasný .

Dik
Siempre es 26.
Posláno:

Pokročilý
roza napsal:
ok.
Popouští se hned po vyjmutí z kalícího média,nebo se nechá úplně vychladnout a pak šup do trouby?Vím že vedle v diskusi kluci psali o problému,když s popuštěním otáleli.
A když se popouští 2*(některá mat. listy to uvádějí),vyndá se čepel z trouby,počká se až úplně zchladne a pak šup podruhý?Nebo držet pouze sníženou teplotu a pak naject znova?
Bohužel mi to z popisu vedle ve vlákně "kalení-kovařina" neni úplně jasný .

Dik

edit:beru zpět,informace získány pročtením historie diskusí.
Siempre es 26.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/20/2011
zdravim nevíte někdo jestli se dá někde sehnat G-1O ? ale abych toho nemusel koupit třeba tabuli metr na metr, stačil by mi kus na pár střenek..abych si vyzkoušel jaký to je. děkuju
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
Pokud potřebujete šrouby metrické v nerezu, tak mohu doporučit Feronu, ceny jsou díky prodeji na váhu příznivé. Zrovna včera jsem v Praze v Holešovicích kupoval 20 šroubů M4x20 imbusových včetně matic, podložek a pérovek, cena celkem 22 korun Happy
Mají velikosti M3 až M10 co jsem si všiml. Trochu problém je však otevírací doba, která je od 7 do 15 hodin ve všední dny, víkendy vůbec
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/2/2011
tunak napsal:
zdravim nevíte někdo jestli se dá někde sehnat G-1O ? ale abych toho nemusel koupit třeba tabuli metr na metr, stačil by mi kus na pár střenek..abych si vyzkoušel jaký to je. děkuju

Zdravím Vás ,

dnes nám G-10 přišla , jakmile naskladníme bude na Jatagan.eu.

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/29/2008
car1os napsal:
roza napsal:
Ahoj,

Dik

roza

Jistě že to jde , ohřeješ do červena a pak necháš pomalu vychladnout v popelu,klidně až do druhého dne ,jinak tady jistě najdeš i spoustu informací,chce to trochu hledat.

Jo jo popelu je to dobrý, já to ještě dělám tak že čepel natřu jílem pak odbalím novinama pak jílem až je na tom pěkná bakule pak to nechám vyschnout a dám to do kamne večer když naposledy přikládám.
Ráno to vytáhnu a je to pěkně vyžíhaný a když to nepopraská tak je to i bez opalu, jako z vákuovky :)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/20/2011
pánove scháním šroubky M2 x 25mm s čočkovou nebo válcovou hlavou na torx, sou běžně k sehnání v železářstvích atd?
STRIDER
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
EddySeel napsal:
pánove scháním šroubky M2 x 25mm s čočkovou nebo válcovou hlavou na torx, sou běžně k sehnání v železářstvích atd?

Prubni Akros Praha...

www.akros.cz/srouby/nerezovy-spojovaci-material/kat/
I´m Jack´s medulla oblongata...
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum