ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 8/24/2010
Prosim o radu kde kupujete chlorid zelezity, pripravok na leptanie uhlikovych oceli.
Mal som nejake biele tablety z elektro-amater, zarabal som to s vodou a fungovalo to super cca 1-1,5roka,
teraz sa mi podarilo zohnat iba nejaku tinkturu hnedej farby -lepta to dlho, lept je nerovnomerny a cepel je flakata.
dakujem za radu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Prosim o radu kde kupujete chlorid zelezity....

V drogerii TETA, asi za 120,- litr.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/7/2010
Ja som zase počul o výrobe z kotúčov píl na drevo, kvalita nie prvotriedna, ale myslím, že na začiatky a prvé "pokusy" to stačí. Práve si robím pomaly poznámky a chystám sa na svoj prvý kúsok práve z tohto kotúču, tak vám potom dám vedieť ako to dopadlo. Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
V Olomouci v elektrotechnické prodejně na tř. Kosmonautů za tutéž cenu, a nebo za 60 Kč 100 ml.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Ahojte,v Č.Budějovicích se opravuje muzeum.Před ním je kontejner plný břidlicových desek snesených ze střechy.Nikoho nenavádímNoNoNo ,ale břidlice je velmi vhodná na jemné doostřování nejrůznějších nástrojů.Applause K
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/20/2008
upbraider:Díky moc, ale je to něco jiného.Tamta měla stránky aj s profilama a v nabídce byla bambiliarda matriálů.Stránky byly tuším modrobílé.......:o(
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/29/2013
Prosím o radu, chci pro sebe a pár kamarádu udělat potápěčské nože z N690 a nejsem si jist její odolností ve slané vodě. Už teď vím, že nikdo hned po výstupu z vody nebude čistit a konzervovat nůž. Máte někdo skušenost?
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/8/2012
Ahoj Pavel,ja tak som počul ,že na potápačské nože najlepšý materiál je AK9.Velmi dobre odoláva proti slanej vody.Tak som počul.
Posláno:
Začátečník
Dík za radu, jen mě to vrtá hlavou, protože N690 má 17% cr a Ak9 jen 16% , přesto někdo tvrdí že to není vhodný materiál na nůž pod vodu. Kolik už by tam toho asi muselo bejt ? Tak se radši ptám , abych to neudělal jen na ozdobu Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Mnohem větší odolnost slané vodě má AK5 - má méně uhlíku. Odolnost proti korozi slanou vodou výrazně zlepšuje přídavek molybdenu. Takže celkový obsah chromu není rozhodující, důležitější je poměr k ostatním prvkům.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Pavel(Slon) má naprostou pravdu,stačí se podívat z čeho dělají potápěčské nože velcí výrobci(99%je to 420,425 nebo aus6) a zamyslet se proč byl první Sog seal 2000 jen ze 440A.Ne že by N690 hned zrezla,ale myslím že pod vodou není potřeba superostrý nástroj,ale daleko spíš páčidlo,obracák a lopatku kterým zvládnu i něco přeříznout.Mělo by to tedy být především pružné a houževnaté.RWLka by to nejspíš dávala líp než N690,ale 1.4034,AK5,AK5Mo,T5MoV,1.4116 jsou na tuhle aplikaci jistotou
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
Indi: až je najdeš, nenechávej si je pro sebeWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/20/2008
upbraider: včera mne před firmou málem trefilo jejich firemní auto(máme centrálu na Dříni) a našel jsem co hledam.Když vim povim:o)))))
Maj docela slušný sortiment, musim zjistit jestli neprodávaj na vagony.

http://www.schmolz-bickenbach.cz/

Pavel Srni: dělal jsem několik Bocmanů z N690 lidem na moře a bez ztráty kytičky(po použítí kudla omyta v moři a šup do futra).Na potapěčský nůž bych dal tu Ak5Mo, jak radí kluci.
Posláno:
Začátečník
Tak vám všem děkuju a jdu se pokusit to někde sehnatConfused
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
Mat napsal:
Jen tak z prči jsem do vyhledávače zadal teflonová folie..........
Dnes mi přišla 0,3 a 0,6mm ( x 100 x 1000mm )
Mat

...už jsi z toho něco porodil,není to měkký ?...kdyby jsi chtěl zkusit měl bych litej nylon 0.51 mm a 0,61 mm dost odolnej...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2013
knajfík napsal:
Ahojte,v Č.Budějovicích se opravuje muzeum.Před ním je kontejner plný břidlicových desek snesených ze střechy.Nikoho nenavádímNoNoNo ,ale břidlice je velmi vhodná na jemné doostřování nejrůznějších nástrojů.Applause K

Naprosto souhlasím Ok , mám s ní dobré zkušenosti. Já si pro ni jezdím budˇ do řeky Střela u Rabštejna ( najdou se tam krásně vyhlazený kousky ) a nebo je přímo v Rabštejně pod zámkem starý lom( ale tam jsem ji nikdy nebral, jen vím, že tam je ).
Mám radši tu z řeky, spojuji to s velmi příjemnou procházkou údolím a meandry Střely.
Řemeslo braň se, jdu tě . . . . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2012
Zdravím nožomilové,

rád bych první zavíráček a tápu kde koupi větší kousek titanu GR.5 než mají na Jataganu.
Máte prosím radu?
A ještě jeden dotaz.
Chci LinerLock a musím po výrobě titan nějak tepelně upravit nebo po odříznutí prostě víc ohnout a zůstane tak.

Předem díky za pomoc
V případě zájmu,se neváhejte zeptat.....prosím na e-mail.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/7/2010
Zkus ikonsas, nebo ve státech se dá objednat. Ale musíš brát v úvahu že buď koupíš takový kousek jako na jataganu, nebo kus třeba za 2tis kč. Nevím jestli by ti odstřihli na nůž.

Je dobré ho tepelně upravit. Nahřeješ plynovým hořákem na takovou bílo-oranžovou a necháš vychladnout. Nahřát jenom plošku kde se liner opírá o čepel.
Prosím o emaily na kovarna.drak (zavináč) gmail (tečka) com. Ne na ten tlačítkový.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Pánové, prosím o radu. Kolegyni z práce upadla ze strunové sekačky matička, kterou byla připevněná cívka, udajně na závit 3 mm, ale obrácený, tj. našroubovává se proti směru hodinových ručiček. Výrobce ji jako náhradní díl (ani nic většího, co by ji obsahovalo) nedodává. Značková téměř nepoužitá sekačka je v podstatě na vyhození. Nevíte někdo, kde by se dala taková matka koupit? Dá se vůbec běžně sehnat? Hledal jsem na netu, ale nic použitelného jsem nenašel. Dík předem.

P.S.: Poslední možnost bude koupit místo matičky neodymový magnet a ten kus zahrady s ním prošmejdit. Grin
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
No a co se obrátit na nějakýho soustružníka co by ji za pár šupů vyrobil?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum