ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 12/22/2007
....koukám na mapu a asi to bude jiná společnost. Ctiborova je od Buštěhradské docela daleko.Neutral
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/24/2010
Prosim o radu kde kupujete chlorid zelezity, pripravok na leptanie uhlikovych oceli.
Mal som nejake biele tablety z elektro-amater, zarabal som to s vodou a fungovalo to super cca 1-1,5roka,
teraz sa mi podarilo zohnat iba nejaku tinkturu hnedej farby -lepta to dlho, lept je nerovnomerny a cepel je flakata.
dakujem za radu.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2007
Prosim o radu kde kupujete chlorid zelezity....

V drogerii TETA, asi za 120,- litr.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/7/2010
Ja som zase počul o výrobe z kotúčov píl na drevo, kvalita nie prvotriedna, ale myslím, že na začiatky a prvé "pokusy" to stačí. Práve si robím pomaly poznámky a chystám sa na svoj prvý kúsok práve z tohto kotúču, tak vám potom dám vedieť ako to dopadlo. Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
V Olomouci v elektrotechnické prodejně na tř. Kosmonautů za tutéž cenu, a nebo za 60 Kč 100 ml.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Ahojte,v Č.Budějovicích se opravuje muzeum.Před ním je kontejner plný břidlicových desek snesených ze střechy.Nikoho nenavádímNoNoNo ,ale břidlice je velmi vhodná na jemné doostřování nejrůznějších nástrojů.Applause K
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/20/2008
upbraider:Díky moc, ale je to něco jiného.Tamta měla stránky aj s profilama a v nabídce byla bambiliarda matriálů.Stránky byly tuším modrobílé.......:o(
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/29/2013
Prosím o radu, chci pro sebe a pár kamarádu udělat potápěčské nože z N690 a nejsem si jist její odolností ve slané vodě. Už teď vím, že nikdo hned po výstupu z vody nebude čistit a konzervovat nůž. Máte někdo skušenost?
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/8/2012
Ahoj Pavel,ja tak som počul ,že na potápačské nože najlepšý materiál je AK9.Velmi dobre odoláva proti slanej vody.Tak som počul.
Posláno:
Začátečník
Dík za radu, jen mě to vrtá hlavou, protože N690 má 17% cr a Ak9 jen 16% , přesto někdo tvrdí že to není vhodný materiál na nůž pod vodu. Kolik už by tam toho asi muselo bejt ? Tak se radši ptám , abych to neudělal jen na ozdobu Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Mnohem větší odolnost slané vodě má AK5 - má méně uhlíku. Odolnost proti korozi slanou vodou výrazně zlepšuje přídavek molybdenu. Takže celkový obsah chromu není rozhodující, důležitější je poměr k ostatním prvkům.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Pavel(Slon) má naprostou pravdu,stačí se podívat z čeho dělají potápěčské nože velcí výrobci(99%je to 420,425 nebo aus6) a zamyslet se proč byl první Sog seal 2000 jen ze 440A.Ne že by N690 hned zrezla,ale myslím že pod vodou není potřeba superostrý nástroj,ale daleko spíš páčidlo,obracák a lopatku kterým zvládnu i něco přeříznout.Mělo by to tedy být především pružné a houževnaté.RWLka by to nejspíš dávala líp než N690,ale 1.4034,AK5,AK5Mo,T5MoV,1.4116 jsou na tuhle aplikaci jistotou
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
Indi: až je najdeš, nenechávej si je pro sebeWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/20/2008
upbraider: včera mne před firmou málem trefilo jejich firemní auto(máme centrálu na Dříni) a našel jsem co hledam.Když vim povim:o)))))
Maj docela slušný sortiment, musim zjistit jestli neprodávaj na vagony.

http://www.schmolz-bickenbach.cz/

Pavel Srni: dělal jsem několik Bocmanů z N690 lidem na moře a bez ztráty kytičky(po použítí kudla omyta v moři a šup do futra).Na potapěčský nůž bych dal tu Ak5Mo, jak radí kluci.
Posláno:
Začátečník
Tak vám všem děkuju a jdu se pokusit to někde sehnatConfused
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Jen tak z prči jsem do vyhledávače zadal teflonová folie..........
Dnes mi přišla 0,3 a 0,6mm ( x 100 x 1000mm )
Mají od o,o...... do někam. Prostě super Happy hlavně ta 0,6.

f. FLEXON

Mat

Mat vložil tyto přílohy:
IMAG0187.jpg.jpg

EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
Mat napsal:
Mat

...už jsi z toho něco porodil,není to měkký ?...kdyby jsi chtěl zkusit měl bych litej nylon 0.51 mm a 0,61 mm dost odolnej...
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
EM napsal:
Mat napsal:
Mat

...už jsi z toho něco porodil,není to měkký ?...kdyby jsi chtěl zkusit měl bych litej nylon 0.51 mm a 0,61 mm dost odolnej...

Mám to na podložky pod čepel, léta bez problémová záležitost. Na jiné použití ale nevím......

Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2013
knajfík napsal:
Ahojte,v Č.Budějovicích se opravuje muzeum.Před ním je kontejner plný břidlicových desek snesených ze střechy.Nikoho nenavádímNoNoNo ,ale břidlice je velmi vhodná na jemné doostřování nejrůznějších nástrojů.Applause K

Naprosto souhlasím Ok , mám s ní dobré zkušenosti. Já si pro ni jezdím budˇ do řeky Střela u Rabštejna ( najdou se tam krásně vyhlazený kousky ) a nebo je přímo v Rabštejně pod zámkem starý lom( ale tam jsem ji nikdy nebral, jen vím, že tam je ).
Mám radši tu z řeky, spojuji to s velmi příjemnou procházkou údolím a meandry Střely.
Řemeslo braň se, jdu tě . . . . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2012
Zdravím nožomilové,

rád bych první zavíráček a tápu kde koupi větší kousek titanu GR.5 než mají na Jataganu.
Máte prosím radu?
A ještě jeden dotaz.
Chci LinerLock a musím po výrobě titan nějak tepelně upravit nebo po odříznutí prostě víc ohnout a zůstane tak.

Předem díky za pomoc
V případě zájmu,se neváhejte zeptat.....prosím na e-mail.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum