ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Vzhledem k tomu že 800g Epoxidu stojí necelých 300 Kč vydím největší problém ve schánění vhodného hadru. Ostatní je pohoda a když použiješ pár letáků a jednorázové gumové rukavice skončíš s čistým stolem.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Trojan: Napiš Haimovi, to je ten, co dělá pásovky, hadrokartu taky vyrábí, a pěknou.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/26/2007
Surg napsal:
Trojan: Napiš Haimovi, to je ten, co dělá pásovky, hadrokartu taky vyrábí, a pěknou.

Tam som ho odkázal, ale zdá sa mu drahá.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2013
Meiming napsal:
Vzhledem k tomu že 800g Epoxidu stojí necelých 300 Kč vydím největší problém ve schánění vhodného hadru. Ostatní je pohoda a když použiješ pár letáků a jednorázové gumové rukavice skončíš s čistým stolem.

Já uz epoxid nepouzivam, a to ho mam zadarmo protoze toho otec natahal mraky jeste kdyz delal ve fabrice. Ukázalo se , ze kdyz jsi dot rychlej, je lepsi pouzit laminat. Duvodu je hned nekolik, nezalepuje tolik pasy, za nejakou hodku to mas bezvadne vytvrzeny a je i o neco malo levnejsi. Kupuju sadu 2x 500g + tužidlo za nejakych 250,-. Je k tomu teda i skelný plátno, ale to jen hazu na skrin, takze to nepocitam jako plus Laugh
Kdo chce, muze me kontaktovat na facebooku jako Pavel Kondor Konečný
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Rodnok to máš za levno, kde to kupuješ? Mám teď sice koupenou novou pikslu Epoxydu 800g, ale tem polyester bych taky rád zkusil a epox si můžu nechat na lepení příložek Happy
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
Na lepení epoxyd a na hardošku Lamit. Je řidší, takže snáz zpracovatelná a rychle tuhne. Dokonce mám i pocit, že Lamit má jakejsi indikátor tuhnutí, že ta pryskyřice mění barvu od namíchání až po vytvrdnutí. A ještě přidám svou zkušenost, že na hadrošku to chce ty hadry spíš sepraný než nový. Přijde mě, že ty nový látky (kepr, bavlna) jsou takový chlupatý a špatně se mě to spojovalo.
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/31/2007
Zdravím chlapi.Nejlepší ceny a hlavně sortiment máHavel. Nemám s nima nic společnýho(jako skrytá reklama)ale jsem spokojenej zákazník.Bral jsem tam vše na loď ví co prodávaj a poraďej. Existuje i tužidlo se spomalenou reakcí atd.. je třeba to projít.
Šutrák
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2009
Rodnok. Proč nekoupíš 10kg lovku. Vide levněji a neplatíš skelnou tkaninu.
Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Posláno:

Štamgast
Tak za prve Jsem Kondor, ale nick už byl zabraný tak to mam pozpatku Grin a jinak kupuju sadu normálně v hornbachu v brne. Je to hranaty kyblík ve kterem jsou dve plechovky a dve lahvicky tuzidle plus nejake to platnoWink
Posláno:

Štamgast
Ok. Já tu sadu znám. Já kupuji v Dům barev. Když mají, koupím, když nemají je do týdne. Dům barev tam máte také http://www.dumbarev.cz/prodejna-48-dum_barev_brno_ksirova
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/22/2008
Tak teď z toho mám bramboračku Sad
Co je tedy na hadrokartu lepší a proč .... Epoxy a nebo laminát?
A jak je to potom s pevností, mech. odolností a pod?
A nakonec ... čím danou hadrokartu nejlépe lepit na kov?
Posláno:

Štamgast
Rád bych poradil, však sám nevím
Podle mě. Laminát je dle mě tekutější. Hadrošku dělám někde v chladu, podzim, jaro, sklep. Pomaleji tvrdne. Lepím Uhu, tím 300kg.
Posláno:

Začátečník
Tak já to trochu rozsvítím Wink
Jak říkáte laminát tak to je vlastně polyester.Je to řidší materiál primárně určený na laminování. V tužidle většinou obsažena složka která funguje jako barevný indikátor tuhnutí(fialová barva).Oproti epoxidu je nižší pružnost a nelze s ním lepit.Cena je cca od 50 kč za kilo.
Epoxi je primárně lepidlo.Lze s ním laminovat ale je horší zpracovatelnost a musí se hlídat poměry,jinak tuhne velice brzo.Lze bez ztráty pevnosti trochu naředit technickým lihem a existuje pomalejší tužidlo.Je pružnější a trvanlivější.Cena je cca od 200 kč za kilo.

takže na hadrošku je lepší epox hlavně po vytvrzení stačí umýt v octové vodě a múže do styku s potravinama.Jenže jak už bylo napsáno zasírá pásy,
Šutrák
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/5/2012
Ahoj, jenom pro zajímavost : včera jsem z nedočkavosti lepil finku na trn do jabloňe na obyčejnou chemickou kotvu, dvousložka od soudalu, standardní kartuš do normální pistole, pohoda je, že se to krásně vejde do předvrtané 6 mm díry a je to bez patlání, jednu střenku jsem už udělal, opět nedočkavě Happy a vypadá to, že to drží..... kromě toho jsou u toho 2 směsné vrtulky a další se dají dokoupit za cca 15,- ks, takže to vyjde na celkem dobrej peníz

edit : kartuš za 249,-
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/14/2011
Já už jednou dělal nějakou epoxidovou pryskyřicí kartu z papíru, byla ale na hovno...papíry nebyly pořádně slepený, nakonec sem to vyhodil.

Tak zkusím lamino, s tím už nějaké zkušenosti mám.
Dík za info.

Edit: Mě ta karta od Haima nepřijde drahá, mě přijde drahá na to, abych jí zmrvil. Ještě sem s tim nedělal.
∇tech je mlha.
Na zprávy a emaily bez pozdravu a podpisu nebudu odpovídat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
Co bys mrvil, s hadroškou se dělá snadno. A jestli to má být poprvé, tak to si ji radši kup. Aspoň tě nezklame materiál.
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Štamgast
Shooter napsal:
Tak já to trochu rozsvítím Wink
Jak říkáte laminát tak to je vlastně polyester.Je to řidší materiál primárně určený na laminování. V tužidle většinou obsažena složka která funguje jako barevný indikátor tuhnutí(fialová barva).Oproti epoxidu je nižší pružnost a nelze s ním lepit.Cena je cca od 50 kč za kilo.
Epoxi je primárně lepidlo.Lze s ním laminovat ale je horší zpracovatelnost a musí se hlídat poměry,jinak tuhne velice brzo.Lze bez ztráty pevnosti trochu naředit technickým lihem a existuje pomalejší tužidlo.Je pružnější a trvanlivější.Cena je cca od 200 kč za kilo.

takže na hadrošku je lepší epox hlavně po vytvrzení stačí umýt v octové vodě a múže do styku s potravinama.Jenže jak už bylo napsáno zasírá pásy,
Šutrák

No tak moc jsi nerozsvitil Grin Jen opravim ten laminat Wink Základní směs je ze dvou složek a je modrá. Pri schnutí prejde na svetlunce růžovou, ta znamená vytvrzení. Fialová sloucenina jez popisujes je tzv. urychlovac (na hadrosku nepouzitelny) zpusobuje to ze laminat vytvrdne cca za 15 minut. Druhý duvod proc ho nepouzit, je to ze tu fialovou zpusobuje sloucenina karboxylátů kobaltu a ten je jedovatý samozřejmě. A už snad jen pro zajímavost kdyby se to nekdo pokusil vyzkouset, dodrzte nasledujici postup. Musi se smichat pryskirice s urychlovacem a pak teprve pridat tvrdidlo!!!! Pokud se smycha samotny urychlovac s tvrdidlem, dojde k detonaci a to prece nechceme NoNoNo
Posláno:

Začátečník

No tak moc jsi nerozsvitil Grin Jen opravim ten laminat Wink Základní směs je ze dvou složek a je modrá. Pri schnutí prejde na svetlunce růžovou, ta znamená vytvrzení. Fialová sloucenina jez popisujes je tzv. urychlovac (na hadrosku nepouzitelny) zpusobuje to ze laminat vytvrdne cca za 15 minut. Druhý duvod proc ho nepouzit, je to ze tu fialovou zpusobuje sloucenina karboxylátů kobaltu a ten je jedovatý samozřejmě. A už snad jen pro zajímavost kdyby se to nekdo pokusil vyzkouset, dodrzte nasledujici postup. Musi se smichat pryskirice s urychlovacem a pak teprve pridat tvrdidlo!!!! Pokud se smycha samotny urychlovac s tvrdidlem, dojde k detonaci a to prece nechceme NoNoNo [/quote]
No právě o urychlovači nic nepíšu už jsem ho dávno ani neviděl. Ta fialová barva je v pryskyřici pokud je natužená a přechází to do světlejch tónú při tunutí.(ale možná jsem barvoslepej)Dneska se používá na tvrzení butanox a ten se takhle barví.Urychlovač se používal dřív při tvrzení peroxidem.Jinak polyester není sám o sobě nic zdraví prospěšnýho-
Posláno:

Štamgast
Bohužel pro matičku zemi se urychlovace stale použivají no Sad jinak co se barev tyce, mozna je to podle vyrobce. A nebo sme uz vazne slepi Grin
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/19/2010
..K tej hadroske robil som ju 4krat vzdy epoxy 1200 prvykrat zle namiesane, tvrdlo to asi 3 mesiace :) potom pomer ok vytuhnute do 24 hodin skor som to nekukol... jedna bola z tricka ta bola ok ,druha z rifloviny ta az tak dobre nezatiekla ale bola pouzitelna a tretia z novych monterok ta nezatiekla skoro vobec
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum