ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/24/2012
Díky za odpovědi, v nejbližší dobe udělám zase nákup u pana Špičáka, jen až bude mít skladem ocel 13180. Díky
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/5/2012
Dneska jsem navštívil sběrnu šrotu a mimo jiné jsem si odvezl i pár ložisek - nevíte co to je za matroš? Měla by to být nástrojovka, ale nejsem si jistý. Mám v plánu to překovat a vkládat jako jádro do sendviče nebo použít jako tvrdou složku damašku. Šlo by to?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Na ložiska se toho používáhodně dokonce i "nerezová" ocel kterou tudíž doma asi nezpracuješ, budeš to muset na kousku zkusit a pak uvidíš jaké bude konkrétní ložisko mít vlastnosti.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/5/2012
děkuji, vyzkouším
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/20/2008
pokud nebudeš mít smůlu na nerez,mohla by to být +- 14100,14109 (52100).
Na ostří výborná,do damašku se dá,ale hůř se svařuje.Kombinovat s něčím se stejnou kalicí teplotou a pro jistotu nikdy nekalit do vody.
Siempre es 26.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/22/2008
Z ložiska jsem si kdysi (ještě za první totality) jen tak autogenem vykoval sekáč. Bez dalšího kalení makal jako ďas.
Posláno:

Pokročilý
Ahoj, prosím neměl by jste někdo pružinovou ocel ideálně 14260 v plechu nebo pásovině sílném 7-8 mm šířka cca 100 mm a délka cca 500 mm. ???? Když by to byl i o dost větší kus tak by mě to nevadilo ale jde mě o tu tloušťku. A nebo nevíte kde by se dala tato ocel v této tloušťce sehnat?? Díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
INVEL PLUS Plzeň, už se to probíralo v minulém ročníku Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2007
Krásný den přeji
prosím Vás nemáte někdo doma kalitelný nerezový plech tl. 0,6mm (případně 0,5mm)?
Potřeboval bych 70 na 100mm tři kusy. Třeba 1.4034 nebo 1.4116.
On by ani kalitelný být nemusel, ale vše nekalené co jsem zkoušel (např. 1.4301) bylo málo pevné a příliš se deformovalo.
Proto bych zkusil raději něco kalitelného.
Děkuji moc za nabídky nebo tip.
Ondřej

PS: Netušíte co je zač 1.4310, případně nemá někdo materiálový list? Dělají se z toho planžety takže by to bylo dobře sehnatelné, ale nevím jestli vhodné.

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007

Příloha / Přílohy:
1_4310.pdf (49kb) staženo 143 time(s).

Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/5/2012
Muzzhor napsal:
Ahoj, jenom pro zajímavost : včera jsem z nedočkavosti lepil finku na trn do jabloňe na obyčejnou chemickou kotvu, dvousložka od soudalu, standardní kartuš do normální pistole, pohoda je, že se to krásně vejde do předvrtané 6 mm díry a je to bez patlání, jednu střenku jsem už udělal, opět nedočkavě Happy a vypadá to, že to drží..... kromě toho jsou u toho 2 směsné vrtulky a další se dají dokoupit za cca 15,- ks, takže to vyjde na celkem dobrej peníz

edit : kartuš za 249,-

edit ještě jednou sám sobě : je to blbost, myslím, že to mírně zvětšuje objem, čili dřevo praská
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/3/2014
Zdravím, poníženě vás prosím o odpověď, dala by se použít na výrobu pozdra na kudlu.
Jedná se o to, že vím kde ji sehnat zhruba za 800,- za metr rest. za celou štípenku.
Máte s tímto zkušenosti?
Posláno:
Štamgast
Hermes napsal:
Zdravím, poníženě vás prosím o odpověď, dala by se použít na výrobu pozdra na kudlu.
Jedná se o to, že vím kde ji sehnat zhruba za 800,- za metr rest. za celou štípenku.
Máte s tímto zkušenosti?

Možná jsem mimo, ale nějak nechápu nač se ptáš, chybí mi tam co chceš použít na výrobu pozdra.red face
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pokročilý
Pánové nechtěl by se mnou někdo koupit ocel 14260 v tloušťce 6mm tabuli 1 x 2 m x 6 mm ??A ještě chci v síle 8mm ale tam to jsou schopni nadělit. cena za kilogram 35 Kč bez DPH - firma KOVINTRADE. Chtel jsem si nechat uříznout i z síli 6 mm ale sílu 6 mm nedělí. Ale když by se mnou někdo koupil tu tabuli tak se podělíme o poštovné a dělení bych zařídíl za malý poplatek.

Děkuji za kontakt na KoVINPLUS ale tam mají oceli strašně drahé uděllali mi nabídku na ocel 14260- 1 kus o rozměru 8 x 150 x 500 mm by stál 552 Kč bez DPH což je dost drahé. U Firmy kovintrade mi uříznou z tabule plechu rozměr 8 x 100 x 2000 mm cena je 35kč bez DPH čili cena za tento kus je as 440 kč bez DPH To je docela rozdíl ne???
Posláno:
Začátečník
Meiming napsal:
Hermes napsal:
Máte s tímto zkušenosti?

Možná jsem mimo, ale nějak nechápu nač se ptáš, chybí mi tam co chceš použít na výrobu pozdra.red face

sáákra, sám jsem se zasmál , asi jsem to smáznul když jsem to opravoval,.
Měl jsem na mysli štípenku.
http://hurka.uhobitu.cz/product.php?id_product=484
Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
Štípenku na pouzdro určitě ne.
Posláno:
Začátečník
francome napsal:
Štípenku na pouzdro určitě ne.

Dobrá, může se jen zeptat z jakého důvodu? Jen abych byl zas o něco chytřejší..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2005
Máš to napsaný v odkazu, který jsi dával - je to spodní vrstva kůže - odpad.
Potřebuješ lícovou kůži.
Tady něco nastuduj.
Posláno:
Štamgast
O dost levnější než krupon a přesto celkem slušně použitelná je kůže z břicha, jediné na co jsem přišel že je třeba si dát bacha je aby ti ty "vrásky" nevyšly na zapínací řemínek protože by se v tom místě měl tendence natahovat a trhat.
Posláno:
Začátečník
Meiming napsal:
O dost levnější než krupon a přesto celkem slušně použitelná je kůže z břicha, jediné na co jsem přišel že je třeba si dát bacha je aby ti ty "vrásky" nevyšly na zapínací řemínek protože by se v tom místě měl tendence natahovat a trhat.

Díky všem, ta kůže z břicha by šla, hledal sem,ale nenašel, máte nějaký kontakt ideálně e shop?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum