ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/3/2014
Meiming napsal:
O dost levnější než krupon a přesto celkem slušně použitelná je kůže z břicha, jediné na co jsem přišel že je třeba si dát bacha je aby ti ty "vrásky" nevyšly na zapínací řemínek protože by se v tom místě měl tendence natahovat a trhat.

Díky všem, ta kůže z břicha by šla, hledal sem,ale nenašel, máte nějaký kontakt ideálně e shop?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/18/2009
ahoj sháním liteřinu nevíte kde sehnat znám jen tohle ale tam mají odber až od 100kg a me stačí co bude Happy
http://www.kovopb.cz/divize-produkty/slitiny-na-bazi-olova--cinu-a-antimonu/
On visel na větry zmítaném stromě, v neznámu co koření; jsa proklán kopím po devět nocí
moudrý Ódin s&
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Prosím o radu . kde sháníte bronz? Na Nožířských ocelích měli takové pěkné bloky, ale to na nových stránkách už nemají, a na jataganu mají jen tenké plechy (0,5 a 1 mm).
Nepotřebuju několik kilo, ale kousek aspoň 5 mm silný na dvě záštity a dvě hlavice. Díky za tipy. Admire
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Bronz kupuju - klasika - na šroťáku, občas mají zbytek kulatiny, vydřený pouzdra a tak. Cena je celkem nestydatá, taky při úpravě do tvaru ještě dost ubyde - a ještě je úžasný když už máš konečně téměř dopipláno a probrousíš se do bubliny - dutiny v materiálu, to ti je fajn pocit.. Happy Nějakou tyčovinu občas zahlídnu na Aukru, tak možná i tam..
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/7/2014
Zdravím dufam ze to tu uz nebolo ale skusal som hladat a nic som nenasiel :)

Nevedel by mi niekto odporucit nejaku firmu na ocel na slovensku ? za prijatelnejsiu cenu ako na jatagane samozrejme. Dakujem
Keby niekto niečo tak email :) Nože v galérke sú väčšinou na predaj :)
FB: TP knives
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 8/4/2014
Ahoj pánové,
Pročetl jsem tu mnoho a i celkem dost okoukal a dozvěděl....toto forum je parádní.
A chci se zeptat jakej material mě doporučíte do začátku na výrobu nožů. Kovárnu mám s bucharem a výhní.
Ale stále hledám jakej material je pro mě jako začátečníka nožíře. Samozřejmě péra s auta jsou skoro za darmo,ale jak tady někdo někde psal... rád vím s čeho dělám :)
Díky všem za rady
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/9/2014
Na začátky, ale klidně i dobudoucna je dobrá třeba 19191. Je to "jednoduchá" uhlíková nástrojovka, dá se kalit na hamon. Tvrdost a houževnatost vynikající.

Dá se pořídit v 25mm kulatině (píšeš že máš buchar atd.) v JKZ Bučovice. web: jkz.cz. Myslím že posílají i poštou.

Tady na knifu si pohledej mat. list. Je tam vše co potřebuješ.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2008
Zdravíčko chlapci,
sháním chirurgickou nebo potravinářskou ocel v kulatině, hodil by se možná i titan, nevíte kde bych ji v Plzni mohl sehnat? Popřípadě nějakej tip na nějakej shop nebo zkousnu i si pro ni někam zajet. Díky za každý tip.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/5/2010
Zdravim,

chcel by som sa opytat je mozne niekde kupit ocel vhodnu na vyrobu trnovych hrotov do sipov, tip mi padol na 14 260. Ide o to ze by som ju potreboval ako gulatinu v priemere okolo 7-8mm alebo stvorcovu tyc 8x8mm.

Viete mi poradit kde tyce v tomto formate kupit, pripadne ak vas napada lepsia ocel tak odporucte. Diky Michal
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2011
Taurus napsal:
Zdravim,

chcel by som sa opytat je mozne niekde kupit ocel vhodnu na vyrobu trnovych hrotov do sipov, tip mi padol na 14 260. Ide o to ze by som ju potreboval ako gulatinu v priemere okolo 7-8mm alebo stvorcovu tyc 8x8mm.

Viete mi poradit kde tyce v tomto formate kupit, pripadne ak vas napada lepsia ocel tak odporucte. Diky Michal

Zeptej se bulise. To je zdejší Vilém Tell.
"ALEA IACTA EST"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Zdarec, nevim jestli to chceš na kovaný hroty, nebo soustružený. Jestli soustružený, tak to vyjde lacinější je koupit. Jestli kovaný, tak na šroťáku vyber vhodný vinutý pružiny, tam je materiálu dost. Ale jestli budeš s těma hrotama střílet jen do terčovnice, stačí je vykovat z měkkýho, nebo z roxoru. Při kování tulejky se někdy tvrdší materiály trhají.
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic! A trollům ZDAR! V Norsku určitě navštivte horu "Hoven"!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/5/2010
Díky :) na šroťákoch som bol, ale koli urýchleniu práce by som bol radšej za ocel v presnom priemere v celom kuse, lebo takto vela casu zabijem rovnanim a formatovanim celej pruziny na presne rozmery. Ked to zratam rovnanim a prekutim jednej pruziny z SUV (siska) stravim pol dna... a to je moc :D
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/26/2012
Hoochie napsal:
Prosím o radu . kde sháníte bronz? Na Nožířských ocelích měli takové pěkné bloky, ale to na nových stránkách už nemají, a na jataganu mají jen tenké plechy (0,5 a 1 mm).
Nepotřebuju několik kilo, ale kousek aspoň 5 mm silný na dvě záštity a dvě hlavice. Díky za tipy. Admire

Ahoj - třeba tady Happy www.nett-metal.cz, nebo ve Feroně, říznou ti i menší kusy

Příloha / Přílohy:
Srovnávací_tabulka_jakostí_CSN_EN_bronz.docx (34kb) staženo 65 time(s).

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/26/2012
Pietro napsal:
Zdravíčko chlapci,
sháním chirurgickou nebo potravinářskou ocel v kulatině, hodil by se možná i titan, nevíte kde bych ji v Plzni mohl sehnat? Popřípadě nějakej tip na nějakej shop nebo zkousnu i si pro ni někam zajet. Díky za každý tip.

Ahoj, poptej e-mailem a specifikací Feronu a Kondor Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/17/2007
Pietro napsal:
Zdravíčko chlapci,

Já nevím, jestli už není pozdě, ale až půjdeš od Pětatřicátníků k Peklu, naproti Peklu je Ferrum, v předu klasická prodejna, vzadu v průjezdu je prodejna hutního materiálu, kde mají i nerez + další kovy
A když nebudou mít skladem průměr, co potřebuješ, myslím, že nebude problém ho objednat.
Pak je ještě prodejna Foinia na Borech, ale tu už mám z ruky, stejně jako Feronu na Bílé Hoře....

Pokud mi chcete cokoli napsat, pište mi prosím maily, na PM nemusím hned (nebo vůbec) reagovat. Díky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/2/2015
Zdravím , mám otázku skade môžem zohnať matroš (oceľ) za dobrú cenu a bolo by dobré ak by ste s tým mali skúsenosti , poznám iba jatgan ale neviem či tám majú dobré ceny alebo nie vôbec sa v tom nevyznám keď tak napíśte

Diky
Samuray
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2010
Samuray napsal:
Zdravím , mám otázku skade môžem zohnať matroš (oceľ) za dobrú cenu a bolo by dobré ak by ste s tým mali skúsenosti , poznám iba jatgan ale neviem či tám majú dobré ceny alebo nie vôbec sa v tom nevyznám keď tak napíśte

Diky
Samuray

Je to tu několikrát, musíš víc čístWink
Třeba: nozirskeoceli.cz
chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/2/2015
Pospa napsal:
Samuray napsal:

Diky
Samuray

Je to tu několikrát, musíš víc čístWink
Třeba: nozirskeoceli.cz

Diky , áno ja som čítal no narazil som aj na neaktuálne linky a potom sa tu riešili aj iné veci , viem znie to ako výhovorka :D takže + lenivosť . Pre budúcnosť ak by niekto hľadal tak opravujem shop
poprípade ak poznáte ešte nejaké tie stranky tak budem rád, diky

Samuray
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/3/2011
na SK napr. tu: www.nanoze.sk
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/25/2015
Zdravím Vás vážení poradci.
Narazil jsem na Vaše forum a koukám, že spousta z Vás má docela dobré znalosti v oblasti materiálu, proto Vás prosím, pokud víte poraďte.
Sice se jedná o jiné nože , než většina z Vás má na mysli, ale jde mi spíše o vhodný materiál.

Jde o nože na průmyslovém stroji určeném ke štěpkování (drcení) dřeva. Je to obrovský stroj s bubnem o průměru 800mm s dvěma noži, který drtí normálně celý kmen na jemné piliny ze kterých se pak lisují brikety. Velikost nožů je 150 x 530 mm a tl.25mm.
Původní nože jsou pryč.
Byly nahrazeny noži s materiálu 12 050 (C45) a zakaleny.
Nože však praskají a odlétávají části ulomených částeček do okolí, což je krajně nebezpečné.
Jelikož disponuji možností pálit tvary z různých materiálu, hledám alternativu.
Z „lepších“ materiálu mám v dané tl. Jak. 14 220 , 14 320 , 12 050, P 265 GH a S690QL
14 220 je mat ke zušlechtění tj. např. cementování, ale nevím jak hluboké zušlechtění je a když se každý den ostří brousí, jak dlouho cementovaný povrch vydrží.
14320 je zase otěruvzdorný, ale nevím jestli je nutné zušlechťovat, nebo může tento materiál zůstat bez dalších úprav.

Díky za objasnění.

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum