ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Pomozte kde zozeniem <<<STN 17024~N540 , alebo nieco podobne>>> 20mm alebo40mmx6-7mm aspon 1m , resp. pasovinu , odstrizok z plechu.nemusi to byt v kuse aj kusky aby stoho islo spravit hranol 19x38x6-7mm V bohleri v SR Surprised NoNoNo Alebo iny lachko orobitelny (3.5mmfrezka) kalitelny nerez ( cim lacnejsi ) nie je to urcene na cepel
Dakujem za rady Milan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Motorkar napsal:
Pomozte kde zozeniem <<<STN 17024~N540 , alebo nieco podobne>>> 20mm alebo40mmx6-7mm aspon 1m , resp. pasovinu , odstrizok z plechu.nemusi to byt v kuse aj kusky aby stoho islo spravit hranol 19x38x6-7mm V bohleri v SR Surprised NoNoNo Alebo iny lachko orobitelny (3.5mmfrezka) kalitelny nerez ( cim lacnejsi ) nie je to urcene na cepel
Dakujem za rady Milan

Ahoj, já mám dílnu ve které dřív bývala nějaká kovovýroba a nerezu tam po nich zbylo dost, jenže většinou to není popsané, takže těžko říct co to je. Nicméně nějaké popsané jsou, ale takhle z hlavy ti ty normy neřeknu. Dnes mě pustili z nemocnice, celeý víkend budu ve Žďáru na výstavě, takže se do dílny dostanu nejdřív v pondělí, tak se ti pak podívám. Pokud seženeš něco jiného do té doby, tak mi dej vědět, ať to nehledám zbytečně.
Posláno:

Štamgast
No nemam kde .Co poznam fyrmy vsade len tabulu ziaden prirez a v pasovine neni.Budem vdacny ak by nasla 17024. "Potravinarsky"nerez nechcem ten si viem zohnat , ale to sa strasne zle frezuje tak malou frezkou , lamu sa mi frezy Mam odskusane tu N540 co je ~`17024 ta ide paradne. Dik Milan
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Motorkar napsal:
No nemam kde .Co poznam fyrmy vsade len tabulu ziaden prirez a v pasovine neni.Budem vdacny ak by nasla 17024. "Potravinarsky"nerez nechcem ten si viem zohnat , ale to sa strasne zle frezuje tak malou frezkou , lamu sa mi frezy Mam odskusane tu N540 co je ~`17024 ta ide paradne. Dik Milan

Je mi jasné, že potravinářský nerez ti je k ničemu. Mrknu se ti po víkendu a dám vědět do mailu nebo pm.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/28/2006
Podívej se na http://www.ebmservice.com/materialy/ .Do hledaného textu napiš 17024. Je tam nabídka z Kladna na profil 60 x 30.
Posláno:

Štamgast
lukr>>> 30mm hrubka je straaaaasne moc s toho by bolo vela odpadu ja tak max 8mm. Ja potrebujem narobyt kvadre cca (lepsie o mm mensie) 20mmx40mm a hrube max 8mm. Ale dik za odkaz dobra stranka Milan
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/28/2006
No, myslel jsem nařezat z toho placky 60x30x8 a ty pak upravit.Ale je fakt že by bylo dost odpadu.
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
Zdravím, měl by někdo hranolek minimálně 25x25x300mm z červeného dubu nebo nějaké podobně tvrdé světlejší dřeviny-vysušené, ideálně Brno?Díky RS
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/3/2019
Ahojky,
Dřevo nemám ale znám jeden e-shop, skvělé jednání.
Jsou tam hranoly buď 20x40x500mm nebo 40x40x500mm
Myslím že tam toho mají dost, mohl by sis vybrat.
Odkaz: https://www.drevenehranoly.cz/hoblovane-hranoly/
Způsoby dělají muže
RS
Posláno:

Štamgast
Díky, o to šopu vím, jen jsem to dřevo chtěl na víkend.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/29/2019
červenej dub bych měl, ale Praha Sad
RS
Posláno:

Štamgast
Díky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2016
Ahoj Páni, mám dotaz.
Odkud berete kůži, nemáte prosím nějaký dobrý tip na nákup v ČR?
Něco jsem samozřejmě pohledal sám, ale ptám se zkušenějších, jestli nevíte o něčem lepším.
Za případné tipy předem děkuju. Vojtěch
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/12/2015
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2016
Chlapi díky moc Ok
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/7/2013
Vyveďte mě z omylu, ale občas se divím, že se nožíři vůbec dokážou vejít do ceny- materiál, práce, amortizace mašin... Kovaný nožík s futrem, kalený v profi kalírně za 2600,-...nechápu.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
no ono je to jak kdy... teoreticky by se vejít neměli, pokud se tím živí jako osvč, ovšem je řada hobíků, kteří mohou na noži ušetřit v mnoha místech..
a) dřevo - netřeba kupovat špalík za 500,- .. někdy vyjde levněji fošna nebo dřevo tuzemské z okolí či podarované..
b) ocel - není opět třeba kupovat RWLku, jsou jak levné oceli typu AK5 či 14260, tak jde zpracovat to co je pro jiného šrot.. pérovina, ložiska, pily..
c) zakalení - i profi kalírny vyjdou levně kddyž víš na koho se obrátit a máš třeba celou sérii jedné oceli a typu, pak tě čepelka vyjde levněji než kdyby kalil jen jednu v peci.. navíc 14260 není problém zakalit i doma zadarmo
d) amortizace mašin hobbíci neřeší, často ani elektriku nebo to že mají v dílně teplo.. berou to jako automatické prostředí kde se vyskytují a kde by to bylo i kdyby nic nedělali
e) co platí i hobbík, ale není to pořád jsou brusné pásy, lepidla, šroubky, kůže

čili pokud si vezmu že bych dělal nůž z 14260, kalený doma, rukojeť z domácího dřeva a pouzdro z levného kraje kůže, tak by ses měl bez práce dostat na cenu pár set.. třeba já teď budu dávat do kalírny nože z AK5 za kterou jsem nedal ani korunu a je z ní asi 30 čepelí, neb jsou to vnitřky z vypálených brzdných kotoučů na motorky, které vyrábí známý a pro něj je to odpad z výroby.. to pak má nůž už ze začátku jinou hodnotu než když dám litr za tři čepelky z práškovky.. stejně tak i já mám zase doma zbytky kůže, co jednou za čas pošlu někomu za poštovné a ten má tak kůži na pár futrálů grátis..
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/29/2008
Ahoj , nevíte někdo z jaké oceli dělá pilové kotouče Hi- MAX japonská Kanefusa ? Známý má asi 30 kg použitých kotoučů , jestli by se s toho dalo něco udělat a zakalit ?
V jejich katalogu jsem se to nedočetl …...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Nazdar, zjišťování materiálů u těchto zahraničních firem bývá nemožný, kór když se dorozumívají rozsypaným čajem.
Pokud je to třicet kilo materiálu, možná by stálo za to nechat udělat analýzu spektrometrem, třeba na nějakým šroťáku.
Mimochodem, jaký má ten kotouč rozměry?
Jinak se neboj to vyzkoušet sám. Kdyby to za něco stálo, možná bych měl o pár kotoučů zájem. Pokud nemáš jak sám zkusit kalení, klidně mi na zkoušku jeden pošli.
Pošlu Ti mail, pokud máš zájem, abych to vyzkoušel.
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum