ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/20/2005
Honza J:
pozri mail Ď.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/29/2004
Honza J. napsal:
uvnitř těch zářezů je ještě drážka, klínek má na sobě kolíček na kterej se napíchne papír a zasouvá se do drážky uvnitř, zrovna jako váleček má na uprostřed osazení, které taky zapadá do drážky, to je kvůli stranovému zajištění a za chodu jsou jak klínek, tak váleček tlačeny odstředivou silou do zúžení, takže nic nemůže vyletět, otáčky do 3000 ot/min, jinak játo nevyrábím ale sehnal jsem určitý množství od firmy, která to přestala dělat, že neměla odbyt
středová díra 20 mm
Ahoj
Jen jeden dotaz, kolik to prijde prosim? Happy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
edit...tak nic
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
tak jsem se rozhopal a zakoupil kotočovou brusku ve snaze udělat duťáka jak má bejt a světe div se nějak mi to nejde Laugh zlatá vrtačka Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2002
Chlapi, soráč že se zase ptám jak blb Sad, ale koupil jsem hadráky a nevlezou mi na špindl brusky. Je nějakej trik jak u nich jednoduše zvětšit díru z 10 na 14 (radši 20) mm? Samozřejmě tak, aby zůstala centrická Wink.
K disposici je vrtačka a soustruh, do kterýho ale průměr 150 (což maj ti hadráci) nedostanu Sad. Uvažoval jsem o protažení vrtákem, ale trochu se toho bojim, taskže zatím seru v síni.
Ď. předem.
Lenost - matka pokroku
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
...

Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/11/2005
Tak já ho třeba roztočim na závitovce ve vrtačce a přiložením odlamovacího nože na koberce odříznu v požadované vzdálenosti od středu. Docela to kope, ale jde to Happy. Ideální řešení je mít na brusce sklíčidlo a upínat cajky dle potřeby.
Honza
dany napsal:
Chlapi, soráč že se zase ptám jak blb Sad, ale koupil jsem hadráky a nevlezou mi na špindl brusky. Je nějakej trik jak u nich jednoduše zvětšit díru z 10 na 14 (radši 20) mm? Samozřejmě tak, aby zůstala centrická Wink.
K disposici je vrtačka a soustruh, do kterýho ale průměr 150 (což maj ti hadráci) nedostanu Sad. Uvažoval jsem o protažení vrtákem, ale trochu se toho bojim, taskže zatím seru v síni.
Ď. předem.
mad
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/13/2003
Ahoj. Taky bych měl jeden dotázeček. Nezkoušel jste si někdo vyrobit stojanovou pilku na železo? Co použít - list nebo strunu? Díky za radu
Posláno:

Štamgast
2 jjenda - to se mi zdá jako ideální zkůsob, jak se pokusit o seppuku nebo aspoň jak přijít o pár prstů Wink. Ale asi to budu muset vyzkoušet Sad. Kdyby byl tenkej, nebo ta díra měla mít větší průměr, tak bych se tak nebál, ale prokousávat se takhle nějakejma 25-30 mm při průměru těch 20 mm ...Sad No uvidíme jak pravil ten příslovečný slepý. Ale stejně budu mít řiť pěkně sevřenou Razz

Taky jsem uvažoval o nástavci na hřídel (místo sklíčidla), ale to by už bylo vyložený na můj vkus skoro až příliš (zejména když hřídel má jen 14 mm a závit na konci 12).
Lenost - matka pokroku
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/16/2005
Propal to....Ohřej si trn propal to skrz....

Jarda
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/15/2003
Prosím o radu. Kde by se v ČR daly sehnat plochý kotouče s magnezitovým pojivem?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/15/2003
to dany. Udělej si trn se závitem na jedný straně a přírubou na straně druhý. nasuň kotouč tak aby se ti opřel o tu přírubu a na ten závit našroubuj matku s udělátorem takovýho průměru jakou chceš mít výslednou díru. a jak to budeš stahovat k sobě tak se kotouč opře o přírubu a udělátorem vykroužíš tu díru. Teoreticky by to mohlo fungovat.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Wink úplně normálně, alespoň trochu na centr to vem do vrtačky (pro průměr 20, ...14 na to narveš), a po nasazení se to srovná za pár otočeníWink, hadrák určitěHappy vyzkoušeno prakticky na mnoha hadrácíchLaughWink a dělám s hadrákama i ve vrtačceHappy
[quote=dany]Chlapi, soráč...
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
nechci dělat chytrýho, ale už léta dělám větší díru v hadráku lochajznou, pro ty, co neví co to je, se to snad dá nazvat česky výsečník, snadno vyrobitelný z trubky vhodného průměru s nabroušeným břitem a chce to trochu měřit, jinak z vámi popisovaných způsobů mi vstávají vlasy hrůzou a to se nedá říct, že bych sral v síni, už mi taky leccos nafackovaloLaugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Honza: nafackované dostal asi každý, zkušenosti jsou podle toho, čím... Happy
Posláno:

Štamgast
Taxem se po přečtení všech uvedených doporučení (za něž díkes) nakonec zeširoka pokřižoval Wink, třikrát uplivnul WinkWink a díry v hadrákách projel vrtákem. Sice spíš než aby to vrtalo to ty díry jen ocupovalo a roztáhlo Razz, ale na špindl to jde nacpat, sedí dobře a ani neházejí Shocked.

edit: 2 Samurai to Honza - a taky vobčas bejvá podstatný i vod koho Happy
Lenost - matka pokroku
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Něco k tématu mašinek na broušení, výbrusy atd. Tomuhle říkám "superklema".

Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/1/2006
Prosim potreboval by som poradit. Pasy akej znacky a typu pouzivate? Niekde som cital ze 3M su dobre a na inom ze aj celkom hej ale nestoja za tie peniaze. Ide mi o prebrusovanie uz zakaleneho noza.Dakujem.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/27/2004
Green napsal:
Prosim potreboval by som poradit. Pasy akej znacky a typu pouzivate? Niekde som cital ze 3M su dobre a na inom ze aj celkom hej ale nestoja za tie peniaze. Ide mi o prebrusovanie uz zakaleneho noza.Dakujem.
3M je firma, ktorá robí okrem iného i rôzne brusivo ako Trizact, Scotchbrite.
Ja používam pásy trizact zrnitosť A45,A30,A16 na konečnú úpravu povrchu. Vydržia viac ako klasické, ale i drahšie. Vyšli ma zhruba na dvojnásobok ale vydržali mi viac ako tri klasické. Ešte by som chcel splašiť hrubšiu zrnitosť na tvarové brúsenie. Toť môj názor.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/1/2006
Oscarr napsal:
Green napsal:
3M je firma, ktorá robí okrem iného i rôzne brusivo ako Trizact, Scotchbrite.
Ja používam pásy trizact zrnitosť A45,A30,A16 na konečnú úpravu povrchu. Vydržia viac ako klasické, ale i drahšie. Vyšli ma zhruba na dvojnásobok ale vydrali mi viac ako tri klasické. Ešte by som chcel splašiť hrubšiu zrnitosť na tvarové brúsenie. Toť môj názor.
Dakujem .
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum