ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
mad
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/13/2003
Zeptám se jako mula, protože jsem mula : jaký je rozdíl mezi pulírkou a pásovkou, respektive co se dělá jinak na pulírce, než na pásovce. Moc mě nemlaťte Sad
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Black napsal:
narazil jsem na takovou kuriozitku-už jste viděli mašinu,co za vás piluje?
Jo tak o něčem takovém uvažuju. Ale v menším - na jehlové pilníky. Říkám si, že by se mohl dát využít šicí stroj Wink.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
Pike napsal:
Jo tak o něčem takovém uvažuju. Ale v menším - na jehlové pilníky...
videl jsem za cca 2 000,- prodavat strojni lupinkovou pilku, na bezne "rucni" lupinky. A mezi nimi jsou i "pilnikovaci" lupinky...
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/27/2004
mad napsal:
Zeptám se jako mula, protože jsem mula : jaký je rozdíl mezi pulírkou a pásovkou, respektive co se dělá jinak na pulírce, než na pásovce. Moc mě nemlaťte Sad
Pokiaľ sú na oboch kontaktné kolesa rovnakého priemeru, tvrdosti tvaru,majú rovnaké otáčky, tak žiadny rozdiel nevidím. Len na pulírku netreba špeciálne lepene nekonečné pásy. Niekedy stačia i nastrihané pásy zo šmirgľa na ručné brúsenie nalepené na kotúč obojstrannou lepiacou páskou.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Pike napsal:
...Říkám si, že by se mohl dát využít šicí stroj...
Tak tohle využití jsem před časem viděl u kamaráda, hnal to motorkem, měl tam svorku na pilníky (strojní), pilky a ještě měl na tom kole-řemenici přidělanej dřevěnej kotouč se suchým zipem a používal to na broušení dřeva. Něco takového vyšlo před lety v Udělej si sám, jestli to najdu, pošlu Ti plánek.
mad
Posláno:
Pozorovatel
2 Oscarr : díky Happy
2 Surg : Mě taky pleas!!!!
Posláno:

Štamgast
Surg napsal:
Něco takového vyšlo před lety v Udělej si sám, jestli to najdu, pošlu Ti plánek.
Díky, to bych ti byl povděčen. Ono na tom vlastně vůbec nic není, stroj by mohl dokonce dál sloužit původnímu účelu Happy. Akorát je potřeba nějaké vedení, o které by se opřel spodní konec pilníku, aby se neprohýbal. a to vedení by muselo být štelovatelné pro různé pilníky.
Nail: Jo, tak tu mašinku znám, ale že existují pilníkovací lupínky, to jsem netušil...
Posláno:

Štamgast
2 Pike:
to vedení v tom plánku myslím není, jestli si to dobře pamatuju, tak ten kamarád tam taky nic neměl, jenom ten pilník byl upnutý na tom "jebátku", co drží jehlu, v délce asi 5 cm něčím jako elektrikářská svorka čokoláda - taková jako trubka s dvěma šroubky. Ale asi by se to dalo udělat tak, jak to bývá na kmitavých pilkách - rolnička, o kterou se ten pilník opře, posunovaná případně šroubkem.
Posláno:

Štamgast
Surg napsal:
2 Pike:
to vedení v tom plánku myslím není, jestli si to dobře pamatuju, tak ten kamarád tam taky nic neměl, jenom ten pilník byl upnutý na tom "jebátku", co drží jehlu, v délce asi 5 cm něčím jako elektrikářská svorka čokoláda - taková jako trubka s dvěma šroubky. Ale asi by se to dalo udělat tak, jak to bývá na kmitavých pilkách - rolnička, o kterou se ten pilník opře, posunovaná případně šroubkem.
Jo, tak přesně tak nějak o tom uvažuju... A vedení asi není potřeba u klasických pilníků, ty se prohýbat nebudou, ale u jehlových určitě jo.
Posláno:

Štamgast
2 mad:
tady to máš. Přidal jsem i plánek na lupénkovou pilku se skutečně kolmým pohybem, ta by se asi dala dobře předělat na pilovačku. Jenže je toho 8,5 Mb, tak jsem to radši pověsil tady:

rapidshare.de/files/22386562/Sici_stoj_a_pilka.zip.html
Posláno:
Štamgast
Surg napsal:
2 maxeem
Obě tyhle mašinky nemají pohyb přímočarý, ale kývavý, což je výhodné u lupénkové pilky, ale asi ne moc u pilníku...
Obyčejná kmitavá pilka má taky krátký chod, a jak bere!Happy
Nejakú podobnú mašinku som si chcel spraviť doma ale ako pílu. Rameno nerobilo kývavý pohyb, ale priamočiary, bolo na spôsob pantografu. Ale píliť to veľmi nechcelo. Jednoducho rukou som bol omnoho rýchlejší.
Kmitka je jednak preto rýchla, lebo má predkmit. Pílový list nebehá len hore dolu, ale je mierne vytláčaný dopredu - teda do rezu a späť. Ak má niekto kmitku s možnosťou nastavovania veľkosti predkmitu, stačí, aby si ho vypol, resp. prestavil na nulu a zbadá, ajký je v tom rozdiel.
mad
Posláno:
Pozorovatel
Surg napsal:
2 mad:
tady to máš. Přidal jsem i plánek na lupénkovou pilku se skutečně kolmým pohybem, ta by se asi dala dobře předělat na pilovačku. Jenže je toho 8,5 Mb, tak jsem to radši pověsil tady:

rapidshare.de/files/22386562/Sici_stoj_a_pilka.zip.html
2 Surg: Dííííííky ti mockrát
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Pro všechny majitel přímých brusek mám dobrý tip..

Sice nechápu jak to že to stojí tak málo když 1ks stojí běžně kolem stovky, ale už to mám objednané Happy

internetovy-obchod.msbox.cz/detail.asp?floor=1&shop=50&database=fkt&id=63015
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/12/2006
Tyhle tělíska znam.Minulý rok sem si koupil desetidílnou sadu od stejného výrobce.Kvalita je tak v limitu,ale neni to na opracovávání vysoko kalených ocelí.A na jemné práce se mi zdají trochu velká.Jinak slouží dobře.Osobně používám hlavně tělíska zanačky Proxxon(zástupce pro ČR: www.rf-technik.cz/proxxon/proxxon_uvod_elektrika.htm ),ale ceny jsou tam trochu jinačí.
Posláno:

Štamgast
monccou: proxxona známe, tohle je zajímavé hlavně tou cenou..
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/12/2006
no,já proti tomu nic neřikam,neb sem si to už taky obědnalHappy
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Jó super, mají v nabídce gravírku co shánim už 2 roky jako náhradu za mího Bosche. Tak se stavím.
Posláno:

Štamgast
westy: chybí ti před tím http.. jinak to furt funguje..

Posláno:
Štamgast
Samurai napsal:
Pro všechny majitel přímých brusek mám dobrý tip..

Sice nechápu jak to že to stojí tak málo když 1ks stojí běžně kolem stovky, ale už to mám objednané Happy

Niečo podobné a i prepokládm, túto sadu má i Conrad www.conrad.sk A okrem toho plno iných blbostí.
Posláno:

Štamgast
No to řeší, ale na tom trnu je kuželový závitWink, vpravo pravý, vlevo levý - tohle používají zubní technici.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum