ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
PD:Pokud by jsi chtěl ten lis dělat svépomocí,tak bych zkusil pístnice ze staré sklopky nebo jeřábu.Taky hydraulický zvedáky nejsou marný,ale myslím,že víc jak 20 tun z teho nevymáčkneš.Ještě se ti zkusím po něčem poohlídnout ve strojních bazarech.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Ládes napsal:
PD:Pokud by jsi chtěl ten lis dělat svépomocí,tak bych zkusil pístnice ze staré sklopky nebo jeřábu.Taky hydraulický zvedáky nejsou marný,ale myslím,že víc jak 20 tun z teho nevymáčkneš.Ještě se ti zkusím po něčem poohlídnout ve strojních bazarech.
Na damašek se běžně používají lisy o síle 20 - 25 tun. Zvedáky jsem viděl do 20 tun, možná by se dal sehnat i silnější. A ani nejsou drahé. Pokud by někdo, kdo tomu rozumí, vymyslel způsob, jak zvedák propojit se zdrojem tlaku, tak by ani nemusel být problém takový lis postavit...
I když 40 tun, to by bylo pěkné maso... To byste mohli kovat damaškové kolejnice Laugh.
Posláno:

Štamgast
@PD:našel jsem ňáký lisy na www.AGAP.cz hydraulický nic moc,ale výstředníkový mají 25 a 40t.Zkus na to mrknout.
Snad jsem dobře napsal tu adresuWinkJo je to O.K.funguje
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Hydraulický zvedáky za dobrej peníz dělá Brano,konkrétně model Z320 a to ve 25t,50t a 100t
ceny:25t 13 568,-
50t 16 547,-
100t 24 146,-
Je to na stránkách www.tvb.cz (e-shop)
Zkusím hodit přímej odkaz www.tvb.cz/hydraulicke-zvedaky.html,kat,335
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Aha... No, tak kdyby stačil ten dvacetitunový, tak ten mají ve feroně asi za 1300,- Wink.
Problém je v tom, že kdyby měl být tlak vyvíjen pumpováním pákou, byť i napojenou přes klikovku na motor, tak by zdvih trval neúměrně dlouho. Bylo by potřeba do zvedáku nějak vtipně napíchnout šlauch spojený ventilem s dostatečně velkým zásobníkem dostatečně natlakované hydraulické kapaliny.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/2/2006
Jestli dovolíte. Svého času jsem na jednom nejmenovaném dole ostravsko-karvinského revíru dělal 8 roků hydraulikáře. Montoval jsem, zapojoval, opravoval veškerou hydrauliku na posuvných výztužích, které zajišťují prostor při dobývání uhlí v porubech. V totalitních dobách jsme v dílně vyráběli malé lisy na ovoce, hydrauliku k traktůrkům apod. Takový lis se dá vyrobit, IMHO to nestojí za to. Budete muset posvařovat betelný rám (asi z I profilů), který musí vydržet značné namáhání. Musíte sehnat hydraulický válec, který vyvine vámi požadovanou sílu a ten do toho rámu nějak připevnit. Do takového válce nemůžete tlačit kapalinu nějakou pumpou ručně, tudíž potřebujete hydr. čerpadlo.
Nejlépe nějaké zubové, jsou různé a vyvinou až stovky atm . Pohánět ho zas musíte el.motorem. Teď už jenom nějakou nádrž na tlakovou kapalinu,(olej), ovladač, kterým budete ovládat směr pohybu pístu, vysokotlaké hadice, kterýma to všechno propojíte a ještě by bylo dobrý do okruhu
zapojit nějaký pojišťovací ventil. Takže pokud to má bezpečně fungovat, je toho dost. Radši Petře kupte něco staršího z fabriky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2006
P.D. pokud potrebujete nejakou radu ohledne lisu.Tak dejte vedet na mejla muj otec pracuje jako serizovac lisu asi tak 35 let.A je za tu dobu tim nejak postizenejWink.jirka/P.S. co jsem se ptal tak zatim maj v praci 20tunu a rika ze tece měd jak masloShocked./
chceš můj nůž tak pisni na e-mail
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/25/2006
Přiklonil bych se raději koupi jetý mašiny z fabriky. Soused si zařizuje formařskou dílničku (jeho žena dělá joko všichni v tomhle kraji se sklem), no a má tam postavenýho macíka 500t. Pod tím tečou i nástrojařský oceli. Takže ze zakalenýho pozitivu je rázem v nezakaleném negativWinkRazz
Posláno:

Štamgast
WinkCo takhle nějakej starší lis z autovrakoviště.Takovej ten z různých filmů pochybný kvality kdy má být klaďas většinou svázanej v káře eliminován a právě s tímto autem spojen v úhlednou krychli.Kolik to může mít tlak fakt nevím,ale když to zmáčkne komplet auto do krychle o straně cca 70cmWink,.Z traboša by to asi udělalo plastikovou krabku na cigára.LaughLaugh.Již jsem asi vyčerpal všechny možnosti co mě napadly,optimální by asi fakt byl nějakej lis z bazaru či fabriky.Jedinej problém nejspíš bude transport a umístění do ne asi zrovna nafukovací dílny bo dveřma ho asi neprotáhneš.Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/1/2004
Šmerel, excentrický lis, tvářecí sila 100t.
56 zdvihů za min.

s železem to je jak plastelínou
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Díky pánové, za tipy, snad se někdy něco vyvrbí ...
Musí to být lis, který sjede a zatlačí - nesmí dát mrdu, protože v případě nerezových damašků by se ta nerez rozsračkovala ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
tak pojízdnou kovářskou dílnu podobně jednoduchou jsem snad ještě neviděl vč. výsledků práce.. fakt super.. takovou bych taky bral, jen ta pec.. jak on to má dělané Sad

home.comcast.net/~jeshern/shop.htm
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/27/2004
Viem, že teraz tu frčia iné mašinky, ale tak pre zaujímavosť, ak by mal niekto chuť na niečo podobné... www.emissiontechnologies.com/xy.htm
A k tomu diskusia o niečom podobnom...
www.c-n-c.cz/
www.aeroomni.com/cnc/
www.gravirovanie.sk/01UVOD.htm
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
Docela zajímavý kousek
Posláno:

Štamgast
Je na tom vcelku prd, jen to musíš vychytat. Je tam pravděpodobně Venturiho tryska zasazená do otevřené roury, která si tahem/hořením přibírá vzduch kolem hořáku/trysky. Jak daleko to má do trubky ústit a jak silná má ta trubka být, jaká velikost trysky, jaký tlak propanu, případně by se dal vzduch ještě dofukovat ... jestli má na konci roury ještě mřížku, nebo ne ...
No a jedna zásadní informace - plyn v bombách, se liší - obyč. malé bomby nebo 10 kg bomby mají ve směsi zbytečně moc butanu. Čistější a hořlavejší/výhřevnější je plyn plněný do velkých - 33 kg bomb...
No a další rada - obyčejný - kulatý/placatý, regulační ventil, který je běžně k mání u bomb na vaření, dává jen do 0,3 Baru, což je málo, musíš si sehnat ventil, který dává víc (1200,- u nás ve kšeftě se svařovacíma krámama - do 4 Barů) ...
Trošku s tím teď experimentujeme ...Wink

Samurai napsal:
tak pojízdnou kovářskou dílnu podobně jednoduchou jsem snad ještě neviděl vč. výsledků práce.. fakt super.. takovou bych taky bral, jen ta pec.. jak on to má dělané Sad

home.comcast.net/~jeshern/shop.htm

dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Petr Dohnal. no jde o to že to je bomba, sice plynová ale pořád bomba a jako s takovou výbušninou si nechci zahrávat, kor když tomu vůbec nerozumím.. čili jsem to myslel jen jako že pokud by se v čechách prodávala tak by to bylo zajímavé..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
www.stv.sk/spravodajstvo/spravy/tragicky-vybuch-plynovej-bomby/

je tam sice blby datum ale inak je to pravda
Posláno:

Štamgast
Ježiš chlapi, když mám ventil jaký má být, pojištěno protišlahovou pojistkou, hadice, jak mají být, když to hoří a nezhasíná, plynové výhně jsou vcelku běžné a na sporáku taky vaříte - tak o co jde? Kdo se bojí sere v síni ...
dohnalknives.com
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/28/2006
Pokud máte k dispozici časopis USS tak v čísle 52 je návod na injektorový hořák na PB.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Jsem sice total laik přes tohle,ale na Hefaistonu to nějaká bába prodávala.Malá pícka-výheň,hadice,a dole to mělo tu velkou flašku.Takže,někde je český výrobce.Protože jsem ...,tak nemám kontakt.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum