ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/26/2007
Beviem od kiaľ si, ale ak by si mal dostupné, tak čo vyskúšať tento obchodň?:

http://www.brusivo-rozmaring.sk/
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Barret napsal:

a Norton 60 su tam dva.. ktory z nich? ten drahsi je korund a ten lacnejsi keramicke brusivo - je tam az taky rozdiel? - myslim v tom ako to bere alebo vo vydrzi... inak viacmenej aku rychlost v metroch za sekundu by mal mat takyto pas? 12 metrov za sekundu je malo?

ten s korundem..

já mám na brusce rychlosti 25, 20 a 15m/s, těch 25 dávám málokdy, zpravidla brousím nejvíc na 20m/s a menší rychlost dávám, když se mi to pálí, kůže či dřevo.. 12m/s je dost málo.. pomalá rychlost je prý plusová u Elmaxu, ale nevím, ten jsem brousil jen 20 a 25kou a je to tak houževnatá svině, že jsem se zařekl, že už nikdy elmax ani D2 NoNoNo
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2012
teraz mam motor 2850 otacok/min... pri obvode kolesa ktore je hnane je to napriamo len okolo 12 metrov :) nevadi.. spravim to cez remenice. Ale ani za prd som nenasielnejake obycajne plastove remenice na 20 mm osku u nas... Nahodou nejaky shop kde to nestoji majetok? - kludne aj napriklad trojite - ze kazdy dalsi stupen väcsi...
facebook.com/PeterSzaboWeaponsmith FACEBOOK PAGE
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/4/2005
Co si myslite o moznostech vyuziti neceho jako Dewalt DW753 pro brouseni (tzn. sel by na tom udelat i vybrus (prilezitostne)) a ostreni nozu? http://www.dewalt.cz/powertools/productdetails/catno/DW753/

Zaujalo me, ze ma kozeny pas (pro brusnou pastu), co me naopak celkem odrazuje, ze v navodu se pise o tom, ze je pouze pro obcasne pouziti (pritom neni zrovna za pusu).
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
huugh napsal:
Co si myslite o moznostech vyuziti neceho jako Dewalt DW753 pro brouseni (tzn. sel by na tom udelat i vybrus (prilezitostne)) a ostreni nozu? http://www.dewalt.cz/powertools/productdetails/catno/DW753/

Zaujalo me, ze ma kozeny pas (pro brusnou pastu), co me naopak celkem odrazuje, ze v navodu se pise o tom, ze je pouze pro obcasne pouziti (pritom neni zrovna za pusu).

Příležitostně určitě ano, jsou tu lidi co dělaj nože pilníkem, na elektrickym hoblíku i na podobný brusce.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 5/15/2011
Samurai napsal:
Jirka.Černý napsal:
Ahoj všem, prosím o radu. Začínám si vybavovat dílnu a chci si pořídit brusku, na který by se dal vyrobit nůž. Nemám žádnou zkušenost. Je lepší kotoučová nebo pásová? Můžu koupit brusku v Hornbachu za 800? Bude použitelná na výrobu nože? Dík za radu. Jirka

čauky, záleží na tom, kolik chceš do stroje investovat.. pásovky použitelné na výrobu nože začínají až od 10tis výše.. pokud chceš jen "něco" na čem by šlo nůž vyrobit nebo si práci ulehčit tak bych spíše popřemýšlel nad tím, kolik nožů chceš dělat a jak často.. neb je tu dost kluků co si čepelky kupují už hotové a zakalené a dodělávají si jen ručky.. jedna možnost.. a nebo si pár nadšenců dělá výbrus i pilníkem a smirkama - fuška ale taky možnost..
nahrubo jde udělat výbrus jak kotoučovkou bruskou, tak flexou s lamelovým kotoučem nebo plochým unašečem..

čili je to o poměru peněz a ušetřené práce..

Dík za odpověď, Samuraii. Jsem úplnej začátečník, ještě nevím, jestli mě to bude bavit, ale rád bych si pořídil výheň a dělal sám celé nože. Musím se domluvit s někým, kdo už pár nožů dělal, jestli bych se mu mohl chvíli dívat na ruce. 10 tis. za pásovku dávat nechci, alespoň ne hned. Začnu s kotoučovou bruskou. Jak velký kotouče jsou nejvhodnější? A čeho se při nákupu vyvarovat? Nebo je to jedno a záleží jen na rukách brusiče?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Pozor, takové ty běžné dvoukotoučové brusky na 230V s výkonem okolo 400W dost snadno zastavíš když brousíš větší plochu materiálu, ubírání materiálu není nijak závrátné a musíš hodně dávat bacha na ohřev obrobku. Hrubosti kotoučů a jejich materiál je na delší psaní a počítej s tím že nasadíš dva a necháš je tam aby po měnění pořád neházeli. Pokud bys měl možnost řezat a svařovat ocel je pomalu jednodužší a levnější postavit si pásovku sám a to se v základu do pěti tisíc vejdeš.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2012
motor je najdrahsia vec.. potom to chce solidnu presnu konstrukciu a niektore casti daju hodne zabrat ak nepoznas nikoho kto robi na laseri ... ja si ju teraz skladam ale dost vela veci mam rezanych na laseri - kamart :) Motor som uz mal... Teraz by som niekde rad zohnal plastove a nie prilis drahe remenice.. najlepsie take ze viacstupnove... len takt neviem ze kde, nech to nestoji majetok ... Nejake rady? - mam tam 20 mm osku na motore a aj tu druhu na ktore je hnane koleso
facebook.com/PeterSzaboWeaponsmith FACEBOOK PAGE
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Jirko, pokud mohu trochu poradit tak si kup flexu určitě se ti bude hodit i na jiné věci než jen na nože, pokud by jsi zjistil, že nože nejsou tvůj šálek kávy. Stolní bruska za 900,- Kč bude určitě na 230 V a to je tak z bídou na broušení drobného nářadí. Dělat výbrus s ní je na dlouhé hodiny a pokud se v tom nevyznáš tak ji skoro určitě spálíš. Pokud se chceš věnovat kovařině tak se ti flexa bude hodit i když nože dělat nebudeš.
Pokud potřebuješ něco ukázat, tak nejlepší je jet do Lipové a nebo Masečína. Tam máš možnost toho spoustu okouknou a si i vyzkoušet. Napiš si do lokace odkud jsi a podívej se TADY kdo je z tvého okolí určitě prozbu o radu neodmítne.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
někoho by mohl zajíma t buchar Prkao za 20k Kč
zde aukro
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/5/2008
V sobotu večer ke mě přijel známý a přivezl mi dárek. Byl schovaný ve dřevníku pod dřevem. Převod šlape, krásný muzejní kousek:) Broušení ve vodě. Neví někdo, jak to může být staré?

Cofran vložil tyto přílohy:
DSC_0105.JPG.jpg

Posláno:
Štamgast
Konec 19. a začítek 20 století typuji že to pamatuje Rakousko- Uhersko . Děda měl na Habře podobnej ,ale už celokovovej z dvacátých let. Je to ale můj odhad !
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/5/2008
Tak to asi odpovídá, říkal, že to musí být min 100 let.
Tak teď jen vymyslet, kam s ním:)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/17/2007
Cofran napsal:
V sobotu večer ke mě přijel známý a přivezl mi dárek. Byl schovaný ve dřevníku pod dřevem. Převod šlape, krásný muzejní kousek:) Broušení ve vodě. Neví někdo, jak to může být staré?

Když ho srovnám s tím, co mám doma, tak odhaduji rok výroby mezi 1910 - 1920.
Pokud mi chcete cokoli napsat, pište mi prosím maily, na PM nemusím hned (nebo vůbec) reagovat. Díky.
Posláno:
Pozorovatel
Luboš napsal:
Jirko, pokud mohu trochu poradit tak si kup flexu určitě se ti bude hodit i na jiné věci než jen na nože, pokud by jsi zjistil, že nože nejsou tvůj šálek kávy. Stolní bruska za 900,- Kč bude určitě na 230 V a to je tak z bídou na broušení drobného nářadí. Dělat výbrus s ní je na dlouhé hodiny a pokud se v tom nevyznáš tak ji skoro určitě spálíš. Pokud se chceš věnovat kovařině tak se ti flexa bude hodit i když nože dělat nebudeš.
Pokud potřebuješ něco ukázat, tak nejlepší je jet do Lipové a nebo Masečína. Tam máš možnost toho spoustu okouknou a si i vyzkoušet. Napiš si do lokace odkud jsi a podívej se TADY kdo je z tvého okolí určitě prozbu o radu neodmítne.

Ahoj, Luboši, jsem z Prahy 6. Takže seš nejblíž. Dobrá náhodaApplause Až budeš dělat nějakou kudlu, rád bych se podíval, jestli ti to nebude vadit. Jirka
Posláno:
Štamgast
To je dobrý , skoro každý týden se scházíme v rámci 1.Pražského batalionu a pokaždé píšu, že je každý vítán ! Pokecáme co je nového, kdo co vyrobil případně co kde sehnat, takže klidně doraž. Nože dělám na chalupě tu jsem ted zazimoval a startovat budu zase na jaře a to se domluvíme.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
Jak psal Lubos, prid nekdy do putyky a tam se do pul roku naucis vse :Laugh

Fakt to funguje
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:
Pozorovatel
Luboš napsal:
To je dobrý , skoro každý týden se scházíme v rámci 1.Pražského batalionu a pokaždé píšu, že je každý vítán ! Pokecáme co je nového, kdo co vyrobil případně co kde sehnat, takže klidně doraž. Nože dělám na chalupě tu jsem ted zazimoval a startovat budu zase na jaře a to se domluvíme.
OK, rád dorazím. Napiš kdy a kde. Výuka v hospodě mi vyhovujeWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
Prosím nevěděl by někdo kde by se dal za rozumnou cenu sehnat tenhle kousek?
Myslím že se tomu říká civka nebo kondenzátor. Elektřina je moje slabá stránka takže tomu vůbec nerozumím.
Předem děkuji za každou radu.

Javůrek vložil tyto přílohy:
P1140212.JPG.jpg
P1140214.JPG

POKUD MÁTE DOTAZ PIŠTE NA MAIL
Posláno:
Štamgast
Kondenzátor předpokládám odrušovací z nějakého elektrického stroje.
65 mikroFaradů, 450 Voltů měl by se dát koupit v kterémkoliv obchodš s elektronikou GM elektronic a podobné.
Napiš nebo vyfoť z čeho to je.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum