ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/7/2008
Ahoj páni, mám doma tento (asi)strojný šroubovák. Viete mi povedať o ňom čosi bližšie. Hlavne ma zaujíma tvar nástrojov čo by doň pasovali.

Gofi vložil tyto přílohy:
DSC00249.JPG.jpg
DSC00250.JPG.jpg
DSC00251.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2005
Zdravím vás pani,
Potreboval by som poradiť poprípade nejaký link. Potreboval by som vediet akú majú tvrdosť precízne pilniky od pferdu.... Hlavne sa mi jedna o ten na hlinik. Uz som sa informoval u mnohých firmách u nás i CR. Zatiaľ buď nevedeli alebo nedostali odpoveď od pferdu či dodávateľa.... Posielal som info i priamo do pferdu no zatiaľ žiadna odpoveď. Za aké kolvej info vopred pekne dakujem :) http://www.narimex.sk/katalog_produktov/pferd/pilniky_dielenske_klucove_karosarske_pilniky_s_frezovanymi_zubami/dielenske_pilniky_na_specialne_pouzitie/
Hneva ma ked mi nieco nefunguje... No viac ma vie nahnevat ked neviem preco to nefunguje!... :-D
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
Gofi napsal:
Ahoj páni, mám doma tento (asi)strojný šroubovák. Viete mi povedať o ňom čosi bližšie. Hlavne ma zaujíma tvar nástrojov čo by doň pasovali.

Ahoj, Gofi, máš pravdu - elektrický šroubovák. Nástroje budeš asi obtížněji shánět, občas jsem je viděl v bazaru. Tvar "konektoru" je na obrázku - dalo by se to i vybrousit, zkusmo z dřevěné tyčky a podle doladění tvaru potom z oceli.

Surg vložil tyto přílohy:
šroubovák.JPG

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Ahoj Surg, keď nikto tak isto Ty vieš odpoveď.Admire Tvar som si zhruba predstavil aj sám, len ma zaujíma či bol nástroj nejako istený v šroubováku. Lebo stroj má uško na uchytenie vzadu. Tým pádom niekde visel keď makal v linke. Hlava šroubováku ide do záberu len pri zatlačení.Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Zdravim vsechny. Najde se tu nekdo ,by mi poradil jakej prepinac mam koupit na dvourychlostni motor 1,1kw - 1,5kw 1440/2880 ?? jestli to teda jde rict jenom podle tehle parametru...
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Mal by ti stacit takyto reverzacny prepinac:

1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
To baca... Diky za radu :) Doufam ze se nepletes :D
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
baca napsal:
Mal by ti stacit takyto reverzacny prepinac:
Ahojte,nejsem si tak úplně jist,reverzační píepínač většinou slouží k obrácení chodu.Na štítku motoru máš jistě údaj o jaký typ dvouotáčkového zapojení se jedná -hvězda/dvojitá hvězda,dahlender apod.K.
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/12/2008
Ahoj, reverzační přepinač už je od výroby zapojen tak, aby otáčel otáčky.Musel bys z něj vyhodit ty klemy, kterými je reverzace zapojena.Pak bys dostal jedny otáčky-0-druhé otáčky.Bylo by dobré dodat foto svorkovnice a štítku, aby se dalo lépe rozhodnout.
Posláno:

Štamgast
Ahoj. Diky za odpovedi! Admire vyfotim vecer stitek a dodam. nechci koupit neco, co pak nebude fungovat.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Natriem Haima, spytaj sa u neho ako zapaja prepinace na svojich bruskach...

1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:

Štamgast
Tak chlapi... s motorem zadrbSad Sad kupoval jsem pres aukro motor na pasovku. Dvourychlostni,...rikam si super! Byl s brzdou coz je mi fuk,... a ejhle brzda neodbrzduje.Sad Sad
Tak ho mam v opravne a resim s borcem co a jak....Uz ale rikal ze prijede a poresi to tak snad to bude ok..ale nepotesi to ..
takze fotku stitku ted nemam ale snad mi nekdo poradite , co tam dat za vypinac, alespon podle fotky svorkovnice, co jsem stahl z aukra...
Za reakce diky.

MelGhi vložil tyto přílohy:
2940005774.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/12/2008
Ahoj, Mám na pásovce podobný, ale vyřešil jsem přepínání otáček pomocí stykačů.Nepřečtu to zapojení, ovšem na té svorkovnici je jedno vinutí jedny otáčky(tři šrouby v ředě)a druhé vinutí druhé otáčky (další tři šrouby v řadě), pak je tam ještě brzda. Na tu by měly jít jen dva dráty.Tu Ti doporučuji vykuchat, protože po té, co přestane do brzdy téct proud, okamžitě zastaví motor, je to strašně nepříjemné až nebezpečné.
Vinutí by mělo být označeno, U1, V1, W1 a U2, V2, W2.
Odhaduji, že jedno vinutí jsou ty černé dráty a druhé ty červené.Jestli budeš používat nový drát, tak dodržuj pořadí fází, dnes černý, hnědý, šedý.Jinak otočíš směr otáčení.Pokud si nebudeš jistý, zapoj jedny otáčky, nech doběhnout a po zastavení druhé.Bude-li se motor točit opačně zaměň libovolné dva dráty na příslušné svorkovnici
Posláno:

Štamgast
Ahoj.. diky za rady!!! Tu brzdu asi fakt kuchnu! a kdyby byl bez te brzdy tak jakej by tam mel prijit vypinac... potrebuju ho objednat z netu a moc se v tom nevyznam.. zatim
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/25/2011
Zapojení motoru máš namalované zespod na víčku svorkovnice. Bohužel na fotu je nečitelné.
Z brzdy by moho stačit vyndat jen přítlačnou pružinu.
Posláno:

Štamgast
Ok. Nafotim teda lepsi fotky i toho schematu zapojeni a poslu. ale asi az v sobotu.. motor je u znameho co mi ho zkousel. On sice celej zivot spravuje a previji elektromotory, ale nezapojuje vypinace, takze si neni jistej, jakej presne koupit. Ale kdyz odkuchame tu brzdu, tak uz asi bude vedet.. kazdopadne vic hlav, vic vi! dekuji za reakce panoveAdmire Admire Admire

edit : jinak podle popisu prodavajiciho je to tento motor:
Elektromotor s brzdou, dvourychlostní 1,1/1,5 KW 1420/2845ot.min Typ:3APB 90L-42
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Pokud na té brzdě netrváš, vyndal bych jí celou jak doporučeno hore, pane, nejenom pružinu. Motorů s brzdou mi taky prošlo rukama vcelku dost a vždycky byla závada na té brzdě - případně k tomu spálené motorové vinutí protože se brzda kousla a motor se snažil jet dál.
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/25/2010
Mám dotaz na strojaře z praxe - před lety jsem koupil kotoučový nůžky do 4 mm . Pro mou profesi nepotřebný, jak jsem zjistil... . Při přesunech a úklidu dílny mne napadla myšlenka je předědal na válcnu za tapla.
Při průměru kotoučů 140 mm mají možnost 4 rychlostí posuvu - 2,1 m/s .4,2 m/s ,8,4 m/s a 16 , 8 m/s .
Posuv do řezu je hydraulický . Ze školy si už nevzpomínám ,ale myslím že na válcování za tepla jsou nějaký poměry rychlostí a průměru - úhlu kdy se ocel tváří a sama posuvem vtahuje . Má cenu se tím dál zabývat ????
Dík za pomoc . Ivan

bull vložil tyto přílohy:
DSCN2794.jpg.jpg
DSCN2795.jpg.jpg
DSCN2796.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Ta rychlost tam nebude až tak důležitá(samozřejmě čím rychleji to půjde tím víc se během jednoho ohřevu stihne) jako hloubka záběru a plasticita přetvářeného materiálu.Chtělo by to minimálně jednu tu rolnu výškově stavitelnou nebo výměné prstýnky různých průměrů aby se to dalo dělat postupně jinak hrozí defekty ve struktuře materiálu,nebo destrukce některých dílů stroje.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/25/2010
Láďo ,horní nůž - kotouč je právě na tý hydraulice a je možný ho o cca 30 mm posunovat ve svislým směru . Tak mám představu že protáhnu ,posunu dolů a protáhnu ...jde obracet i smysl otáček .
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum