ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/28/2006
3
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/28/2006
4 Líp to neumím.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Petr Dohnal napsal:
Ježiš chlapi, když mám ventil jaký má být, pojištěno protišlahovou pojistkou ...
Na pojistku proti zpětnýmu šlehnutí zas tak velký spoleh není, párkrát mi to šlehlo přes ní a saze byly až na lahvovým ventilu (acetylen).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Mudžas:Jo jo taky už se mi rozlítla hadice až k redukčnímu ventilu i přes pojistku cca 50cm od pistole hořáku.Jeba jak cip-skoro jsem si cvrkl do textilu,pak fofrem k bombám a zatáhnout kohouty.Taky to byl acetylen(etin?)
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/23/2002
Jestli tenhle odkaz neznáte, tak by vás mohl zajímat: www.warnerknives.com/propane_forge.htm
EDIT: Návodů na plynové výhně jsou mraky, tenhle jsem vybral proto, že je v něm i detailní popis jednoduchého, snadno vyrobitelného a podle autora vysoce funkčního Venturiho hořáku.
iwy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/31/2006
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
[quote=Ládes]Mudžas:Jo jo taky už se mi rozlítla hadice až k redukčnímu ventilu i přes pojistku cca 50cm od pistole hořáku.

Hele blbej dotaz strojaře s papírama, nemá být pojistka 2metry za hořákem?? Jinak suchá pojistka by selhat neměla, teda pokud se taky občas mění. Mokrá, no to už asi dneska nikdo mít nebude. Mat Jinak mrdy jsou to pěkný Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Mat napsal:

Hele blbej dotaz strojaře s papírama, nemá být pojistka 2metry za hořákem?? Jinak suchá pojistka by selhat neměla, teda pokud se taky občas mění. Mokrá, no to už asi dneska nikdo mít nebude. Mat Jinak mrdy jsou to pěkný Happy
Tak to bylo dřív správně 1,5 m, dnes jsou pojistky integrovaný přímo do koncovek, které šroubuješ do pistole a je to i na kyslíku a od tý doby se to sere, u starý se mi to nestalo. Tak jsem tam pro jistotu dal suchou předlohu.
Ládes : ona to nikdy není prdel, ale když máš na dílně 10 puberťáků a jako na potvoru tam zrovna nejsi..., ale slyšel jsem to, všichni už byli za vraty. Naštěstí jeden to zavřel.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/15/2003
Potřebuju poradit.Chci si koupit brusný kotouč 250mm na výbrusy nožů.Chtěl bych poradit jaký je nejvhodnější a hlavně jeho číslo (asi by to chtělo dost hrubý aby to nepálilo do prstů)
díky moc
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
rolf napsal:
Potřebuju poradit.Chci si koupit brusný kotouč 250mm na výbrusy nožů.Chtěl bych poradit jaký je nejvhodnější a hlavně jeho číslo (asi by to chtělo dost hrubý aby to nepálilo do prstů)
díky moc
Ja pouzivam na hrubovani kotouc 250x32x76 99A 48M a na "jemnejsi" praci 250x32x76 99A 60M. Oba jsou dost hrube, aby pekne brali a dost tvrde na to, aby drzeli tvar.
Hrubost urcuje to posledni cislo (cim mensi, tim hrubsi) a tvrdost to posledni pismeno (cim vyse v abecede, tim tvrdsi).
Posláno:
Pozorovatel
to poslední číslo rozměrů je šířka? Já do brusky upnu max. 35mm
Posláno:

Štamgast
rolf napsal:
to poslední číslo rozměrů je šířka? Já do brusky upnu max. 35mm
Ne, posledni je velikost otvoru. Sirka je 32 a prumer je 250. Pokud mas na brusce mensi osku, nez 76 mm ( to asi vsichni, ze Happy), musis si udelat vlozku. Mam pocit, ze se prodavaji, ale stoji nehorazne prachy...
Posláno:
Pozorovatel
dá se sehnat s menší dírou?já tam mám právě 32,jinak bych si musel nechat udělat futro.
Posláno:

Štamgast
rolf napsal:
dá se sehnat s menší dírou?já tam mám právě 32,jinak bych si musel nechat udělat futro.
Normalne se v tomto prumeru a sirce vyrabi jen s dirou 76mm. To futro je opravdu nejlepsi reseni.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
rolf napsal:
Proč nechat udělat? Vezmeš hnědou papírovou lepící pásku, namotáš ji na hřídel lepidlem ven, motáš tak dlouho, až máš správný průměr. Konec olízneš, slepíš, stáhneš, namočíš do vody, necháš uschnout, případně upravíš šířku válečku...
Posláno:
Pozorovatel
S tou páskou to je zajímavý,ale průměr 76 bych motal tak půl dneHappy
Chtěl bych se ještě zeptat jestli jde jít s tou hrubostí kotouče jestě níž. Mě nabídli v nářadí hrubost 24,ale to už je asi moc?
Posláno:

Štamgast
rolf napsal:
Chtěl bych se ještě zeptat jestli jde jít s tou hrubostí kotouče jestě níž. Mě nabídli v nářadí hrubost 24,ale to už je asi moc?
Mel jsem kotouc na hrubovani, ktery mel hrubost 32. To nebylo spatne, ale uz jsem ho znovu nesehnal. Hrubost 24 bych uz asi pouzival jen na brouseni rukojeti z kozenych paskuHappy. V pripade takove velke hrubosti mas u kotouce dve moznosti: bud ma tvrde a odolne pojivo a pak se zrna rychle ztupi a nebo ma mekci pojivo a pak zase budou rychleji vypadavat a kotouc bude rychle ubyvat.
Pokud chces ode me doporuceni - ja bych ten korouc bral, ale cepele bych s nim nebrousil, nechal bych si ho na mekci veci.
Posláno:

Štamgast
Surg napsal:
...Vezmeš hnědou papírovou lepící pásku, namotáš ji na hřídel lepidlem ven, motáš tak dlouho, až máš správný průměr...
To neni spatny napad. Jen si myslim, ze vytoceni klasickeho futra bude levnejsi Happy
Staci ze dreva a nebo vem nejaky stary brusny kotouc, ktery ma pozadovano diru (32) a ten obtahovacim kaminkem "stahni" na prislusny vnejsi prumer (76).
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/9/2002
rolf napsal:
...průměr 76 bych motal tak půl dne...
Proč půl dne - to snad rukou - ta Tvoje bruska nemá motor?Laugh Jinak ze dřeva nebo textitu je to samozřejmě jednoduché, pokud máš přístup k soustruhu.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/13/2006
Zdar panove!Nemate niekto skusenosti s vysokofrekvencným nahrievanim ocele?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum