ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/1/2004
Luboš napsal:
Mam v práci MN 80 , na domácí šudlání a drobné věci super, ale jak potřebuješ něco trošku většího tak jsi v háji .
Domu jsem pořídil SU 32 no a to je jiná liga je to jak srovnávat 115 flexu a pásovkou.

Ono to je taky o místě MN80 je furt 3x lepší něž nová čína stejný veloksti co se bude tvářit jak němec :) mít plac a love tak bych měl klidně 2 SV18 a třeba mnko nebo schlaublina a ktomu i nějaký cnc soustružek Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh Laugh
s železem to je jak plastelínou
MUF
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 11/25/2005
Ahoj na bazoši je mn80.
http://stroje.bazos.cz/inzerat/22358858/Soustruh-MN-80.php.
Jinak jak pravíš, mít místo, tak nemam malý stroje, ale pořádný mašiny. Jinak nepodceňuj výrobky ala čína, začínají se velmi lepšit.
MUF
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/24/2006
Frézovací suport na MN80 se dá koupit tady:
http://www.kovonastroje.cz/Nastroje-pro-kovoobrabeni/Soustruzeni/Prislusenstvi-k-MN80/Frezovaci-supporty/Frezovaci-support-k-soustruhu-70x150mm.html?listtype=search&searchparam=fr%C3%A9zovac%C3%AD%20suport

Protože se, ale jedná o nový výrobek, tak tomu odpovídá cena.

JInak soustruh MN80 používám už 10let a i když jsem si pořídil SU32, tak MN80 bych se v žádném případě nezbavoval. Na menší práce je o hodně rychlejší a méně hlučný. Cena MN80 na dnešním trhu odpovídá velké poptávce a malé nabídce. A bude hůř a dnešní cena 40.000,- bude za pár let dvojnásobná.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 8/25/2010
Díky pánové za názory . Aby bylo jasno ,nemám nic proti malýmu MN 80 ale naštěstí si můžu do dílny dát velký stroje . Tak
vlastně hledám odpověď jestli naš TOS ,nebo si risknout rumuna ,maďara... A za další - mám stroje prostě rád ! Bull
Posláno:

Štamgast
Ivane
Do tvojí dílny by byl dobrej žebrák s28ka
Posláno:
Pokročilý
Jo ten mám taky na seznamu .
Pokud by někdo z místních věděl o slušným soustruhu tč D 250 - 350 / 750 - 1000 s příslušenstvím ,nejlíp od majitele -
budu rád za kontakt . Ivan
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/10/2009
a co tohle od poláků taky čína jen jinak nabarvená ?
http://technologiss.eu/
stolní frézka starší nikde není jen ty obří mašiny
jakuza-knives.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Pane, Poláci jsou na čínu zavedený ve velkým, tam bych bral výrobek až na několik doporučení po osobní zkušenostiHappy Asi je pravda že jdou kvalitou nahoru - ale jak která firma a ještě jim to bude nějakou tu generaci trvat, nejde sebrat chlapa z lodi na sběr rejže, šoupnout ho do fabriky a čekat zázrak - podle nějakejch studií fakt trvá 2-3 generace než se člověku změní mozek natolik aby přemýšlel jako technik. Takhle po druhý válce začínali Japonci, jejich výrobky byly poruchový béčka, na špici se dostávali taky až v sedmdesátých? letech..Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Ne jen poláci kamarád vozí z Číny obrobené odlitky stroju které dodávají jako náhradní díl, tady je usrojí dle požadavku zákazníka a vlastně z nich dělá jednoúčelová obráběcí centra. Ptal jem se ho na kvalitu odlitů a prý po několika reklamacích dobrá jinak jim to hned vrací a platí až po prohlídce dodávky. Kromě odlitků si ostatní díly sládají ze součástek tady.
Posláno:

Štamgast
Jakuza napsal:
a co tohle od poláků taky čína jen jinak nabarvená ?
http://technologiss.eu/
stolní frézka starší nikde není jen ty obří mašiny

Taky taky Laugh

Ono se moc starších stolních frézek není. A pokud nějakou najdeš tak bude za tak ukrutnej ramec. že bysis mohl koupit ty čínský 3 Neutral Pokud bys to měl kam kam dát tak bych hledal neco o velikosti Deckel FP1 a nebo jeho klony jiných výrobců třeba tos fn 20 nebo 22. Tu bych i sám chtěl.
Jinak krásný malý mašinky dělaly švícaři
http://www.lathes.co.uk/aciera/index.html Něco takovýho mi leží v dílně spíš teda jen torzo a jsem zvědavej jestli se mi to někdy povede sporovoznit protože chybý víc jak 2/3 stroje.Cry
http://www.lathes.co.uk/sixis/
to by se mi líbilo třeba i do obývákumrGreen mrGreen
http://www.lathes.co.uk/emcomiller/page4.html Ale to asi u nás nezeženeš a ani venku jich moc není protože takovýhle strojěčků se lidi nezbavujou. Takže hodně štestí při hledání a štastnou ruku při výběru pokud půjdeš do číny.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2012
Niekto kto by vedel zohnat bud pogumovane alebo bez gumy - kolesa nad 25 cm - potrebujem nejake dve kolesa - rovnake - nad 25 cm na loziskach - bud vyrobit zo silonu alebo nieco podobne ako su na paletaky ale tie su vsetky 20 cm.. mne by boli najlepsie 30 cm ale uspokojim sa aj s 25 cm.

Niekto kto predava alebo by vedel urobit zo silonu alebo niecoho podobneho? - ako hovorim pogumovanie nie je az tak potrebne, i ked by potesilo :) - prosim pisat do spravy. Dakujem

Pripadne ak niekto vie nejaky spolahlivy shop alebo dodavatela ... kazdopadne nebudem kupovat dve kolesa kde kazde stoji 300 euro :D
facebook.com/PeterSzaboWeaponsmith FACEBOOK PAGE
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
...ahoj chlapi...pokud budete mít štěstí,tak narazíte na frézku od Zbrojovky,já jsem spoluvlastníkem FV-2,je to jedna z nejmenších,v týhle řadě...
...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:
Pokročilý
Já mám tuhle , a letos jsem ji slíbil že se konečně proběhne.
Jen náhodou ,nemá někdo o tomhle typu nějaký info ? Dík

bull vložil tyto přílohy:
DSC00471.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Ted jsem otevrel aukro a vykoukli na me dve vyhne a tri kovadliny za celkem slusnej peniz... kdyby mel nekdo zajem.

http://aukro.cz/prumysl-obrabeci-a-tvareci-stroje-12808
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/10/2009
Ahoj tak jsem dnes pořídil soustruh MN80, vypadá celkem neopotřebovaně bez vůlí, ale chybí kleštinky a především frézovací suport, kterej určitě chci. Tak kdyby jste někdo vo nákym věděl dejtě info. díky
jakuza-knives.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Ahoj jakuza, gratuluji ! pusť prosím pořízovací cenu, jenom pro orientaci...
Kdo nemá MN80, je o kategorii níž Wink
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/4/2012
Ahoj
Já mám suport odsud, chlapík doopravdy fajnšmejkr .. suport je zaškrabaný a celkově precizně vyrobený. Troufám si říct .. lepší než origo. Cena jestli so dobře vzpomínám 4500,-

Kupoval jsem zde i sadu kol pro řezání závitů a změnu posuvu .. ta mě při koupi bohužel chyběla.¨¨

Zkus mu napsat, fakt dobrej chlapík i na pokec.

www.tumlikovo.cz

Rád Vás uvítám na FB ve skupině Bouďák - ruční výroba křesadel
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/27/2011
Ahoj chlapi.Dostala se mi do ruky takováto hračka.Myslíte,že by na tom ještě někdo měl náladu něco brousit?Razz

Ferda90 vložil tyto přílohy:
DSCF5104.JPG.jpg
DSCF5107.JPG.jpg

Mám silně vyvinutou slabou vůli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/22/2008
To víš že joooooo .... alespoň já ano Applause
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/27/2011
To nemusí být problém.Chystám se letos poprvé do Lipové,můžu to vzít.Tak jestli tam budeš,můžeš to vyzkoušet Laugh
Mám silně vyvinutou slabou vůli.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum