ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 11/17/2009
No já tenhle kotouč taky mám a dělám na něm a není to tak nejhorší. Je to opravdu Baťův výrobek. Mám to i s origo ševcovskou drásačkou a je tam dost silný motor,tak musím dávat velký pozor,hlavně když na tom leštím,jen tím filcem,co je tam nalepený.Protože když to kopne,tak je to fakt o ruce.

Láďa vložil tyto přílohy:
P9243637.jpg.jpg
P9243607.jpg.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/10/2013
Děkuji za ohlasy.Jak to tak vidím,asi to zanesu zase zpět do sklepa a budu se držet flexy. Třeba to někdy ještě použiju.
Ještě jednou díky
VLK
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2005
jirmol napsal:
Děkuji za ohlasy.Jak to tak vidím,asi to zanesu zase zpět do sklepa a budu se držet flexy. Třeba to někdy ještě použiju.
Ještě jednou díky

No tohle byl můj cnc kotouč Happy a kolik nadělal duťáků , párkrát mě papír plesknul po rukách , ale
práci dělal a myslím že suprovou , jen to šlo docela pomalu .

VLK vložil tyto přílohy:
vlknife_065.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/26/2012
Zdravíčko pánové, mám dotaz na tenhle buchar http://stroje.inzertplus.cz/Img/inzerce/big/20711.jpg http://stroje.inzertplus.cz/Img/inzerce/big/20712.jpg , měl jsem možnost ho koupit za slušnej peníz. jenom by mě zajímalo, jestli nevíte jak se nazývá, jelikož na tom mým je štítek odstraněn snad si pofrčí dobře Happy Díky,
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007

Gonza vložil tyto přílohy:
buchar71d.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Jo, ten samý od pana Hubnera mám a šlape krásně...
Ta cena je těžko uvěřitelná, dal jsem za něj dvojnásobek a koupil bych ho i dnes, klidně za 15... Takže neváhat!
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Začátečník
Díky, já ho koupil za 8 tisíc, jen potřebuje dát trochu do cajku, pěkně ho rozeberu a poladim pak sem kdyžtak hodim fotky když si vzpomenu. Happy mám ještě ladit brusku, rozbrušku, a strojní pilu... tak to zabere spoustu času. mám vrchní kovátko oblý, potřebuju sehnat rovný, šly by tam kovátka pro ajax či prako? Happy Nebo nevíte o nějakých? Happy
Posláno:

Začátečník
Ještě bych poprosil o jednu radu. Jak máte vyřešený podloží podtenhle buchar? Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2012
no, konecne sa mi po case podarilo kupit hydraulicky valec s vnutornym priemerom zhruba 14 cm - na kovanie a zvaranie damaskovych paketov... - zo zbernych surovin, vyzeral byt v super stave - ale ake velke sklamanie vcera - po rozobrati som zistil ze ma udretu piestnicu a na zopar miestach je na 5x5 mm vypadany chrom :( a mozem ho zase supnut do zbernych surovin :( nepredava niekto nahodou dvojcinny piest s riadnym priemerom za normalnu cenu?
facebook.com/PeterSzaboWeaponsmith FACEBOOK PAGE
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2009
Prosím o radu. Jakou brusku koupit. Jeden tip má kotouče přímo na motoru, obr.1. Druhý tip má motor dole v podstavci a řemenem na hřídel s kotouči, obr2. Který tip je lepší, méně poruchoví atd. Děkuji předem za radu. Ceny a veškeré parametry jsou skoro stejné.

Kiwi vložil tyto přílohy:
obr.1_.jpg
obr.2_.jpg

Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Při tom jaký jsou tyto stroje držáky to máš jedno. U horní opravuejš motor a dvě ložiska u druhé motor 4 ložiska a ještě řemeny.
Je to ale fakt skoro jedno mám tu horní, ale jako leštičku a kromě kontroly a promazání ložisek když jsem ji koupil jako starší a to byla prevence jsem na ni něšáhnul a pokud se o ně budeš trochu starat, tak na nich budou brousit ještě tvoje dětí
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2009
Děkuji. Mě osobně je také více sympatický ten tip bez převodů.
Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/21/2012
Ahoj pánové, mám takovou prosbo-dotaz. V Obi sem narazil na flexy značky Lux tools v akci - byly za 499 ted cena okolo 850kč, 115mm kotouče, dobře se drží v jedny ruce ale nemá regulaci otáček (což bych oželel). Spíš mě zajímá jestli někdo s LuxTools nemate zkušenosti. Moc toho nenadělám, občas se pokusim něco vychroustat, občas něco přeříznu a ubrousim Ok.

Dík.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Jak si jednou zvykneš na regulaci už se bez ní neobejdeš, obvzlášť pokud už bruska umí držet nastavené otáčky i pod zátěží. Doporučil bych ti na tomhle nešetřit, různej materiál má rád různé brusivo a různou rychlost a je to pak hodně znát na kvalitě výrobku i na spotřebě kotoučů.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/21/2012
Děkuju za odpověď :)
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/9/2013
Kiwi napsal:
Prosím o radu. Jakou brusku koupit. Jeden tip má kotouče přímo na motoru, obr.1. Druhý tip má motor dole v podstavci a řemenem na hřídel s kotouči, obr2. Který tip je lepší, méně poruchoví atd. Děkuji předem za radu. Ceny a veškeré parametry jsou skoro stejné.

Pekný deň vospolok. Chcel by som sa pripojiť svojou otázkou ku Kiwimu, ale trochu v inom zmysle. Tiež som si zadovážil tú hornú brúsku, je to typ BAD 40, a chcel by som sa spýtať, či má zmysel prerobiť uvedený stroj na pásovku, alebo mi odporučíte nejakú pásovku, ale lacnejšiu ako od heima. Je to pre mňa v súčasnosti dosť veľký výdavok, keďže ešte len zakladám dielňu.

PS: ak je niekto medzi členmi z okolia Nitry prosil by som ho o kontakt k možnému stretnutiu a konzultácii.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007
Když u ní půjde vyřešit jak přidělat rameno s napínací a štelovací rolnou,tak určitě.Akorát bude pouze jednorychlostní.
Posláno:
Pozorovatel
Gonza napsal:
Když u ní půjde vyřešit jak přidělat rameno s napínací a štelovací rolnou,tak určitě.Akorát bude pouze jednorychlostní.

No predpokladám, že by to šlo spraviť. Tú možnosť meniť otáčky som plánoval frekvenčným meničom. Otázka je aké by mal mať parametre, vychádzajúc z motora, ktorý má výkon 4kW a otáčky 1420min-1. No a chcel by som docieliť rozsah rýchlostí pásu 10 - 30m/sek. Od možnosti spracovať tvrdé dravo na spodnej rýchlosti až po 30m-1 na brúsenie ocele, nerezu....

To rameno na brúsny pás chcem umiestniť na pravú os a na ľavú chcem umiestniť výmennú na leštiaci kotúč, prípadne čelné brúsenie....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Menic mozes pouzit aj slabsi napr. 2,2kW na jednu fazu pokial nemas trojfazovy privod resp. staci ti 2,2kW na bruske. Ak chces vyuzit celych 4kW budes musiet kupit trojfazovy (drahsi) menic. Nedavno sem daval odkazy na nejake menice tusim od Toshiby St.Nicolaus (imho). S menicom Siemens Sinamics G110 by som ti vedel pomoct s nastavenim. Vykonu tam mas dost aj na drevo aj na ocel. Daj tam hnacie koleso s priemerom cca 200 mm. Menic treba nastavit az na 100 Hz ak chces dosiahnut 30m/s.

1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Posláno:
Pozorovatel
baca napsal:
Menic mozes pouzit aj slabsi napr. 2,2kW na jednu fazu pokial nemas trojfazovy privod resp. staci ti 2,2kW na bruske. Ak chces vyuzit celych 4kW budes musiet kupit trojfazovy (drahsi) menic. Nedavno sem daval odkazy na nejake menice tusim od Toshiby St.Nicolaus (imho). S menicom Siemens Sinamics G110 by som ti vedel pomoct s nastavenim. Vykonu tam mas dost aj na drevo aj na ocel. Daj tam hnacie koleso s priemerom cca 200 mm. Menic treba nastavit az na 100 Hz ak chces dosiahnut 30m/s.

Chytím sa tých slov na konci príspevku. Uvažujem, že hnacie koleso by bolo zároveň kontaktným kolesom na dutý výbrus. Horné by bolo nastavovacie a zadné napínacie. Medzi hnacím, kontaktným a horným nastavovacím by bola podložka na klínový výbrus. No a teraz k veci ide mi o tie tri kolesá /kladky/, kde by sa dali za nejakú slušnú cenu zohnať-kúpiť, alebo dať vyrobiť. To hnacie si predstavujem v priemere 300mm a potiahnuté gumou.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum