ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/9/2012
Ahoj, nemáte někdo prosím tip, nápad nebo kontakt kde sehnat nové(nemusí být nové, ale 100%ní) vřeteno na vrtačku VS-20? U nás v práci do něj někdo jebl asi hlavou z motoru a má tak 2mm vakl:-/. Je to parádní stroj, s tolika možnostmi rychlostí a posuvů je špica, ale v tomhle stavu je to k ho*nu.Není to vrtačka, ale vyšmatlávačka...

díky za tipy, W.
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 2/28/2008
Ahoj. Zkus tohle číslo +420603502321, p. Burian. Teď obchoduje s použitými stroji. Dřív dělali autorizovaný servis na vrtačky . Jetá VS 20 u nich stojí mezi 7 a 10 000. Kompletní nové broušené vřeteno ale tuším stojí hodně přes 10. Třeba tam má nějakého pohrobka. Můžeš se zmínit o kontaktu ode mě, ale asi Ti to moc nepomůže. Ahoj. Jirka Kokstein

Koki
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
Ahoj,měl byh dotaz na strojaře,potřebuju hřídelovou spojku motor čerpadlo, na obou hřídelích jsem naměřil průměr XX,05, tak tedy mám chtít spojku s průměrem XX,05 nebo XX,10.
Díky za radu.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/12/2007
Co je to průměr XX.05 nic mě to neříká tak je těžko radit. Spojek mají v dílně plný šuple.
Posláno:

Štamgast
Rozměry jsou 38,05 a 18,05

Posláno:
Štamgast
Chtěj spojku s průměrem díry 38,00 a druhou průměr 18,00 těch 0,05 je na nalisování spojka musí na hřídeli držet na pevno. Samozřejmě musí ta spojka pasovat do sebe. Jinak se to správně značí průmět 38 H8/ n6 Kde to velké písmeno znamená toleranci pro otvor a to malé pro hřídel a číslo určuje přesnost uložení . Jsou na to tabulky.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2012
Zdravím,

nevím přesně do jakého vlákna to vepsat, tak to zkusím sem. Chtěl bych zkusit povrchovku DLC na své nože. Máte s tím někdo zkušenosti? Kde kde jsou schopni to udělat? Kolik to stojí? Jde to na jakoukoliv ocel? Děkuji.

Lukáš
pivo, ženský a knife'n'roll
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Ahoj,
DLC jsem viděl na nožích u Gwecka a Želvy.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
theUgly napsal:
Zdravím,

nevím přesně do jakého vlákna to vepsat, tak to zkusím sem. Chtěl bych zkusit povrchovku DLC na své nože. Máte s tím někdo zkušenosti? Kde kde jsou schopni to udělat? Kolik to stojí? Jde to na jakoukoliv ocel? Děkuji.

Lukáš

dělá s tím Mat a Gweck..
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/3/2012
Děkuju!!! Už zjišťuju.
pivo, ženský a knife'n'roll
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Už to ví Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/7/2009
ahoj mate nekdo prosim zkusenost s necim podobnym http://www.namir.cz/kombinovana-bruska-scheppach-bgs-700-6088.html dik
Posláno:

Štamgast
Díky Luboši,to jsem potřeboval vědět. Ještě těch spojek je dost druhů, viz třeba tady http://www.spojky-ktr.cz/spojky jakou vybrat? Je to k spojení motoru 7,5kw 1400ot. a hydraulického čerpadla.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2011
Slavek74 napsal:
ahoj mate nekdo prosim zkusenost s necim podobnym http://www.namir.cz/kombinovana-bruska-scheppach-bgs-700-6088.html dik

No záleží, na co to chceš. V každém případě to má jen 15m/sec , což je málo.
"ALEA IACTA EST"
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/7/2009
dik. te rychlosti jsem si nevsiml , chtel jsem to na srovnavani dreva na prilozky a mensi brouseni
Posláno:

Štamgast
Tak jen na dřevo to je v poho. Dřevo se při vysoké rychlosti pálí.
"ALEA IACTA EST"
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 7/21/2007
MacWasil napsal:
Ahoj, nemáte někdo prosím tip, nápad nebo kontakt kde sehnat nové(nemusí být nové, ale 100%ní) vřeteno na vrtačku VS-20? U nás v práci do něj někdo jebl asi hlavou z motoru a má tak 2mm vakl:-/. Je to parádní stroj, s tolika možnostmi rychlostí a posuvů je špica, ale v tomhle stavu je to k ho*nu.Není to vrtačka, ale vyšmatlávačka...

díky za tipy, W.

Ahoj dělám na centrální udržbě a u vrtaček jsme vřeteno rovnali už víckrát tak že se demontuje uplně ven otočí mezi hroty aby se zjistilo kde a kolik to hází a pak tři prizmi vyložené mědi kvuli otlaku a opatrně pod lisem rovnat .
Jde to vyrovnat do puvodního stavu a vydrží to možná to bude jěště lepší než to bylo před tím chce to klidně s rozvahou a přeměřovat házivost.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 11/12/2008
Ahoj. Opeth: Motor 7.5 kW má cca 50Nm při 1430ot .min-1.Vybírej tedy spojku, která přenese min.takový moment, raději větší. Pokud bude mít možnost tlumení torzních kmitů, tím lépe. Standardně se používaly např. BIBI spojky, Hardy spojky, dokonce i spojky na K profil, to je takový ten trojúhelník ze silonu. Hodně se to dává na domácí vodárny.
Viděl jsem i spojení pomocí kříže. To jsou dvě ozuby na motoru a dvě na čerpadle .Vzájemně jsou posunuty o 90 stupňů a spojeny křížem. Taky to jelo a roky.
Posláno:

Štamgast
Opeth napsal:
Díky Luboši,to jsem potřeboval vědět. Ještě těch spojek je dost druhů, viz třeba tady http://www.spojky-ktr.cz/spojky jakou vybrat? Je to k spojení motoru 7,5kw 1400ot. a hydraulického čerpadla.

Zvědavost, 7,5 kw je dost, co budeš s takovým bagem pohánět za čerpadlo??
"ALEA IACTA EST"
Posláno:
Štamgast
Použít můžeš jakoukoliv spojku odpovídající velikosti vzhledem k výkonu motoru s plastovým mezikusem . Typ K se silonem používáme a na přenos takového výkonu by jsem ji doporučil ještě jsem ji neopravoval pokud byla správně namontovaná ( souosost hřídelů) u typů s plastovým věnečkem typ POLY-NORM a pod. by mohl být problém s olejem který tento druh plastu nemá rád. Silonu to nevadí.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum